^ Во прилагодувања има опција Покажувај ги потписите на членовите во нивните пораки. Се исклучува и готово.
Кој е филмот? Човек виде жена. Човек допре жена. Пољупче. Туц туц туц туц Свекрва нема никаде да прави проблеми. Исто како Дизни
Женски тоа е турска серија која кај нас не иде, и напротив не е тажна. А инаку во серијава свекрвата е за пример така да уживајте.
Леле колку сме биле лоши во одговорите, што никој не се осмелува да зуцне на темава, а шо уба ни беше. Бре женштурии.
Свекрвите се тотално небитен фактор. Судиското чекаче е кај брачниот партнер. Доколку тој не може да се снајде во бура, тоа ќе се чувствува и кога има мирно море, се` е џабе, Не е мал, па од мама да учи како да се однесува со жена му.
Не бери гајле, за 20тина години сите ке кукаат, оти сите ке знаат да користат компјутер, и снаите и свекрвите. Е тогаш ке биде интересно
Ххахаха срцка имаш потолно право,ама било да е свекрва или мајка. Ако ние самите не можеме да се справиме со „околностите“ Цацко ни е крив.
Баш би било лудо, за едно 20 години, јас и мојата снашка да се жалиме една од друга на форумов. А уште полудо би било да си се тешиме дека другата не чини а ти си во право. Таков е животот, секој секогаш е во право за себе и за најблиските.
Решив и јас да подискутирам за моја свеки...Да ве запознаам малку првен со нејзиниот карактер...Зборлива,брза,отворена(претерано неконтлорилано),ке ти плесне во фаца без да размисли дали треба тоа да се кажи или дали ке те повреди,ке даде се за секој(а после ке ти го кач тоа на глава или ке разбере цел град)итн...Е сега мојот проблем со неа.Со мм в брак сме 3 год а во врска бевме 8 год.Додека бевме во врска одев кај нив и усте од тгас видов дека жената има некој проблем.Еден саат може да се смее па после ке се кара кој ке и дојде прв на нерв,и тоа независно кој и како има во нејзината околина.Мисли дека се она во право а другите ништо не знаат.Кога се земавме со мм живеевме со нив во стан 9 месеци.Таму те е расположена те не е,само неа кога и се праве муабет тогаш.Понижување и иронија скоро секој ден.Јас не сум кавгаџика по природа и јас дури не знам како да постапам со неа затоа што со неа нема муабет мораш да се караш она цело време зборува на висок тон.Дојде време се иселивме од таму и мм остана без работа.Бидејќи имавме некои долгови мм се обрати кај нив за парична помош.Моите неможеа да ни помогнат па свеки ни даде пари.После тоа низ нос ни го извади.Со свекор ми отишле кај моите со намера да се караат.Па на нив Свате морате и вие да помогните неможеме само ние,или си го ФРЛИВТЕ ЃУБРЕТО ОД ДОМА па сега не ви е гајле .Моите останале без зборови мислам кој родител ако можи да помогни ке си остави чедото така.И нормално јас дознав и прашав што е проблемот она ти ако си глупа да не си ја процитала таа поговорка демек јас што да правам.Молим лепо поговорка да се дрзнеш да речеш народители Ѓубре за нивното дете.И од тогаш неможам да ја поднесам,атер на мм одам таму едвај еднаш неделно на ручек и тоа залаците ми се нижат како гердан на вратот.Има уште многу ситуации роман можам да напишам сега да не должам се во еден пост.Е сега ме интересира како вие би постапиле да сте на мое место,како ке се однесувате ?/?
@crnokosata, jас не би ѝ отишла никогаш повеќе дома, а исто така би jа игнорирала кога доаѓа каj нас. Ете така. А маж ти зошто молчи и дозволува така да те навредуваат и тебе и твоите? Ти немаш jазик па да пресечеш дека од денес веќе нема да ги трпиш? Со такви луѓе на краj нема да можеш да излезеш, тие нема да се променат поради никого, затоа со нив не вреди да си ги трошиш нервите.
За мир во куќа мој совет би бил. Ионака одиш 1-наш неделно најди си се и замини, а неа стави ја на игнор, што сака нека шлапоти. Мене свекрва ти како што ја опиша ми личи на климактерична, а свекорот каде е во приказната. Тој најверојатно е безгласна буква затоа таа така се однесува. Ќе си поразговараш со сопругот дека многу си повредена од нејзините постапки, па тој нека и посочи некои работи и на крајот на краиштата нека и каже, ако не си ја затвори устата никогаш повеќе ниту ние кај вас ниту вие кај нас.
Маж ти знае за ова? И ништо не и рече на мајка му? Убаво ти кажа Далерон, за мир у куќи прави атер... И овие ручеците намалете ги немора еднаш неделно, нека биде еднаш на двете недели, па кога ќе им се раздужите одете еднаш месечно на пр. Ако пак се дрзне да оди кај твоите ке седниш дома убаво со маж ти и ќе му кажиш колку си повредена од свекрва ти, како се осеќаш и се по ред, и ќе му дадеш за задача тој да разговара со мајка му (оти ти ако и речиш нешто на неа гарант ке излезиш невоспитана и поголемо ѓубре). Нека и постави граници бе. А ти не си зимај се на душичката, мене што не ме правеа ама еве пак сум жива и здрава си ги гледам дечињата и мажот и ич не ме боле веќе што рекле. Ке стигнеш и ти до таа фаза на автоматско исклучување кога ќе ја сретниш било каде (не само кај неа дома) ама време треба.
SV1911 пробав и така не одев кај нив три-четири месеци ама не бива не ти се пријатели па да ги избришеш,родители се на мм.Инаку исто и тој разговараше со неговите ама свеки демек тоа што има меѓу нас и нејзините вас да не ве засега да не се карате вие за нас гледајте си ја вашата работа и него го изнервира и тој и беше налутен ама неможиш после мајка му е пак и простивме.DALERON свекор ми е човек по природа и мм исто и сега како што тие ја толерираат она така мисли и дека мене може на глава да ми се качи,ама јас нит сум и керка нит маж па да ја трпам.Она цело време се вади со изговорот јас не бев ваква мене проблемите ме направија ваква(инаку задолжени се до гуша имаа бизнис па сето тоа го изгубија ама ајде другпат за тоа)и јас не сакам ама неможам да се контролирам и после поцнува да плаче па драма итн..И мм знае дека не ја сакам и на неа и кажа дека се што правам правам за него.На почетокот ми купувасе поклони цело време(ама не дека и јас неа не за секој празник по нешто)и после па јас за се што правам за тебе и на ваква една мала грешка ли дојде ред да ми замериш???А она да беше у обратната сиуација ке ги избркаше моите од дома.PEPERUTKAA се надевам и јас еден ден кога ке имам деца дека ке ја ставам на игнор и нема да се замарам за неа,сега се трудам ама дури низ една работа поминам таа друг проблем направила и мислам дека единсвената личност што почнувам да ја мразам е таа и дури се плашам да кажам дека мразам некого затоа што во мојот живот се немам со никого замерено за ништо,амасамата си го прави ме полни со негативна енергија до даска
Свекрвата нема да може да ја смените на подобро, научила дека може да се извади со такво однесување и така ќе си тера до крај но штом не ти е во куќа, не и се притресувај многу. Најважно е што маж ти е на твоја страна а не на нејзина и не ја брани (ама мамичка не мислела така, таа е многу фина итн). Ако можеш психички да го издржиш нејзиното присуство, одете еднаш неделно, во спротивно намалете на еднаш месечно, колку чисто од куртоазија. А добра тактика прави свеки- знае дека ја имаш подршката на маж ти и свесна е дека не може да се `рчка со тебе па затоа удрила по твоите, нашла индиректен начин да те повреди а притоа да се правда дека тоа нема никаква врска со тебе. Вештерка!
И уште едно неделно утро започнато со кавги измеѓу мм и неговите. Ми се смачи од тоа. Ако можам јас да ги трпам секој ден може и тој еден ден во неделата. Ама има куси нерви па одма започнува кавга, за камчето, за цвеќето, за дрвцето кое паднало... Кавгата секогаш започнува банално а завршува со трета светска војна. Е арно , како сака така нека прави, јас сосема се повлекувам. Не можам јас марама да врзувам на главата за лудостите и нерасчистените работи измеѓу нив. Го слушнав почетокот на кавгата и си ја затворив влезната врата. Трн во здрава нога не си ставам. А најстрашно е што се караат надвор, на ничив терен, па сите комшии ги слушаат. А овај, па, мојов во цела кавга ме споменува мене, па доаѓа дека јас боцкам па се кријам. Боцкала или не ич не е важно. Не сум ни јас светица. Сите дупат па што да не и јас... И на мојата свеки и е јасно дека мм не е тука кога се случуваат одредени работи па така да јас сум му ги пренела. Јас не се карам со неа па мм презема иницијатива. Е, јас не мислам на секое да им ја пали куќата, туку само да им подрече колку да ги опомени. Ама дивиот останува див без разлика колку и да сакаш да го припитомиш. И доаѓаат свекор ми, девер ми, сите да и помогнат на кутрата женичка а мм па вика ли вика. Не бира зборови. Дури и можам да речам дека е невкусно сопствените родители да ги наречеш ѓубре. Трагедии... Влегува дома после едночасовна кавга и воопшто не го ни прашав што се случи ама ете ја мојата свекрвица, доаѓа засилена да ме напаѓа мене. Се најдов сама... Мм влезе да се тушира, воопшто не ја ни виде. Јас не сум тој, не знам ни да се карам како што треба. За десет минути ме сравна со земја а јас молчев по што само и ја отворив вратата и фино и кажав дека не можам да се замарам со глупости и ја замолив да ја напушти куќата. Мир да се немало! Не знам кој од кој е полуд и кој е повеќе за жалење. Дали мм што никогаш не осетил родителска љубов и заради тоа што никогаш не пристапиле кон него како кон свое дете или тие бидејќи мм се ожена со мене (јас ценетата лоша вештерка) Зема плата па му предложив да одиме некаде да шетаме па на ручек бидејќи ако останеме овде ќе биде ептен жешко.