Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. Queen-Victoria

Queen-Victoria Нов член

Леле девојче ,сериозна си со коментариве ? Сме биле должни да почитуваме некој и на глава да ни се качи пошто не бил наш имотот ? :)

2. Nuny

Nuny Истакнат член

Ако не си навикната ( да не речи членката погоре дека сум од 15ти век) еве вие како помодерни од 21 век зошто не седните отворено са разговарате: сопругот, свекорот, свекрвата и золвата.... Или пример не знам дали работиш или не меѓутоа пробај да не се оптеретуваш ако толку ти сметаат .. Организирај си го денот да немаш проблеми и дискутабилни случки...

Cutiepie1 likes this.
  3. Nuny

Nuny Истакнат член

Не реков на глава никој на никој да му да му се качува на глава... Единствено иритира што модерните не знаат дека постои термин РАЗГОВОР пред да се случуваат вакви работи се разговара а девојката не спомена дека разговарала со сопругот за недостатоците што би произлегле од заедничкиот живот.. Сигурно преку ноќ на свекорот и свекрвата не им текнало од инает ќе се преселиме кај снаата дс ја нервираме... По читање свекрвата имала удар и се доселиле во куќата на синот бидејќи му е СИН а тоа што можеби синот не разговарал со жената и не одредиле и не решиле заеднички што ќе прават тоа не е ничија вина посебно не на свекрвата и свекорот !! Поправете ме ако грешам

Cutiepie1 likes this.
  4. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

@Queen-Victoria Јас мислам, во сета ситуација всушност најмногу ти пречи однесувањето на золвата, така без осет што е. Да не е можеби осамена, да нема пријатели па во тебе бара пријател, поточно те доживува како другарка... Како и да е, еве ако ти е за утеха, проблемот е минијатурен во споредба од тоа какви се случаи постојат. Се надевам ќе се стиши работата кај вас, секое добро (fingers)

5. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

За сите што го оправдувате нарушувањето на приватноста на женава, запрашајте се дали исто би оправдувале да сте под кирија и сопствениците на станот да можат да си седат на балкон и ви влагаат во кујна кога си сакаат.
    Нели нивно си е, нивно право што сакаат да си прават?
    Приватност нешто, култура исто така...што ќе да беа?

6. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Да прочитав убаво.

Не си ја донесе она таа тераса од дома па да кажува кој каде да седи.

lovely91 likes this.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Ma nemoj. Mnogu ste be pametni. Domata i e vekje kade shto zivee. Ti pa znaes koj ja napravil. Se nasmeav duri.:D

8. mom to be

mom to be Истакнат член

Па дома е,може културно да им каже дека сака приватност и мир.и јас никаде не прочитав дека нема мир од нив.Ете “понекогаш” седеле во нивниот двор и еднаш золвата влегла да земи кафе.да не треба да влегува,ама нема ни потреба толку да се претерува.Ете луѓе се,и се се решава со разговор со нив.А не на форум каде што ќе се води дебата дали претерува или не.Дома се решаваат проблемите.

An-na likes this.