Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    552
    Да јас сум таа, да си купувам скапи нешта пошто заработувам убава пара, и како е тоа поврзано со проблемот на членката?
    Глупости мешање лончиња.

Стојам на својот став, кој може да прифати океј,кој не не мора. Во ред, кога има судир на мислења нападот и навредувањето е најдобра одбрана.

На senjorita-v му/ѝ се допаѓа ова.
  2. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.224
    Допаѓања:
    10.110
    Оу ваму, толку убава пара, ама депозитот е проблем? Шо ки кажува тоа за тебе? Дека си среброљубец?

Оти замисли свои пари секој може да троши како сака, па дури и членката.
    Еве јас тебе те прашувам оти ти не се исселиш и одиш сама под кирија, туку се уште живееш со детето од бившиот ти дечко и бившиот ти, а не сакаш да сте заедно и не сакаш ништо со него да имаш. Па какви принципи имаш ти, што секојдневно се среќаваш со некој со кој не сакаш да имаш нешто, да делиш тоалет и кујна на пример?

*колку за информација, воошто не ме интересира, шо сакаш прај, мислењето е повеќе дека за секој можам да јадам трици и да му оправам штипки по дома, за ситуации во кои никогаш не сум била, поима немам како е, ама ете ми се дрви.
    И не можам бе да разберам вака слободни, финанскиски независни, еманципирани млади, без деца, може и без партнер де, шо баш у свекрви најдовте да се оправате и закачате со штотуку породена жена?

Оти вака вашата мудрост не ја пренесете низ темите за патување, уметност, филм нешто да збогатите ние овде затуцаните домаќинки да исплакнеме очи, духовно да се надградиме :emo:. Пфф како не ви е досадно со вакви ко нас овде да се расправате.
    Или чекај, може не сте тоа шо се замислувате дека сте и капацитетот до тука ви е само :tmi:.

На naturally, angel92, MeowMeow и 9 други им се допаѓа ова.
  3. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    552
    Јас комплетно те разбирам дека си исфрустрирана и сакаш да ме нападнеш,ама едноставно јас не се замарам и не паѓам на глупи провокации.
    Ама ќе ти одговорам - детето не е тука,пари на поклон никому да оставам, со бившиот не се ни гледам, си уживам во животот,сестра ми е тука и тоа е тоа. Имам свој тоалет,дома не јадам по ресторани само бидејќи не ми се исплати да готвам. Исти пари ми се.
    Во ред е,секаква сум,никаква сум. Во ред е,уживај. Такви ми се принципите.

4. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.224
    Допаѓања:
    10.110
    Најисфрустрирана :inlove::angel:.

На MeowMeow, SummerGirl, LiquidLuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    552
    Добро :l:

6. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    882
    Допаѓања:
    1.386
    Ауууу, кој плот твист :rofl:

Не ти е срам бе ? @DEFNEDEFO ????
    Си живеела под кирија со твојот бивши и пази неговото дете од прв брак оти сте делеле кирија и сметки и депозитот ќе ти пропаднел и ти тука најде криви дрини да ми исправаш ?
    После овој блам јас би си избришала профил од форумов и не се појавувам повеќе ама ти си знаеш.

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    552
    Зошто да се срамам?
    Не живеам во 15ти век.
    Ти имаш проблеми,јас не.
    Имам свои ставови кои ти не ги сакаш,повеќе сакаш внимание и тапшање по рамо и да седнеме сите да оговараме со тебе.
    Јас те прашав што сакаш воопшто, не ми одговори и што да кажам понатака,некогаш и молкот ги дава сите одговори :)

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    882
    Допаѓања:
    1.386
    Женоо како немаш проблем, живееш со бившиот поради непреболени 500 евра, се читаш ли ти ? Си трпела омаложување вербално, си го трпела неговиот син од друга жена и ти тука најде за лицемерие да дебатираш
    Мојот проблем е нула наспроти твојот.
    Јас за брзо ќе живеам со мојот сакан сопруг и наше дете, не туѓо, а ти расправај се по форуми и лечи комплекси тука на нечија мака. ;)
    Шо не крепи овој форумов жими мајка

На _Vera_, ALISA0000 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  9. JasBee11

JasBee11 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    389
    Епа коментирате на нешто само да се каже еве пишав, после се губите у коментарите. Прочитај зошто ми пиша и од како стигна до овој одговор.

10. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    552
    Припази малку што пишуваш, децата не се виновни за ништо.
    Човекот кој го сакам дали ќе има дете или не е најмал проблем и немам таков глупав стереотип.
    И не се работи за непреболени 500€, ни нс душман нема да дадам и тој е мој принцип. И што е срамно тука?

За комплекси ете гледам кој има, измеша деца,баби и жаби. Верувај ми не допираш до мене, цел ноќ и цел ден оговараш на форумов како не те фати склет од малограѓански муабети бе…

Едит: Еден месец бевме заедно, едно трпење што да ти причам за разлика од луѓе со години во брак :wasntme:

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.055
    Допаѓања:
    13.918
    Ne sakam da se zamaram so toa. Ne ziveam vo minatiot vek kako nekoi.
    Ragjam za sebe i za mazot, a ne za negovata familija.

12. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    775
    Допаѓања:
    1.222
    Па нели мирот според тебе е најважен ,и не треба да се живее во заедница.Еве и ти живееш во заедница со твојот бивш партнер.исто го оговараше на форум:^)ама друг не смее според тебе така?​

На MeowMeow, ALISA0000, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. JasBee11

JasBee11 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    389
    Значи немаш свекрва, а даваш совети за свекрви. А да те запамтам да не ти читам совети онда на оваа тема.

ФМП

На _Vera_, ALISA0000, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    882
    Допаѓања:
    1.386
    Џабе ти е сега до утре да се објаснуваш, покриј се и исчезни од темава најарно

15. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    552
    Ама каква заедница девојко?!
    Напишав дека детето беше на гости дојдено, детето си замина во Македонија, секој својот живот си го гледа, “бевме”е минато време.
    Ние сме биле дечко и девојка, а таа е во брак. Има разлика, барем јас ги разликувам тие нешта.

16. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    882
    Допаѓања:
    1.386
    Уште полошо, живееш и трпиш некој кој не ти е ништо, плус си трпела туѓо дете да те омаловажува.
    За помочани 500 евра, крај

17. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    552
    Зошто да се покријам…покриј се ти, цел ден и ноќ оговараш. Сега мојот минат решен проблем зема да го оговараш. Тоа е целта,тоа ти сакаш. Оговарање, не решение.

18. JasBee11

JasBee11 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    389
    За друго ти го поврзав презимето. Ама пошто само да се коментира, па после се губите кога ќе се продлабочи еве споредна тема од веќе конкретнава, актуелнава

19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.055
    Допаѓања:
    13.918
    Znam za shto go povrza, ama koga nemas odgovor, ne sakas da mi odgovorish sto ti e poentata. Pa odbegnuvash.
    Imaj kjerka i vospitaj ja da zivee kako vo 1940 godina. Pozdrav.

На DEFNEDEFO му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    552
    Женче не трпам ништо. Не можам да реплицирам повеќе, нит сакам да влагам во подлабок конфликт. Мојот проблем е одамна решен, за вас се мочани 500€ за мене не се. Да,себична сум. Вие на вашите свекрви позајмете 500€ па да ве видам дали ќе постапувате како што ми пишувате и ги извртувате мислењата. Секој има право на свое мислење, среќа не живеам во стари вековни размислувања и подобро стара мома ќе седам отколку да дојдам овде да се жалам.

На senjorita-v му/ѝ се допаѓа ова.