Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. mama11

mama11 Истакнат член

Ако не ти помага свекрва ти викни ја мајка ти.Јас не ве разбирам како сакате да ви помагаат свекрвите или да ви седат цел ден со вас во соба. Јас мојава нејќам да ја гледам цел ден нејќам ни ништо да ми помага ниту пак да и ги слушам нејзините коментари како се гледа дете иако второ ми е

FlirtBerry and Mr.Limonko like this.
  2. mom to be

mom to be Истакнат член

Можеби е грешна,не живеам со вас.Јас совет ти дадов од тоа што го прочитав,кога ти треба помош побрај ја.Не знам што е тука недобронамерно

Last edited: Dec 18, 2025 at 4:07 PM
    FlirtBerry and Moon2021 like this.
  3. JasBee11

JasBee11 Истакнат член

Јас како разбрав жената се лути од причина што на јатрвата и ги исчувала и уште ден денес и ги чува децата додека за бебето на другиот син нема време само кафе.

Секако дека е најдобро сам да си гледаш деца ама па не дај Боже некој да ти се најде на помош. Во случајов бегај и од форумов за совети оти спремна е торбата со камења и од Свекрвата. Види ако имаш мајка или пријатели во близина помоли да ти се најде некој. А свекрвата нека не доаѓа ни на кафе во овој случај и секако без дополнителни коментари за жената.

FlirtBerry and Moon2021 like this.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

А што да прави? Нејните работи да си чекаат, дур таа прво ги истера твоите работи?
    Ок, јатрвата ја искористува за двете деца и ти мислиш дека и ти треба да и го праиш истото, за да биде фер према тебе? Се читате некогаш што пишувате?

Праите деца, ваљда спремни сте дека нема во секое време некој на дугме да ви притрчува. Ете ти доаѓа на саат време секој ден, колку саати треба да седи за да е доволно? Тешко е со деца ама намалите на очекувања, децата се ваша обврска, ако имате некој да ви помогне, да ви се најде макар и на кратко супер, кажете фала, ако немате кажете фала два пати. Ова не е баш никаков проблем.

5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

А јатрвата кај живее или кај се гледаат децата нејзини?:?:

6. Moon2021

Moon2021 Истакнат член

Bas taka ubavo ste me razbrale sam najdobro i od majka kogq lugeto nemat oset toa e nasi se decata

JasBee11 likes this.
  7. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Некогш навистина е потребно помош макар на некој саат некој да го причува. И не е искористување. Голема помош е.
    Јас од моја страна можам да ду кажам. Навистина ми било потребно помош. Посебно од трета смена кога доаѓав дома од работа а тие не одеа во градинка. Или еднаш во месецот сами да излеземе со мм. Од таму и кавгите идат. И двајцат уморни и ја префрламе топката еден на друг.
    Ништо нема да и биде на свекрвата ако некој час ја одмени. Ниту пак обврските ќе и заостанат. Супер ако некој може сам ама мала помош не е на одмет.

JasBee11 and Moon2021 like this.
  8. mom to be

mom to be Истакнат член

Во иста куќа живееат сите,на различни спратови,јас така разбрав

JasBee11 likes this.
  9. mom to be

mom to be Истакнат член

Дали ти и си побарала помош на свекрвата,а таа те одбила?

10. Moon2021

Moon2021 Истакнат член

Da zafanta a e cel den so drugite deca ednska u dva meseca trebase do fondo da odam etrvata si go ostavila deteto doma em znaat deka ima malo dete poveke denovi ne go nosat u grqdinka ama nema veza toa bese ednska i dokrivemi rabota od sabajle mozese da zavrsam samo jas sekogas samq si gi vrsam rabotite ama u takvi slucaevi treba da se izleze vo presret

11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Ја тоа го разбирам. Сама гледам деца и знам колку пати помош би ми била добредојдена, ама немам, па никому ништо. Таа има помош, ама не ја цени и не и е доволно. Очигледно не знае како е да немаш воопшто.
    Немам помош воопшто и не можам и не смеам да си дозволам животов и односите меѓу мене и маж ми, да ми зависат од тоа колку помош добивам или не добивам од страна.

winnie02 likes this.
  12. mom to be

mom to be Истакнат член

Кога треба некаде да одиш извести ги едноставно,дека имаш оврска и дека треба да го почуваат детето.Сигурно може да се снајди од јатрвата децата се поголеми веќе.Со твоето е потребна помош нормално иако е сега зависно само од тебе90%.Биси паметна,не се расправај кога треба помош едноставно ќе им кажеш

Moon2021 likes this.
  13. Burevesnik

Burevesnik Активен член

@Moon2021 не е должна свекрва ти да ти ги чува децата, ако сака ќе дојде, ако сака не, ти имаш родители, она ако сака ќе ги чува децата на јетрвати, тоа си е нејзино што ќе прави и чиви деца ќе чува!

14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

@Moon2021 имаш очекувања, ама и разочарувања.
    Пред се мора да сфатиш дека никој не е должен да ти чува дете и да остава обврски подари тебе и твоето дете.
    Кога ќе се качи, кажи и погледај бебе да идам да се избањам, да ставам ручек, да направиш нешто. Иско некогаш е потребен само еден муабет, да разбиеш монотоно секојдневие.
    Си пробала да ја викнеш да почува бебе и да договориш за тој и тој ден да ти го почува бебето?
    Или очекуваш да она сама се понуди? Ако е ова, не очекувај. Побарај ја и замоли ја.
    Мајка ти во близина е? Да ти се најде за
    Итни ситуации, да причува дете ?

15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

А свекорот кај е во такви ситуации?
    Или за украс си го чуват?

16. winnie02

winnie02 Истакнат член

Родени мајки повеќе ги чуват внуците од едното, а помалку од другото дете ти од свекрва очекуваш некоја правда или фер.

Болно е, ама не се решава. Нит со муабет нит со кавга ќе му се наклониш на некој ако природно не му иде. Ич не му ја мисли, живи, здрави, колку, толку. Фала и без тоа се живее.

17. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Јас колку што ја сфаќам членкава се буни поради нерамноправната помош.
    И кога ќе размислиш во право е.
    Ако имаш две деца, ако помагаш на едното, би требало и на другото.
    А не едно да го чуваш неколку часа, а другово еден.

18. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

@Moon2021

Да не се имаш ти закачено со свекрвчето па што таа тебе не сака да ти помогне во ништо?

Инаку не ферски е така, реално, како за едното, така и за другото треба.
    Во оваа ситуација, земај си го детето и оди си мајка ти да го чува, а за свекрвата друг однос. Што и да и треба нека си бара кај другата снаа, со тебе нека е завршена.

19. Moon2021

Moon2021 Истакнат член

Ne sme se zakacilr sekogas sme imale dobar odnos jas sum po meka zatoa taka a drugata samo ja iskoristuva neznae da si kaxe i toa e na koj se moze

20. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Убаво и прави, така треба и ти.
    На такви како неа.