Мене ми се гади од вакви, каде ќе им оди душата, па ако не ти одговара купи си твое. Сега жената барем некој да ја земе кај нив. Ама да биле нормални немало до ова да дојде. Арно викат некој за деца плаче, а некој од деца плаче. За жал како вторите се повеќе ги има.
И мене така ми стои. Како старее и се зголемува стравот од тоа дека ќе остане сама, незгрижена па ете си коментира, пошто не знае очигледно што може да ја снајде. А башка дека и чула туѓи искуства, што не мора да значи исто и за неа. Како што кажа ако добро си го знае детето и ако убаво го воспитала не би требала да се плаши, ама може си има нешто во позадина.
Не прифаќајте јадење од свекрвите, измесиле пита па ви пратиле парчиња, зошто и тоа како очекуваат за возврат и еден ден од глава ќе ви го мавнат. Интуицијата целово ова време не ме лажела.
Баш ми се за жалење ваквите луѓенца. Услуга за услуга – а услугата уште и не побарана. Кај мене примерот е дури и со тоа што веднаш си ја бараат назад услугата. Најубаво е човек навреме да увиди и да се огради од вакви манипулации.
И да идеш со ова твое однесување свекрва ти треба да ти ја тресне вратата пред нос барем јас би го направила тоа сори нот сори