Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    А јас купила, а маж ми исто е, заднички ни се парите.
    А да се преселиме од овде нема-само старите ќе ги симнеме на првиот спрат. И ДА едвај го чекам тој ден !!!!!
    Инаку на мене ми смрди под нос, на мене ми смрдат алиштата од тоа што она готви така и цела куќа смрди, јас морам да се туширам секогаш пред да излезам за да не смрдам на манџории !!!!!

2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.334
    Допаѓања:
    114.037
    Штом е така купувај. Јас имам дома од фабер и нарди со филтер не преку оџак и топло го препорачувам!!! Па побрзо да си се осамосталите !!!

3. Symona

Symona Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    60
    :rofl: :rofl: кај ти готви па и уште ти смрдело :D абе женски луди глави

4. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Symona злато ти сигурно не си мажена, или ептен си тазе!
    Абе рекле старите прашај паталец не гаталец.
    Кој не си осетил на своја кожа стално најлесно суди!!!!! :angel:

На Stancence, Anyshka и zagrizena123 им се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.334
    Допаѓања:
    114.037
    Море да не е свекрва??? :?:

На Stancence, stilas7 и blond им се допаѓа ова.
  6. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Symona, драга, не можеме да се тепаме кој да готви, што да и правам кога мене не ми дава да готвам !
    Ај се познава немаш искуство со живеење заедно со свекрва и несогласувањата.

На Stancence и Anyshka им се допаѓа ова.
  7. Symona

Symona Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    60
    НЕЕЕЕЕЕЕЕ
    Не сум свекрва пу пу скраја да е барем уште долго нема да бидам свекрва,остајте паталци гаталци ај ако има свекрви овде да ги чуеме што тие мислат :D за снаите ама такви сме си ние женски глави ние сме секогаш во право никој друг.Како и да е не секогаш е секој во прави и дека сме лигли лигли сме тоа мораме да си го признаеме сакале или нејкеле. Имам видено и лоши свекрви и добри свекрви ( бар овде во моето опкружување ) ама овде ан форумов 99% од поплаките се во најмала смешни од мамини лигли како сакате сватете ме сега. И си знаете дека сум во право :D

8. Symona

Symona Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    60
    Да погодам тебе сигурно свекрвата те гледа попреку, и негодува кога ке легнеш на кауч со списанието па која е таа што се змислува ?? не те родила па така да се однесува нели што убаво би ни било и идеално да бидат само слугинки без право на глас ( не дека и сега имаат некое право на глас ) нај убаво на свет ке биде :rofl:

9. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Симонче девојче, што се мешаш кај што не ти е местото , сега ќе ги убедуваш дека земјата не е округла ?

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Немој Симона да ми кажуваш за свекрва,јас имам и свекрва и золва и свекор,сите во еден стан,знааш би посакала да си на мое место,да живееш како што живејам јас ,па и јас да велам не се свекрбите виновни,се што не се наслушав,се што не видов од нив,и тоа озборувања по народот дека не ме сакат,нема свадба да ми прават и во лице ми го кажуваа и золвата и свекрвата,па му бараа жена на маж ми,сакаа да се разделиме,демек не чинам, дека не знам да готвам чистам,а цел стан го средивме со маж ми додека они си беа на одмор и пак незаблагодарени,а за готвење товма уште од второ одделение бев сама дома,моите беа двајца на работа се грижев и за брат ми,а нејзинТ ќерка не знаЕ ни едно јајце да зготви ,а не повеќе,уште мајка и ја крева собата и носи за јдење во собата,а таа за мене ќе збори ем сум помала од ќерка и,место таа да е за пример таа е за ништо да не ја гледаш и слушаш,и така не сакам да кажувам и сега кога сум бремена низ што поминувам,така да секој со воите маки,за дзабе не рекле сто стапа на туѓ грб не болат,ама кога ке удрат на твојот е тогаш болат

На Stancence и Anyshka им се допаѓа ова.
  11. Symona

Symona Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    60
    ;( Чекај сега виолината да ја земам поголем ефект ке има така, а да те прашам јас тебе нешто Еленче КАЈ ТИ БЕА ОЧИТЕ ??? Убаво си пиша горе девојчено дека на време се си средила,сега што очекуваш ти ? сепак имам разбирање за тебе не сум идиот да тврдам дека тие убаво кога не ти е ама како што има лоши снаа има и лоши свекрви но коментарине погоре што ги прочитав во темава се и повеќе од семшни дали има две три како тебе што стварно си имаат проблем,другите се се лигли :D и овде мрсули до земја за банални работи

12. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Не тврдам оти нема и такви,секој си е различен и сеа за глупости да се лутиш не можеш,јас и после се пак имам почит спрема нив иако се ми прават зад грб,сепак се родители на мојот маж и устата од едно здраво,доброутро нема да ми падне,нив им е потешко да кажат отколку мене,ама моите ме научиле да простувам и да не бидам злопамтили и дека секој што си прави сам на себе си прави,не сум јас таа што треба да судам и да кажувам кој што треба да прави,има моменти кога срце ќе ми испука од нервоза и тоа е тоа

13. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Прво изјасни се имаш свекрва ти или онака си трескаш мисли без врска,
    Јас не живеам со свекрва и кога одам кај неа на гости не легнувам на кауч, не ми е слуѓинка не ми готви и не ми раскрева.
    Мојата свекрва на пример, не пропушта прилика да ми искоментира за тоа како изгледам како се облекувам (со коментар ако вака се облекуваат во „Југославија“ кај нас вака никој не се носи); Никогаш не пробала ништо што сум зготвила зошто „Југословенската“ кујна не ја познава да не имала проблеми после, секогаш кога ќе дојдат ќе наместам ќе зготвам и ништо нема да проба.
    На секој семеен собир сочно ми се исмејува на акцентот и граматичките грешки што ги правам, иако јазикот го научив за 1 година и сите се восхитени.
    Се обидувам да не мислам на неа, но силно сочуствувам со сите фемина пријателки кои не можат да ги избегнат проблемите со нивните свекрви :doh:

14. Symona

Symona Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    60
    Да имам свекрва. Ама стварно најстварно и нај реално повеќето овде на форумов и во живо што сум сретнала се лигавења.

15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.102
    Допаѓања:
    66.976
    Не можеш да кажеш дали се лигавења или не се, ако не си видела со свои очи што и како се случува. Секој со својот товар, а ова твое мене ми личи на лигавење.

На Stancence, Zaljubena111, blond и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.005
    Абре народе, секој со своето искуство. Јас ги разбирам и двете страни, сите сме луѓе и никој не е совршен, така и постојат безброј карактери. Тешко е да се живее во една куќа со золва, јатрва, девер, свекор и свекрва, нормално дека ќе има караници, колку луѓе - толку карактери. Некои потешки, некои побрзо се лутат, некои премолчуваат.

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.551
    Допаѓања:
    201.683
    Девојки, ајде малку посмирено. :) :) :) Знам дека е ова доста осетлива тема, ама почитувајте ги мислењата на другите. Сите искуства се различни. Ако нешто за некого е лигавење, за други не е. Не би сакала темава да дојде до клуч.

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Мајка ми и свекрва и' (т.е. баба ми) се во најдобар можен однос.
    Секогаш ми вика - ја сакам мајка ти, како да е мое, понекогаш повеќе и од татко ти. :P
    Сакате да ја знаете тајната?

Немаат живеено ниту еден единствен ден заедно во животот.

Сите кои имаат услови да си живеат самостојно, без свекор и свекрва, им се радувам,
    сите кои живеат во заедница со свекрва - моето сочуство.

Нема врска со разгаленост, едноставно е - премногу луѓе, премногу гужва, еден ден некому ќе му пукне филмот.

За илустрација - мајка ми одби на времето кога се доселивме во Скопје да живееме привремено 6 месеци додека да ни се изгради зградата со нејзините сопствени родители.
    Отидовме под кирија, а станот на баба ми е повеќе од доволен за петорица.

Наравоучение - со текот на годините одвај се поднесуваш со твоите сопствени родители, камоли со нечии туѓи.
    Свекрва и јас во иста куќа - НИКОГАШ.

На Anyshka, tanja manja, Zaljubena111 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    Нема потреба зошто да дојде темата до клуч, но советувам на некој добро да припази на речникот и нека си пишува за неа, а не да дава коментари без аргументи, зашто јас, а и повеќето ко што пишуваме не сме растени во не знам колку богата средина или да сум имала слугинка дома, па да ми прави јадење.

Драга моја, јас колку ги почитувам неговите толку моите не сум ги почитувала, тоа и маж ми го знае, така да лошо јас не им правам или да ги навредувам. Знам дека е се нејзино и не може она мене или јас неа да наредува, они се растени во друга средина, во друго време и сега за нив ова време е ненормално. Како може да биде према едната снаа добро, фина и културна да не го покажува нејзиниот прост начин на однесување, а кон мене може, јас сум крива јас и се имам така поставено да може се и не ми треба мене ништо, не ми треба некој да ме лула. Јас знам како ем сум живеела и сама по станови додека сум учела и средно и факултет, така да ако јас не знам да работам би умрела уште тогаш ,не би знаела ни да си зготвам ни да си средам и за тоа дека она мене ми плаќа сметки гадно се вараш. Секој сам си плаќа. Јас колку ќе потрошам тоа ние си го плаќаме. Лесно е едно јадење да направиш денес, а од кога сум јас дојдена камион ѓубриња исфрлив од дома, непотребни ствари. Не чисти она ништо, дојди ти исчисти три спрата, па да видам колку си домаќинка и молим те воздржи се од и за мене коментари.

20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.334
    Допаѓања:
    114.037
    Види Симона, во право се девојкиве што велат дека кога не си осетила тоа низ што тие минуваат немој да судиш. Верувам дека она што го кажуваат овде звучи банално затоа што не сакаат да ги кажат најлошите работи. Јас се средив на време, да, но не ми беше лесно. Сепак имав чувства кон тој човек. Но кога видов дека ТОЈ не мисли да смени и дека цело време ќе биде мамино синче, а јас како што госпоѓата и рече на мајка ми : Ќе се навикне она, поинаку ние ќе ја воспитаме!!! Зар на 30 години мене ќе ме воспитува некој???? Те молам Симона немој да браниш и да навредуваш. Никој не се лигави како што велиш ти. Тој што пишува сигурно има мака.

Аспираторот не е секогаш само аспиратор, фустанот не е секогаш фустан. Се си има скриено значење.

Јас сега ќе ти кажам какви се свекрви има. Бев со салон за убавина, и додека ме средуваа, до мене беше една повозрасна госпоѓа. И си збори со друга жена за снаите, а бе ја направи девојката нејзина снаа од ништо подолу. А знаеш која беше снаа и ?? Моја другарка со која секој ден пијам кафе и која лош збор нема кажано за свекрва и, туку само во суперлативи. Јас ја немав запозанено свекрвата, само на савдба ја видов и толку. Кога ја слушнав аждајава како збори, и се обратив и и викам, поздравете ја снаа ви од другарка и . Лицето зелено и стана. И според тебе тоа е во ред??? Кој знае што трпи од неа другарка ми ама пред мене и пред друг од почит никогаш лошо нема кажано. А не живеат заедно. девојката е и тоа како обезбедена, и не зависат финансиски од нив благодарение на снаата.

На Stancence му/ѝ се допаѓа ова.