Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Во право е членката. Тој што не се селел во друга држава, не знае колку е стресен тој период, со триста глупости и документации, па уште не видела кај ќе живее и наоѓа, гости да и идат со намера да шетаат, плус деца ќе вриштат, смејат, караат, а бебето треба некогаш да спие. Ај тоа, треба да зготвиш, да собереш после јадење, мести кревети, ти пикај се настискана кај маж ти, бебето на глава нека ти спие, што има врска.

Е сега она им седела кај нив, па не ваљда од што сака. Само не разбирам зошто не кај сопствената мајка, морало кај свекрвата. Ем не се блиски, ем секој со своја политика, живот и убедување, ем мажот не е таму. Опростете, ама за таквото треба да седам.

2. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Не, не е нормално.
    Цел ден сите маани ги кажа на форумов, оговарање вака така, на крај седна кафе да пие, лицемерие.
    Со човек кој што имам замерки и ми го нарушува здравјето не пијам кафе уопште, доста се вадите на тоа пресно породени.

Aschenputtel and Hoping like this.
  3. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Епа тогаш не се секирај, таа нека си гледа карти, штом сте сложни и ти и тој дека нема да ви дојдат дома кај вас, нема.
    На генерализацијата за процентите не би да дискутирам, не е тоа ни до локација, туку до карактерот и станува збор за мамини синчиња, а такви има и во УСА и да, не е во ред да допуштаат се, особено кога се возрасни и зрели да создадат свои деца и нова фамилија од таа со мама и тато.
    Не спомнав никаде дека не се компатибилни туку добив впечаток дека таа се натега со мајка му и сестра му да не им доаѓаат на гости, а тој нема став и е рамнодушен па затоа спомнав дека не се усогласени, ама ете таа не демантираше со одговорот дека тој не се сложува и јас не гледам повеќе проблем на тема дали ќе им доаѓале или не.

DEFNEDEFO likes this.
  4. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Не се разбираме..
    Нема везе.

5. Mommy. S

Mommy. S Активен член

Таа и на свекрвата и рекла што рече тука. Какво оговарање е тогаш ако некој не те разбира што му збориш.
    А форумот е место каде ќе споделиш мака/проблем без да ти биде судено.
    Зошто оговарање.
    И не е вадење, хормоните се опасна ствар.

6. Mommy. S

Mommy. S Активен член

И те како е до локација и до нашето општество. Тешко дека во УСА некој до 30г да си седи со мама и тато.

7. DragonFly22

Навистина кој не се селел и не го осетил на сопствена кожа целиот тој хаос и психолошките ефекти на транзицијата и навикнувањето на се од ново на се ново, не знае до толку.
    Е сега имаш и такви што не ја пресекле навреме папочната врвка и први да видат синчето како живее, каде, што купило итн.
    Во овој случај најверојатно по се што прочитав и тие две и зборувале само е празен муабет или муабет за буцкање и дека нема да им дојдат во блиска иднина или ако би дошле спомнале би седеле во хотел.
    И јас немам ништо против таа да си поседи кај мајка и, но спомна зошто не може целодневно да е таму, заради брат и и малите дечиња негови што биле бучни и реновирањето на кујната.
    Така што како што и кажал сопругот и останува само да си потрпи уште малкуцка.

8. DragonFly22

Ги има насекаде, поготово баш каде што најмалку се надеваш ги има ќе ги најдеш како во една силна и моќна УСА, спомнав не е поврзано тоа со локација има друга позадина, ама да не одлговлекуваме во други теми да оди муабетот.

JasBee11 and Mommy. S like this.
  9. ArabellaStarfall

Епа тогаш, нека брои денови и нека свирка. Абе не ги кривам толку свекрвите, ти си му гостин по дома, а тие така се однесуваат по дома. Не дека стануваат вештерки, веќе си биле:D Само сега имаш слика и прилика да дознаеш. Чаре... ќути и потрпи, а за сестрава, нека се расправа брат и. Пошо сепак и тој е татко и треба да биде уствари татко овој период, а не вујко, чичко, тетин, што и да е.

MeowMeow and JasBee11 like this.
  10. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Не е лицемерие, немам јас ништо против свекрва и ќерка и, коректен однос имаме, освен што ете жената е малку без осет а мене многу ми сметаат некои работи. Да ја мразев ќе беше можеби полесно, ќе се искарав и рајат ќе бев, ама сакам во мир да се разидиме и да нема тензии во иднина

11. ArabellaStarfall

Најлошо звучи, ама хормоните уште не ти се средени и некој да дише подлабоко ќе ти иде да го истепаш. Мене после пораѓај све живо и диво на нерви ми идеше и со сите се карав:D. Може не е до толку, колку што телото ти е туѓо периодов. Издржи, тоа ти е чарето.

12. flawless.

flawless. Популарен член

Не можам да дочитам, ќе се доизнервирам.
    Според ова вашево “туѓа” куќа пола снаи во Македонија вклучувајќи и постари и помлади се на гости а повеќе од пола којзнае колку вложувале во куќите каде што се “на гости”. Апсолутно не сум за заедница и апсолутно попрво би седела кај моите родители доколку сопругот не е во иста држава ама дај олабавете со изразиве. Еве моите не живеат во заедница, ама голем дел од куќата направил дедо ми за нив, и ниту еднаш не слушнав од старите за мајка ми дека не е нејзина или дека е гостинка. Нивниот син одлучил да стапи во брак и доколку имало проблем со тоа снаата да седи во заедничка куќа требало да му кажат од сам почеток, општо кажувам, не за овој случај, бидејќи која е поентата да стапиш во брак, да се преселиш кај некого и да се чувствуваш како гостин?

13. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

И тоа коментарите идат од жени, шо е поразително во секој случај.

14. DragonFly22

Остај и свекрвите биле џанам гостинки во туѓ дом, ама подзаборавиле се како било.:)
    Иако за тоа некој некому дека е гостин не се согласувам, особено со тоа што можности отвара за понатамошни ситуации или манипулации, ама ај да се најдеме на муабет и нашалиме малку.
    За тоа дека не е само нејзина работа за кој ќе им доаѓа на гости или не туку и на сопругот и пишав. Таа не ни требала да дискутира со нив толку детално, пишав доволно и било да им каже да се договориме со маж ми и ќе ве известиме што како.
    Ама со оглед дека се сложни да не им доаѓаат одма на гости кај нив дома, нема да се случи тоа и не гледам повеќе проблем за решавање.

15. Medea.

Medea. Истакнат член

Ако куќата не е нивна и они одлучиле да вложуваат не станува магично нивна.Ако е толку лоша и без осет свекрвата што бара кај нејзе нека оди кај мајка и додека се отселат или таму нема место за нес затоа што е сега мажена? Не може некој да очекува само затоа што се породила треба светот околу неа да се врти готово сега свекрвата не смее да си ја викне ќерката само затоа што на снаата не и одговара. Тога кога ќе си има сопствен дом ќе кажува. Не може да очекува жена во години со изграден карактер кој е тешко да го смени дека ќе и трча по газот. Доколку не си способна да си плаќаш кирија ќе треба да се наоѓа компромис. Затоа никогаш не е паметно да се живее во заеднца. Како про тебе не ти е убаво може и ти на нејзе и го нарушуваш мирот.

Last edited: Sep 10, 2025 at 12:33 AM
    SummerGirl likes this.
  16. 1209

1209 Форумски идол

Ti si bila presno porodena nekogash? Ne se vadime, poradi vakvi situacii samoubistvo na rodilki e za zal tolku realen problem vo svetot. Nemate nitu empatija, nitu razbiranje, a bogami nitu kultura. Sramno i zalno na forum da se napagja vaka zhena samo kolku da na provocirate i nervirate. Ako nemate konkreten sovet, redno e malce da si go vrzete jazikot i da si prekjutite so vakvi komentari.

17. flawless.

flawless. Популарен член

За магичниот дел стварно немам сили да се објаснувам, напишав и погоре, сфати како сакаш. Ни ти ни јас знаеме имотниот лист на кого е, може на синот е спратот. Не зборуваме светот да се врти околу неа, ниту гости да не и доаѓаат. Зборуваме за осет и мир кој секој треба да го има и во заедница и сам. Зборуваме дека ако те замолам нешто да не правиш, пример не сакам да ми влегуваш во моја соба од нигде никаде или да ми переш облека без моја дозвола, не е убаво од инает и оти заедно живееме да ми се качуваш на глава. Дали била или не била способна за кирија е сосема друг проблем кој верувам со сопругот го имаат дискутирано и имале други очекувања.

18. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Гарантирам дека не си во брак и немаш деца, со глава на трупче. А ако е обратно, тогаш е уште полошо

19. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

На кој и објаснуваш ? Можи само да те разбери жена која се има породено, дотичната најверојатно не се нашла во таква ситуација па затоа коментира, нешто што нема допирна точка со неа, нека осети на своја кожа па ќе прајме муабет.

Оти ќерка и ако се воздржеше неколку дена на гости дс не дојди светот ќе се срушеше, нема тука моја твоја куќа, се работи за разбирање, и моите сакаа да дојдат првиот ден да ме видат ама им кажав дека немам сила за гости да пречекам, ете да не речи госпожата од погоре дека само против свекрвата имам против.

20. јolene

јolene Популарен член

Чекај ти не беше таа истата шо заради депозит од 500 евра се уште живееш со бившиот, иако не сакаш да го видиш? Тоа не е лицемерие и немање принципи?
    А во исто време си купуваш скапи нешта, ама оправдувањето беше пар евра и затоа не можеш да се исселиш од станот?
    И истата таа што велеше дека е тешко и комплицирано со сместување во странство?

Ох, не ми се верува значи до каде се оди некогаш. И да пораѓај е апсолутно валидна причина некој да те остави на мир и да бидеш еј пази барем 40 дена ти и твоите потреби на прво место. Одсекогаш било тоа и има оти е така.

И да се симнам на ниво да вадам овде инфо од други теми, оти глумите некои божици, а уствари може сте и у понезавидна ситуација ама нападнавте еј. И тоа со кој речник.
    Страшно. Или сте деца не иживеани или толку многу исфрустрирани, кој ве знае.