^^ Зошто кршиш филм? Си ја сака неа свекрвата и секој ден ќе и мести доручек а таа ќе биде со солзи во очите од нежност и љубов. Ееее љубоморна.
Бадем4е како велат Цревата во стомак се карат а не пак жив човек да не се скара. Нормално е да се има расправии зарем кога сте дома кај мајките не сте се расправале ? Или сега „ПА ОВА НЕ Е МАЈКА МИ СВЕКРВА Е МОЖАМ ДА ЈА ОТЕРАМ И ВО ПМ„ . Не да ме сватите грешно сакам да кажам дека кога снаата влегува во куќа треба да си го знае и местото исто и свекрвата .Да си најдат заеднички јазик кога свекрвата кога снаата да попушта така нема да си го нервират синот/сопругот. Исто така кога снаата влегува во куќа не значи дека ако е од друга куќа и свекрвата душа треба да и вади ,секако и снаата треба да си го скрати јазикот но за жал во денешно време јазикот им е побрз од умот. Мојата снаа еве велам предна е уште па засега си го знае местото се почитуваме наутро или таа или јас каве вариме. Само што се ожени син ми со мм ги оставивме во новата куќа сами да си бидат млади се , ние си се вративме во старата нели стари сме веќе . Нена и идната и свекрва го претставуваат мојот чин со снаа ми и баш ми е мило што и таа е во ситуација на редок случај . Точно е за твојов пост нена еве и јас бев снаа и сега сум свекрва и јас како и свекрва ми се задоволувам со тоа што снаа ми само едно добро утро ми вели , секое утро ми вика ајде мајко кафе да пиеме , ќе ме праша мајко што сакаш за ручек да зготвам ,Што ќе доручкуваме .... И јас како и свекрва ми несакам таа да работи има време кога да работи но снаа ми секогаш вели „Мајко ти си работела толку време сега имаш одмена , благодарна сум само муабет да ми правиш се друго јас ќе средам„.
ја знам со години и знам нема да се промени.Со зетот и со керката нејзина колку се почитува и многу ми е мило што сите сме како една фамилија како и јас и зетото и керка и и син ми да сме родени и живееле заедно. СВЕКРВАМИ КОГА ИМАЛА СВЕКРВА НА ВРЕМЕТО КОГА БИЛА МЛАДА СНАА БИЛА МНОГУ ГАДНА.ИАКО СВЕКРВАМИ СЕ РАБОТЕЛА И ЈА ПОЧИТУВАЛА ОВАА МНОГУ ЈА МАЧЕЛА И И ПРАВЕЛА ЛОШИ РАБОТИ И МИ ВЕЛИ ЗНАМ КАКО Е И НИКОГАШ НЕМА ДА БИДАМ КАКО НЕА ! ЗАТОА Е ТОЛКУ ДОБРА БИДЕЈКИ ЖЕНАТА ЗНАЕ КАКО Е СО ЛОША СВЕКРВА ЗНАЧИ ПАТЕЛА ОД ТОА И ЗАТОА НЕЈКЕ ДА ГО ПОВТОРИ ТОА
НЕ НЕ НЕ РЕКОВ ТАКВО НЕШТО НО НАЈ ИСКРЕНО НЕ ТЕ РАЗБРАВ НА ШТО МИСЛИШ МЕ НАСМЕА СО ТОА ШТО МИ ГО ПИША НО НЕМОЖЕВ ДА ТЕ СВАТАМ
^ Моира сакаше да каже дека можеби ти треба да станеш и да направиш доручек, ама сигурна сум дека свекрвата не го очекува тоа од тебе. Таа сигурно обожава да доаѓа од работа да спрема јадење, да ти сервира и пак да оди на работа, оти како што кажа сама, многу те сака...
НЕ НЕ ТАМН РАБОТА ДЕКА САКА НЕШТО ДА МИ СПОМНЕ БИДЕЈКИ ТАА Е НА РАБОТА НИЕ КОГА СТАНЕМЕ ЗНАЧИ МОЖЕЛА Е ДА ДОЈДЕ ДА СИ ЈАДЕ И ДА СИ ИДЕ А ЖЕНАТА ДА НЕ СЕ МАЧИМЕ НИЕ КОГА КЕ СТАНЕМЕ НАПРАВИЛА НАМЕСТИЛА И СИ ОТИШЛА НА РАБОТА .ПРЕД НЕКОЈ ДЕН ИЗМИВ САДОВИ ШТО ЈАДЕВМЕ СО ДЕЧКОМИ ЖЕНАТА УТРЕ МИ ВИКА ЛЕЛЕ ЗОШТО СЕ МАЧИШ ПА МЛАДА СИ ТИ ИМА КОГА НЕ СЕ МАЧИ ОСТАВИ ГИ НА МЕНЕ ОВА ОНА.
MOIRA ПАК НЕ ТЕ РАЗБИРАМ ЛЕЛЕ ЖИМИ МАЈКА НЕЗНАМ ДАЛИ ТИ НЕЈАСНО ПИШУВАШ ИЛИ ЈАС НЕШТО ЛЕТАМ ВО ОБЛАЦИ АМА НЕ РАЗБИРАМ ШТО САКАШ ДА КАЖЕШ ХАХА
Сега можам и јас да споделам со вас каква СНАА имам , несакав да бидам првата свекрва што ќе каже за снаата каква е . Абре како кожело господ да ми надари снаа иста како свекрва ми пропалици . Свекрвата ми беше таква ручек секој ден правеше ама за цело село да јаде , леб ќе месеше ама ќе го изгореше за време на печење. Ние ќе работиме селото да се рани со мојата пот кај се видело тоа. Сега пак и снаа ми од кај се најде вакава неможам да ја разберам никако . А пак и син ми од толку девојки најде сиромашна за снаа да ми биде убаво се рекло Магаре со магаре , коњ со коњ.. Дојде од семејство кај што едвај за леб имаа и сега моите пари да ми ѓи јаде НЕМОЖЕ. Затоа денар нема да види в џеб што јас ќе купам тоа ќе јадат, ручек нека прави што ќе најди в дуќан несмее денар да запише. Пропалица невидена откако е дојдена еве 2 години мир немам секогаш некој на кафе доаѓа а јас несакам луѓе да ми идат сакам само да се одмарам да спијам . Многу се радувам што син ми секогаш бара дозвола од мене за било што иако жена има , платата наместо нејзе мене ја дава , само се чудам од кај пари кај вештерката кога никој не и дава сигурно е некоја ороспија ииих. Море ќе и го дотерам умот јас само да се роди внучето па ќе биде желна детето да си го види на работа ќе оди јас ќе го чувам ааа како мисли таа на готово се ќе има . Барем детето што ќе го роди да не личи нанеа да личи на нас. Еве една случка од пред некој ден син ми и снаа ми добија покана за свадба од кумата на невестата моминска што и беше и сакале да одат. Како да не ќе видиме дали ќе одат нека одат мајка и и татко и што има таа да оди пари да трошат нека се раздужува мајка и , на нас не ни требат нејзините роднини.И како да и оди со п**** в раце , тие и дојдоа на свадба со вилушки од 500 денари што аир имаме ние од тоа. Никако неможам да ја разберам абе кај се видело ти да ми донесиш поклон од 500 денари а јас да ти купам од 2000 ? Јас со моие родители не се имав се до смртта од таквите работи кај е мојот дел од куќата нивите се на братрот препишаа , а тој пак да не зборам дембил па и пари бара секој месец да сум му праќала јас ќе работам тој да ужива бре. И како вујко зошто недојде на синот единец на свадба немал пари па ќе се снајди еднаш син женам . ААА ни брат ни сестра ни родители сакам јас да им давам а тие што да уживаат. И снаата така ќе ја натерам да биди никој да не сака ... само оваа е потврдоглава од камен незнам како не дава збор да се каже против нејзините уффф кај се најде ваква ...
Нена само ти уживај си мила свекрва ти те потсетила само како треба и ти да направиш штом се земетѕе со дечкоти. Па и секако дека ќе ви постави доручек па нели снаа ќе и бидеш си ја постила чергата за во иднина . Само да ти даде бог така да останете