па ако ги знај жената работите како се, ако знај дека жената си е по спиењето зошто го остава детето, нема ништо од куќата да избега, а нема ни алиштата никаде да одат. не е во ред тоа што го направи свекрвата, далеку од тоа.....ама детето си е на прво место. јас колку многу работи сум оставала за да го наранам или да го заспијам син ми, па се си дошло на свое место во текот на денот, дали порано или покасно.
Eeee ako si pravi taka ce nemozi posle nisto da zboruva za svekrvata nema da bidi taka interesno.nekoj stvarno maki macat so svekrvite a ova sama si najduva bucki
Да појаснам значи УТРОГЕСТАН се лекови за бременост не за притисок. А и не велам за ручек дека треба да ми спреми и онака јас не јадам ништо зготвено заради грчеви кај бебето. А не се пожалив на тоа дека таа спие туку реков дека таа сама побара да го причува детето за да можам да завршам работа а сепак заспала сур детето било превртено можело да се угуши.А од кај да знам дека не било намерно еве за првото знаеше дека млекото е од стелна крава и дека може да го убие тоа млеко а сепак му дала.РЕАЛНИ ДА БИДЕМЕ.
Koja baba bi go ubila svojeto vnuce bre? Ko se zapna namerno pa namerno....samo gluposti da se treska i posle snata e dobra svekrvata ne cini
Џабе совети даваме и џабе веземе тука. Свекрвата ова па свекрвата тоа. Жено, свести се. Дали намерно или од незнаење нешто го има само во паметот на тој кој го направил истото, ние не може да гарантираме. Едноставно, штом имаш време за фемина, сигурно имаш и за да си ги усогласиш домашните обврски, не е невозможно, многу мајки го прават тоа, а свекрвата не е должна стара и од работа изморена ручеци да ти прави, да ти чисти и дете да ти чува, а ти дома да изиграваш Хорацио во потрага по убиецот во обид. Не се опседнувајте толку со свекрвите, не само вас, туку и односот со партнерот ќе си го упропастите. Што е навистина глупо. Ај ради детето да се случи да го запоставите сопругот, тоа некогаш е и очекувано, ама ради свекрва... Ако толку не стигнуваш да си го чуваш детето, викни си ја мајка ти, убаво ти рече жалосна, штом таа поубаво го гледала и не сакала да го убие. За вашите домашни обврски треба да бидете свесни во моментот кога влегувате во заедница и нечиј дом, oсобено ако сте невработени. Боже, кои филмови си праите...
Ај да не се разбереме погрешно јас едно велам вие друго подобро игнорирајте го мојот проблем. Од каде до каде го доведовте проблемот
Ти си таа која го доведе, ја клеветиш свекрва ти дека сакала да го загуши, па намерно да ти го отруе детето... нема сега пиши-бриши. Ние ти даваме конструктивни совети, ама ти самата ете ги одбиваш, бегаш од темата, не ти одговараат очигледно. Ти одговара да си во позиција на самосожалувач. Преземи си го детето во свои раце, таму е очигледно најбезбедно, како и секое дете кај својата мајка и не се опседнувај со тоа што како и зошто рекла/направила свекрва ти. Следен пат кога ќе сака да ти помогне, речи и` „Ако сакаш да ми помогнеш, спростри ги алиштата/исчисти“ и слични домашни обврски кои ги имаш додека детето ти е кај неа. Ако не сака, па не е зор. Ќе најдеш време за се`.
Ај да се потсетиме кој бесе мојот проблем.Значи за мајка ми како се грижи за децата на брат ми и снаа ми правев споредба , бидејки велите од лековите заспивала па и мама пие лекови па таа дежури ако треба за снаа ми да се одмори како човек 5 мин.За разлика од свеки која работи во конф мајка ми работи физичка работа па не се жали.И што беше овде нејасно каде јас ја доведов работава значи јас зборам за ова вие ми велите сосем различно.А и за првото дете неможам да ја оправдам како ненамерно кога убаво знаеше дека кравата е стелна и пак му дала на детето.Туку велите сум имала време за фемина со една рака пишувам во друга го нишкам син ми.
Жено, не дај Боже некогаш да треба ти да пиеш лекови за шеќер и притисок и да одиш на работа до 16, па да имаш таква снаа што те чека дома за ручек. Ќе ја фрлиш од тараса. Слатка е младоста, плус кога можеш и на интернет да си седиш и да расправаш криви дрини. Патем, јас сум лоша снаа. Многу лоша. Се што сакав во животот е топол дом и спокој во него, па затоа и многу години сме под кирија и така и ќе остане. Ќе останам секогаш лоша снаа, што подалеку за да се сакаме. Ретко кој во животот добил се одеднаш, кој кажал такво нешто - излажал. Жалопојки.
Не велам дека може од нив да и се спие еве претходно не ги пиеше а пак заспиваше овие лекови ги пие 2 месеци.И јас дур бев трудна во фторото пиев утрогестан кој ужасно тера на спиење дури и ти се свртува од нив па пак си го чував првиот син сама.Си доаѓаа од раб сите после 5 а одеа наутро во 5 -6 па не се жалев спиев по 2 саати бидејки ми беше мн плачливо детето.Зборевме за тоа дека 10 мин неможеше да го додогледа а сама побара да го гледа ами ако и го оставам цел ден некогаш
Аман уште ли се збори за ова? Досега една соба ќе се исчистеше/една машина ќе извртеше цела програма и немаше да има потреба свекрвата да го причувува детето после. Аман бе, имате 24 часа, работното место не ви одзема ни еден, распоредете ги. Тешко си на детето, баба му го труе, мајка му се расправа на форум, ги брои грешките на свекрва и` притоа рескирајќи ја безбедноста на нејзиното дете... И мајка ти што и` помага на снаа ти, супер. Ама искрено, ниедна свекрва не е должна деца да ти чува и ако не сака, не можеш да го очекуваш тоа од неа. Штом толку ја бива за чување деца, викни си ја мајка ти на пола саат некогаш, што е толкав проблем? И таа е баба. Или сеа дужна е за тоа исклучиво свекрва ти...големи очекувања имате од новиот дом, затоа свекрвите се лоши. И ти сакаш ко снаата да се одмориш 5 минути. А свекрва ти нема право на тоа. Оди на работа, доаѓа дома и под лекарства е должна на позор да ти биде за ти да се “одмориш“. Ем работи, ем постара од тебе најмалку двојно, ем под лекарства.
Па после 12 саати што оделе тие на работа, фалело уште да се жалиш. Не сфаќаш и погоре членките што ти зборуваа, тебе никој не те нападна, додека не се обиде ти сама да се оправдуваш. Проблемот ти е најлесно решлив: не оставај дете на нејзе без твое присуство и да видиш колку ќе ти биде убаво. Нормално, ако не фатиш после за друго да се расправаш, ова е најлесно.
Повеке од очигледно е дека повеке од феминките грешно сваќат постиран проблем. Уствари си го свртувате туѓиот проблем како вам ви одговара. Никаде не спомнав дека немам време да исчистам,исперам или направам ручек. Реков дека свеќи за да не ги вршам раб доцна побара да го чува син ми за јас да исперам и спрострам.Јасно кажав само кој свати!
^ златна гледај си ги децата и мажот, бидејќи убаво ти кажаа од ова жалење само децата и односот со мажот ќе ти пострадаат. таа цел живот така си терала та сега ти допрва ќе ја менуваш.... јас од бившата свекрва уште какви не стресови и глупости не сум доживеала, ова е ништо..ама џабе и да зборуш човек на стари години не се менува... плус вакви ситници ќе доживуваш и од мајка ти заедно ако живеете- верувај ми.... значи не е до тоа дали е мајка или свекрва туку генерацискиот јаз- тие си имаат свои проблеми ние „младите“ наши...значи јас со моите живеам па доаѓа ред такви недоразбирања и караници да имам и со мајка ми - и што не ме сака? од инает ми го прави тоа? се додека не ти навлегува во бракот, од инает не прави кавги кроти си и не се замарај.... а за помош не ти треба-верувај ми, се додека не одмага не мора да помага ! работата полека полека ќе ја завршиш, колку можеш и кога можеш, чувај си ги нервите само
Majkat neodgovorna si ti kako majka koga smetas deka deteto go ostavas so neodgovornata svekrva. Kako prvo tebe nikoj ne ti e dolzen da dezura I da ti gi gleda decata sem ti I tvojot maz koi ste roditelI na tie deca. I prestani so vrtenje vo krug I postojano ocekuvanje nekoj drug da vi gi ispolnuva zelbite I hirovite,zatoa sto ovde vo prikaznata nikade ne procitav istoto da go ocekuvas od mazot ti kako odgovoren tatko, ami samo od treti lica,kako svekrvata.
Ве следам веќе долго време го следам и проблемот на мајкат. Не ја бранам нити ја напаѓам девојката јасно ви кажа дека свекрва и побарала да го чува детето а таа од почит кон сопругот и дозволила.Може сопругот бил тој ден на работа до доцна а како фторо и не кажа мајкат кога го оставила детето. Не ја свакам ни мајкат како покрај се дозволува да го гледа свекрва и , не ве свакам ни вас кај не ви е јасно што напишала мајкат.
Добро реков јас дека јас едно ви објасив што се случи а вие кон сосем друг пат ја однесовте темава за мојов проблем
Јас сметам дека си малку параноична но не сум во твојот дом и твоја кожа . Искрено мене не ми се верува дека свекрвата намерно сакала да го повреди детето Не ја познаваш ? Сериозно мислиш дека е таков монструм ? Постојано си со вакви стравови ? Ако навистина се чуствуваш така , верувам не е убаво да мислиш дека треба да го заштитиш детето од членовите на фамилијата , па затоа најдобро решение да се преселите . Не се битни парите ама навистина живееш во вакви стравови . Дали и сопругот има вакви сомнежи ?
Искрено читам и не ми се верува до каде стигна темава, свекрвава дури и „монструм“ стана, со налудничави идеи , мајкат излезе параноична . Жената си се пожали дека свекрвата е невнимателна и да бидеме искрени кога се работи за твое дете нема да ти биде сеедно и да се случило еднаш, а не па неколку пати и не дека е неспособна мајка ако замолила да го почува бабата детето (во случајот не ни замолила, сама се понудила бабата). Сите вие супер мајки БРАВО што се сами правите, на обичните ни треба малце помош, што не не прави лоши мајки, бар според мене.