Seto ova shto go kazuvash e vo red, samo zapamti, koga ke imash deca, posebno ako imash masko dete i ti ke bidish svekrva, i ti ke imash snaa i ke sfatish kakov faktor e chedoto za majkata, pozdrav
Чедото за мајката е голем фактор, ама затоа златната има време 18 години да го научи што е добро и што не, да го изгради во САМОСТОЈНА личност која ќе носи свои мудри, одмерени одлуки, што вклучува и избор на брачен партнер, а не да му е дете цел живот за лечење свои комплекси. За тоа си има стручњаци.
Па ти и се надоврза на членката и и кажуваш некакви совети за мајка и син, темата е празници, Вадник, Василица, парички. Твојот совет во моментов не кореспондира со темата, па морав да те вратам на почетокот кога синот бил фактор за мама. Од 18 е сам за себе! Ваљда читаш на што реплицираш, или само да се каже нешто.
Jas imam dete,i znam kakov faktor e cedoto za majkata.Ama kako da ti objasnam deka taa e nebitena licnost vo mojot zivot.Aj ti kazi mi dali bi ja pocituvala kako covek .Ja slusnav lako na mm ,mu veli ostvi ja nema da ti rodi dete.Nema sto povekje da objasnuvam .
Е да, среќа на тие што имаат женско дете. Цел живот туѓа стреа. Бога милога да ви даде сили вам и на вашите најблиски. Кога бев снаа не чинеше свекрвата, сега сум свекрва и не чини снаата.
Што е разликата во женско дете? Ниту женското, ниту машкото дете не се должни цел живот да ве слушаат, да живеат со вас, да ве носат на раце.. А сигурно ниту едно дете во старост нема да не ти помогне или да те остави сам, ако си го воспитал и си го почитвал како што треба и него и неговото семејство.. Запрашај се колку всушност си го сакаш синот, ако не му ја почитваш жената и се трудиш да им ги расипеш односие, наместо да ги пуштиш да бидат среќни.
Е да.. женските деца не се фактор за мајките. Шо да и праам на мојава не знам еве, да земам машко да порачам па фактор у животов да имам а? Шо прочитав, кај се запустив. Кога еднаш ќе сфатите дека и машко и женско ко ќе се оженат/омажат треба да се ебено откачат од родителската цицка? Или ти немаш намера твојот фактор у животот да створи свој фактор без тебе? Ебати факторот. 70% ги направивте неспособни од вакви мислења, 2 јајца не знаат да спржат ама факторот на мамичка.
Од такви свекрви си патиме они се најкриви у сите ситуации како сакаш гледај додека растат ги учат така децата и после кога ќе пораснат ретко дека може некој да се смени како викаат теле се учи вол не
Аа те зашо на мене со две женски деца ми велат ај трето па машко, за да видам каков фактор ќе ми биде, пошто двете ми се фактор нула
Oti mashkoto ke nalepi na nekoja sho ke mu kazi jas ne ti pochituvam praznici vakvi i takvi, ne zaradi tebe, ami deka ja nejkam majka ti.... A zenskoto ima poveke izbor, sama mozi da zamesi i maznik i lebche Ps. 4 mashki imam
А што, зетот не може да каже не ја сакам мајка ти, меси си, јади си??? Ама не, само свекрвите се страдни, а за на женското родителите секако може.
Abre koi svekrvi? Koj ja mesha svekrvata? Meshate babi i zabi. Moeto mislenje e deka gospozata mozi da si go ispochituva mazot (CHITAJ MAZOT, NE SVEKRVATA) i da napravi neshto ekstra za negovata tradicija shto ja pravel cel zivot (em lepche, em maznik) i pak da nema vrska so svekrvata, neka si ja mrazi taja pak..... se zapalivte tuka site
Со ова се се сложувам дека треба да се испочитува, зошто да не. Ама тоа што јас го напишав е во врска со твојот коментар претходно и мојата реплика баш соодветствува на тоа што ти го напиша. Машкото ЌЕ НАЛЕПИ на некоја што ќе ја саботира мајка му а женското не може?
ПС: Научи си ги да замесат и мазник и лебче, оти коа ќе ги останат кај тебе дома неженети и разведени, а тебе нема да ти се може, нема ваљда глади да седите пу пу скраја да е.
А машкото не може сам да замеси лепче? Со дунда се меси? Не може да отиде да си купи пита или лепче со паричка?