Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. vemili

vemili Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1

2. him25

him25 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    фала,меѓутоа еве пред малку рече ах се сетив тоа беше за сестра ми зошто и нејзе и праќала исто,и демек ги смешала ќесињата.незнам што да мислам,ме фати страв а инаку солта и брашното беа во мали ливчиња ставени... :(

3. ROSII

ROSII Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    225
    Ииии не ми се верувааааааа, лудачки се тие, фрлајте тоа што сте нашле и ви дале........ По тоа што сим слушала од некои, солта им значела како да се скарап, нагризувала, а брашното не знам, од поговорка една, ќе си легне на брашното, може е тоа, претпоставувам. НE МИ СЕ ВЕРУВА ШТО СЕ ГАЗИ ПО ЗЕМЈАВА КУТРА......

4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.864
    Допаѓања:
    271.800
    Za xim25>Ич да не се секираш за тоа ма какви магии во денешно време таа само со тос нека си се глупира а ти гајле да си немаш ништо не ти може освен вака непотребна нервоза.Батали ја и биди со неа навреме резервирана односно игнорираја ја

5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.334
    Допаѓања:
    114.039

Бог да чува. Фрли тоа по река, и дома од време на време помини си со темјан. Бидејки јас сум попска внука од времето баба ми така помнуваше од време на време особено кога ќе имаше многу луѓе низ куќа. И друг пат се што ќе ти даде фрлај ОДМА!!!!

6. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    Е господе свашта има по светот да ти е страв од се веже во денешно време,фрли и ич не се секирај

7. milajovovich

milajovovich Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Ne se plasi devojko, toa e za da ne te fakat uroci i upla...pozzz

[mod-kirilica:18bcjli5][/mod-kirilica:18bcjli5]

На zagrizena123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Ma малку чудно е таа до толку да и мисли арно па да и направила кај бајачка да ја чува солта и брашното од уроци....хммммм...некако не ми оди,којзнае што правила?можеби да ти наштети ти направила арно? :lol:
    сепак не е на смеење работава зш верувам во такви работи се надевам ок ке биде све

9. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    Не мора да значи дека сите свекрви се вештерки или сите снааи се лоши.Јас живеам сама со сопругот и ај да кажам кратко сме во брак за да зборувам од таа страна но до сега жената е прекрасна во секој поглед,културна, спонтана,секогаш вели вие како си сакате, во ништо не се меша,барем за сега велам а и кога бевме во врска. Е сега да ви кажам за мајка ми и баба. Ние живеевме во заедница и скоро 15 години јас не паметам тие да се скараа.Заедно готвеа,заедно јадевме, заедно се, како помала и незнаев која и е мајка оти и на двете велеше мамо.Кога почина таа, мама ја жалеше исто колку тато,буквално и требаше време да се врати во нормала.Така да јас не верувам дека нема шанси да се биде близок со свекрва.Само треба да се поклопат карактерите и на двете личности и секако да се толерираат едни со други.Оти денес да извинете ама сите се на врв срце, еден збор и им се крши бисерот..Епа да простите ама и дома некогаш не се сложуваме во се, така да нормално е да постојат различни мислења, се додека има почит, ама и од двете страни мислам дека би требало да функционира.

На pufi-cufi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    Имаше една случка, сега ми текна, баба ми ми ја кажуваше пред неколку години.
    Дошло време дечкото и девојката да се земат, правеле свадба и после вечерата требало да ја исечат тортата. Се испосликале и невестата почнала да сече парчиња за гостите. Дошла свекрвата и и рекла: Потенки парчињата, потенки. Ама невестава по свое продолжила, а свекрва и пак: Потенки ти реков де, потенки. Оваа пак продолжила како што и одговара и свекрва и пак: Абре потенки сечи ги! На невестава и дошло преку глава и парчето торта и ја шлапнала во фаца! Кога го видел тоа младоженецот ја удрил невестата, па мажите од нејзина страна се замешале и настанала тепачка! Свадба со развод на крај испаднала работата! Не знам дали е вистина, ама се испосмеав кога ми кажуваше баба ми :rofl: :rofl:

На lovergirl19 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. zagrizena123

zagrizena123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    Ве молам не претерувајте ако сакате пак да се уверите уствари што е тоа појдете кај било каква гатачка или бајачка нека ви каже што всушност е тоа,а јас ве уверувам дека ќе ви каже дека тоа е против урок и уплах...поззз

12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.133
    Допаѓања:
    258.926
    Вистина е! Ја познавам свекрвата :geek:

13. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    јадна млада,не би сакала дабидам како неа пошто и мене ме чека свадба.а се надевам дека нема да направам скандал. :emo:

14. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    ^^ Не зезај?! :o И? Што се случило потоа? :wasntme:

15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.334
    Допаѓања:
    114.039
    Ако толку и мисли добро што не и кажала туку девјкав да најде сама и од памет да се извади! Фрлај тоа и ич не му а мисли. Све има по светов, божеееее!!!!!!!!!!!!!!!!

16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.133
    Допаѓања:
    258.926
    Секој на своја страна си заминал, свадбата се прекинала а исто и бракот :(

17. del-fin

del-fin Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    20
    Хахаха леле ме изнасмеа до солзи, но сепак браво за невестата. Се мешала за парче торта утре за друго и ете така доаѓа до големо. Подобро на време да се тргнеш отколку да трпиш последици.

18. rjgdm

rjgdm Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    40
    Сум слушнала за оваа случка ...... Колку е смешно толку е и мизерно, ама сепак едно големо хахахахаххахах :D

19. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Се сложувам,
    богами со таква свекрва што за парче торта ќе ми соли памет, па дај моја свадба остави ме на раат, како и да е што е толку па битна дебелината на парчињата торта, а уште потешко со такво мамино синче што на свадбата се дрзнало да ја удри сопругата, а што останало понатаму, за се' што ќе мрчи мајка му од снаата, за се' ли ќе ја удира за да и' угоди на мамичка.

20. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505

По коментарите за оваа случка може да се забележи дека и не сте баш објективни и имате предрасуди за односот снаа-свекрва. Немојте да бидете пристрасни :!:
    Можеби свекрвата добронамерно и кажала.Можеби снашката не реагирала со одговор па свекрвата мислела дека не ја слуша. Можеби снашката била пијана и сечела навистина големи парчиња со можност да нема торта за сите.
    Шлапање торта во фаца, и тоа на сред свадба???Катастрофа, тоа на комшија не смееш да се дрзнеш да направиш а не на мајка на мажот. И на мојата мајка некој да и шлапне торта ќе јаде ќотек - кој и да е :lol:

На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.