Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. irena.1

irena.1 Форумски идол

Епа ова нека ти биде животно искуство. Пари се чуваат во банка, а не во плакар. Како заштита од лопови (како надворешни така и внатрешни).
    Иако приказнава мене малку не ми држи вода :^) Извини не обвинувам, туку велам мааалку неверојатно од сопственото внуче баба да дрпа. Туку ај, секое искуство се плаќа во животот.

fighter likes this.
  2. fighter

fighter Популарен член

Budgettime ,Irena е во право,парите во банка и готово....инаку стварно тешко тебе,jа не знам како би изреагирала да бев на твое место...не за парите,туку за подлата навика да ме поткраднува...па мислам дека со две голи раце ке jа давам.
    А Ирена немоj да се чудиш,постоjaт секакви баби и дедовци па и родители на светот.

3. okcenzi

okcenzi Популарен член

Иренче мила, не се чуди, истото и мојата баба го правела. Моите пари и парите на брат ми од бабиње од родендени и имендени ги земала за да и купува злато на керката
    Секакви ги има, само Бог нека и е напомош на нашава феминка. Јас незнам како да ја посоветувам, освен да и кажам истото што и вие, дека парите се чуваат во банка, но кој да поверува дека старата вештерка ке ги украде. Можам да замислам како и е, сепак не се малку пари, ама нека се здрави и живи.

4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

ММ знаете како вели?
    Местото на децата е во градинка,а на парите во банка.
    Истото ова му го кажа еднаш на свекор ми откако го затекнавме во спалната соба(наша)кај меша во плакарите.Само што он не мешал за да ги земе парите,туку да види со која сума на пари располагаме.Многу е знатижелен.
    Среќа сега по банкиве ни штедни книшки не даваат веќе,па нема кој да ни води сметка и грижа за парите.

irena.1 and artemidis like this.
  5. Milena-111

Milena-111 Активен член

леле уште вакво нешто немав слушнато...па дали е таа нормална //како не и е жал за внучето.па и тие пари да не биле негови да биле и ваши што мајка има работа да влегува и да ви претура по работите..таа е болна со гаранција.. да не може човек да биде слободен во своја куќа..па нели размислуа дека лошо му прави и на синот..уфф какви се ги има :@ :@ :@

6. Cka

Cka Форумски идол

Јас би ја пријавила во полиција за кражба. Чисто, за ако се разведуваш, да имаш аргумент повеќе. Исто така би ја однела кај адвокат да потпише дека должи и дека ке го врати долгот. Иначе, ке си останеш со 1000 евра помалку у животот.

7. vichy

vichy Истакнат член

8. vichy

vichy Истакнат член

немој да се чудиш,тоа се недозреани луѓе и они рачунаат синот си е наш отсекогаш си бил дојде жена му готово и неа ја поседуваме физички,психички итн па што нели ние најдобро си знаеме...да може боже да не чува понастрана од такви луѓе :)

9. nena2010

nena2010 Форумски идол

А како да пријави кражба кога се во иста куќа исто домаќинство.

10. Cka

Cka Форумски идол

Секој има свој имот, свои пари. Што е битно? Ако цимерката те украде, нема да ја пријавиш? У иста соба сте. Имало пријави и за сопствени деца, па за свекрви зошто да не. Пријави ја.

11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Цимерка е друго свекрва е друго. Прво треба да си будала денеска да чуваш толкави пари дома, се знае заштеда се чува во банка на книшка. Како ќе докаже дека не ги дал синот на пример. Ги нема цели земено да пријави кражба туку дел, кој лопов остава дел?

tessie likes this.
  12. budgettime

budgettime Нов член

Епа жити бог за човек ја сметавме а не за „пропалица„ :@ . По нова год ке ги ставевме зошто од февруари каматата ке била повисока , па и од кај да знаев дека буричка секаде или дека ме видела кај го оставив клучот од ормарот.А за тоа дека не ги зела сите јас само вака размислувам сигурно си помислила ако има дел од парите нема да ги бројам па затоа. Туку се надевам дека барем овие ке ги ставам на книшка,а за ги врати не се надевам. :@

13. SV1911

SV1911 Форумски идол

budgettime ти во таа куќа само ќе се разболиш. Искрено, многу ми е жал за тоа што ти се случува, но сожалувањето нема никако да ти помогне.

И предходно пишав за твојот проблем, сега пак ќе напишам, свекрва ти кој ја е*е буквално. Игнорирај ја. Се извинувам за вулгаризмот, но таква жена заслужува секакви навреди. Не и прави муабет ич, само чисто официјално - „да, не, можеби“ и толку. Во право си за тоа што не ги очекуваш украдените пари назад, ама убаво би било тоа да си го имаш на документ како што ти напишаа погоре.

А за маж ти, ако тој бил маж во вистинска смисла на зборот - зрел и одговорен човек кој што ќе го заштити сопственото семејство, како што самата разбираш, тој нема ни З од зрелост. Со таков човек, само психички ќе станеш нестабилна, љубовта доколку уште ја има, верувај, со такво однесување ќе ја снема наскоро, а почит и разбирање од негова страна кон тебе јас тука не гледам. Тешко дека таков маж ќе се смени на подобро, не дека неможе, туку тој самиот не разбира каде греши и следствено, нема да има никакво подобрување во неговото однесување кон тебе и кон твоите дома.

Според мене, ти гледај да најдеш подобро платена работа, доколку немаш, посетувај некои курсеви, вложувај во себе, да се надоградиш. Зборувај со адвокат во врска со детето, доколку се решиш на развод. Ти имаш работа, имаш кај да се вратиш, здрава си. Тешко е да се преживее со мала плата, многу нема да може да си дозволиш, но подобро е да живееш скромен и спокоен живот, отколку да трпиш нервози а да имаш се.

Како што напишаа повеќето феминки пред мене, детето ќе биде среќно ако мама е среќна. Никој не би сакал да гледа како неговите родители секој ден се караат, како мама ја омаловажуваат и како таа психички пропаѓа.

И ич да не те боли за тоа што ќе кажат комшиите и роднините. Живеј си го животот за себе и за бебето, а не за други.

Твојот живот зависи од тебе, само од тебе, не дозволувај да бидеш газена.

14. fighter

fighter Популарен член

ГРЕШКА СИ!
    Не може да размислуваш, АЈ ПО НОВА ГОДИНА ЌЕ ТИ СТАВИМЕ, ЗОШТО ОД ФЕВРУАРИ КАМАТАТА КЕ БИЛА ПОВИСОКА! Така ако чекате каматата на заштеди да расте вие никогаш нема парите да ги ставите во банка. Треба веднаш да ги ставш, не мора да ги орочуваш ако не си сиругна, сепак нека стојат во банак на сметка, ако еднаш некој те соголел финансиски, па нема што да му ја мислиш.

15. nena2010

nena2010 Форумски идол

А вака голема камата собра дома што ги чуваше. Оф леле жени од паметот си патите од ништо друго!

tessie and midnight.flower like this.
  16. darcy

darcy Популарен член

Тоа со февруари не држи ама баш ич, зошто каматите во банките само паѓаат, и натаму тоа и ќе продолжи. Не знам кој можел така да ве излаже (ако воопшто е точна приказната), зошто и гувернерот и директорите на поголемите банки кажаа дека каматите и на кредитите и на влоговите ќе одат само надолу.

nena2010 likes this.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Значи, парите се ставаат во банка и онака, не мора да се орочат и со камата. Таму се побезбедни, отколку дома, и да немаш ненормална свекрва, може друг да те ограби.
    И уште стојам на тоа да се пријави кражбата или да се потпише пред нотар дека ке ги врати, оти ДОКАЗ НЕМАШ НИКАКОВ дека ти ги зела и колку зела. Додека е топла работата и не го обработила оној што ти го нарекуваш маж, да завршиш со процедурата оти без тие пари ке останеш.
    А законот не прави разлика помеѓу кражба од туѓинец и свекрва.

18. jb82

jb82 Популарен член

Јас не верувам во муабетов.
    1000 евра да си ги чуваш под душек и бабата да ги украде. Всушност све што ќе напише budgettime не верувам бидејќи мислам дека е другото алтер-его на трудничка (стилот на пишување, времето кога се појави на форумов, „проблемите“).

19. darcy

darcy Популарен член

Токму тоа - доказ нема баш никаков.

20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

jb82 likes this.