Само непотребен притисок се создава. Јас не можам така да живеам, постојано да се расправам со некого, едноставно не сум јас. Ќе ти дофрли нешто, ќе ти подречи, немам живци и енергија за тоа. Така не сум растена, во таква фамилија. Сакам само нормален живот со сопругот што сум го одбрала. Не сакам ни да пречам некому, ни да ми пречи. Ама сепак сакам да се поштоваме и да се сакаме. Сакам блискост во далечина
што би направиле доколку сте со свекрва во иста кукја,поради X причини не зборувате(ве навредила во многу наврати),и одеднаш вие сте на чешма миете садови и ви плеснува пластичното што е за остатоци,буквално ко на куче да го фрла ? јас веке немам живци.
mila jas ke probam da ti dadam sovet iako priznavam i mene mi treba nemoj da i obrnuvas vnimanie na nejzinite provokacii taa saka samo da ti napravi kagvi,no nemoj ni da i se potcinuvas ke i reces sto imas na miren i kulturen nacin,a ako i toa ne pomaga prvata prilika iselete se pa makar i da ziveete pod kirija,eve nie ziveeme pod kirija i da ti kazam podobro e ,no ovaa mojava i taka uspeva da mi pravi kavgi i nervozi eve ke ti kazam primer pred nekolku dena bemvme kaj niv i taa ja zema malata no bidejki malata ne gi poznava i nesaka nikoj drug da ja drzi osven jas ili mm,epa deteto koga pocna da vreska 1 cas nemozev da go smiram bukvalno se derese na cel glas i jas se obiduvam da go smiram i taa nosi casa so vino i rekov sto pravis vika cekaj da mu stavam vikam ne ne ostavi i kako da nerekov ne od zad grb go namacka maloto na celoto celo vino jas se iznerviram go izbrisav i i rekov nemoj da go mackas so gluposti e od togas taa ne mi pravi muabet se naluti da pocnam da ja opisuvam i roman ke napisam za nea ako ne e po nejzino se luti,place kako malo dete i najloso od se mu se zakanuvase na maz mi deka ke se ubije bidejki ,,ne sum i davala da ja drzi malata ``sto ne e vistina
жива ме изедоа,сега барам работа за да излеземе под кирија,ама не се трпи веќе. за се сум ја крива,мене за синот ми вели фати го за глава и кревај го нагоре,за врат да имал,побогу женооооо... би ја обесила јас неа фино лепо на високо дрво над бездна.
lele gosopdi boze i mojata jatrva bese kako tebe nemase rabota ziveea vo zaednica i nemozese da izleze na kraj so nea,ama eve se vrboti se reselija sami so dever mi i mirna glava,a na sveki vazni i se samo parite duri povazni od sopstvenite deca e sega koga tie imaat poveke primanja od sveki da vidos kako ja smeni politikata gi pocituva i nesmee za nisto da im se mesa,toa e spasot veruvaj,baraj rabota i da ve nema od tamu
лупаат со врато ко ми спие малиот,инаети,лупање на врата за секоја мочана ситница , врати и ,зивчана си,кути и - будала си ... крај нема.
Подобро сиромашна под кирија, отколку со свекрва заради парите. И со посен ориз се прживува, наместо со јагнешко на маса.
И кажуваш дека е време да оди на бања. Фин - леп поклон Само совет де. Ќе ти се врати преродена Ojesil, не кажа до која сума поклонот Е тоа ти е... Озбилна
Озбилно Неозбилни сме Коктелов ти е. Умри мушки кад ниси знала да живиш Молчи златна, ќе не караат. Има понекоја што си ја сака свекрвата
Oдличен поклон,ако ти згреши ссо марамата ке може да се обеси,или да ја обесиш,вазната да и ја скршиш од глава и сандалите ... хмм ... да стаеш на нив секундарен.
Тролањето настрана, јас мислам дека уште официјално не се огласила свекрва на проблематикава со конкретно мислење како одговор на нашите негодувања во темава. Ни треба опозиција !
Не дека си ја сакам свеки многу и дека се ми е погодено ама сепак едно поштовање мало за роденден сакам да и сторам. Што би и подариле вие на вашата свеки за роденден ? Не многу скап поклон до кај 300 денари. Марама не носи, за чевли си е манаџика а за облека богами незнам дали ке и најдам број хххххл носи.
Јас на мојата свекрва за роденден нешто благо и носам секоја година, најлесно ми е така. Како алтернатива ти е нешто за во кујна...
Според наведенава сума освен некоја книга (мада и книгите се поскапи) , некое вино и бомбоњера или цвет не знам што би можела да и купиш... Јас сепак би идела на некоја подруга варијанта на пример некој поубав паричник или футрола за мобилен ,но тие се далеку поскапи од наведената сума ....
Новчаници можат да се најдат за 300 ден, потоа козметички сет ( шампон, сапун, крема за раце), некои интересни работи за кујна ( соларничиња, за салфетки држач), шољи за кафе.