1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Според сите на темава - не си требала да се мажиш. Како си смеела да висиш на нечив грб? И само ме интересира дали живееш во лично твоја куќа или во куќа на свекор ти и свекрва ти. Не мора да ми одговараш ако го сметаш прашањето за лично

2. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Добро, ние што ''не сме мајки'', а имаме и деца и маж и свекрва, како би не' викала?

3. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.284
    Никогаш нема изговор за курвање! Точка.

Посебно е срамно да се користи благосостојбата на сопственото дете како оправдување за една таква ниска постапка.
    Пак ќе кажам, подобро ќе живеам бедно и скромно, отколку да имам мајка која ќе се курва за мене со изговор дека прави нешто позитивно за мојата иднина.

И никој овде не е нападнат, само дискутираме за хипотетичка ситуација која ете, била хиперболизирана.

На Elena69221, Annath, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Ај бидејќи сите сте буквалисти, и се фаќате за една работа како пијан за дрво, јас ве напуштам.
    Само знаете што? Многу е лесно да се види нечив грб ама својот тешко се гледа.

На Acisal му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.769
    Допаѓања:
    23.766
    Немајка со деца, маж и свекрва. :rofl:

На mal.ecka, Strumka22 и anina им се допаѓа ова.
  6. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Хиперболистичка мајка најверојатно...

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ако ме прашуваш мене,лично мое.
    Нема ништо ни од свекор ни од свекрва,а од родителите мои има,знаеш зошто?
    Затоа што тие ме усмериле,тие ме подржувале и верувале во мене.
    Од раѓање до свои 10 години живеевме под кирија со моите родители.Кога одевме на нива не се знаеше кој е родител кој дете.Може на некој начин ми скратиле од детството,ирачките,младоста,и тоа не по своја волја,ама затоа ме научиле да сега колку толку имам сопствен комфор и да јас и помагам на свекрва ми кога можам.
    Да ти пишам и за првиот дел.Јас пак не мислам дека не требало да се мажиш,ти напишав и пак ке ти повторам.Единствено не ми се допадна кога кажуваш дека не ти дала леб свекрвата.Таа имала се,а ти ништо.Ама сепак плац каков таков ти дала.
    Не ми се допадна тоа што сметаш дека си зрела и спремна за мажење но не спремна за заработка на сопствениот леб.Но ништо страшно ни во тоа.Тркалото се врти.Човекот мора да се измачи во животот,мора нешто да жртвува.Некој порано,некој подоцна.
    Резиме...Спремна за брак?Спремна за заработка на сопствениот леб.
    Спремна за заблагодарување на се она со кое што некој ке ми помогне,но пред се спремна сама да можам повеке одколку што би чекала од другите.
    А околу свекрвата подетално..нит нешто сакам,нит барам,нит таа е должна да ми дава.Како што не сакам да ми се меша во начинот на ивеење на мојот живот така и јас не би и се мешала.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.005
    Мислам дека кај оние кај кои е вроден ставот дека родителот нивни е должен да дава и прави цел живот се за нив, го продуцираат истото на своите фамилии па ја преземаат истата улога (или посакуваат да ја презедат кога првен они ќе се симнат од грбот на сопствените родители) во однос на своите деца.

Често доаѓа до поистоветување на улогите на родител со маченик и жртва...

На SV1911, Annath, Doozy и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Некако ко таква да беше целата генерација на нашите родители. Со потенцирање што е направено за нас, со потенцирање што тие НЕ направиле за себе заради нас + муабети од типот Јас ти дадов живот, јас ќе ти го земам, нема ти да ја посрамотиш фамилијата :sweat:

Анина, викаш ве ''избркала'' свекрвата од дома, а сепак се решивте да направите куќа во НИВНИОТ двор, со пари од твоите. Зошто не се тргнавте ептен на страна, па ич да не ти боди очи нејзиниот лајф стајл и трошење пари?

На SV1911, Annath, MacenceEna и 3 други им се допаѓа ова.
  10. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Јас никаде не го споменав нивното трошење на пари. Поточно сега се без работа и двајцата па земаат на заем од нас. Каде прочита ти такво нешто?

11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.769
    Допаѓања:
    23.766
    @Moira со приказната на Енамена да не ја смеша ситуацијата на анина?

На Enamena му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Можно е, се извинувам....
    А куќата ја направивте на местото на гаражата, тоа точно го разбрав? Зошто за едно одговори, за друго не...

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  13. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Половина е на нивниот плац и еден дел се купи од комшиите. Не бевме во можност и плац да купуваме. Бремена бев 4 месец и ни работа можев да барам ни ништо. А и ептен неочекувано беше се. Сепак било поминало. Муабетов почна затоа што една феминка кажа дека не ја сака снаата дома да и се плетка, па нека си се снајдат. Јас реплицирав бидејќи сум се нашла во иста позиција, како снаа. Да сметаш дека одиш кај мт дома а да ви ги дадат клоците. Инаку муабетов од почеток до крај замина во сосема друга насока

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Извини, ама мене многу ми е чудна ситуацијава...ем ве избркале (баш тој збор употребен) ем ви дадоа пола од својот плац + докупија од комшиите за да можете вие да изградите куќа своја??
    Кога некој те ''брка'', ти добиваш Zero, 0, ништо, од него, така?

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    И ние така си легнавме на плацот и си се покривме со лисја и си спиевме едно добри 6 години. И децата така на плац ги оставивме да си трчкаат, нели е поздраво за стапалата. Чекавме да заработиме за куќа.
    Или земавме стан под кирија па цела плата на мм ја дававме на газдите на станот а детето трева пасеше првата година.
    Аман те молам. Ти сериозна си?

16. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Многу, смртоносно што би се рекло!
    Гледам сакаш да потенцираш цело време твоите што направија и како помогнаа, а делата од ''другите'' ги омаловажуваш како небитни и недостојни за спомнување.
    Лошо, немам што да коментирам понатаму.

На CameliaMiller, tessie, MacenceEna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.972
    ^^Мoжеше бaш тoa дa те снaјде дa не беше ниту плaцoт зaтoa кaжи фaлa и нa негo пoштo сo пaрите oд твoите сaмo плaц ќе купевте

На CameliaMiller, tessie и Glasna им се допаѓа ова.
  18. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    А кај јас во последната порака ги споменав моите? Ти што би правела во таква „смртоносна ситуација„. Ќе си живееш „несмртоносно„ на плацот, така?

19. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Отплатен е веќе, затоа ни за тоа не велам фала. Јас и моите деца немаме ни трошка од родителите на мм и многу ми е лесно што моам да памтам па да вратам.

20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.005
    @anina Не е кажано во некаква негативна конотација или да те осудувам, ама мене ми е најискрено жал за твоите родители.

На Glasna и galapce им се допаѓа ова.