1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Озбилно на страна, шала во центар, мерак за вас
    http://vecer.com.mk/default.asp?ItemID=891E4A80ED012F48ABEC3DAF1A30108A

На vichy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    На stefi23m и mal.ecka им се допаѓа ова.
  3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.520
    Оваа мојава свеки во последно време на живци ми иде :devil: Се меша кај што не и е место и прашува работи од кои ми е незгодно :| Ми вика така вчера - А се фати ли нешто? Јас цела збунета не знам што ми зборува, и ми вели а трудна ли си? Во сред муабет за сосема друга тема она ова ме прашува :@ Значи не и е прв пат, прво золва ми ја замараше па сега мене за внуци, само тоа ме прашува дали сум трудна , дали има нешто. Минатиот пат викам нешто ми се повраќа , мачно ми е , она ааа трудна си ти, а да не си трудна а? :tmi: :D Не знам колку пати да и кажам дека не планираме бебе додека не помине свадбата и не дипломирам ( имам уште неколку испити ) И она пак почнува, па што има врска тоа, па јас бев бремена на свадбата одма забременив за два месеца |( глупости тресе, стварно не знам што и е на женава , сфаќам сака внуци ама ова веќе преминува се. :swear:

На fighter и kikav им се допаѓа ова.
  4. gocevska

gocevska Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    110
    Да ви кажам како течат работите после проблемите што настанаа. Скоро цел месец помина од кога се случи шамарот на мојот 22 месечен син од страна на дедо му, а дедо му се нема појавено пред моите очи до ден денес од срам. И тоа маж ми ми ми го кажа, дека го опоменал нели уште еднаш такво нешто да не му се случи, и дека нема да му се случи оти он го опоменал а уште повеќе заради тоа што јас така изреагирав, дека си заминав кај моите, го кажав што направи и сега демек многу се срамел.
    И подобро што го немам видено оти на самата помисла да го видам, ми се лоши,
    дотолку повеќе што сум бремена за второ,уште едно прекрасно чуство, најблажено, секое негово движење во мене предизвикува лавина на емоции во мене, па уште да замислам да ми го тепа некој утре, е тука нема посилен од мајка.
    Секој си добива што си заслужува а свекор ми си го доби , а секако дека се ставени малку повеќе на дистанца оти му реков на маж ми дека работите мора да се сменат и ми рече дека ќе правиме како што јас сакам, оти се свести дека има жена што се бори за бракот , се бори за своите деца како лавица.

5. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Лелеее...знам како ти е, и кај мене во непосредна близина имав такви случаеви.
    Ич да не се замараш, само кажи и колку повеќе инсистира и притиска, толку потешко иде забременувањето.....страпна работа, од такт да те извади :@

6. eleonoramardzieva

eleonoramardzieva Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    46
    потполно се согласувам со феминката погоре.имав ваков случај со братучетка ми се дури свекрвата ја тремозеше таа немоеше да остани трудна , е откако престана да и додева оп остана трудна. а инаку како што велиШ сте одлчиле да имате штом завршиш со фак тогаш речи и вака АКО САКСАШ МАЛО ЕВЕ РОДИ СИ САМА ЈАС МОЕТО ГО КАЖАВ.А кога вели трудна си штом ти се лоши речи и НЕ МИ Е ОД ТОА ФДА СУМ ТРУДНА ТУКУ ОД ТОА ШТО МИ ДОДЕВАШ СО ОВА

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Госпоѓо ! Вие настапивте во исклучително непромислено и детинесто советување кон проблематикава. Приберете се, навреме. Опрај се жено, опрај се !

Разбирам дека инсистирањето на свекрвата е фрустрирачко, но кавга и не доликува. Ниту доликува таков суров невоспитан пристап, проблемот не се решава со создавање на поголем проблем. Има мал милион убедливи начини да се даде до знаење колку цврсто стојат зад одлуката. Не е голем криминал, жената едноставно сака да се израдува со внуче. Сум чула за многу попроблематични жени. Или на крај, игорирањето е злато. Никој не се разболел од игнорирање. Но убедена сум дека дрско дерење само ќе навреди некој и ќе направи поголем проблем од постоечкиот. Детинесто е и деградирачко за разумна млада жена.

На andromedae, Inola, Daydream и 3 други им се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.781
    Допаѓања:
    145.294
    ^^Ми ги украде зборовите од уста,колку што можам да приметам јас сум помала од елеонора, а и немам свекрва, па не размислувам така.

Повеќе од очигледно е дека освен мажите и свекрвите, има и снаи кои не се споредуваат со 100 лоши свекрви, и на кои никако им нема погодувачка.

Епа со ваков однос погоре, не верувам дека некој ќе ве почитува,а не пак човек со кој што делите иста соба/куќа.

9. eleonoramardzieva

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    46
    Немам свекрва и јас почината е но сакав да кажам не вака наврелдливо да одговара на се ама кога веке ја гњави секој ден така да си се одговара.

10. srna1

srna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    11
    страшна работа, мојата е радознала и мешалка најголема. Само коментира и го пика носот како треба детето да го чуваме, критикува, не требало вака-така. Со маж ми караниците 90 % ми се околу неа. И кажав : ако почнеме да се криткуваме вака кај ни е крајот, све што треба кажувај му на маж ми . Моиѕте родители ништо не му рекле ниту искоментирале, затоа и се во супер односи . Ете тоа е патот до успехот секој да си ја гледа својата работа. Не да се преоптеретува кој што кажал и направил . А јас луѓе најмногу тоа не трпам . некој со години да ми сее над глава. Па не ќе се отселам , што подалеку подобро!

11. eleonoramardzieva

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    46
    Како и многу феминки ке кажам и јас селењето не е решение . Треба да си го знае секој своето место па и твојот сопруг да и каже . Добволно било како таа го гледала син и па сега да се меша во гледање на внуци пред 20 30 години и сега не е исто,

12. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.214
    Зошто селењето не е решение? Ако маж и` е нормален и не ја напаѓа srna1 за секакви глупости поради мајка му, тогаш ова е решенито. Поголема дистанца со родителите - подолга љубов. Ако биле доволно возрасни да се одлучат на брак, тогаш нема што да бараат под сукњата на мама.

Да дополнам - маж и` секако треба да зборува отворено со мајка му и да и` каже дека вака не оди. Ама на сила убавина не бидува. Ако жената не разбира со убаво, тогаш што? Да се тепаат по дома со неа треба?

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. srna1

srna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    11
    неможам луѓе, све прати и со ништо друго не се замара освен со децата, не оди освен на работа никаде , не се дружи, само збори за луѓе... Подруго ќе биде сега се во фаза на решавање на станбено прашање, дали да останеме во иста куќа или на страна...Мене во иста куќа ми е равно на заедница, ист двор , кога и да се скараме таа дознава , и све бракот не ни е среден.се осеќам како со нјзе да сум во брак и со нејзе да посредувам и све таа треба да знае што се дешава.... ццц

На eleonoramardzieva му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Cрна,ако гледате дека нема разбирачка со неа,единствено решение тогаш ви останува да се тргнете на страна,по мили ќе сте си :P

15. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    zdravo zenski, jas sum nova, pa eve i jas da vi se pofalam, veke 5 meseci kako sum izlezena od kaj svekrva mi, 7 godini ziveevme vo zaednica so maz mi, kaj svekrva mi i svekor mi, i toa sekoj vo po edna soba, posle se ozeni i dever mi, i site taka po edna soba drzevme,,,uf uzas, ama pomina, kakov raat imam sega, se gledam ednas nedelo so sveki,,, :clap: muabet, so da ti kazam,,, a dodeka bevme kaj nea, se ona znaese, cekaj ne se taka pere, cekaj ne se taka pegla zavesa, cekaj ne se taka postilat alista cekaj ja ke ti pokazam kako, ne brisete prasina redovno, toa posle go vikase koga dojde i drugata snaa,,, i na drugata snaa i kaza, ne se taka postilat alistat, ama ovaa jatrva mi i vrati,,, ja gi posla alistata, ne sakam nikoj da mi gi premestuva i tocka,,, i svekrva mi poveke nisto ne i kaza,,, znaci trebalo i jas da pokazam zabi na startot, a ne da me podgazuva, i taka bese na mene mozese se da mi rece, a na nea ne,,, ama jatrvata si gi pokaza zabite, i ne kute lepe vo oci, i taka treba...a koga se skaravme so mm odma doaga da smiruva situacija,,, bozem ja ne mozam da se smiram, pa mi treba miroven sovet,,,ali se toa pomina, jas uspeav da izdrzam 7 godini,,,a samo kolku se karavme koga trebase da se seleme,,, moite imaat sprat cel prazen, si sedat na 1 sprat, a nie si napravivme, gore si renoviravme, i sega tamu si sedime, so moite na raat,,,uf samo ako go ubediv maz mi,, celi 7 godini prnkav, i na kraj uspeav...a ovaa svekrvata mi se derese, ako ako neka sede sinot gore, ke igra na baba mu i na dedo mu na tepsija,,,ovca nedna,,, ja 7 godini, sedam so nea,,, pa izdrzav, vo edna soba,,,a ovde imame cel sprat posebno, raat si uzivame,,,a seuste ima ona ispadi koga dojde na ggosti, pak mi prefrle za alistaa ako mi se loso zakaceni,,, ili pak ako ne mi e izbrisano sporeto elektricno, ili pak ej deteto mnogu mu se gadni trenarkite, kako taka ode,,, ama jas imam edna ubava navika, go ignoriram toa so go vika, i ja smenam temata,,,od edno uvo mi vleglo od drugo izleglo,, ako stavam pri srce ke se razbolam,, a uste ova da go pisam,,,jatrvata ostana so nea,,,

16. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Јатрвата ќе ја оскубе :lol:

На k.r.i.s.t.i и Mekuska им се допаѓа ова.
  17. srna1

srna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    11
    и јас на почеток кутев и пред извесно ми прекипе и како да е изненадена зошто и враќам неможе да се навикне дека не ги држи конците и све намрштена ја гледам. туку пак ќе кажам не сме ние криви - допуштено им е од синовите!! Инаку јас ја немам таа добра мана од едно уво влего од друго излегло , ако не вратам појше ке си земаат за право да збораТ!

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    :D

Прикачени фајлови:

• snao2.jpg
      snao2.jpg
      Големина на фајлот:
      56,5 KB
      Прегледи:
      936
    На vickyy90, fairy88, pink1991 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Јас мислам дека сите што имаат проблем со свекрвите најнапред треба бељата да ја бараат во сопрузите . Ако мажот им даде до знаење дека со невестата треба да се однесува како што треба мислам дека не би имало проблеми. Јас со мојата свекрва никогас не сум имала проблем, т.е некогаш се јавувале ситни недоразбирања што мм ги решавал секако во моја полза :lol: Некад и не сум била во право кога сум се лутела за нешто, но тој секогаш наоѓал начин да ме оправда. Он секогаш ми вика ти не се замарај за ништо, не го губи времето расправајќисе со неа, остави се на мене, фала богу до сега прекрасно функционираме. Некогаш знае да лупне нешто , несвесно , ама после одма иде кај мене да се правда зошто знае дека ако казам на мм ке и вика :lol: Така да мој совет до сите, држете ги мажите до себе , ако имате проблем со свекрвите индиректно имате проблем со мажите. :*

На butterfly.mk, mimiiiii и Daydream им се допаѓа ова.
  20. srna1

srna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    11
    потполно си во право , само што мојот обично е неутрален и обично не и превраќа зашто пак истото го праи и гледа дека нема абер да смени нешто ...