Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Многу слична приказна и мене ме снајде. Само што толку и беше, ко попче си искешира се што направи трошок. Да сум на твое место, ќе отидам и тоа на чело ќе седнам! Тоа е крштевка на ТВОЕТО дете, и ТИ си главна тогаш, ТИ му го даваш детето на кумот/попот, крстеното дете ТЕБЕ ти го даваат. Роденденот е ВАШ, не е нејзин! ТИ си го родила тоа дете, и ТИ си го израснала цела година! Добро де и мажот, туку во афектот свекрвски сега, го зборавив сиромашкиот. :D Не знам од каде им е храброста за да земав толкав замав. Од каде им е правото да се занесуваат толку! Има и нормални свекрви некаде, ви се верува?!

На Sky-butterfly, MacenceEna, okcenzi и 4 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    101.403
    Леле @anina (facepalm)
    Мислам дека свекрва ти земала голем залет па си зема за слобода да се поставува на ваше место.Во овој случај маж ти е тој кој треба да заземе став и да и нагласи да престане да се меша.Очигледно мисли дека ако одела треба да и вратат ,нели принципот на реципроцитет,ама заборава дека нештата одат напред не се враќаат назад.Џабе маж ти што се нервира и не спие ако не и каже дека ќе биде онака како што ВИЕ сакате и никако поинаку.Вака само ги буните луѓето и на нашиов народ малку му фали да почне да се исмева.
    Кажи е дека тој ден е ваш и ќе бидекако што вие сте испланирале.А ако сака да си ги викне останатите нека се организира во друг ден.
    :sweat:
    Ме испоти свекрва ти а не ја ни познавам:D

На Sky-butterfly, tessie, bittersweet и 2 други им се допаѓа ова.
  3. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    абе незнам со ова стариве што е работава, како стареат така стануваат како деца. Јас неможам да сватам како ви донела неканети гости, а веќе кога она ги поканила требало да ја оставите она и да ги плати (зборам за првата крштевка). Како може она да ми поканува гости а што ако немам пари да ги платам тие гости ќе треба да се задолжувам само за да и го истерам ќеифот на неа? Па ако толку сака да им се оддолжи на тие што ја викале на крштевка нека раѓа уште едно дете па нека му прави крштевка и нека вика кого сака. Ти изгледа имаш големи живци јас да сум одма ќе и лепнам во лице. Стварно не ми е нормална оваа работа, вие викате едни гости она други, како инает да ви тера женава мене така ми стои работата. Нагласете и јасно и гласно дека ако сака да ги вика нека ги покани друг ден, или па ете тупнете и се и вие па ти е гајле. Нејсе твојата е барем дарежлива се живо и диво кани, мојата уште пред 4м му го испланира роденденот на син ми да немало никој туку само јас, мм и она. Аха ќе си го прашам таквото, кога ќе правиш ти со твои пари тогаш прави список кого да каниш а на мое дете никој нема право да се меша и да ми кажува што да правам, со кого да правам и како да правам. Како што не се качила ни 5мин да го почува внукот така нема ни право да прави планови за неговата иднина

На okcenzi и anina им се допаѓа ова.
  4. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
  5. jb82

jb82 Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    300
    Ова е најдобар совет!
    Кај неа на ручек сосе музика па да види кој е полуд дали таа или ти :D

На SimonaTino, MacenceEna, elena.mak и 2 други им се допаѓа ова.
  6. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Е да ви кажам и се јавив пред половина час на телефон и жалам што не можав да и го видам изразот на лицето:^). Сигурно бил ваков:worried:. И реков дека ќе одиме и ние на ручек кај неа и јас и мм и мајка ми и татко ми. Е толку сме де. Синот и ќерката сигурно ќе и влезат на едно мезе.
    -Ама не е убаво ти да не направш ништо! -Еј де пијачката ја плативме! - Ај ќе разговараме кога ќе си дојдеш од работа! Тиииииииииииииииииит
    :D
    Браво за мене:clap:
    Собрав храброст:bow:

Последна измена: 18 февруари 2015
    На crimson, imelda, stetoskop и 22 други им се допаѓа ова.
  7. jb82

jb82 Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    300
    ^ Браво!
    Само кул..........како што пишав предходно ...аха ...добро....да во право си....а во колку саат треба да бидеме кај тебе, да дојдеме директно од црква така???
    хехеххехе

На okcenzi, elena.mak, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Ајде пак јас :lol: Си дојдов од работа и мавнав две чаши Пелинковац па право кај свекрвица.
    Да не должам многу само ќе ви кажам дека пред пијаниот и будалиот попушта:D
    Без кавга и кревање галама со ладнокрвни одговори, попушти сосема... Крена раце кога виде дека не може да излезе на крај:bow:
    Ви благодарам на поддршката за да соберам храброст. Вака со неа не сум се испонашала ни еднаш во 6 години брак:whew:

На crazylady, girl-miri, imelda и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    јас се надевам дека нема да имам прблеми со идната свекрва, вака добро се сложуваме, она е многу добра и праведна жена, досега ми нема ништо пререречено и навредено, дури некогаш и ме брани ако се спречкаме нешто со дечко ми.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. МилаФеминка

МилаФеминка Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    110
    Хмм абе сите се добри и златни се додека не им влезеш в куќи :) ама може твојава да е исклучок

На SimonaTino, Rose96, jb82 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    @МилаФеминка ме насмеа, да се надеваме дека е така, кога ќе се омажам после месец два, ќе пишам во темава какви ќе ни бидат односите навистина, хахаа, позз до тебе мила :*

На МилаФеминка му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mimi rimi

mimi rimi Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    7
    кога си снаа, свекрвата не е арна а кога ќе станеш свекрва снаата нема да биде арна. :D Како и да е може во животот ќе се најдеме во дввете ситуации па ќе ги сфатиме и свекрвите.Јас не сум мажена сеуште но мојата идна свекрва е мн добра женичка, сега ќе видиме како ќе биде :) сепак треба да се има почит кон нив тие се повозрасни од нас но најубаво одделно да се живее ни ти да сметаш ни свекор ни свекрва, нормално ако се има таква можност ако не ќе треба да наоѓаме некоја златна средина, што да се прави тие сме, за лошо за арно. :D ;) :o)

13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.825
    Допаѓања:
    163.195
    Све, све, ама да не ви се погоди религиозна свекрва што оди во Бигорски како што оди до продавница.
    А од друга страна во 90 проценти од времето пола свет да и е пропаднат и сите да и се криви, никогаш не е таа виновник за своите расположенија.

Никогаш реализирана, секогаш полна со изговори за работите кои зависеле од неа, а не ги направила. Вечна жртва!

Толку е религиозна на грешен начин што сите околу себе ги малтретира со постови, месење лепчиња, оставање пари на икони, литургии, доседувања на литургии до 4 сабајле. Ма еден куп, куп ритуали, а духовност? Аш! Обичаи и слични работи со кои демек до господа си влизу.

Од друга страна нијансите на природната боја на коса ќе ти рече дека не ти одговараат, лошо ти ги усогласил фризерот.
    Вечно е добрата страна која помага секаде, а неа никој и потоа кога ќе дојде за свое најблиско да помогне, не може.Не може само затоа што не е важно, оти тие ја прифатиле секаква, а на друго место треба да се покаже.

Е тоа е свекрва од пеколот.

На crazylady, Daydream, Sky-butterfly и 8 други им се допаѓа ова.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Zarem ima svekrva od rajot?:wasntme: :rofl:

Vo toa li se pretvara sekoja od nas so tek na vremeto?:devil:

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Има бре Галапче, мојата е од рајот.:wasntme::clap:

Мислам дека има врска тоа што жената сеуште работи, реализирана е на секое поле, плус четири снаи сме ептен ќе и одземеме време да се занимава со нас.:rofl:
    Се најавува за гости, треба и да и се најавиш за на гости, исто и со чување на децава, треба една недела однапред да се праша и нема лутење ако одбие.:angel:
    Со синот си се слуша секој ден барем на 5 минути, ако е надвор од државата или нема време да дојде на гости се јавува на скајп за да ги види внуците. Јас сум за неа спореден играч во приказнава и искрено ми одговара таа улога, не се замара многу таа со мене, не се замарам јас со неа, имаме културен и пријатен однос без лигавење и правење лице.
    Инаку сега кога бев во болница зема одмор, ги чуваше децата, ме посетуваше секојден, ми правеше некои коктели за подобрување на крвта, кога има потреба помага од се срце а инаку не се меша во ништо, за децава ми дава совети само ако и побарам, не се наметнува демек се она знае,нели дека родила 4 деца.

Плус родив женско, после толку ку*ајбери па и на неа ја крстивме............најомилена снаа.]:)]:)

Кога ќе пораснам сакам да бидам свекрва како свекрва ми.:angel::rofl:

На Mekuska, kala21, SimonaTino и 32 други им се допаѓа ова.
  16. evgee

evgee Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    lele taa zena me spoulavuva, zamislete i poslednite sili gi vlozuva pred da se preselime za da ne razdeli, zenata premn me mrazi, mu zboruva loso za mene i moite roditeli kako tie ne terale da pravime svadba ke ne zaglavele, a nisto od ova nema vrska, moite kako i sekoi roditeli planiraat da GI vikneme samo najbliskite i toa se vkupno 12 dusi a.za toa majka mi i Tatko mi ke platat a onaa doticnata moja.svekrva go nervira mojot maz mu zborela loso kako i.sekogas zaradi NEA.nervite mu popustija , ne mozam vekje da ja podnesam. za Valentin my kupiv farmerki i ona kako na sala pred.mene.mu.vika mn ja potsekjale na rabotnickite od.dedo mu i prsnuva old smeenje nenormalna zena. se izvinuvam.za dolgiot post ama morav da si olesnam na.dusata

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    @anina a bre ostavija sto saka ndka si pravi,ama ic ic ne se nerviraj (iako znam deka nemozes) pravise naudrena i ne ja slusaj i ne ja gledaj,jasno i glasno kazii ti vaka pravis i taka ke bide ako saka bujrum neka dojde i ona ako ne ic neka ne ti doajga ama da ne ti se mesa.
    ednas mora da im se kaze sto gi dolikuva sto ne.
    zimi se nerva me fati koga go procitav postot,oti beter imam jas :@

na rodendenot od kerkickava spremiv se a ona ja imase vo race na malata,vikam (so dobro) daj mi ja sega ke duva svejkicka a ona neka duva od kaj mene,i ja poglednav ubavo i ni va ni tri ja zemav malata, ednas i kazav ako i se sedi za arno i ubavo neka sedi ako ne da ne mi ide pak.

nemame nie 100 zivota pa ke gubime nervi so niv,arna si mi arna sum ti,ne me pipaj ne te pipam :| ete taka.

На НаталиЛили, mila25ve и anina им се допаѓа ова.
  18. Nutella Kreme

Nutella Kreme Нов член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2

19. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Не сум во врска, не сум ни во брак, ама мене би ми било смешно почесто да се слушам со потенцијалната свекрва отколку со дечкото. What's the point? Што потреба јас толку да комуницирам со неа (ако не и воопшто)? За што јас и таа ќе разговараме? Доколку ете ја запознаам, доволно е да ја почитувам кога сме во иста просторија. Нема никаква потреба од комуникација.

Јас не знам како ти си можела така да наседнеш.
    Ова што ти го опиша мене да ми се случува, јас навистина ќе помислам дека нешто не е во ред и дека нешто смрди. Too good to be true.

На kala21, bittersweet, sadgirl21 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Nutella Kreme

Nutella Kreme Нов член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Толку беа супер фини со мене што едноставно наседнав. Но од првиот ден како отидов таму нели преку ноќ се се смени, сега сме во фаза кога не ни даваат на мене и на мојот мм да се оделиме од нив и дека јас сум таа што го буцкам мм за да живееме одделно. Мислам hello кој век сме???? Па нормално дека веќе кога можам финансиски да се одвојам, се подразбира дека животот ќе го живеам со мажот и со детето што го чекаме.
    Кај што не ни даваат да се одделиме, се мешаат за свадбата. Не им одговара кумот што го одбравме, дури добив закана дека они ќе одат да ни најдат кум и стросватови, бидермаерот и венчаницата неможе јас да одберАм од каде ќе ги купам, туку тие ќе ми кажат од каде. Не може вака, не може така. И така е секој ден. И што е најбитно свекрва ми му вика на мм, што е ова само се буни, ќе си ќути и јас сум крива за се!
    Е не!
    Кога ќе разберат дека синот им се жени и дека реално треба да се оддели, е само така нема да има проблеми.