Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

^^
    Дигнавме веќе раце од оваа тема, стана лакрдија. Сега нема пост што би го сфатиле озбилно овде освен од постари членки.

tessie likes this.
  2. bbbbbbbbbb1

bbbbbbbbbb1 Активен член

За мене збориш дека тролам , што ти мислиш снаа ми е добра јас сум лошата реално кажано нели сум во право. ХХ само пропалици се нејзините роднини и семејство па ќе трошат мој пари бре бре.

3. Nana19

Nana19 Популарен член

ЖЕНО СРАМОТА ЗА ОВА ! СРАМ ДА ТИ Е РАЗБРА ???
    КАКВА СВЕКРВА СИ ТИ ???? ОД ТАКВИТЕ СВЕКРВИ КАКО ТЕБЕ КОЛКУ БРАКОВИ СЕ РАСТУРИЈА !!!!!!!!!!!!!!!!!!

ДАЛИ СИ СВЕСНА ШТО ЗБОРИШ ??? СНААТИ ДА ТАГУВА ПО НЕЈЗИНОТО ДЕТЕ ТИ ДА И ГО ЧУВАШ ?
    ДА ЈА ОМАЛОВАЖУВАШ ЗА ТОА ШТО Е СИРОМАШНА ????

ТИ СИ ПОСИРОМАШНА ОД НЕА ПО ОВА ШТО ГО КАЖА , КАКО НЕ ТИ Е СРАМ БРЕ ?

4. Moira

Moira Популарен член

Остај жити мене, подобро немој....нема разбирачка со овие жеништава тука |(

Sweetheart87 likes this.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Ми се виде на сон :?: :D
    Туршија да, руска не ставаме... сеа цвекло ќе правиме :wasntme:

Abeja likes this.
  6. Moira

Moira Популарен член

Како знаеш дека некој трола - кога свекрва знае што е ТРОЛ :rofl:

Mama25, Neytiri, ilipili and 22 others like this.
  7. Abeja

Abeja Популарен член

Имаш право бре бре брееее, што мислите вие, снаа и не трола? Немој да бидете толку себични и да мислите само на едната страна, постојат две страни, плус целото село што им го јаде лебот.

Свашта сањаш и ти :rofl:

ilipili, Ariel and kravce like this.
  8. Nana19

Nana19 Популарен член

СЕ СЕ АМА ОВАА bbbbbbbbbbbbbbbb
    ДЕФИНИТИВНО НЕ ЗНАЕ ШТО ЗБОРУВА !!!

9. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

^
    И ти си трол.
    Сите сте тролови.
    Аман.
    :D

Bibko, confused and tessie like this.
  10. Nana19

Nana19 Популарен член

ЗОШТО ТРОЛ ??? ЗОШТО СИ КАЖАВ КОЛКУ СИ ЈА САКАМ СВЕКРВАТА И ТАА МЕНЕ ???
    ЗАРЕМ ДА НЕ Е ДОБРА ЈАС КЕ ФАЛАМ ???
    СЕКАКО ДЕКА НЕ.КАКО ПОСТАПИЛА ТАКА СУМ КАЖАЛА

11. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

А бре некој погоре испрати јавен повик до свекрвите, да се јавеле, да пишат, оти само снаи имало на форумов. И ете ти сега, кога нема свекрви, мора да се измислат. Инстантно се зачленија. Свекрвите во напад. :lol:

Anyshka, okcenzi, Annath and 6 others like this.
  12. jb82

jb82 Популарен член

Мене би ми било срам свекрва ми да доаѓа од работа и да ми мести доручек, а јас спијам како крава до 12:00, кај нив дома. (Па уште и кафе да ми свари, за јас да си го испијам со цигарче онака после секс.)
    Искрено тоа не би ми значело дека ме сака, бидејќи ако па не ми постави не значи дека не ме сака. Мене мајка ми не ми поставува, а не па свекрва ми да ми поставува. Голема сум ќе си земам сама.
    И никогаш не сум броела дали јас или она сме свариле кафе. Мислам тоа ми е толку глупо и нема врска со сакање.

ПС:
    Мислам дека госпожа bbbbbbbbbb1 е свекрвата на трудничка. Така ми личи по муабетот. :rofl:

13. svekrva123

svekrva123 Активен член

Господи господи па жено дали си ти нормална. Си заборавила како ти си била снаа? Како ќе ти беше тебе ако свекрва ти ти гоземаше детето и д не ти дадела да го видиш? Зарем снаа ти ако е сиромашна треба да ја понижиш ? Па вака ќе бидам вулгарна но морам СИН ТИ НЕ БИЛ СПОСОБЕН ЗА ПОДОБРА ЗАТОА СИРОМАШНА ТИ ДОНЕЛ В КУЌИ. Како бре сеуште постојат вакви жени ? Кој што донел тоа да му се однело па на кој колку му стига џебот тоа ќе донесе. А за брат ти алал да му е што недошол немал пари не дошол , зошто пак ти кога ти побарал не си му дала демек ќе осиромаштиш. А за снаа ти јака и душа син ти мамин син уште мајка прашува и покрај тоа што жена има. Неможам да ги разберам денешниве снаи и свекрви. Јас така да и направам на снаа ми :x :x па попрво би умрела господи господи!

14. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Дал да плачам ил да се смеам....хаххаххахахаххаха.
    Мизерија жива.
    Мака си има жената се гледа!!!

15. Nana19

Nana19 Популарен член

A ЗОШТО СРАМ ????????????? НЕ Е БИЛО 12 СААТОТ ТУКУ ЈАС У 8 СТАНАВ А ДОРУЧЕКОТ БЕШЕ НАМЕСТЕН .............
    ЗНАЧИ ДОШЛА ПОРАНО ЗОШТО САКАЛА ТАА ДА НИ НАМЕСТИ ДОРУЧЕК.СИГОРНО МИСЛИ ДЕКА ТОА ГО ЗАСЛУЖУВАМЕ И ЖЕНАТА НА НЕКОЈ НАЧИН САКАЛА ДА СЕ ЗАБЛАГОДАРИ НА МОЈАТА ЉУБОВ И ПОШТОВАЊЕ КОН НЕА !

16. eleonoramardzieva

eleonoramardzieva Истакнат член

ХАХАХ ај да се приклучам и јас на тролањево. Абе ова ббббббб ми личи како свекрва и на трудничка :D :D :D :D Ама ме изнасмеа. Но ако е вистина што бббб пишува и трудничка пишуваше тогаш свака им час како живеат :D

Anyshka and svekrva123 like this.
  17. svekrva123

svekrva123 Активен член

Касно се активирав на форумов може да ми кажете која е трудничка?Бидејки неможам да најдам било каков пост објавен од трудничка.

18. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Немојте бе, не ги издавајте, уште поголема беља ќе напраите. Може трудничка не ја прашала свеки дали може да се зачлени, може не ни знае дека го користи нетот.

19. kravce

kravce Форумски идол

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

После месец ипол од свадбата само го потврдувам тоа што во една прилика, не се сеќавам дали во истава тема, го напоменав. Свекрвите се истите тие, немаат друго лице и други навики, тие биле и пред да дојдеме ние “на власт“, само што тогаш не сме ги познавале доволно добро, да бидеме искрени, од неколку часа или дена во неделата, не можеш некому да му ги знаеш сите мани и врлини, не можеш да знаеш каков е кога ќе стане од спиење, кога го боли глава, кога има добиено, кога е среќна, кога и се плаче. Мојата свекрва е едно такво женче вук самотњак, цел живот се сама правела, се сама работела, низ се сама проаѓала, никој не и помагал воопшто, им дозволила на децата да си го живеат животот беговски, на свекор ми исто така, никогаш не им дала никаква задача во животот, ниту ручек да направат, ниту леб да купат, а да не зборам за домаќински работи, за перење, пеглање, за чистење по дома, јас лично не би постапила така. Сега доаѓам во прилика кога сакам некогаш самата нешто да направам, да преместам, да наместам, да купам, да зготвам, и тешко иде, не е навикната жената. Тргнуваме од самото правење салата за ручек, да не зборам за ручекот па, не, све сама она си сработува, тањири ако успеам да замијам некогаш скришум, пошто и тоа она сама сака да го прави, а кога ќе измијам обавезно одма после мене прередува, реди, преместува... И ајде сега да земам со дрвја и со камења да фрлам по свекрва заради таа нејзина “маана“ се да сака сама да сработи. Жени, и свекрвите се од крв и месо, секоја чест на тие што се и од малку инат створени, или малку повеќе. Јас си кажав, тргнувам од мајка ми, таа да би била свекрва би била најлошата на свет, снаата сирота крв би плоплукала од неа, ама нели мајка ми е. Она пример зет ми не го поднесува и за него зборува со најлоши епиети што би се рекло, сеуште мм не се стекнал со таа слава па си преќутувам, ама она те замрази ли готово е рачунај. Епа има среќа мојот никогаш нероден брат што не видол бело видело на планетава, иначе ќе било војна дома. Мојата свекрва е мајка на оној кого сум го избрала за мој сопатник, за маж, зарем со самото тоа што го родила не направила доволно добро, затоа ќе и бидам вечно благодарна и ќе ја сакам и почитувам, друго не е битно ;)

Е сега, мојата свекрва од старт вели дека најдобро е да живееме сами, да се одвоиме, ама во моментов нема можност и си живееме заедно. Не е идеално, нема да ве лажам, имаме и недоразбирање, имаме и тешки моменти, но не е до мене, не е до неа, не е до никого. Јас сум мирољубив човек и не сакам да се карам и расправам, отворена сум и не се преправам пред неа, затоа и досега не сме имале лоши моменти. Знаело да ми скисне, знаело да се осетам лошо, знаело да помислам со што сум заслужила, но се поминува бргу, кога ќе размислам малку и ќе сфатам дека и ним не им е сеедно. А верувајте не им е сеедно, наеднаш сме им го нарушиле комодитетот, напросто ги “избркавме“ од собата, мораат да спијат во дневна, започнуваме пополека да го преправаме домот во кој они до вчера живееле а кој го направиле со сопствени раце, здравје напролет кога ќе ги видат урнатите ѕидови знам дека срцето ќе им се распара, ама тоа е, мора да направиме промени за сите подобро да живееме.

Од друга страна се и оние кои во јајцето влакно бараат, лоши на карактер и на збор. Ги има такви не викам дека не, на таквите им нема помош, само подалеку и сам така со нив се издржува. Но да бидеме искрени со нив ни синовите не успеваат да создадат комуникација а камоли самите тие :D Имам во блиско опкружување една таква и знам како е, син и не може да ја поднесе а камоли снаат, затоа и живеат одделно. Не знам како би се однесувала со таква жена едноставно, не знам дали би можела да издржам :tmi:

Dazey and EMoonlight like this.