Ова со поделбата на имотот знае да биде баш зезнато. Поделба на 2 еднакви дела или три еднакви дела зависи нели колку браќа и сестри се е нормално.Станот на пример би требал да се подели,а нелогично е да се делат соби ,најдобро е да се продаде ,парите да се поделат.Исто се однесува за куќа,ниви можат колку толку еднакво да се поделат. Но што станува ако тој што остане со старите ,на некој начин како да е осуден на еден подреден живот.Старите остаруваат,се разболуваат има луѓе кои останат во постела со години,се носат на лекар,бараат нега,некои соодетна исхрана.И фер ли е тогаш да се дели на два или три..четири дела ,еднакви а другиот син и ќерка не им донеле на пример ни кесе бомбони. Лично нека ми е и света ќерка ако доживеам вакво нешто ,снаата да има околу мене обврска, нема да дозволам ќерка ми да добие ист дел а ја нема цела година ни на телефон да се јави. Најсреќна би била кога би немало ценкање и делење.Да можеме сами да заработиме.А она што го имам ќе го делам по заслуга.
ама за се се криви мажите што им даваат слобода да играат како сакаат со нас,вештерките покрај тоа добиваат сила да се залетаат на метлата и да јурат низ куќа по снаата,позз,мене пекол ми е бракот со години иако фо изгубив бебето и тоа по вештачки пат,таа се радубаше и не сака да имаме деца а овој уште ја тинтри мајкаму да цица од нејзина цицка,а сега со триата проблеми Здраватбени тешко да имаме дете,незнам зошто уште Живем кога ме ми се живее кога неможад да имам деца,ми доаѓа да се отрујам од сите проблеми!!!
daj sedni so mazti i razgovaraj ova vaka nee zivot..zosto go trpis seto ova?? mazti go sakas? a toj te saka ??
da i najgolemata i najsilna ljubov moze da se unisti od vesterka koja saka da go komamdva na 50 negovi godini i mu glumi za da ja sozaluvaba eden brak pred mene mu unistila,ima kukja na sprat i ne saka da ja odeli od nego zal mu bilo,a kaj sum jas co celata prilazna?vregjana brkana ponizuvama i sto li iste ne na negovite 50 godini?zrel mas i majkamu ja zali,ke puknam ke se otrujam,pa neka zivee majkamu,koga mene kee me nema,imame sprat 100kvadrati toj majkmu ja stavol so naa vo ista dnevna,kupatilo,kujna da tarasla dali koristime kondi i sto jademw prerura po gjubreto,pa koj ke go izdrzi ova poveke,Nemozam dragi feminki memozam,malku mi e po lekari pregledi operacio a taa e togas vesela,a se ceka na mene da zgotv da jade,sin i doagja od rabota i ne izleguva cel den od soba se keie i krie leb kaj nejze vo soba slrisno da jase,sin i da ja zali kako e gladna cel den,vie da ste na moe mesto kako bi postapile.
Auuu mazot li te ponizuva ili vesterkata? Epa ne si najdena na patot. So majka mu cicka li ke mu dade pa so se e zalepen za nea? Mamino galenice,more da zemam nekoj stap i po dvujcata, stapot od niv ke go sokorsam, jok ke gi napraam, oti jas mnogu sakam ligavestini i nekoj da me zamara. Kako mozete da trpite ne mi e jasno??
А зошто дозволуваш да те нервира и да те цеди како некој лимон цело време и да ти се радува шо одиш по лекари па зошто ти да си ги кинеш живците господ не ти дал живот за таа да ти го уништува нејзе тоа и е поентата да те уништи абе не и дозволуј не биди будала за ИНАТ нејзин....И зошто уште го трпиш тој па зарем само еден постои на светов
Драга стефанели ова што го трпиш по цели денови е стварно неприфатливо,јас би ти дала еден предлиг ,ако добро разбрав она има различно понашање кога е сама со тебе а кога доага син и е за греота така.Епа сега ти фино лепо да си земеш едно камерче и да ја снимаш во разни ситации едно недела дена и после покажи му на маж ти што се ти трпиш па он ако не верува од збор на очите ќе си поверува со тоа што го гледа.И кажи еве ја што се трпам па сега ти види или ке смениш нешто или вака више не иде. Со среќа
@stefaneli Штом сопругот ти е 50 години и му е втор брак сигурно ти си доста помлада. Зошто ти да се отруеш!? Зарем се скусија мажите?? Тој штом се влече по сукњата на мама сеуште, знај дека животот ќе ти е пекол (си го согледала тоа). Не се малтретирај повеќе, верувам дека има каде да одиш. Веќе си си го уништила животот, немој и остатокот затоа што многу е краток. Мислиш дека ншто ќе се промени со рѓање на дете!! Не мила моја бетер ќе биде. Твоите обврски ќе бидат уште поголеми. Остави ги сами нека скапат, не дозволувај да те манипулираат и да им изигруваш Пепелашка. На крајот на краиштата подобро сама (а нема да останеш секогаш има некоја друга опција) отколку да си го уништиш здравјето. Верувај тогаш нема ни да те погледнат. Тој што слепо и верува на мајка му нема да поверува ни на сопствените очи.
Pa stvarno begaj od tama. Maz ne e maz ako zalepen za mama. Auu jas da sum ne trpam. Zamisli da imas dete i svekrvata uste tolku ke se mesa za deteto. Daj si vtora sansa, zivotot e kratok. Majkati i tatko ti ne te frlile na patot za nekoj drug da te gazi. Begaj od tie gjavoli
Мора да ви прокоментирам инаку не сум мирна. Како може да очекувате вашиот сопруг да биде цело време на ваша страна или да се расправа со неговото семејство. Абе жени сите ние имаме маки де со свекрви де со јатрви де со золви .. Ама си траеме . Неможе некој од 3 кг месо да те гледа да бдее дење ноке над тебе да те порасне цел арслан и дошла некоја снаа од кој знае каде па и текнало неќа свекрва и мм ке го тера да се расправа со нив ке ги брка од кука или ке ара мм да бира мегу неа и семејството. Зожто вие не бирате мегу едниот и другиот прст од раката? И јас може сум спомнала дека имам мака со мојата свеки ама сум се помирила таа покрај се му е мајка на мм таа го донела на ова што сега е таа го гледала и била будна по цели ноки за него. Не велам дека нема исклучоци каде свеки се да не речам змии па од здрава права жена снаа ја донеле до болница и со куп лекарства секој ден.
Ти нас не работиш? Во секоја тема различна приказна а? Еднаш викаш дека ти исчезнала магијата поради тоа што мти не те брани пред неговите, па сега викаш како очекуваат жениве мажите да бидат на нивна страна. Ало! Кого фарбаш овде?
Dobro rekov deka site si imame maki pa i jas ama deka i ne treba da ocekuvame mm da se otkazat od negovite za na nas da ni e se ok .
a koj pa spomna deka mazot treba da se otkazi od negovite? jas nikogas nema mm da go teram da se otkazi od negovite ni majka ni tatko ni sestri pa ni so nekoj podalecen rodnina od nego .. pa ni mm mene ce mozi da me natera da prekinam kontakt so nekoj od moite edino samo jas ako sakam taka..eveti 1 primer jas sum premazena od prvijot moj partner imam 2 decina od vtorijov 1..pred da se premazam majkami mi rece ako rodis so nego dete jas nema da go sakam..epa vaka jas se premaziv i si rodiv edno malo slatko cerkice od ljubov i ljubav prema mm da stani i toj tatko.so majkami go prekinav sekoj kontakt jas licno ne mm sto me tera..toj i sam vika odi kaj tvoite cim te barat ako sakas ce pojdime site zaedno..jas nesakam nema potreba me povredi do koski i toa e toa..drugite decina gi pustam da odat kaj niv posto beja naviknati da se non stop so niv i nesakam toa da mu go kratam..a koga ce potporasnat i koga ce vidat deka sestramu nivna ne odi ne veruvam deka i tie ce prodolzat da odat kaj niv.. muabetov mi bese samo ako partnerite ne se sakaat i postuvaat iskreno togas dozvoluvaat od strana nekoj da mu soli pamet i da mu se mesa vo se izvinete od mob.pisuvam
А да се договориш со самата себе која приказна ќе ја фураш овде? Сакаш или не сакаш да и сврти грб на мама и да те поддржи? А што инаку е тоа дека не те оправдува и не застанува на твоја страна пред неговите? Ако сакаш да се спротивстави на онаа која од 3 кила месо го израснала во арслан значи и да и сврти грб, на овој или на оној начин. Контрадикторна си.
А за да бидам среќна треба на мама да и сврти грб а мене да ме подржи? Нема опција и волкот сит и офците на број? И навистина не ми е јасно зошто следува толкава агресија во постовите доколку заприметиме ека некој заземал страна на свекрвите односно не ги напага. Не дека би ја заменила со мајка ми,не дека би сакала да живеам ни со едната ни со другата во заедница,но како што јас имам мајка и сопругот има.Почит залужуват и двете. И зошто модераториве не ја подсредат темава малце,се претворри во терма за семејно наследство,а шо убаво сочна беше за свекрвите.
Галапче јас имам проблем со Зеленава и со нејзините приказни за секоја тема различни. Ја приметија во другата тема и ја опоменија, сега пак различна приказна за истата ситуација. Иначе јас не сум за свекрвите, не сум ни за снаите, за волкот и офците сум. Сосем случајно ја приметив и викам чекај да отворам да видам за што се работи, во еден ден три различни приказни во три различни теми. Зар ние сме офци овде?