Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. TiniMini

TiniMini Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    201
    И ние првите 2, 3год за Бадник одевме кај свекрва ми. Искрено мн ми беше тешко, воопшто не се радував на празникот. Ама почна мн да се меша во смисла да напнува да спиеме кај нив, проба да коментира зошто прв ден Божиќ да одиме кај моите (иако за доручек сме биле кај неа), значи не само тие два дена тоа и телефонски по неколку дена се коментираше ,,леле што отидовте таму, ете овде за доручек од Бадник јадењето да се изеде, па после за ручек божиќниот ручек", на спикер беше и ми дојде преку глава и му реков на сопругот кажи и наредна год Бадник сами ќе правиме, прв ден Божиќ ќе одам кај моите втор ден кај неа (се надевам и она ова го слушна). Никој нема право да ми се меша кога да одам кај моите!
    И среќа наредна година сопругот најверојатно го запомнил ова и увидел дека не ми е сеедно што сме таму за Бадник сам одлучи дека посебно ќе славиме иако тие денови на трепки му се качија за таму да одиме.
    Веќе 3год сами си славиме, нема ништо поубаво од мир. Џабе ќе сум таму а напната цело време

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.