Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Абре женички да ја олабавиме жената малку, кај си има проблеми уште ние и фалиме.
    Милион прашања и поставивме, уште да ја прашаме какво бебе носи. Она си знае најдобро, кажавме што кажавме, а ти Пеперутке не се правдај за секој напишан збор, кому се правдаш нам!?
    Овде сме различен калибар на жени и нистомисленички, така да не се оптеретувај кој што напишал.
    Ако најде нешто корисно во постовите примени го, ако не никому ништо.

2. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.474
    Допаѓања:
    48.838
    ^A ти дрвен адвокат си и на батерфлај па што на секој пост упатен према нејзе рипаш ко заклана кокошка во одбрана и објаснување за состојбата во која се наоѓа ?!? :^) :^)

На tessie и duffi им се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Нема да се правдам на твојот безобразлук, ама прочитај ги сите мислења.
    Пишувам со оглед на тоа дека нејзиниот пост стана сапуница, а некој со реален проблем не може да напише.
    И очигледно воопшто не си го разбрала мојот пост.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    ^^^^
    Таман е де, и мајка ти работи од утро до мрак, може и нејзините болести ќе ни ги наброиш кои ја спречуваат да ти помага, само свекрвата е здрава права пензионерка што треба да те расправа. Лигушка, ај доста со плачки досадна си веќе.

На tessie и Daleron им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.569
    Допаѓања:
    108.777
    А демек другите проблеми не се реални а? Добро што ви е на вас што шерифувате и изигравате дрвени адвокати, убаво рече девојчето, баш така. Ако сакаш да си ја кажеш маката ќе си ја кажеш од почеток до крај, а не парцијално па после да кукаш што не те разбрале. Од кај да знаеме ние дали ти не смееш да стануваш, дали имаш шеќер, дали имаш други болести, колку работи маж ти, колку работи свекрва ти, мајка ти кај живее... Нафрли грубо проблем и очекувај сите амин да ти викаат, не иде тоа така, ќе си ја кажеш целата мака за да те разбере чоек ;)

На Nausicaa и tessie им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Мислам дека супергрл мислеше на брајдтуби.

На SuperGirl24 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Можно е јас да сум грешка, ама бидејќе беше по мојот пост. :?:
    Ама мислам не сум, не ја разбраа иронијата.
    Не ми е јасно само дали читаат од почеток до крај или само парцијално

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.569
    Допаѓања:
    108.777
    И ја мислам дека мислеше на неа, ама моето мислење е упатено на сите, ако сакаме реален проблем треба да си ја кажеме реално ситуацијата, а не мене свекрвата ме малтретира а маж ми никаде не се спомнува, лупетам, не се ствара реална слика.

На tessie и duffi им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.270
    Мене па едно не ми е јасно, ги правите свекрвите, вакви, онакви, а очекувате јадење од нив.

Јас човек кој не ме почитува, не очекувам буквално ништо, а камоли да ми готви некои специјални храни, оти нели не смеете се да јадете.

На bittersweet, Bozica1980, lunicka и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    ^ А по некоја случајност тие специјални јадења ги има само и само во кујната на свекрватa, пошто она и така отсекогаш здрава храна препишана од доктор готвела.

На Bozica1980, Nausicaa, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.474
    Допаѓања:
    48.838
    На bridetobe ми се однесуваше коментарот само што во меѓувреме и ти го испрати твојот па не редактирав бидејки повеќе од јасно е на секој коментар упатен према ватерфај кој не праи малце швркнати у паметот.

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Се извинувам. :hug:

На SuperGirl24 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. milickaa11

milickaa11 Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Стварно ја претеравте веќе, пишала жената што пишала, може за нас не е тоа проблем за нејзе е. И дај престанете веќе, таа цела историја ја напиша без потреба , а вие велите парцјално напишала , е што треба да пише уште каква долна облека носи? Ангел- таа напиша убаво се што како а членката и вели да јаде баш тоа што она го пиша дека не смее. Не е тоа потсмевање, зезање? Ако имате да кажете некој совет океј ако не нема потреба од навреди. Ама искрено се зачудив на се овдека, некој се смее, некој навредува, некој пореметен не прави, навистина човек да се чуди. Не доликува на возрасни жени да се навредуваат едни со други. Лигушка бе? Отракана/неотракана? Срамота жени :tmi:
    Има жената проблеми има, ама некој од тука нема па не верува очигледно. Не мора едноставно да враќате ако сметате дека некој пишува глупости, ама да нарекувате некој лигушка ваква таква бремена жена?
    Или некој ако ви врати малку подрско одма ја покажувате (не) културата.
    Не знам за вас ама дали јас бидејќи се борам за бебе моментално јас на секоја бремена жена би и пружила помош и рака, во никој случај не би ја навредувала, па макар да се прави принцез и да се пренамага.
    И дај веќе олабавете ја темава :emo:

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Темава е снаи и свекрви и за тоа се пишува, а не за тоа колку некоја е неспособна. Јас никогаш и никаде не глумам совршенство. Јас за мојот проблем сум пишала и сум добила совет од неколку, а од Daleron посебно. Кога јас зе зачленив на форумов беше поради 2 теми, моето здравје и религија. И не се правам експерт по секоја тема и не се правам како да јас се знам и како да јас се сум поминала и да си земам за право на некоја овде да и кажувам дека таа нема проблем и дека тоа е глупост( освен на некое дете од 15 год со забегано главче). Јас јасно пишав за сите вклучувајќи ме и мене, дека сме тука поради некоја мака или поради нешто што не можеме со блиските да го споделиме. Еве ќе ја земам тесси за пример и таа е дојдена овде поради синусите па ја заинтересирале и други теме и што сега таа треба на некоја да и каже ти поим немаш од синуси, само јас знам што е тоа и каква мака е?
    Јас како невенчана сеуште, сигурно сум многу повеќе со мојата свкрва, одколку некои венчани овде што лепат совети. Јас немам никаков проблем со жената освен тоа што е премноу чувтвителна и што на сите премногу ни угодува. И тоа сум го пишала, па не се праам како многу арна снаа и да лепам овде совети од ракав, како ете јас сум успеала некоја да му готви, чисти и пере, а другите снаи се лоши па за тоа им е така зезнато. И мм оди по 24 часа на работа и + 3часа патување и нема да може да ми готви и пере ако дојде сабајле во 11, па да мора пак вечерта од 10 да е на работа. За тоа свеки моја дома средува ко машина, пошто знае дека синот неможе да помогне, ако мене не ми е добро или незнам што. А добро знае шо значи да се има помош од свекрва, бидејќи таа самата немала и не сака сега и синот и сната да се мачат. Е тоа е осет и свекрва за почит и љубов, а не да ми мрчи кај одам или што сум купила. Кога станувам од спиење мене кафето на маса ми е и прво мене ме прашува што сакам да јадам, па после синот, па за тоа се ставам во ситуација на пеперутка и нејзината глумица која трча само по синот а сната е странец и нека пукне. Бог да чува.

Оставете ја веќе пеперутка да си ја истера бременоста и имајте осет. Можевте совет со добро да и дадете и навистина да пробате да се ставите во нејзина кожа, а не како судии.
    Не го пишувам ова за да невредам некој, како што си ми пишала погоре, туку ова ви го кажувам за да уште еднаш сите се потсетиме дека не е се розево.
    Имаше една членка мислам дека нежна28 и беше никот, во тема за страски домови и ни држеше лекции да тоа како родители не се оставаат во страски дом исто и свекор и свекрва, а и отвори тема дека се срами од нејзините родители. Тоа е глумење на совршенство, ама ете се издаде и на тоа. Има феминки тука што се отпишани од родителите и што немаат никава полит и поддршка од нив, а се дрзнуваат да даваат совети за тоа колку се добри свекрвите. Како може свекрва да те сака повеќе од мајка? Сигурно ќе речат може, а ние ќе ги разубедуваме дека не може и така до бескрај, а само тие си знаат дали може или не.
    Пеперутке ти посакувам убава и лесна бременост и што помалку нервози. :* :* :* :*

На mal.ecka и Daleron им се допаѓа ова.
  15. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.234
    Допаѓања:
    48.483
    Читајќи низ темава се присетив и јас кога пишував пред една година и повеќе, исто бев напаѓана за секој напишан проблем, за некоја случајност или не, од истите особи. Добро, сега има и нови фаци :D
    Факт е дека кога ќе се пише на темава снаата се напаѓа, свекрвата се брани. Назад на темава.
    Со тек на времето научив дека свекрвата не ми е мајка, нема ни да ми биде. Не ја ни условувам со мамо.
    Ја почитувам како мајка на мојот сакан, од мене има само еден поздрав и како си, и тоа е тоа.
    За помош сум секогаш тука, постар човек не одбивам. Но, да речам дека немам проблеми со неа, или заради неа ќе излажам. Ги имав уште кога бевме дечко и девојка ( а тогаш на форумов ми викаа уште невлезена во куќа се правиш ваква-таква) еве сега сум сопруга па ништо не е сменето. Таа си е сеуште истата, знае да рчка, знае да те изнервира, знае да ти се меша во интима. Но, веќе не и се замарам ниту потресувам. Ниту таа јадење ми прави , ниту јас на неа. На времето се што ќе направев од мерак трчав доле да и симнам , кога видов дека ни фала не добивам , баталив. Секој на своја страна, колку можам толку. Помош немам од никој, мажена сум во друг град, го имам само сопругот и другарка од факултет :wasntme: Затоа не чекајте помош од никој, поготово не од некој што не ве сака. Еден ден таа помош ќе ви биде преречена.
    И да, и јас исто сметам дека многу навреди фрчат на темава од сите страни. На што ли ќе е одраз тоа :^)

На mal.ecka, fairy90, milickaa11 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Не верувам во лоши свекрви добри снаи и обратно, постојат лоши луге и добри луге, независно во која улога ке се најдат....неможе некој што е добар по карактер и према сите добар да биде лоша свекрва и обратно.....:) и точно ако се исклучат некои луѓе кои си се по природа со терсене карактер...многу е битно кој, што и колку очекува од другиот.....

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034

ОДРАЗ на некоја себичност се си мислам!

18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    ^Грешка, одраз е на нашата некултура. Ете така, мала помош за батерфлај, конечно го доби посакуваното сожалување, сега може слободно да пишете против мене и мојата култура или себичност и така 5 пари не давам, само снашките да ни се мирни и спокојни.

19. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034

Jas mislam deka nema vrska so sozaluvajne tuku ne treba da ima odma napajgajne kaj nekoj si ima teski problemi pa uste nekoj da go napajga i kritikuva e toa e vrv!!!!!!!!!

На anastasijaki и milickaa11 им се допаѓа ова.
  20. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Јаоооо да не треба да и направиш список со специјална исхрана на свекрва ти хахаха абе смешки живи. Отракана жена во 21 ви век не кука по форуми за свекрвата и не очекува да и изиграва џејми оливер туку настојува да биде самостојна и покрај сите тешкотии да успее. А извини од што живееш ти во бременоста? Само кавијар да не јадеш? А тој маж ти што не и рече не мајка му да ти биде готвачка? Абееее од ваквите како тебе што поважно им е што направила свеки ми се гади. Луѓе на марс се качи8ија а вие уште се занимавате со свекрвите дека се шетале низ двор......