Ич не сум, не ме ни занима што ќе направиш, од такви жени како тебе што бранат мажи варалици, а цел свет им е виновен..... Ти сама не си свесна кој ти е проблемот дома, па дојде тука свесно да се надмудруваш.
Ако не си спремна да прифатиш мислење од друѓи немаш ни потреба да бараш совети или да коментираш. Убаво ти кажаа сите, иронично и дрско се однесуваш. На крај краеви крши глава. Седи си со маж ти што се ебе со друѓи, трпи ја свекрва ти и прави се жртва. Најголем проблем си ти што сама не знаеш да пресечеш. Не си само ти без родители, има многу што се така па сами се избориле во животот не правејки се жртви во околината. Свашта.
Во ниту еден момент не се надмудрувам со никого, слободно врати разговор назад ќе согледаш кој се надмудрува и паметува
Ниту те осудив ништо од тоа, коректно те прашав имаш ли свои финансии за да се тргнеш на помирно место. Сепак се што ти се случува е твој личен избор, ниту јас, ниту членкиве тука сме ти виновни или одговорни за твоите лични избори, а од се има излез и спас. Само дали се сака или не се сака да се гледа така.
И без кур се живее, само кој да разбере. По лесно е тука да се правиме жртва на неверство и метафорички кажано жртва на насилство.
Никој не ти се обрати дрско, само ти како си разбрала не знам. Сите ти кажаа свои мислења, прифати еднаш. Што те навреди дека прво сакаме да средиме станбено прашање па да се мажиме? Не мислиме сите дека нема да останеме не мажени. Гледаме.
Ти или не знаеш што е дрско однесување или мислиш да се мајтапиш тука со сите нас. Сите членки убаво те прашаа и ти одговорија, ти не прифаќаш конструктивна критика, очигледно го одбрануваш маж ти што те изневерил, живеееш у заедница со свекрва ти што ти тенчи нерви и маж ти што те изневерува, а нас ни паметуваш тука. Продужи си со таков живот и правење жртва од себеси, трпи си ја сверква ти да те понижува и маж ти да те изневерува, ајт.
А како ќе ми средите станбено прашање? Ќе ми купите куќа? Или ти вака како гастарбајтер ќе обезбедиш бидејќи често напоменуваш како си надвор од Македонија
Кој треба да ти среди? Ти на време си требала да си мислиш дека одиш во заедница да живеееш, што очекуваше таму, мед и млеко? Плус маж ти те изневерува, што очекуваш ти друго да се подобри не ми е јасно.
Ти треба помош? Најискрено те прашувам, ако трпиш насилството, ако немаш каде, а сакаш да се спасиш од таму, ќе ти помогнеме.. Само ти ако си спремна на тоа.. Ќе ти помогнеме ако ништо друго работа да најдеш и стан под кирија за почеток после сигурен сум дека ќе се снајдеш.
Имам напоменато дека сум надвор да поради тоа што се надоврзувам на некој муабет. И на крај краеви јас дадов мислење, мојата сум си ја решила немам проблеми на глава од свекрви, реши си ја ти твојата. Не знам зошто и се трудам јас да објаснувам. Пишуваш, бараш совет/мислење и накрај се расправаш со сите. На крајот од денот, ти си трпиш, не јас. Удирај си ја главата во ѕид.
Проблемот е тоа што членката не сака да превземе ништо, само се прави жртва на се и на крај се расправа со сите кои и кажуваат решение. Не знам зошто се трудиш кога секако ќе добиеш повратен дрзок одговор.