1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.701
    Допаѓања:
    122.153
    Не можам да ти опишам како сам се потресов кога прочитав . Таа луда ли е бе така што прави? Свесно го прави или има некоја болест ( алцхајмер, сенилност), да не потпивнува? Мислам не знам дали некоја нормална жена при здрава свест тоа би го направила!!!

И да те прашам мажот ти што вели на сево ова? Знае дека детето ќе му било задушено од невнимание на мајка му??

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  2. majkat

majkat Нов член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    8
    Мажот ми кога му реков само направи фаца на загриженост и го зеде и го гушна син ни. Ништо не и рече бидејки таа претходно се оправда дека таа заспала на секунда а детето се свртело само. Инаку ги спростирав рубите некаде 10 мин преку сила.

3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.831
    Допаѓања:
    101.252
    Следниот пат ако сака да помогне прати ја неа да ги испере алиштата.

На Ariana.djm, imelda, tessie и 3 други им се допаѓа ова.
  4. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Не и го оставај веќе, опасна е!
    Или стави го детето на сигурно и нека го надгледува само дур да завршиш некоја работа.
    ПС офтопик зошто е опасно млекото од трудна крава?

5. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    603
    Тоа млеко е многу појако од млекото кога кравата не е трудна. Исто така штетно е и одкако ќе има новороденче одреден период.
    Млекото може да биде опасно и за постара личност а не пак за мало дете.
    Тоа лично го поминав пред неколку години, после испиено една чаша млеко на празен стомак ( од стелна/трудна крава) се убив од повраќање и пролив. Тој ден мислев дека ќе умрам на училиште, за среќа одкако убаво се исповраќав ми помина. Но тој половина час беше ужас, неможам да опишам.

6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Не станува збор за неспособност посебно не поради тоа што се постари и татко ми е 63 години па води сметка за сите внуци без било каков инцидент, станува збор за неодговорност, никој нормален човек не легнува да спие кога треба да чува мало бебе, плус алал да и е на свекрвата кога во било кој дел од денот и ноќта може да заспие и ништо да не и пречи.

7. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.471
    Точно. Тврдам дека не постои човек што спие поцврсто од баба ми. АМА кога братучедиве (близначиња) беа мали едното спиеше со неа и се чудевме како на секоја минута е будна и го проверува. Немаше ни еден инцидент. Тогаш имаше 65 години. Така што, до одговорноста е. :)

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  8. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Затоа што има хормони

9. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Не викам сите дека се такви, ама мислам дека МајкаТ и претходно има напишано дека заспала додека го има чувано бебето, ако се немам помешано со некој друг.
    Како и да е не е важно, воопшто не го оправдувам тоа, посебно не чим ја немало само 10 мин а со оглед на тоа што се случило.. :x . Кажав јас, мене да ми се случило цела населба ќе не разберела а таа веќе никогаш нема да биде оставена сама ни со едното ни со другот внуче.

10. majkat

majkat Нов член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    8
    Да имав напишано дека после порагјај кога се вративме дома и го оставив заспиено детето да го гледа да не се расплаче дур јас одам во вц (после порагјајот бидејки бев шиена имав мака да одам во вц ме болеа конците) , тогаш син ми се раскина плачејки го слушнав до купатило и истрчав да видам што е кога гледам свеки спие детето плаче а таа не го слуша. А ова што го осетив на кожата со можното задушување на син ми нема да го заборавам

11. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Mајка ,свекрва ти да не пие случајно некакви лекови :?:

12. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Aman bre cela svadba napravivte za istoto

На Silver.E му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Ме изнасмеа. :D Ако стварно повеќе пати заспала бабава, сигурно пие некои лекови од кои и се соспива, па не можи да издржи будна. :P

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.745
    Вари и` кафе почесто. Демек „од пажња“.... ;)

Доста со зезање. :D Очигледно женава не е во можност/способност/ на ќеф да чува дете. Што и да е...

Едноставно на културен начин ќе и` речеш дека нема потреба да го чува детето, дека таа на времето си чувала деца и треба да се одмори на стари години, а детето си има мајка и татко. Само со убаво, никако да ја маршираш и да и` се издераваш во нејзина куќа (не велам дека го правиш тоа)!

И без анализи, другата е постара па пак е способна. Како што има жени здрави, прави, витални, без бастун и очила на 70 години, има и жени кои на двојно помлади години се со триста болести па дури и полошо. Не си му во душата и снагата на никој за да знаеш.

Повеќе замарај се со детето отколку со нејзините мисли, желби и намери и нема да имаш проблеми. :)

На Ariana.djm, bittersweet, imelda и 8 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.541
    Допаѓања:
    174.402
    Кога моите деца беа мали-бебиња,новороденчиња-па и кога потпораснаа,се што работев по дома,работев на рати.
    Да,на рати.
    Кога ќе заспиеше детето,11-12 часот ноќе,тогаш влегував да се бањам и тоа на рати-значи влегувам,мијам косата ,пешкир на глава и со трчање во собата да го видам ....ако е се во ред ,се враќав повторно во бањата и се туширав брзински...маки големи,трчање натаму-наваму,ама не молев никој...
    После кога ќе потпораснеа,накај годинка,детето во количка,количката во бања....јас се туширав и му зборував зад параванот....нормално дека и се ѕиркавме...тоа е ...поинаку не биваше никако....сопругот ноќна смена,патувања....си ги израснав самата(без свекрва и свекор иако бевме во една куќа(читај заедница).

На Anyshka, mal.ecka, imelda и 5 други им се допаѓа ова.
  16. majkat

majkat Нов член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    8
    Пиеше и порано пие и сега , но откако јас сум снаа на куќава свеќи е се ненаспиена а легнува а спие.Полесно е да лежиш и „Чуваш„ деца отколку да станеши да спростриш алишта.

17. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.358
    majkat работите низ дома што значат дека треба да го оставиш бебето само, работи си ги кога маж ти е дома. Исто како свекрвата да не живее со вас, така како би, така и вака. Оти а само а со свекрвата исто ти се фаќа како само да го оставаш, па и полошо. Неа не можеш да ја смениш каква е со бебето. Не сака да помогне со работите надвор од собата, заспива кога треба да го пази, и што можеш ти тука, не можеш да ја смениш неа сигурно. Смени ги твоите навики, тоа можеш оти тоа зависи од тебе. Мал период. Ќе поотпркне бебето, од напролет ќе се згрее и времето и ќе го изнесуваш со тебе ако треба да си десет минути надвор, и оно со тебе.
    Неа, рачунај ја исто како и да не е дома. Ако рече сакам да го чувам, ќе и речеш со арно не треба, час ова ќе правам, час она ќе правам. Ако сака нека го држи, нека го заспива, нели, нека му се радува на внучето, ама секогаш во твое присуство.

На Daydream, zalosna и tessie им се допаѓа ова.
  18. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Majkat зошто се оптеретуваш со неа?
    Едноставно ако не може да ти го чува бебето,нека не го чува,што толку галами.
    Ете велиш дека жената пие лекови,па можеби не е способна за чување бебе иако и е мило,но кога е таква работата сите работи шти ги имаш извршувај ги во присуство на мажот ти или откако ќе заспие бебето.
    Зашто не е иста способноста за деца чување на 25 и 55-да бидеме реални. :)

19. majkat

majkat Нов член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    8
    Лековите ама ич не се оправдување. Таа пие лекови за притисок и шекер кој не тераат на сон. Што да речам за мајка ми не ја бранам ама еве и таа има фнуци во кука ама ако треба таа нема да спие цела нок снаа ми да спие. Мајка ми инаку има проблем со срцето исто така и добива напади на вртоглавица. Како мајка ми е способна да чува 3 внуци во исто време од кој 2 се близнаци а свеки неможе едно бебе на 10 мин да го чува.Не ја оправдувам , всушност јас сум виновна што и покрај се што има направено што и дозволувам да го гледа детето. Малку ми беше на првото што му даде стелно млеко па пак и давам да гледа дете. Тука ај викам може ке се смени , сепак и се внуци сака да ги гледа . А и од почит кон сопругот и давам да ги гледа инаку што е до мене уште кога на првото му даде млеко од стелна крава ке и ја зарворев вратата за внуците засекогаш.

20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.701
    Допаѓања:
    122.153
    Не ја оправдувам свекрва ти , ама бидејки мајка ми исто пие апчиња за притисок и за шеќер баш ја тераат на спиење. Како и да е не и го оставај само детето со неа, дали од апчињата дали не очигледно дека жената не е способна за гледање дете сама.