Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Имам живци буквало за се, можам да ги истрпам сите навреди и караници без збор да кажам, ама некој мене да ме вреѓа за детето за кое сум се мачела и ноќе не сум спиела додека останам бремена. И некој да ме прај будала... мало морген за тоа.. А за тоа дека сум избувлива да, ибувлива сум бидејќи не поднесувам неправда.. И сигурно дека ќе ми е шубе да го земам цвеќето бидејќи цел народ зборува за нивните валкани работи МАЈКА И ЌЕРКА.. Не и е прв пат да ми дај нешто секој пат ми носи Чорапи, Маица, Цвеќе, Навлаки за перница и ред др работи, зошто на јатрвами, на внукае не и дај туку мене ми вели на бабе без да те види земиги. ОД ШТО МЕ САКА МНОГУ?сега такви глупости не ми требаат мене. Оти ко и реков на јатрвами да и го дај цвеќето некјеше да слушни

2. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    @Bebulleee според постовиве би рекла дека немаш живци воопшто...нетреба да трпиш навреди никако ама треба да останеш на ниво и да ги решиш работите на културен начин...
    Според постовиве јас добив заклучок дека и ти си опседната со бајачки не само свекрва ти од мравка слон направи за едно обично цвеќе:) Неможе да ти наштети нешто во што не веруваш.
    Вака можеш да тераш до 101 и назад, ама само ќе си наштетиш со тој однос.
    Самата си кажа претходно:
    Размисли дали стварно имаш проблеми, или ти си ги преувеличуваш работите? Затоа што ти се појавиле сега во бременоста, а во бременоста хормоните се хаос и мислиш дека никој не те сака, сите ти се криви, затоа ти се смачило веќе срцка;)
    Мисли на бебчето оваа нервоза му штети на него, олабави си ги мислите малку...

На Sunflowers, Bozica1980, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Ќе го послушам твојот совет. Фала :*

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.189
    Допаѓања:
    136.053
    Јас мислам дека ти дава и ти вика да не чујат другите, за да не им купува и нив. И зар веруваш во бајачки во 21 век?

На Doozy, Maceto123 и crimson им се допаѓа ова.
  5. vol6ebni4ka

vol6ebni4ka Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    19
    Јас со моиве проблеми со стариве никако да завршам. Незнам од што ми е оваа душа во мене. Ништо бе не им се докажува се они се прави се ти си крив. За да го причуват малиот 2 мин им е тешко неможат изморени се а за да одат да шетат не се изморени. Да те спречат во нешто први се наместо да ти помогнат. :headbang: И мм не се замара почна да се расправа со мене на секој фтор збор заради нив.;(;(

6. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.166
    Допаѓања:
    13.547
    Тој што се пази од магии и такви глупоштини според мене е по сомнителен.:?:

На mimiiiii и mareane им се допаѓа ова.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Бог да чува со моите 19 години ќе се глупирам. Уште незнам шо значи зворот бајачка а не пак по тие работи да одам хаххаха бог да чува. И јас го велам истото кај секој е различна приказна. 2дена јас кај шо сум некој друг луфило ќе фати хаха

8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    ^
    Не знaм нa кoгo му е пoтешкo, тебе сo "мaгиoничaрки" пo дoмa:D или нив сo труднa тинејџеркa.

На Bloom19, jb82, eloves и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.095
    Добро бе луѓе што ви е на вас? Го нападнавте девојчето без веза.
    Тоа што се плаши од тоа е разбирливо. Слушнала дека одат така, се посомневала дека и прават на неа.
    Она не мора да верува во бајачки ама шубе е да прифатиш нешто од луѓе што знаеш дека одат по такви работи. Намерата е битна.
    Ок се советите да не се кара, разбирам не е секогаш во ред да се возвраќа, ок е да преќути на некои работи, да се направи дека не ги слушнала или за кои не е сигурна дека е во право ама вие и направивте муабет како ај ти само ќутенката и трај си била во право или не.
    Девојката се пожали и побара совет, а не вие луда да ја правите и сеири да пукате.

На kukla21, kjukli, galapce и 4 други им се допаѓа ова.
  10. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.166
    Допаѓања:
    13.547
    #евенезнам

11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.951
    Допаѓања:
    273.308
    Jас мислам дека во случајов сите се неподготвени ,премлади да не речам несозреани за улогата во која се нашле и свекрвата за свекрва и девојчево за сопруга ,снаа и мајка.Посебно девојчево не е лесно да ги имаш овие три улоги на 19 години.Не не сваќај негативно Bebule само полека без кавги и нервози ќе се привикнеш и прилагодиш и за 10- ина години ќе се смееш за што си се нервирала

На Doozy, kjukli, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  12. curious-doll

curious-doll Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    804
    Of puknav veke so nervite. Zenata me pravi da sum nekulturna,da i kazuvam raboti sto ne mi licat. Do sega po 50 pati i jas i mm im imame kazano i na svekrvata i na svekorot da ne se mesaat vo vrska so deteto oni pak i pak i pak. Im rekov vie ste si cuvale ednas ostavete ne nie sega da bideme roditeli i da se grizime za naseto dete. Ne i ne i pak i pak isto. Ladno mu e,gladno e,ne go ostavas vo pravilna polozba zgrceno e vo relaksatorot,vo lulkata, ne go drzis pravilno go gmecis,i sto ke mi kazuvaat oni bile doktori i uciteli za moeto dete. Alo ? Oni ni D od doktori, se gleda nivnoto kako go cuvale i vospitale. Deteto se rasplace oni trcaat odma celi sto mu e zosto place,krevaat panika, svekrvica se trese, mazot i pa drzi predavanja... Na pocetokot koga se rodi malata stom zaplacese nokeska ovaa stanuva i vletuva u spalkata, i panici, crka... Me natera ednas stanav i i go pokazav patot da ispadne od spalnata. Sega se na ignore ne gi slusam ama se nerviram mnpgu zboruvaat samo i pokraj toa 100 pati sto sme im kazale,i poradi toa samo se raspravam so mm zasto inaku ke puknam so niv

13. vol6ebni4ka

vol6ebni4ka Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    19
    Луѓе јас незнам до каде со оваа мојата свекрва. Синоќа дојдоа пријатели на гости (т.с мм и нејзиниот м отидоа да запалат свеќа на починат) и нели ние двете сами и си праиме муабет. Она ми ја прави салатата за да јас ги измијам садевите зошто стариве неможат да го чуват детето па да можам да не мијам садови кога има гости. И така муабет по муабет женава си отвори уста да ми каже са свекрва ми некој работи (дека она подолго ја знае од мене) и ми вели како свекрва ми се јавувала кај свекрва и да провери дали ние одиме кај нив на гости кога излегуваме од дома и дека уште пред да ме донесе мм дома кај нив таа се јавувала на нејзината свекрва да праша дали мм има девојка па дали ја носи кај нив. Абе луѓе нели е срамота да се јавуваш по туѓи куќи и да прашуваш дали одиме таму и да им велиш дека ја лажеме кај одиме. (па добро и ние имаме приватност па несакаме да знаат кај одиме зар не). И што ми беше зборот свекрва ми дур јас да одам до дуќан на пријателката почнала да и збори за мене како јас не сум домаќинка и така натака арно ама пријателкава и рекла „ДОСТА НЕ МЕ ИНТЕРЕСИРА„ , ПА ОВАА ЗАНЕМИЛА. И претходно кога пријателкава дојде со нејзината свекрва и кумовците ни беа на гости свекрва ми на нејзината свекрва и на кумата им зборела се и сешто за мене како да ме оцрни само. (дека тогаш ние бевме излезени) . И девојчево синоќа се изнакажа. Незнам што да правам на мм му кажав он ми бели „Е ДА БЕ СЕ МАМА , ДЕ ДЕ АЈДЕ„. Незанм ќе полудам веќе. Еве утре 3ти јули еден месец како не сум била кај моите неможам со такци дека немам пари дека сега не работам а мм неќе да ме однесе . ;(;( Што да правам јас со оваа моја свекрва и со овој мажот ми?:(

14. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Јaс не ни рaзбрaв, кoјa е женaтa, свекрвaтa, нa свекрвaтa свекрвa?!
    Сo муaбети реклa кaзaлa, нa бaбa му бaбa, верувaј декa ништo немa дa пoстигнеш.
    Здрaви oднoси се грaдaт сo здрaви личнoсти и интелектуaлнo нивo!

На kukla21, Kom.pot, PUPICA и 7 други им се допаѓа ова.
  15. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Извинете вака, ама кога читам некои постови на темата, не можам, а да не се запрашам кои се тие ликови.
    Не можам ни да си замислам во кои услови живеат, како живеат, просто одбивам да поверувам дека постојат такви услови, такви ситуации, прости муабети и луѓе.
    :x
    Некој со какви работи се занимава во животот, а некој овде...:x.

Последна измена: 2 јули 2015
    На jb82, samovila.red., Doozy и 5 други им се допаѓа ова.
  16. IveBrajan

IveBrajan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    593
    Зошто маж ти не сака да те однесе ??????!!!!!

17. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    @vol6ebni4ka Те читам низ темава и нешто не ми е јасно, доколку ви е толку лошо заедно зошто сеуште седите таму? Преселете си се под кирија и мирна глава ќе си бидеш.
    Ниту ќе ти влага во спална без контрола, ниту ќе гледа каде одиш, кога одиш, ниту како да го воспитуваш детето-ништо!
    Друга работа, повеќе пати пишав на темава- некои работи се решаваат со отворен разговор на културен начин ама незнам можеби треба да им се нацрта на некои луѓе како изгледа тоа:D
    Тоа што несака да те однесе кај твоите мислам дека сама си дозволила, мене никој неможе да ми забрани да одам кај моите, па и да неќе да ме однесе сама ќе одам не сум неспособна скраја да е.
    А за тоа што возрасен маж вика-МАМА-немам коментар:x

На kukla21, Nausicaa и Maceto123 им се допаѓа ова.
  18. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Дефинитивно ти со маж ти си имаш проблеми, ама сега неможеш со него да си ги средиш работите, па само со свекрвати се замараш. Маж ти несака да оди кај твоите, несака да те носи таму, по цел ден кажуваш дека не е дома, пошто работи, како и многу други мажи, значи ти имаш многууууу поголеми проблеми отколку свекрва ти, барем така можам да заклучам. Да не секој има услови за живеење посебно, но дали си се запрашала дека доколку живееш сама ќе имаш супер брак или пак нешто друго ќе фали.....Се надевам што побрзо ќе си ги решиш работите прво со маж ти, а дури потоа со мајка му

На <3 pleza4e <3 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.166
    Допаѓања:
    13.547
    А јас немам коментар за болдираното?
    Не сфатив? Јас сите што ги познавам мајките си ги викаат МАМА, па и 55 годишници. Како да ја вика тетка, стрина, по име ли да ја вика?

На Orthophill и PUPICA им се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.749
    Допаѓања:
    145.207
    И јас не го разбрав тој дел? Извинете ама вие како си ги викате мајките, не сте вие возрасни?

На Orthophill му/ѝ се допаѓа ова.