Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.359
    Δ
    Ах. Дилема. После што ќе правиме со темава? :^)

Извинување до дежурната невеста што мете на темава. Несакајки излегоа офтопиците :$ лажам

На marama и WORRIED.BT им се допаѓа ова.
  2. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Јас мислам Имелда кога ќе ви ги испрати во скап и елитен старечки дом ниедна нема да сака да ви се врати, има сите да ви ги ќари на пара, ќе се каете, а можеби и она. :lol: Така да, размената може скапо да ве чини :D

На imelda, marama и tessie им се допаѓа ова.
  3. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.359
    Ааааа чекајте малце сега да се извадам :D
    Реков дајте ми ги да ги изулавеам, оти очигледно имам искуство :!: после тоа не е моја одговорност :!:

Terms and conditions ставам нареден пат :rofl:

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.171
    Допаѓања:
    124.298
    Море баба ми кога ќе умре журка ќе првам за се што и правеше на мајка ми. Има некои не зсслужуваат да ги жалиш.

На Daleron, kikav, kala21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Забегана работа...

6. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    Со мојата свекрва имаме коректен однос, како што им доликува на образовани, цивилизирани луѓе.

Не за џабе велат "договор куќа гради". Се договараме, се прашуваме, кога нешто треба заеднички да правиме, се консултираме (доколку сакаме) кога треба нешто одделно да правиме, не се инаетиме, не си замеруваме за ситници. Од друга страна, не се именуваме со "мајко"/"ќерко", не си правиме лице со купување на поклони, со слаткоречиви зборови (кои не ги мислиме) пред други луѓе.

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  7. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    а колку време ти е свекрва ако не е тајна?инаку и со мојава на почетокот беше така добри 6тина или така некако месеци,така да никогаш не се знае каква ќе се претвори свекрвата по извесно време :D .
    е сега од старт се викавме мамо/сине мое-женче на син ми и се уште се викаме така,иако јас гледам да ја ословувам поретко со мама бидејќи по се што ми приредила и по тоа што претпоставувам дека ме очекува не заслужува ни м од тој свет збор :( .

8. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    6 години :)

На SimonaTino и wtff им се допаѓа ова.
  9. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034

Дури сме кај старечкиве домој има во Неготино многу елитен ЖАНА СЕ вика преубо име сна старците таму,ги вардат ги пазат ги мазат сега дури и пиперки лупат прероден си немам коментар бев пред некој ден на посета кај моја баба таму :) Некој дури и маж си најдуваат

10. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Аман мор Виши. А видиш некоја дека има нормален однос со свекрвата, одма испитуваш колку време се заедно и гаташ дека свекрвите знаеле да го сменат односот кон снаите по некое време.
    Не се сите како твојата свекрва, face it.

На SimonaTino, wtff, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    фала боже што не се.и мојава беше суперррр до пред година и пол.имам право да бидам скептична од лични причини.сепак мило ми е што не се сите како мојава :lol: .

12. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Да не си ја згрешила темата!? Mислам дека има тема: "Свекрвите и снаите-задоволни". :lol:

13. kacuska

kacuska Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    4
    Здраво феминки. Значи како и половината од вас и кај мене проблемите кулминираа. 12 години сум во брак и сеуште не можам никако да и угодам на свекрва ми. Живееме заедно, значи се дома правам јас, таа од досада ке поможи нешто. Денес после направен преубав ручек се запна за една пиперка што по грешка ја најдов дома а таа си ја имала за себе тргнато. Ми се изнавика, а јас само ја одминав. Пак усте ми вика дека и лај... да ми дадес ке јадам, земи си ги и другиве пиперки сто ги скрив. После ова веке не знам сто да правам. Се разочарав а никаква потреба нема за караници, самата си ги прави. не разговарам за ништо со неа, после се со прај ана ова веќе не можи вака.Дајте ми совет.

14. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Господе Боже во заедница живеете и крие јадење. Ај да крие пари, некои лични ствари разбирам ама пиперки бе. Што ли нема да прочитам на темава. Речи и ти следниот пат „што јадиш од манџава скриена ми беше за мене и за мм„ :)

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  15. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    :D ич не и возвраќај намерно ти го прави тоа,ќе те скрене на крајот.браво штом ја трпиш 12години. :clap: .продолжи си да си имаш убав,нормален живот со мм и децата ако ги имате.а свекрвати не ја рецкај.и јас имам многу проблеми од свеки со многу полиња од животов.ама се надевам има господ гледа се,ги гледа моите маки/навреди итн....

16. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    Со тоа што на темава дежураат едни исти членки кои се вечито незадоволни од своите свекрви и секоја ситница ја земаат како инспирација да напишат пост во темава, а со оставаат впечаток дека не постои снаа која имаа коректен однос со својата свекрва (не мора да се сакаат како ќерка и мајка, туку едноставно да постои една меѓусебна почит), не е значи дека не постојат снаи, односно свекрви кои се задоволни едни од други. Не дека и ние не сме имале кавги, несогласувања, ама луѓе сме, па јас и со моите сум се расправала додека сум била немажена. Како што ќе се скараме, така и ќе се простиме :)

На Espadrila, Nausicaa, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  17. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    ќе простам на тој што искрено се покајува и не ги повторува грешките а на сатаната не извини ама навистина не. :devil: заради нејзините провокации како зачеток на сите караници и пасивноста/неодговорноста/несвесноста што е брачна заедница и меѓу кој се основа на сопругот бракот ако воопшто и бил бракот ваков како мојов како институција ама чисто се сомневам наскоро и ќе се оконча.и на крај мама му ќе биде најсреќната личност на свет :) .само мама да е среќна и да и простувам???

18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.574
    Допаѓања:
    151.899
    a бе виши не ти иди памет тебе....ја знаеш онаа- од главата си патиме!....е ко за тебе е речена.

На Sfera и Nausicaa им се допаѓа ова.
  19. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    9.425
    Незнам дали ова е за тука, но сепак се однесува за свекрва
    Не живееме заедно, посебно сме со маж ми (фала Богу за тоа, инаку на психијатар ќе завршев), ама и покрај тоа јас неможам да ги смислам ни свекорот ни свекрвата :@ толку многу се нервирам, ги мразам. Се нервирам на секое нивно јавување, на секое наше одење кај нив, на секое нивно доаѓање кај нас, се нервирам на било што што има врска со нив воопшто. Само се испоразболев од нервози. На почетокот дур не се снајдеме живеевме со нив некој месец, незнам ни јас како и преживеав тогаш :^) најверојатно зошто знаев дека ни се реновира станот кај што живееме па набрзо си одиме. Јас сум таква од секогаш, ако некој ми згреши еднаш за цел живот е мој непријател, поготово ако го чепне моето семејство. Е тоа се случи, не е важно што ама ужасно ги навредија моите родители и од тогаш тие се мртви за мене :@ ...ама ете маж ми..родители му се па морам да се прилагодувам на него..а тој ми се инаети знае колку се нервирам во нивна близина и знае дека заради здравствени причини несмеам да се нервирам и пак ме тера да одам кај нив.На секое мое/наше одење кај моите мора да се отиде и кај неговите :@ кога моите ќе дојдат на гости одма другиот ден ги вика и неговите и тие за минута нацртани на врата :o а јас во себе вријам :@ Незнам веќе како да му објаснам, на секаков начин пробав да разговараме за тоа џабе, некое време ок па после пак истото. Всушност ние во брак само заради неговите се караме, за ништо друго. А за нив незнам што да кажам :( каков родител е тој што цело време гледа само да земе од синот, да се пофали дека има повеќе, секој ден ни ја земаат колата а нивната му ја даваат на другиот син да шета по кафани :@ се сомневам и дека го сакаат (сега може ќе речете како можам така да кажам родители му се, ама кој родител својот долг би му го префрлил на синот да го плаќа што по цел ден се црнчи да земе една бедна плата) :@ Незнам вака до кај ќе стигнам од нервози само дополнителни проблеми си создавам, а маж ми иако знам дека потсвесно знае какви се од инает не попушта, а знае дека секоја моја нервоза ни штети на нашата иднина и нашето планирано семејсвто ;( Стварно незнам веќе што да правам, мислам дека уште малку на психијатар ќе завршам

20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.972
    Реченицата над твојот пост и за тебе важи, на дваесет и кусур години толку омраза во тебе да нечиј глас не можеш да поднесуваш и те излудува, не знам. Чисто се сомневам дека навредата кон тебе од нив била толку огромна да ни за живи веќе не ги сметаш, да било толку страшно не верувам дека сопругот во толку добри односи со нив ќе е и ќе те тера да одиш кај нив. Во ред е да не ти се по ќеиф и да не сакаш многу дружба со нив, ама не се пријатели со кои можеш лесно да раскрстиш заради кавга и лош збор, родители се на сопругот, и единствено што можеш е да ги игнорираш колку можеш повеќе и ако не сакаш да одиш кај нив најди си други изговори, не кажувај пред сопругот како не можеш да ги смислиш или дека не сакаш да доаѓаат кај вас. И мене вака да ми речат за инат ќе ги викам што е можно почесто, кој е тој што ќе ми забранува родителите на гости да си ги викнам??
    И ова за долговите, веќе секоја втора тука кажува како сопругот плаќа долгови на родителите што ми е чудно малку повеќе, па се прашувам да не се тоа долгови на сопругот/ваши ама некако очекувате дека треба старите да ги плаќаат?

На SimonaTino, SuperGirl24, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.