Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.102
    Тоа е реалноста ти што ја прифаќаш а мојата реалност е моите доколку би направиле брат ми да имал привилегија никад повеќе нема да ме видат. Кај тебе очигледно си гледаат за синчето само и ти си се помирила со тоа. Јас и пред да живеам со мм си живеев сама моите ми го обезбедија тоа не им вредам помалку само затоа што сум женско. Моите не се некој пештерски луѓе па да ги делат децата по пол. Ти си прифатила самоволно да живееш во заедница тоите очигледно не им е грижа како ти е битно си ослободила место за синчето и сега ти е крива свекрвата што те примила дома.

Последна измена: 11 септември 2025 во 11:16
  2. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    638
    Допаѓања:
    1.443
    Фала ти за муабетов. :bow:

Јас ќе кажам само симнете ги тоа роговите. Што жени ќе бевте. :puke:

На _Vera_ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.065
    Допаѓања:
    13.932
    Ti definitivno si so zaostanati razmisluvanja. Kakva realnost, kakvi bakraci.
    Ama ti i kaj mazot nemas sloboda shtom svekrvata vi donela komsika na spienje, a vie ne ste smeele da pisnete. Gosti ste , toa sakala da vi ukaze.

На Hoping и Medea. им се допаѓа ова.
  4. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    1.448
    Блазесиви шо ви дале се под носот тоа ќе речам, затоа сте вакви со вакви размислувања

Ај објасни ако твоите живеат во 50 квадрати стан со брат ти како ќе го делите станот ??? Јас ако имав заостанати размислувања немаше да заминам странство да живеам од почеток да градам живот, не ми дале мене под носот па да не се замарам, немаат моите палата на село па да одам на поседок.

Жени распрдени, или наследиле се од мама и тате, или се омажиле богато па сега овде ќе ни солат памет како треба или немаат допирна точка со брак па само провоцираат и тепаат време на форум

Последна измена од модератор: 11 септември 2025 во 14:44
    На Mumoftwo30, JasBee11 и _Vera_ им се допаѓа ова.
  5. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.102
    Немој да завидуваш што постојат луѓе што не ги делат децата според пол. Не ти е никој на форумот крив што на твоите родители уво не ги боли за тебе а ти битно свекрвата ја правиш како да е вештерка не знам дали навистина не гледаш реално или не сакаш да видиш.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    1.448
    Ти да имаш родители како моите немаше да изразниш во злобна особа и на форум да лечиш комплекси, жена си собери се

На 1209 и JasBee11 им се допаѓа ова.
  7. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.102
    Не сум злобна само реално гледам на работите и сум директна.

8. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    1.448
    Злобна си, мислиш дека се шо лета се јади, немаат сите богати родители, треба сами да се снаоѓаат.
    Мене никој не ми забранил кај моите да седам, јас не сакам да се стегам во мал простор, имам осет.

На JasBee11 и butterfly_91 им се допаѓа ова.
  9. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.102
    Ти си злобна затоа што секако зборуваш за свекрвата а она ти отворила врата ти дала кров над глава а ти ја оговараш по форуми. Не е дека од вчера стснала таква ти си знаела каква е женста и своеволно си прифатила да одиш таму не верувсм дека некој ти држи пиштол под гуша. Затоа воопшто не е паметно дс се живее во заедница треба да се мисли претходно за се а не после други да ти се криви.

10. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.999
    Допаѓања:
    24.310
    Море ни свекрви ни мажи, криви се вашите дома што не ве учеле на самопочит, не ве учеле оти и машко и женско дете (треба да) се исти во нивни очи, без разлика дали ќе им дадеш спрат, куќа или ќе ги оставиш да се снаоѓаат сами, битно е да сте ИСТИ. Оти ниеден брак, снаа, свекрва не се побитни од ваш раат и среќа. Подмолно од деца ви перат мозок да си барате кај мажот оти толку ги заболе за вас, за бате да има кај да донесе жена, вие само осет да имате, само да не сметате. А дали сакате да се мажите, да донесете домазет, никој не ве прашува. Знам оти истово ми е зборено и знам кои комплекси си ги влечев со години дека сум едно ништо оти со пичка сум се родила. Али нив им се може, шамар да ви удрат, другиот образ ќе го свртите.

И погоре коментарот.
    Ако вашите немаат да ви обезбедат подеднакво, нема што да има синот привилегија. Ако има, значи вас не ве ебаваат за човек и не треба ни вие нив.
    Или исто за сите деца, или ништо за ниедно.
    А и кога се двајца синови магично никој на никого не смета. Значи не е до просторот, како да ви кажам.

Последна измена: 11 септември 2025 во 12:50
    На thinkerbell, Трагедијаупмм, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.065
    Допаѓања:
    13.932
    Nie imame normalni roditeli fala Bogu. Ne ne delat spored ona - ima man.... i zasluva da sedi kaj nas, a ti, kjerko, sikter, doagjaj so usul i so oset.

На SummerGirl и Medea. им се допаѓа ова.
  12. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.102
    Не е до просторот ама некои не дакаат дс се соочат со реалноста па свекрвите на крај ќе им се криви :)

13. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    1.343
    Ама девојко, жено, ти ја напаѓаш дека оговара и дека тоа не е нормално и тако даље, еве и мене не ми е нормално да живеам со некој на кој очи не сакам да му видам и ќе поминам и преку тие 500 евра без око да ми трепне ама не те осудувам и не ти трубам што да правиш како што и ти треба за проблем кој не се однесува на тебе. Дај совет, мислење ако имаш а навредите задржи ги за тебе оти сите сме паметни кога не е во наш двор.

На Annath, Трагедијаупмм, JasBee11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    1.448
    Ви дале спратови ама не ве научиле на почит, разбирање и емпатија

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.065
    Допаѓања:
    13.932
    Sprema kogo pocit?

16. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    3.171
    Добро ајде, мислам отековте колку сте паметни и способни. Браво, еве ви пет(highfive)

Можеби подобро би било да поработеле родителите на емпатија кон брат/сестра.
    Изгледа не ве учеле да подадете рака на некој што има мака, битно е само парчето земја да се подели еднакво.
    Ако брат ми има кризен момент, ќе им кажам немој да сте му помогнале во спротивно и јас веднаш ќе се нацртам таму.
    Во нормално семејство се учи од мал дека со братот/сестрата треба да си подадеш рака кога е во тесно а не да го цапнеш па да го дотурнеш во гомната. Истото важи и за браќата, не важи само за едната страна ова.
    Ама во нормално семејство.

На thinkerbell, 1209, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  17. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    3.370
    Тоа е наметната реалност и не треба да биде така, децата независно од полот се подеднакво деца на родителите, ама тоа што сите родители не се исти, е тоа е проблемот.
    Друго еве убаво си пишала женското веќе си има дом кај мажот или со мажот, а во случај на развод каде и е домот?
    Исто паметно пишано дека возрасни луѓе сами си создаваат свој дом, зарем братот не е доволно возрасен да си замине од домот на мама и тато и создаде свое?
    Во ситуацијава или и двете деца, кај вас син и ќерка како возрасни кога си создаваат свои семејства нека си создадат свој дом или и двете подеднакво да си зачуваат и имаат место во домот на своите, нели така е фер?
    Не машко било, женско било итн.

Инаку спомнаа два сина и никој не сметал, еве и две ќерки нека се, но не е секогаш така се до полот, ако родителите се нечовечни и фаворизираат едно во однос на друго дете е неправедно, а го има и ова, сепак подоминантно е кон женско во однос на машко дете.

На Medea. му/ѝ се допаѓа ова.
  18. JasBee11

JasBee11 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    398
    Еве јас земам прва бројче, конкретно за сликата што треба да ми ја нацрташ!

19. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    1.448
    Во случајот мој никој не поделил имот од страна на моите, брат ми живее со нив, мајка ми има куќа наследена од нејзините, постара куќа ама сепак и планот е таа куќа за мене куќата нивна за брат ми.
    Никој не ми затворил врата мене кај моите, едниставно нема простор за сите, јас од помала возраст сум странство, наваму натаму и никогаш не ми текнало да барам дел кај моите.
    Од тие делби брат со сестра не збораат по судови се влечкаат, тоа за мене е најужасни и најпоразително за една фамилија. Да се мочам во спратот ако сум искарана со пола фамилија, да ми простите на речникот.
    Способна сум, сама ќе си створам, досега никој ништо на тацна не ми дал, се шо имам во животот се сама, а богами имам многу проживеано, не сум за жалење

На 1209 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  20. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    556
    Не е лесно да се прифати реалноста па затоа сметаш дека моето мислење е навредливо. Колку знам толку советувам. И како мојот решен проблем стана ваш проблем кога не негирав дека така беше? Совет не побарав, пари не оставам никому ни на поклон, нема ни на вие на било кој да оставите во тоа сум сигурна. Овде се тепате за вложени спратови кои не се на ваше име, што не поминете вие преку илјадници евра и не се иселите? Секоја заработена пара си ја ценам, нема Цветче да ми даде пари да си го вратам вложеното.
    Ама кога веќе сте се фатиле за тоа, не сум должна да се правдам, мојот проблем е решен одамна. Да, дозволував некои работи кои ги немав доживеано, лекција за друг.
    И повторно ќе кажам не ми е срам од ништо, свесно сум си правела,грешела побогу луѓе сме. Да оговорам на форум и да седнам да пијам кафе, да јадам на иста маса тоа сеуште ми е неразјаснета ситуација. Да си извадиме очи, да се извреѓање и потоа ајде ела да јадеме - понижување!