Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Goticarka

Goticarka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    139
    ех кога не ја знаеш целата ситуација нема потреба да ме цитираш, а башка да знаеш какви се степениците , секој кој ми дошол се чиде како одиме по нив , а колку само се имат паднато, тоа па друго.... и немам јас лошо мислење за неа, само сакам да кажам дека не е чиста , јас го чистам да не јадам туѓ срам ко ќе идат луге во него, и кога го користам, несакам валкано. Секако ни ти не би сакала со секое одење да има бричени влакна по кадата , шолијата и мијалникот, и тоа секој нов ден. стари луге се разбирам ама па баба ми постара од неа почиста е ..... аа ти пак одма да се нафрлиш дојди види увери се па после збори а не вака..

2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.819
    Допаѓања:
    325.596
    Ако нејкеш да те цитираат не пишувај на форум.Мн едноставно е.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    I jas kaj sveki ne odam vo wc. Ne pamtam ednas da go iscistila. Jas sekakva nehigiena ke istrpam, osven vo wc :)
    eden mesec kaj nea koga sedevme kupiv cetka za solja, eden kup hemikalii i dobiv komentar kolku nehigiensko e korhstenjeto na cetkata?! Mh, da! A g.. ulepeni po soljata i zoltoto odozdola higiensko e, taka?! Si cistev dur bev tamu, a sega vo wc ne odam. Edvaj race da izmijam. Se zalev za sapunot kakov i e (so vlakna poln), pa konecno samo za mene tecen kupila.
    muabetot mi e: napravete si svoe, a za tugoto neka mu ja misli ona! Koga ke imas svoe nema da se zamaras so nejzinoto.

На samovila.red., kjukli, MacenceEna и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Goticarka

Goticarka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    139
    тоа сакав и јас да кажам, очигледно некој не разбира или не е осетил на своја кожа

5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.819
    Допаѓања:
    325.596
    Па пред да се мажите не гледате ли во каква кука влегувате?Сигурно сте биле спремни на тоа.

На MacenceEna и anakonda88 им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    I toa e tocno! zatoa vo start odma bevme pod kirija :) ama koga zedovme kredit, a stanot se renovorase, toa bese toa :)

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.819
    Допаѓања:
    325.596
    ^
    Па тоа и мене ми е зборот ама жената не ме разбра добро.
    Значи ако и претходно било до толку прљаво сигурно видела.Да сум јас би почекала со мажење во такви услови.Но она прифатила,тогаш не и пречело или мислела лесно ке добие спрат :) Е не е лесно.Од слични причини и ние оставивме заедница а влеговме под кирија па станбен кредит плус 2 деца имаме.Или ке си обезбедиш сам услови или ке прифатиш какво што е.Со оглед на тоа дека свекрвата посетува психијатар и земаат нега на болен доагам до заклучок дека лугето не се прво здравствено способни второ финансиски.И апсурдно е во тој случај парична помош да бараш за градба на спрат.

На Rama и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. Dalida♡

Dalida♡ Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    32
    Епа штом е по цел месец во болница кај има време да чисти купатило, и како толку смета нехигиената а спиете со човек кој израснал во таква нехигиена.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Е oвa е двoен aршин, oд еднa стрaнa женaтa дoкoлку психички е нестaбилнa, не знaм кaкo мoже пa дa oчекувaш билo кaквa пoмoш oд неa, a oд другa стрaнa кoгa веќе сте се oдлучиле зa сaмoстoен живoт вo брaк, сo вaшиoт мaж, a не сo негoвaтa мaјкa, тoгaш сaми би требaлo дa пoрaбoтите нa сoздaвaње нa услoви зa пoдoбaр живoт, a не дa се oчекувa oд психички нестaбилнa личнoст и нејзинoтo минимaлнo сoцијaлнo примaње.

На Hipica и tessie им се допаѓа ова.
  10. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    Ovoa ke bide nesto kako izduvanje da si go pisam mojot problem so mojata svekrva..................................Imam dve deca ednoto 6 godini a drugoto 3 meseci e sega prvoto golemoto mi go cuvase svekrvata 1 godina pa si trgna vo gradinka i od togas ne ga cuva, i,mojata ZOLVA ostana trudna pred 2 godini i nemaa kaj da odat da zievajat so mas i bidejki toj bese zenet so druga pa drn drn drn dolga prikazna dojdoa da zivejat kaj svekorot i svekrvat,a do togas ne sme imale nikakov problem ama eve svekrvata ga cuva nezinoto dete od vtoriot mesec da zolvata ode ona da rabote eve veke deteto ke naprave 2 godini i se uste ga cuva bideki bilo malo za vo gradinka,e mojot problem e sto kako zema da ga cuva deteto za mojte nema nikako vreme ,nitu saka da gi pogledne a ne pa da gi cuva i najveke mi e krvo sto DETETO NA KERKA I E MALO NA 2 GODINI DA ODE VO GRADINKA ke go cuva a mjto bebeto da si ode vo gradinka od 9 meseci koga jas ke trgnam na rabota, veruvajte dusata mi place bidejki mi e krvo za decata gi nosam kaj majkami,ako se bolni a jas na rabota moram da odam, da gi cuva ama ne se samo oni tuka se i decata na brat mi i ne znam ne znam,tolku mi e krivo sto svekrvata ne gi saka decata na SINOT bidejki veruvajte mas mi eve 15 dena e na teren vo SKOPJE(policaec) e jas sama so dve deca bolni ne mi pomogna nikako a toa na zolvata se razbole BOZEM GOSPOD SE RABOLEL pokraj toa pocnav i deteto da ne ga sakam bidejki prvave svekrvata taka ja prasav dali ke ja cuva malata jas koga ke trgnam na rabota ,mi vika a ne mozam nemam veke zivci a ovoa ga nose vo race 24 casa i veruvajte mas mi e tolku dobar i si vika ke si gi cuvame ke se snajdeme ke bide i nejkam da ga nerviram ,,ama eve sega mi padna krivo so majkami praveme muabet za toa sto ke praveme so malata koga ke trgnam na rabota i jas i vikam ke se snavagame ke si ja cuvame do 1 godinka kako se snajdeme pa vo gradinka ne e ni prvo ni posledno sto ke trgne tolku rano vo gradinka,ama za SVEKRVATA DA VI KAZAM GOZPOD GLEDA PA KE VRAKA KE VRAKA KE VRAKA veke so toa nejno ponasane glupavo kon toa dete ja izgubi drugata kerka(ne zborat veke) i drugite unuci nejkat da ja vidat i eve veke 2 godini ne zborat ,,,,,, Dodeka ne dojde ZOLVATA da zivee so nas ja sakav i postuvav i si vikam aj ke go cuva nekolu meseci maiot,ama od togas mojto dete stana kako tugnec za nea ,kako komsisko dete a sega pa ovoa so malata uf tolku se nerviram sto i ne znam sto napisav ke mi zivinete ama morase so nekoj da go spodelam ovoa.................................ama ke pomine ke porasne i ovoa dete ama i jas ke gi ucam decata da se ponasat kon BABATA kako sto zasluzuva.

11. veronikaveronika

veronikaveronika Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    132
    Мислам дека си престрога кон бабата. Го чувала првото дете, биди и благодарна и толку. Не може да очекуваме дека бабите мора да ги чуваат децата на синовите. Жената има едно дете на чување, не може и второ. Колку побрзо го прифатиш тоа, полесно ќе ти биде. Сопругот убаво ти рекол, ќе се снајдете. Ќе помага мајка ти колку може, ќе ги носиш во градинка. Па има жени кои немаат ниту мајка , ниту свекрва, или живеат стотици километри далеку од нив, па ете ги децата живи и здрави им пораснаа.

Опции има, гледам и двајцата работите, секогаш може да земете жена да ви помогне, барем додека бебето потпорасне...

Да знам, бабата не е фер кон вас, ја става едната своја ќерка очигледно пред останатите. Но, што може да направиш во врска со тоа? Верувам ништо. Затоа прифати, насмеј се и терај напред. Не вредат овие нервози.

На Hipica, Rama, kjukli и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.015
    Допаѓања:
    135.595
    Ке се снајдеш, мало дете секој ке се нафати да чува. Нека се подзапраша она кој ке ја чува ако не дај боже ,,падне,, и нема да може сама да функционира. Обично милeниците на родителите први им вртат грб коа најмногу им требаат ;)

На jacqueline.s, samovila.red., Kiflicka05 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    Veruvaj prifateno e se so nasmevka i terame napred kako i sekogas ama polesno mi dojde da si pisam kako se custvuvam bidejki ovie denovi site me prasuvat zasto se ponasa svekrvata taka koga ziveeme ne sme skarani ama toa e toa ,kako pocnaa so povojnici da dovagaat site komsii prasaa sto e rabotata so svekrvata ,taman zabravam op ajde pak nekoj drug pak ke prasa ,,,,,ama ke si se snajdeme kako i do sega.:D:D(y)(y):muscle::muscle:.

14. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    А демек бaбaтa не смее дa си ги чувa децaтa oд ќеркaтa или пaк мoрaлни зa чувaње се сaмo децaтa нa синoт?
    Oд кoгa вaкви пoделби, aкo не пaк нaпрaјте бaбите дa не ги сaкaaт децaтa oд ќеркaтa, oти нели ќе се увреди снaaтa?!
    Требa дa и бидеш блaгoдaрнa штo ти гo чувaлa првoтo дете, бидејќи ниту еднa бaбa не е дoлжнa и мoрaлнa дa гледa и чувa внуци, a притoa не смееш дa се мешaш вo oднoсoт сo внуците oд нејзинaтa ќеркa, истo кaкo штo претпoстaвувaм не ти се мешa твoјaтa снaa, кoгa мaјкa ти ги чувa твoите децa!

На Glasna, Rama, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.589
    Допаѓања:
    104.252
    Мене само едно ми падна во очи, мајка ти не може да ги чува твоите бидејќи се тука децата од брат ти, а свекрвата може бидејќи се тука децата од золвата може и твоите? Си чувала некогаш 4 деца наеднаш? Еве за пример, сум тргнала во градинка на 7ипол месеци, здрава, права и среќна сум, фала богу од таа градинка научив како се склопуваат пријателства и ги имам на тони во животов. Малку аршините премерете ги, не со едни за мајка, со други за свекрва. Јас имам златна свекрва, сум зборела овде за неа, златна е, плус и воспитувачка во градинка, има ли од неа постручна за чување деца? Ама не, кога ќе дојде ред децата мои во градинка, како сите така и они, може евентуално додека си оди од работа бидејќи си оди порано да ги земе од градинка, да не седат до 5-6 додека ние си одиме од работа, иначе ќе си седат во градинка. Ние живеевме 2 години заедно, немавме никаков проблем со свекрвата и свекорот, до ден денешен се сакаме и почитуваме, еве трета година, ќе речеш рано е уште, почеток е, ама почетокот ги трасира односите понатака. Јас се раководам по тоа прави како што сакаш да ти прават, ги почитувам моите и неговите родители за утре задутре кога ќе имам деца и моите деца научат од мене како треба да се однесуваат со мене и родителите на нивните избраници. Да не биде доцна нели ;)
    За нечистотијата по дома, не зборам, ако е се останато во ред тогаш можам да замижам и да земам да го чистам купатилото, па ако треба и секој ден, а кога они ќе видат дека некој секој ден риба по нив нема да им биде сеедно. Мајка ми живее со дедо ми кој е ужасно прљав, иде од бавча не пушта вода нормално да измие раце туку трља на еден тенок млаз вода, се наоколу прави лом од земја, стар човек не гледа каде моча и се наоколу прави лом. Од друга страна баба ми, на мајка ми мајка, дедо ми е на татко ми татко, живее кај тетка ми, она ги прави истиве работи ама 10 пати полошо, ако ви раскажувам ќе се згрозите, не можете да замислите колку грозно може да биде. Мајка ми последниот пат ми се јавува да ми се пожали од дедо ми, ја прекинав веднаш да ја потсетам дека тоа за што се жали тетка ми го доживува и во полоша варијанта, да видиш како се сети. Размислете малку пред да се пожалите и свртете се позади вас, ќе видите дека не е се така едноставно ;)

На Hipica, Victorian, Daydream и 10 други им се допаѓа ова.
  16. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    Znaci vaka e obratno mojta majka cuva 4 deca i pak prifati da ja cuva a svektvata so 1- no dete odbi,a i ne ja teram da ga cuva golemoto oti toa se znae koj ke ga cuva mene mi e problemot so bebeto za 3 -4 meseci da ga cuva i toa ne sekoj den pa da ode vo gradinka ama i toa ne biva i ne vikam da ne ga cuva na zolvata tuku mislam realno e ,deteto veke e golemko za gradinka i vreme e za bebeto da se cuva ama koga ke trgnam na rabota a posle rabota ako saka neka si ga cuva pak drugoto dete.....

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.589
    Допаѓања:
    104.252
    Абе женче, не си ми јасна, не сака да го чува и тоа е тоа, ништо не можеш да направиш. Факт е дека твоето иде напред не нивното, ќе дојде ред кога и ти ќе и затребаш, нема да и се најдеш. Штом мти те подржува свиркај си, ќе дојде ден кога ќе те моли. Комшии, роднини, батали ги. Најискрено ти давам совет, терај си сама, детето во градинка а ти на работа додека не наполни 3 годинки боледувањето ти го исплаќаат 100% ќе си тераш така. Јас си мислам така што ако утре отидам да живеам некаде сама со мм? Тогаш нема да имам кој, па да се учам од сеа и ич не ми е проблем ;)

На mila25ve му/ѝ се допаѓа ова.
  18. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    Znaci puno ne ima a so vakov problem ama poarno e sami ubavo pisala AngelofArth naste odat napred ke pomine se a so seto toa nie i nasite decat stanuvat pocvrsti i veke da ne se nervirame ke pomine najbitno nie si gi sakame najveke na svet nasite najmili i najbitno e sto jai mame celosnata podrska od mazite nasi
    pozz.

На mila25ve му/ѝ се допаѓа ова.
  19. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Не ми сте јaсни знaчи вooпштo. Oвде пишувaте кaкo небaре свекрвите ве терaле сo силa дa рaѓaте, пa се буните кaкo не ви ги чувaле децaтa. Oд кoјa мaкa, некoј/a дa гo oптеретувaм дa ми гo чувa дететo, зa кoе сaмoвoлнo сум решилa дa гo рoдaм?!
    И зoштo вaшите мaжи би се oтргнувaле oд сoпствените сестри/брaќa пoрaди штo свекрвицa ги чувa нивните децa, нo не и вaшите?
    Демек пo дифoлт си врaќaте милo зa дрaгo, пa пoсле прaзни муaбети зa мoрaлнoст и прaвдa?!

На elena.mak, Rama, danichap и 4 други им се допаѓа ова.
  20. hopes

hopes Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    334
    site sme so po nekoja maka ,fakt e deka svekrvata nemozes da ja sakas kako svojata majka mozes da ja pocituvas no da ja sakas toa e nevozmozno ,mozebi ima isklucoci no toa e mnogu retko ,eve na primer jas kako da ja sakam na glava mi e kacena a ne ziveeme zaedno sekoe idenje me true za toa da sum odela na doktor poradi toa sto ne sum bila bremena samo mi kazuva kade da odam kaj koj doktor a be ke poludam ,jas posle spontaniot sega pred nekoj mesec pocnav da probuvam za nova bremenost i zosto da odam po doktori jas ne probuvam so godini pa ne ostanuvam bremena pa sega ke odam da se lecam sega pocnav a i od kade znae deka so mene ne e vo red mozebi maz mi ima problem so koe pravo mi zboruva neznam ,nekolku pati kulturno i kazav da prestane oti psihicki me opteretuva no kako na zid da si kazal pak istoto i pak istoto a be koga ke ja slusnam kosa mi se kreva ama toa e neznam sto da pravam.

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.