Нели гледате дека ве трола, Живи глупости, и рекла свекрвата да абортира оти не било Женско. Башка и името Трендафил кај го најде
може трола а може и не,секаков народ има по светов ништо чудно да е све ова вистина.Јас лично верувам, пошто кој не осетил на своја кожа не верува во вакви муабети. Кога свекрва ми го наговараше свекор ми да и ја препишел куќата на најзино име и она ке поделела кој како ке заслужел,тогаш ми стана јасно дека свекрвите(со исклучок,не сите) се способни да направат се само да владеат и да газат се пред нив.
Седло...? А вие на коњ се возите ли...? [/quote] Kaj nas e takov dialektot zatoa je napisano sedlo. Izvinete za latinskiot od mobilen pisuvam[/quote] Извинете за офф, ама ова ми е многу јако
Абе тој снаа-свеКрива однос постоел уште од времето на Тутанкамон, а не па денеска. Ни тогаш не бил решен, ни денеска не може да се реши, ниту па после 2000 години.
Утрово гледав на тв, дека тие што контактирале барем еднаш неделно со мајката и со свекрвата биле по среќни од тие што не контактирале, некој и за тоа правел научни истражување. How often do you visit your mother-in-law? A new study reveals contact with both your mother and your mother-in-law once a week will make you happier than other married people!
Јас само да ве поздравам жени Немам ни свекор ни свекрва, нема кој да ми наредува, и немам со кого да се карам. Јас сум си слободна снаја. Мојата се ја викав госпоѓа Даница, кад те видим дан ми пред очима... Свеки ми беше српкиња. Јели снаја, толико ме волиш Свекрвице моја мила, волим твога сина, нега волим јако, а тебе онако Се газеше сиротата... Е тако снаја - седи криво, говори право. Бог ми е сведок, не видов мака. Ама па и снаава му се погоди арна Некои жени мажени, од мајка не одкачени,.Други со својте свекрви, војни си водат крвави. Некои лизни мазни се, е тие се најопасните Немој да сте ме карале, песната таква е
Jaк ти е болдот, па уште и се римува. Секоја чест. Шо се тиче ружица, нека си гледа бременоста, а зборовите на свекрва и` нека и` ги остави на нејзина совест. Нема нормална дискусија со женава, очигледно. Избегавај кавги, коа ќе ти рече нешто, одговори и` „да, да важи“ и терај си по свое. Не ќе ти изврши абортус насила у кујна ако не сакаш..
Добро утро феминки јас само да ве поздравам одам на контрола во 10:00 , и среќни вести станот го префрли газдата на мм сега е во наша сопственост па со господ напред се селиме утре. Вака некој феминки гледам го мешаат мојот профил со некој други феминки но да си бидеме јасни овде секој е со своја мака , ако некоја феминка имала ваков проблем како мојот или сличен можеби е чиста случајност. Ги замолувам сите феминки да се држат на темава , да не коментираат надвор од темата овде има жени со големи проблеми па поради предрасудите на феминките надвор од темава може да ја заклучат страната. Спојлер Ако не си слушнал со сопствените УШИ..... Ако не си видел со сопствените ОЧИ ..... Тогаш немој да зборуваш СО ТВОЈАТА ГОЛЕМА УСТА!
Супер, проблемот е решен. Баш ми е мило. Case closed. И фала на “комплиментите“. А за заклучување, покажа праксата кои ја заклучувале темата. Ама ние сме си кабает.
Е добро де, твојот случај е решен. Не мора одма препукување (што не е држење до темата бтв). Да оставиме простор и на некој друг со мака.
Знаеш дека ми изгледа веројатно ова? Жив пример за тоа била баба ми и нејзиниот однос со свеки и мајкa и` кој бил супер. Како еден од ретките парови со дедо ми што не живееле во заедница, секоја недела одела кај мајка и` на ручек, кај свекрва и` на кафе. И секогаш викала „Работи што ќе работиш, сабота одмори, а недела е за семејството.“ Се разбира, не е применливо во средини во кои членовите на заедницата апла си имаат некој проблем со самите себе, ама во семејства со приземјени и нормални луѓе, и те како ми е веројатно. E сега животот во заедница е друг муабет и би требало да се има можности да се искорени тоа, но... кога се нема чаре и таквиот живот може многу да те научи.
Zdravo devojki.nemam mak podrzka na tel i zatoa ke pisam od kompjuterot posle. Samo da vi kazam deka ste super i ke pisuvam i jas za mojot problem pa ke mi dadete soveti inaku ve citam podolgo vreme i super ste
Се мислев во која тема да пишувам, дали во оваа или во другата каде има нели задоволни снаи Јас живеам во иста кука со свекрва и свекор и можам да кажам дека имаат коректен однос со мене. Меѓутоа, нели иста кука си е иста кука и бидејки сум со три мали деца, свекрва ми ми помага многу ама и многу ми одмага, ми се меша во јадењето на децата и со првото дете ја имав фатено како му дава благи работи( кои јас ги забранувам. Не сакам да и кажам дека знам(зошто кога го видов тоа се направив дека не сум забележала) за да не си расипам односот. Незнам како ке ме сфатите, може ова и стварно не е некој проблем, затоа се мислев дали да пишувам ама си викам дај да се олсенам . Со три деца мали и маж кој е постојано на работа, тешко да издржам без помош и затоа и си ќутам. Знам дека она го прави тоа зошто она со ништо не се согласува со мене околу храната, и сега ми е страв дека кога ке тргнам на работа она нема да ме слуша околу храната, што на мене ми е страшно битно, посебно кај мали деца. П.С Ве читам сите веќе многу време и исто мислам дека трудничка и ружица123 и шекерната се една и иста особа. Поздрав до сите и се извинувам однапред до оние кои имаат навистина големио и сериопзни проблеми и на кои ова ке им изгледа смешно, ама ете, сакав и јас после толку време да Ви се придружам и да си се искажам
ЛејдиМ а да седнете со свекрвата да читате заедно книги , статии за здрава исхрана ,демек и двете да се едуцирате , можеш и на педијатар кога ќе одите да ја земеш со тебе ,па да побараш совет за исхраната за да слушне и таа .Може така ќе го смени мислењето . Ако и самата види што е поздраво за децата , баба е ќе сака да го применува . Ама сепак мислам дека друг треба да и ги отвори очите ти сама тешко дека ќе ја убедиш . Вака веројатно не сака да признае или мисли дека ти сакаш да се правиш паметна , па си тера по нејзино , колку пати сум го слушнала муабетот еее ние деца вака израснавме вие сега сте се нашле паметни нови правила да донесувате Сметам дека мајката треба да донесува одлуки за исхраната на детето , за вакви работи би и рекла да не се меша ама те разбирам бидејки ти треба помош па сакаш да си во добри односи .