Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.358
    Жени, дајте ајде друго дете :!:

На cecilia, De-lovely, lolyta777 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    За секого својот проблем си е нај голем проблем и другите неможат да го разберат како самиот човек што го разбира !
    Затоа кога некој си пише свој проблем или мислење да не се вреѓаме сите и да не се напаѓаме !
    Во ред е секој да има различно мислење но немора сите да рипнеме против тој човек и да го осудуваме бидејки секој од мака го напишал тоа што го напишал и ако можеме да му дадеме совет добро ако не да не избувнуваме и да го напаѓаме.Сепак ова е само форум и би требало да разменуваме мислења и да си помагаме а не да се осудуваме сите и да се напаѓаме !

На Anyshka, hermosa и butterfly.mk им се допаѓа ова.
  3. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485

И јас сум ЗА! :tmi:

На imelda му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    ^
    Во недостаток на нови деца нека се јави трудничка :D

На cecilia, lolyta777, Daydream и 3 други им се допаѓа ова.
  5. TheStar

TheStar Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    15
    Јас ли ќе сум новото дете :lol:

Не знам од кај да почнам....
    Најпрво општа ситуација:
    Живееме заедно во куќа со девер ми,јатрва ми и нивното маленко сонценце :hug:
    ние на први они на втори спрат,е сега свекрва ми и свекор ми си имаа стан уште од дамнешни времиња,си го чуваа и сега се преселија таму (далеку од нас се :whew: ) арно ама жената си беше приврзана за куќата како со папочна врвца,кога се преселија,секој ден си беше кај нас. ЦИТИРАМ: вие не можете без мене,си треба моја рака у оваа куќа :| :| абе не можеш да ја испадеш,дури и преспива кај нас понекогаш (горе кај брат му) |( ...

Најврв на се беше (покрај другите ситуации) си доаѓаме јас и љубовчето мое дома од одмор,а таа си седела во куќата цело време додека не немало (со свекорот афкорс) си преместувала предметите по дома како и одговара (и тоа многу предмети нелогично преместени,колку да се направи нешто) а одговорот и беше: па јас мислев така е подобро,повеќе ми се допаѓаше :@ алишта нивни насекаде...
    си спиеле на нашата спална (не знам како се одмириса од лук,можеби се навикнав)

Леле ќе ја убиев, :@ :@ избувнав!ни здраво,ни поздрав,ништо,само џипнав торбите и лудачки почнав да ги враќам предметите како што си беа.ЛУДАЧКИ! љубовчето си стоеше настрана,се исплаши од мене.

Абе да видете глума после,плачење,таа сакала само да ни помогне,да исчисти,било многу гадно.... па неблагодарна сум била.

Често додека сум на работа доаѓа мие теписони,го чисти дворот,донесува некои растенија грозни ни сади во дворот,кои ни јас ни јатрвата не ги сакаме,леле не знам,се изнервирав, не можам појќе да пишувам...цел роман може да се напише.

Ајде убав ден :)

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    I dali spored tebe ova dolukuva na dostojno I kulturno odnesuvanje??

Citiram: gi frliv torbite ludacki I ljubovceto moe se isplasi?!

Btw svaka mu cast na mazot ti, koga dozvolil vo spostvenata kuka,negovata zena da ima ludi ispadi poradi prisustvoto na svekrvata?!

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kva

kva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    345
    Лелеееееееееееее. |-)
    Ај да немало други места за спиење...
    Не е за лукот ... Мислам, овај, како да кажам |-) Хм :o ...

8. TheStar

TheStar Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    15

не сакам да се правдам,не викам дека е во ред моето,тој ме подржува бидејќи жената е стварно без осет,а тој кога ќе почне да и збори она се скапува од плачење : па вие не сакате јас да доаѓам,вие ме мразите и.т.н. жалопојки

тоа ми беше мојот единствен голем испад,епа замисли си доаѓаш дома после долг пат сакаш да се истушираш и легнеш, а гаќи на свекорот во твојата спална.ми ги средувала и фиоките. па ајде бе можеби си чувам вибратори у спална.

a Babystar тоа веќе е и моја куќа.

На Anyshka, midnight.flower и zalosna им се допаѓа ова.
  9. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    па се знај дека ќе избувни човек, како можи да ти дојди некој дома да ти преместува работи.
    ако е приврзана со куќата нека не се селеше, нека ви го даеше станот.
    глупости.
    и јас сум со станот на мајками приврзана и од кога сум замината многу работи се преместени и разместени па не сум вратила на старо место.

кога мажот не ја подржува жената, велите дека е мамина маза, а вака некој случај ќе излези кога мажот нормално ќе си застани на страната на жената, па и тоа не чини.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    леле свекорот и свекрвата да спијат во постелата во креветот во кој спијам ( се е.ам со мм) уф гадно
    како бе можеле да заспијат, па уште ако и се ...... аууууу ич несакам да помислувам
    до толку ц ц ц ц
    А мила за ова што си преместувала лудачки незнам што да речам, си можела да се воздржиш и на посмирен начин да и кажеш дека не е нејзина работа да ти се меша во уредувањето, како што ти не и се мешаш нејзе. Сепак куќа ви оставиле и не ве протерале под кирија. Знам ке речеш дека ти се меша во се, ама ќе мораш да најдеш начин ( се разбира преку мт) да престане да ви се плетка. Мила не те осудувам, сепак ти си знаеш колку ти се качил притисокот во тој момент и наместо да се опуштиш се враќаш од одмор, таа те мрднува, но и твојата реакција е застрашувачка. Свати таа му е мајка и глумела или не него пак ке го боли за неа. А ти еден ден ке имаш бебче и ке ти треба помош, ке треба некој да ти зачисти или да испере, затоа чувај си по некоја карта за такви ситуации

11. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.994
    Не е баш така црно-бело. Не треба да се реагира така, тоа е твоја грешка, но кога веќе паднало договор вие да живеете таму и да си градите свое семејство, не е дека ти "дале куќа и трпи си сеа".
    Па не ја дале на странци, и претходно имало услови за тоа.
    Кога ќе ги нема, пак куќата ќе биде ваша, на кого ќе биде?
    Сакале да бидат од помош, не биле должни тоа да го направат, фала им, но не треба сега за се' да ти се качуваат на глава.
    Треба да имаш и ти разбирање, да знаеш дека тие многу ви помогнале, куќа од темели многу тешко се поставува во денешни услови, но дека треба константно, секој ден, да и доаѓаат и да и преместуваат, не мислам така.

Него, јас имам друга идеја. 8)
    Велиш што ако имаш вибратор?! Па имај, имај и многу секси долна облека, имај и секси гаќи насекаде, прслучиња, кондоми, лубрикант, се' што ќе ти текне.
    Можеш и машка танга, тоа ќе ги дотолчи. :)
    Стави ги на ачик, да се видат. Стави и едно шише алкохол, две чаши, расфрлај малку наоколу кога ќе знаеш дека ќе дојде, прсти да замеша. И нека проба да ти ги раскрене или премести. Секој би се усрамил. :!: :?:
    И еднаш, два пати, после да видиш како нема да преместува. ;)

Знам како е со луѓе со кои не можеш муабет да направиш, едноставно тоа е тоа. Со нив само дела :)
    Ама не расправање.
    Ако не успее тоа, смисли нешто друго, смешкај се. Ќе издржиш.
    Ќе се реши.

На Espadrila, midnight.flower, hermosa и 7 други им се допаѓа ова.
  12. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Стар за тоа што идат на гости и спие кај девер ти мислам дека не можеш многу да направиш , впрочем оди на гости кај нејзините синови .
    Но за тоа што си се раскомотувале во вашиот дом додека не сте биле дома :o
    Морници ме полазиа ,искрено , мислам свекорот и снаата спијат во креветот на снаата и синот :puke:
    Убаво што ви дале куќа и се тоа , ама ова нема граница , си имаат свој дом и одат да спијат во креветот на младите зошто ? Не ми е јасно бе.

А маж ти што вика на ова ?
    Чаре сменете брава .
    У право е другарка, па спалната е нешто најинтимно , и мало дете знае дека таму не се чепка ...Може си чувате секси играчки :D
    Па реакцијата ти е оправдана искрено .. Да сум на твое место може полоша ќе сум била ]:) ..
    Џабе плачки и се , срамота ...

На Anyshka, drugarka и Daydream им се допаѓа ова.
  13. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Ostanav so otvorena usta.
    Bracniot krevet ne se deli so nikoj. Ne majka, ne tatko...ne sestra, ne brat...nikoj. :!:

Jas sum 7 god. mazena i koga kje odam kaj moite na prespivanje so decata spieme vo dnevna, a ne vo spalna. I vo nashiot krevet spieme samo nie.

Kako be taka spiele vo vash bracen krevet ( da, vash!). :^) Premestuvala raboti, prereduvala, otvorala fiokiitn.itn. a mt samo si molcel.
    Razbiram zoshto si se nalutila i zbesnala.....no zaedno so tebe trebalo i ljubovceto tvoe da zbesne....malku da zgrmi ili kulturno da kaze deka sega toa se slucilo i nikad vishe.

Shtom ja otstapile kukjata na sinovite, se preselile i dozvolile drug ( sinovite so snaite) da zivee znaci deka treba da go pocituvaat sega vekje tugjiot dom i privatnost.
    Ako ne, zoshto voopsto i se selele koga i nemale namera da se otselat.

Jas bi smenila brava i ne bi im dala kluc. :devil: .Kje recam deka bravata se rasipala i moralo da se smeni. :wasntme:

Da najdam gakji na svekor mi vo moja spalna.. :x ...cccc..svashta.

A ja mislev jas imam problemi. :P

На MaxyMax, hermosa, ilipili и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.471
    За се можам да имам разбирање и толеранција. Можам и со 30 души во една куќа да живеам, немам проблем со вклопување и се што си доаѓа со тоа. АМА некој да ми чепка во МОЈАТА приватност, во МОЈАТА интимност ќе збеснам. :@ :@ :@ Тоа е за мене свето нешто.

TheStar твојата реакција била дури премногу блага за разлика од тоа како јас ќе сум изреагирала познавајќи се себе (не дека би било ок или дека и твоето било ок ама во моментот не можеш да се контролираш). Абре не сакам некој ни да ми ѕирне во ташна, а не да ми чепка, не сакам телефонот да ми го допира, а не па да ми отвара внатре, а камоли па да ми отвори фиока дома, да ми спие на мојот кревет, да ми чепка во приватност??? :o Мислам навистина, ама навистина некои луѓе се без основна култура и домашно воспитување. Ајде тоа што преместила нешто од инвентарот ок, иако не смее ни тоа да помисли затоа што таа куќа повеќе не е нејзина. Ама да ги видиш гаќите на свекор ти на твојата спална каде што сте најинтимни со маж ти... :o :x Не бе луѓево немаат памет, дефинитивно немаат памет. Убаво те советувале другиве феминки погоре.

Прво разговарај со маж ти, тој е тој што треба да застане и со цврст став да им каже: "Уште еднаш вакво нешто НЕ!" Ти најмалку можеш да го решиш ова со разговор со нив, зашто работата ќе биде "Како да не она мене ќе ми кажува за куќа во која сум живеела 30 и кусур години, кога син ми ништо не ми збори гајле ми е нека си лае таа." Да знаеш дека овој муабет ќе биде од нивна страна. Ама нема да биде така ако синот нивни им испее една песна.

А, ако ни тоа не помогне тогаш јас на твое место искрено, најсериозно, без зафрканција ќе постапев така како што ти рекла drugarka. После тоа дефинитивно нема ни да помисли да влезе, а камоли па да допре нешто и да преместува или па да спијат на ваш кревет.

Уште се чудам какви луѓе постојат. Ццц... :x

На Anyshka, ilipili, mimiiiii и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.629
    Допаѓања:
    121.794
    Star била добра, ја да сум била на нејзино место би го запалила креветот!! Во најмал случај би купила одма друг, би фарбала, дезинфицирала, аууууу језиво. Ова ме потсети на сцената од Сексот и градот кога мајка му на Треј , Бани си имаше клуч од станот и еднаш ги начека насред секс. Па што не и приредиш и ти неа еден таков шок??

За такви само остро!!! Уф во кревет да ми спие.. уффф се наежив!!

На tessie, Daydream, ilipili и 2 други им се допаѓа ова.
  16. TheStar

TheStar Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    15
    Абе дечки јас почнав од средината да ви кажувам,тука можам да си се испукам,секогаш гледам да ја оправдам,некако да не и се лутам,да имам некоја почит спрема неа,ама малку ли и попуштам станува се полоша.

еве јатрвата е од друг град и често оди на гости кај нејнзините,ни таа не може да ја трпи,сум видела како се однесува со внучето,значи прави се наопаку од тоа што и кажат.и го оставаат да го чува,си одам од работа,слушам плачење,таа си спие цврсто на креветот око не и трепка оно милото плаче во креветчето,ми се идело да ја треснам,а пак ладнокрвно.колку пати си викне таа свои гости,си седи со комшивки го остава малото да брка секаде.
    се прае своеглаво,тера инает,а не знам на кого.

Сега јатрвата повторно е кај нејзините на гости. Свекрвица си вика гости горе,никако не дозволува девер ми да јаде кај мене.сега утре недела,раат ден,вечер ќе излегуваме,она ќе ми се тупне уште у 10 сабајле.

а пак заборавив да кажам,на почетокот ни се тупнуваше во спална од сабајле не будеше со бакнежи, (не питајте)леле ми се гадеше,колку пати голи сме биле,јок бе ни срам ни ништо.сме и збореле со убаво.мм ми мораше ептен да направи голема кавга за да не се поврати.

па повторно плачење,жалопојки, не сме ја сакале......

ради неа не зборевме јас и јатрвата на почетокот,абе шпански серии,
    се испомешав,се сакам да кажам одеднаш,мноогууу еееееее

што започнав .... :P

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.620
    Допаѓања:
    40.110
    TheStar- ТЕ ЖАЛАМ!!!
    Е ова е веќе проблем, како бе така.

Јас по себе знам, во моја соба некој да ми влезе и да ми претура работи, ќе збеснам, а она којзнае колку ви изменила за тие денови.

И другиве работи што ги кажуваш за неа :x немам зборови.

Некоја членка ти рече као во нејзина куќа...епа она си е во стан, ги остаила снаите домаќинки да бидат во таа куќа, што мајка бара она назад дома?

Да нека дојде, фала богу ја градела таа куќа, ја средувала со години ама не ќе и ја изеде снаата.
    Они си живеат таму и снаата нека си среди како неа и одговара и малце осет, некој треба да се одмара |(

Е ова мене ме потсети сцената од Сексот и градот кога Бани не и даваше на Шарлот да си го среди станот по свое.

Или па на твој кревет да спијат, кај со тој памет.
    Без разлика дали е гадно ќе и биде на снаата или не, на старите треба да им е гадно. (син им внучиња им прави таму :D ).
    И кај се видело без дозвола да се спие во нечија соба и да се преуредува.

Ама ги знам тие жени. Се извлекуваат со плачење и после немаш ни воља ни сила да им објаснуваш.

На butterfly.mk, okcenzi и zalosna им се допаѓа ова.
  18. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    http://www.youtube.com/watch?v=CLpQMB4MFns
    ХАХАА нај јако е она ( ЕЈ СВЕКРВО НЕМОЈ ПО СЕЛО ЛАЈАТИ ) хаха

Извинете на оф топик само сакав да ве поздравам сите со една песничка и ако успеам да ве насмеам барем на момент да заборавите на ""ДОБРИТЕ'' СВЕКРВИ

http://www.youtube.com/watch?v=6hMT5c7B1wY

Eве и една за добрите како мојата идна

19. elanor

elanor Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.047
    Вака од страна делува како жената во недостаток на сопствен живот да си компензира со тоа што ќе упаднува во туѓи кога треба, а најчесто кога не треба. А поради тоа што живеете во нивна куќа и доаѓа ко џокер у рака да не можете премногу да се буните.

Само што читам ми иде :@ :@ :@ Аман од вакво непочитување на приватноста.

Сепак, сопругот твој ќе треба на убаво да седне со неа и да и објасни што значи приватност и дека вие ја цените вашата, и што од нејзиното однесување ви пречи. Нема потреба од кавги и повишен тон, треба само да се биде одлучен.
    Колку тоа ќе помогне навистина не знам. Малку ми делува на т.н. дебелокожец.
    Ми се чини дека со убаво кај ваков човек не пали. Ама не пали ни со лошо. Впрочем you are better than that. Треба малку дипломатско спопикување. Нели дефиниција за дипломатија е како на учтив начин да му кажеш на некој да оди по ѓаволите, што тој ќе се радува на патувањето :devil: ]:)
    Најважно е колку што можеш да не покажуваш нервоза, иако полесно да се каже отколку да се направи.
    Е сега до каде ќе можеш да одиш зависи и од маж ти. Сепак, каква таква таа сепак му е мајка и нема да му биде сеедно. Ама сметам дека не постои маж на кого ќе му биде пријатно мајка му да го буди гол после секс со сопругата со бакнежи. Мислам малку едипски би било.
    На сабајле заиграј го маж ти, така што кога госпожа ќе звони да не му е баш до отворање врата. Ич да не ти гајле ако имаш вибратори, танги, лисици, лубриканти и сенешто друго по дома. Сепак, твој дом е. Не викам дека мора на ачик да седат. Ама воопшто не е непристојно да си седат на ачик во спалната. Затоа што сепак тоа е твоја и на маж ти спална, ваша приватност.

Ако пак си продолжи по стара песна, фина идеја даде една феминка - сменете си брава :lol:

20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.620
    Допаѓања:
    40.110
    После цела Македонија и пошироко ќе слушнат како се они безобразни и неблагодарни :D

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.