Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. cecilia

cecilia Популарен член

Па и ти ја оговараш, само затоа што ова е анонимен форум не значи дека ти си поарна.

dushiche and zalosna like this.
  2. okcenzi

okcenzi Популарен член

баш затоа што е анонимен форум таа е тука да се испука или да побара совет, а ние секако не знаеме која и е свекрва и тоа секако нема да се рашири низ местото каде што живее, така да коментаров не ти држи место

3. budgettime

budgettime Нов член

Ако не е форумов би полудела , барем некому му се искажувам за маката која си ја имам. Точно не сум поинаква од неа со тоа што ја оговарам овде ама за разлика од неа јас не зборувам на луге кој ми се сограгани и да ме оговараат. Барам совет како од сестри зошто полудувам веке. Најтешко ми е што неможам заради финансиите да побарам развод или старателство. :(

4. dushiche

dushiche Популарен член

Денес многу е полесно да се разведеш одколку да пробаш да си го сочуваш домот.

Остави го разводот како последно на листата. Гледај да го смениш сопругот, си била со него толку години, и дете имате и сега поради мајка му ќе се разведете ???
    Стегни заби и земи ги работите во твои раце, или направи маж ти да те брани пред мајка му или убеди го дека најдобро е да сте сами некаде на страна.

5. budgettime

budgettime Нов член

Dushice СЕ обидувам да го сменам мм ама за жал не успева, секогаш завршува со кавга нашиот разговор
    Ме прекинува и ја брани мајка му таа така не зборувала , таа така не правела.Ама да пред него со едно лице пред мене зад него со друго лице кон мене.МАМИНА МАЗАААА

6. dushiche

dushiche Популарен член

Снимај ја со телефон кога се расправа со тебе и покажи на маж ти. нека слушне, знам можеби е глупаво ама тој мора да ги отвори очите ти си му жена со тебе има деца, не со мајка му.

7. budgettime

budgettime Нов член

Искрено и тоа ми има паднато на памет да ја снимам , та ама от кај да знам кога пак таа ке се скара со мене па да го имам тел вкл да снима |(
    Туку еве денес свеки беше отидена на гробишта и ми се јави братучед ми дека ке дојде на гости ако сум била дома. Му велам повели дома сум 4 дена слободна сум ни ги поврзаа празниците. Доага братучед ми и по некое време ме прашува зошто свеки не ги сака моите? :?: Зачудена јас (од кај знае кога ние криеме дека не ги сака свеки) му велам НЕЕ НЕ Е ТОЧНО , НЕ СЕ СКАРАНИ ОД КАДЕ ТОА ДЕКА СВЕКИ НЕ ГИ САКА МОИТЕ? (нормално ги прикривам проблемите немора да знаат) Ми вели „Ај не криј , кога бевме на именденот со тета и тетин (мама и тато) заедно влеговме твојата свеки здраво со нас направи ним им го сврте грбот ни здраво ни добредојде. Кога седнавме сите не послужи со пиалок ним не ги праша што ке се напијат 20 мин седеа непослужени дур ти не се дојде (во тој момент сервирав) да ги послужиш. Не криј од авион се гледа. Плус кога седнавме свеки твоја избега на другата маса кај нас никој не седна ни таа , ни мти ни свекор ти, ти кога дојде тогаш имаше некој од семејството со нас.
    ај што не ги сака моите не ги сака барем пред луѓето прави лице дека не е така да не се смее народот.
    И како сега јас да лажам дека свеки ги сака моите кога многумина го приметија нејзиното понашање спрема моите и мене?

8. vichy

vichy Истакнат член

и што сега?ај свеки,мажу итн сакајте ми ги мама и тато, ;) не губи енергија на небитни нешта,сакај си се себе си детето мажот,каков таков маж ти е да госмениш не можеш ама можеш себе си да се смениш и начинот на размислување,уживај и не се замарај со кој кого сакал или несакал ;)

9. dushiche

dushiche Популарен член

А толку ли е битно тие да ги сакаат твоите ?? Не ги сакаат не, верувам дека ни твоите не пукнале од љубов спрема нив. Ни ти не ја сакаш свекрва ти, немора ни маж ти да ги сака твоите.
    Ако ги почитуваш неговите, ќе бараш да ги почитува твоите, а другото е сосема небитно.

10. SV1911

SV1911 Форумски идол

Значи, пред некој ден ја пофалив свекрва ми демек како била разбрана жена, ама ети ти, не е баш таква. Вчера како ме изнервира, ужас, уште неможам да се смирам.

Мене ми беше роденден, ама дека бев болна, не славевме, вчера ми беше подобро, па затоа решивме да отидеме до некој трговски центар (кафе, шопинг). Кога се вративме, ја отидов до кај свекрва ми да ја прашам дали и треба нешто, маж ми отиде до пазар да купи некои работи, па дали и треба и на неа уз пат да и земе. Јас едвај успеав да влезам и здраво да кажам, она кога почна „вие без мене идете, мене ми е досадно дома..“ „ја тебе не те кривам, него он е крив, он не мисли на мајка му“ .. „ја кога бев преку ден кај вас не ме ни викнавте да седнам“ .. „тебе ти беше роденден, роденден се слави со пријатели и роднини, а вие сами отидовте“ .. и секакви пцофки, фрази кои што не би сакала да ги повторувам, клевети упатени кон син и и т.н. Јас ја ислушав, пробав да и одговорам, гледам не сфаќа, ја прашав дали и треба нешто од пазар, она ми рече не, ја си станав „пријатно“ и си искочив. Му пишав на маж ми кратко.

Кога се врати маж ми, му прераскажав се, па заедно отидовме до кај неа. Он лом ја направи. И вика „нетреба тие твои трикови со кои го доведуваше татко ми да ги користиш на жена ми, бидејќи знаеш неа повеќе ќе ја боли ако и кажеш. Ако имаш да ми кажеш на мене нешто такво, обрати ми се на мене“ и итн.

Е сега како беше работата. Јас сакав сами да излеземе, немора секој пат кога искачаме она да иде со нас. Јас ја почитувам (веќе ќе се запрашам за ова), ама треба да сфати дека двајца луѓе кои што се во врска, брак, не е важно, треба да поминуваат време сами, не само во спална дома, туку и да искачаат заедно само тие двајцата од време на време. Вчера денски она дојде кај нас и маж ми ја викна демек седни мамо, а она му вика „вие немате ништо интересно, болни сте, јадете само јогурт и двопек“ (?!). Со кој памет може да каже такво нешто се прашувам. Не праша, кај ќе идете, маж ми и кажа таму и таму, ама уште не знаеме точно. И госпожава си отиде.

Освен ова, она знае да тресне глупости, бидејќи таков и е карактерот, она сама знае дека се глупости и сама се смее на тоа што го кажува, ама нејсе, не е битно, секој со својот памет.

Морав малце да се издувам, стварно ме изнервира. Едно е кога тука пишуваш, не звучи толку нервозно, ко што е уставри.

Како и да е, имајте убав ден жени и не се нервирајте! :) :rock:

Да дополнам: Од муабетот со свекрва ми вчера, што најмногу ме изнервира беше следново. Она вика „ме викате само кога ви е лoшо, а кога шетате никад не ме викате.“ Јас и маж ми добивме труење од храна и двајцата бевме за никаде, со температура покачена до 39.5 C и ред други симптоми и ја замоливме мајка му да дојде со нас (такси земавме, мм не можеше да вози), бидејќи ни беше ставрно лошо. Еднаш вакво нешто се случило неа да ја замолиме да дојде со нас во болница. И ете, не 3 дена не поминаа, она веднаш напоменува дека сме ја викнале во болница со нас, дека и било досадно таму, дека да знаела дека ќе ми ставаат инфузии 3 саати, нема да дојде итн. Не е точно дека не ја зимаме со нас кога шетаме некаде, често искачаме и речиси секој пат и она иде со нас.

Сабајлево кога го искраќав маж ми на работа, она поминува, него нешто му збори (не се сеќавам што), а мене не ме ни погледна, а не па добро утро.

И тоа од моите пофални зборови до свекрва ми. :D

11. vichy

vichy Истакнат член

и јас сакам да си ја пофалам мојава ама да не се урочам како тебе :)
    како и да е си знаеме двете дека со разговор се се средува,премногу и благодарам за подршката за одредени женски проблеми тематики.

12. S-girl

S-girl Истакнат член

Значи ако има на светот нешто по проклето од мојата свекрва не знам... :puke: :swear: :(

kikav likes this.
  13. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Ве читам стално не сум уште омажена, па гледам што се може да ме снајде :| ви препорачувам едно филмче за снаата и свекрвата, доста интересно е и ќе ве насмее, знам дека не е темата за препорачување филмови, но овој сметам е соодветен со темата :P Поздрав :*

14. SV1911

SV1911 Форумски идол

^ Баш ќе го симнам, би требало да е интересен :))) Се извинувам за тоа што сум офф

15. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Како така бара да оди секаде со вас?И на кафе ако одите у кафик и таа со вас?Господе секакви ги има...

16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Не само тоа.. ако идеме во кино со маж ми, па зашто не сме ја викнале еднаш се жалеше.. па друг пат ја викнавме, она вика филмовите се на англиски, јас не разбирам.. а кога ја зимаме со нас, колку само префрлува, коментира, па ова не било такво, ова вакво, па се мршти.. ако некој ја погледне, она ќе го погледне така попреку што мене ми иде маж ми за рака да го фатам и да не снема од таму.. Он и вика, уште еднаш така направи и не те зимам никогаш повеќе со нас. :D
    Постојано испади од нејзина страна, она така си се развеселува.
    Едно време зборуваше ко демек „би читала ама да има книги на тој и тој јазик тука“ и јас и најдов, од интернет само, и викам ќе ги испринтам со поголем фонт, за да и биде полесно, а таа ми вика кој ќе чита, не ми е интересно.. ни самата незнае што сака, еднаш едно зборува, па друго прави..
    Не сакам да се замерувам со неа, не сакам маж ми да го ставам во незгодна позиција да бира помеѓу нас две и баш поради ова што поголема дистаница, толку подобро.
    Ич не се замарам со неа повеќе, ни на чај не ја викам, ако сака син и нека ја викне, немам против, ама од мене толку.

17. Cka

Cka Форумски идол

Ти немаш свекрва, имаш разгалено дете дома.

bertold likes this.
  18. SV1911

SV1911 Форумски идол

:D може и така да се каже!

19. eva11

eva11 Популарен член

лигавешка :D :D :D

20. Savana93

Savana93 Истакнат член

А зошто свекрвати иди секаде со вас? Така се понаша зошто ти и имаш дозволено, немора да и угодуваш толку..сепак ти и си снаа не и си мајка. Има разлика..мешањето на генерациите колку и да објаснуваш нема да свати, а и незнам зошто и објаснуваш. Не велам да си на дистанца со неа али сепак би требало да уживаш во излегувањата со маж ти наместо да тешиш некоја очајна за внимание. Извини на изразот ама стварно глупо е

bertold likes this.