Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    И тоа го помислив, ама ајде си реков да не испаднам јас лошата, и се качувам по скали го гледам пред врата ми го оставила, и го зедов и го остајв долу на свекрвами на и велам навадисиго цвеќето од мајкати да не овени,е ми вели немораше да го фрлаш таака да го остаеше на тераса. и во умов си велам абе некој ден вас ќе ве исфрлам.... Уф се искинав од нерви. Колку има прости луѓе во светов

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    @tessie
    На почетокот кога ми кажуваја да се пазам од нив, јас не им верував му велам абе одете отепајте се не е можно колку ме сакат едно сме. Си велав абе бабами моја ми мисли се најдобро, сигурно и бабаму го мисли истото не е можно ама не било така, со муабетиве и со толку напор за да го земам тоа цвеќе се си кажаја. 1вата година кога се зедовме под перница кај душекот најдов нешто свиткано и пикнато мм ќе ме отепаше ми вели кизне шо прајш, и вечерта и станав на свекрвами и ја прашувам шо е ова бе... За здравје ми вели ако е за здравје да земиш кај тебе под перница да го клајш да не си ги вадиш очите кај мене. И одма го исфрли после овај настан јас немам верба во никој :--

На okcenzi, kukla21, elena.mak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.733
    Допаѓања:
    322.892
    Дека е нервозно Е...ама дека мораш да внимаваш што кажуваш пред нив две-мораш.
    Таа и е мајка.Каква е, таква е, мора да ,,лепиш муцки,, пред неа.
    Не се нервирај (колку е лесно да се напише ова), само биди тактична.
    Ако планираш да живееш понатаму во т.н. хармонија со свекрва ти, поарно во главата свати ја и неа и старата (мајка и) и удри бригу на весеље.
    Многу муабети и препукувања не ти требаат, ради тебе, ништо нема да им докажеш, пак по нивно ке биде.
    Глеј си го мт, уживкај си со него и пред него муабети од типот ,,мајка ти и баба ти ми даваа цвеке а јас не го сакав,, не ти треба.
    Ова од искуство ти го кажувам.
    Од својот ум сум патела.

На Bozica1980, Eli23, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Во право си да. Ама мм мој Мамин син е како ќе каже мама така. Ретко да ме послуша за нешто. Хаха на сите маки сум јас хаха само тоа е прај лице мора да се живеј некако

5. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.733
    Допаѓања:
    322.892
    ако е мамин син, нема пред него такви муабети
    жена си, ке си го свртиш накај себе полека.

На kukla21, galapce и Bebulleee им се допаѓа ова.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Така и правам полека полека . Сега ги гледа некој работи шо му ги прај мајкаму и јас не реагирам и самиот ми вели. Ама воопшто не правам муабет за неа бидејќи порано постојано се расправавме за небитни работи. Сега мозокот во лер допрва ми се нервите мене

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.099
    Добро де цвеќе е. Цвеќето би требало да означува свежина и мирис во домот. Ама магии??? Магии, бајачки алоо кој век сме?

На tessie и Bebulleee им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Strasna e relacijata snaa - svekrva.
    Samo dalecinata moze da ja spoi vo pozitiva ovaa vrska.
    Ne probuvajte so loso pred mazot za nivnite majki,toa e isto kako tie da go pravat za vasata majka.Kako bi reagirale?Bez razlika kakva bi bila.

На Annath, SV1911, Mammina и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Не е можно ова денеска што ми се случува. Седевме во двор јас свекрвами и јатрвами. И го задеваше малото на јатрвами и вели е бабе ајде АКО се роди и другото ќе си играте. И јас цела прашалници се слушаш шо зборуваш и велам. Леле многу сум уморна извини не сакам така да кажам, ами не ти е прв пат и велам минатио пат рече ЛЕЛЕ ДАЛИ И ВАШЕЅО ЌЕ БИДИ ОЛКУ УБО.. со мајкати само кукате, јас трудна таја ми кука се тажи ајде побрзо и кај нас за дете. Шо ви се случува му валам?
    - Си дојде мм му кажувам вака и вака, не изреагира никако првин и рече смирено мисли со глата после ко ми се втурија мене ќе ме отепаја оти сум и рекла. Незнам како требаше да постапам.. (ве скапав со мојте маки, ама нема кај да се искажам.. сори многу)

10. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.202
    Допаѓања:
    84.230
    Kaj zamina svetov lugeto na mesecina se kacija a tie so bajaci se raspravaat i ti so i se nerviras i objasnuvas na nepismeni pazisi na bremenosta i drug pat koga ke ti reci nesto reci deka e taka i pravisi po tvoe leta magareto leta recii i ti letni so nego pozz

На kukla21 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.603
    Допаѓања:
    48.968
    И јас добив таков коментар кога бев 4 месец трудна, во смисла на нероден петко капа му кроите, чекај прво нека се роди. Работава АКО се роди нели. Се напнав и се налутив искрено, викам ајде стари луѓе се, позастарени сваќања имаат. Сакав да им се пуштам едно време, ама викам ајде не вреди, пак јас крива ќе бидам. Сега како поминува времево, како ми расте стомакот, многу не коментираат. А и јас плановите за купување и средување околу бебето не ги кажувам пред нив за да не слушам бабини деветини.

12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    38.520
    @Bebulleee знаеш како велат- од едното уво влегува, од другото излегува. Жената или со намера кажува да те провоцира или си е со такво размислување, а многу ги има такви. Во двата случаи ти не и обрнувај внимание ама ич, подобар лек нема од тоа и не му кажувај на тм. Уживај во бременоста и не си прави стресови.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.507
    Допаѓања:
    35.276
    Не е точно деκа далечината ја пρави полабава ρелацијата свеκρва-снаа. Жив пρимеρ сум,3 месеци дојде и жената е сменета тотално(или можеби си била ваκва отсеκогаш) Спие до 10 и повеќе,κога ќе се ρазбуди κаκо цел свет да и се уρнал. Дојдени сеовие 3 месеци да ни помогнат малκу,да одмоρам и јас и мм а κај нас е обρатно. Јас пρавам јадење(поρучеκ и ρучеκ обавезно),за синκо исто,го сρедувам,κуќава ја сρедувам а таа цеееел ден κомшиκите ги вρти. Не ме неρвиρа тоа воопшто,туκу сега се научи го зема синκо и шетаат по κомшии. Моето бебе е пρемиρно,седи во κоличκа јас ρаботам,седи во огρадица,а она го зема од неа и веднаш заминува,од стρав да не сρаботи нешто дома.
    Мојава ситуација е повеќе смешно-тажна :) зашто ме веρувам деκа има дρуга ваκва жена :-

14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.603
    Допаѓања:
    48.968
    @LaDyDoLl Не и го давај детето, нека не ти го шета од куќа на куќа бре. Нека не ти незгодно, оно само не може да рече, затоа ти место него ако треба очи ќе им вадиш на луѓето. :D Јас така би постапила.

15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Кога им кажав на моите за ова. Исто ми рекоја немој да се нервираш, ако почнат со кавга замини си појдиси горе и готово. Сега ништо нема да му враќаш ко ќе се роди ќе му вратиш тогаш ќе ги прашаш дали боли ко ќе не му го дајш еднаш двапати... оти велеа АКО се роди.. А не ко ќе се роди
    И не се застарени луѓево. Свекрвами има 43 Свекорми 50..... Во кој век живееме со вакво глупо размислување. Незнам јас дури не останам бренема се беше мед и млеко, да имаше расправии ама онака минливи, ама сега секој ден ми се смачија веќе

16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.733
    Допаѓања:
    322.892
    Свекрва ти и јас врснички ха,ха
    Неможам да сватам како еве на моја возраст има такви бабетини...абе млада е таа не е за такви заостанати сваќања да има.

На okcenzi, joy1, anel и 3 други им се допаѓа ова.
  17. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.147
    @Bebulleee Ne ti trebaat sega vo vakva sostojba raspravii.Arno ti vikaat tvoite kaci si se gore i mirna glava,ako znaes deka se takvi sto ima da sedes so niv. Jas koga gi izgubiv bliznacite znaes kakvi komentari imav,od babata na mm i sto trebase da se karam da se nerviram. Svekrva mi e 43god znaci godini na svekrva ti pa zenata nikogas nema sansi da rece nesto takvo. Jas i koga ne bev bremena ako nesto mi se prijadi a neznam da go napravam zenata odma bez prigovor ke napravi a ne pak sega. Inaku me nervira samo zasto postojano odi po mene momentalno ne voa da pravis ne toa,jas imam rizicna bremenost i zenata iako doboronamerno no ne mi dava da disam na raat a imam since i toa si ima svoi baranja sto mora mamicka da mu gi ispolni i nikoj drug inaku ke ne poludi site po doma :) .
    @LaDyDoLl ne i go davaj deteto i moeto bese mnogu umno i ne sakav da se uce vo raka zasto i majka mi i svekrva mi si se baska i koga ke si zaminat koj ke go drzi jas koga ke imam rabota,na mm ne mozam da racunam toj ne e doma so meseci.Postavi si granica zasto posle tebe ke ti bide tesko ke imas rabota no koj te pita ako deteto se nauci vo race i da se seta ... pozz

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  18. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Извини вака ама мислам дека односот не ти е коректен посебно со жена која што има 65 години.
    Јас сум директна и отворена личност ама никогаш не сум дрска со старите, има начин да се кажат или направат работите поинаку.
    Толку ли ќе ти беше тешко да кажеш фала, и после внатре ако сакаш директно во канта фрли го и така нема да знае таа, мора ли се на кавга да се прави??
    Стара е, во нивно време само за бајачки знаеле, ама ме чуди твојот однос- доколку ти не веруваш во бајачки и такви тракатанци зошто ти е шубе едно цвеќе да земеш??

Знаеш има една бабичка која што секои 2-3 месеци ми подарува папучи за по дома, ме сака жената ама малку е склеротична и само на влечки и текнува, остај што се влечки ама се и помал број-секогаш:D
    Што треба да и кажам јас? Ти мори зошто влечки ми даваш?? Фино лепо и викам фала, и после тоа си седат за гости, или ги раздавам на мајка ми, свекрва ми, бабите да ги влечат по дома. Ем старата среќна поклон ми дала, ем јас со чист образ иако не сум ги облекла;)

Редактирам за да кажам уште нешто, сега со бременоста хормоните ти се лудница, малку биди по смирена, те гледам во постовиве само избувнуваш...

Последна измена: 30 јуни 2015
    На samovila.red., Doozy, Bozica1980 и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Убаво напишано браво :clap: а башка тоа што овде секогаш се слуша едната страна, а некогаш и ние младите знаеме да бидеме дрски, само не си признаваме :lol: А за папучите ем ме насмеа ем убаво ми дојде на душата за жената, греота е сиротата, а секоја чест на тебе за гестот, и едно на сите да ни е јасно, ЗНАЕМЕ ШТО СМЕ НО НИКОГАШ НЕ ЗНАЕМЕ ШТО МОЖЕМЕ ДА БИДЕМЕ, и секој од нас дај боже да остари, сите некогаш не чекаат истите маки :hug:

20. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Тоа е сρцκа, тенκа е линијата помеѓу диρеκтноста и дρсκоста:x Луѓето не се свесни деκа со таκов однос си го цρнат својот обρаз а не туѓиот8)

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.