Двете фамилии меѓусебно не се сложуваат. Мене уште од почеток ми беше јасно дека јас ќе имам проблеми со свекрва ми, бидејки уште недојдена како снаа таа не сакаше да бидам снаа во куќава бидејки сум била според неа од лоша куќа (сиромашна). Но мм ме прифати онаква каква што сум без оглед на се. И се тоа беше добро до пред 2 години кога се случи конфликт помеѓу двете фамилии . И сега нема на кој мене душа ми вадат. Незнам женава от кога ме оговара по луѓе само едно знам дека а ја зинам да кажам некоја нејзина особина луѓето се чудат што лошо да кажат за неа, и за тоа како таа нејзините свекрва и свекор ги гледала и непочитувала (дека свекорот порано во младоста бил шофер и не бил дома со недели си идел 3 дена во месецот). А мм кога и да кажам за мајка му вака или онака сторила кажала секогаш исто го вели „ЈАС НЕЗНАМ КАКО СЕ МАМА ТИ Е ВИНОВНА„. И како што реков синоќа кога ја прашува дали е така она нормално вели „НЕЕЕ НЕМА ВРСКА ЈАС НЕ СУМ СЕ ЈАВИЛА,ЈАС НЕ СУМ КАЖАЛА„. и пак јас кривата и мене ми велат „ТИ РЕКОВ ДЕКА МАМА НЕ Е ТАКВА ДЕКА ТЕ ЛАЖАТ„. Па и да чуе со свои уши дека е така како што велам не се замара или да ке разговара со мајка му и тоа е само тој ден мирна после уште по бетер.
Да се надоврзам на погоре напишаниот пост. Женава што се прави за да ме изнервира и пак е права. Прошлиот месец и беше роденден па од шиста почит и купив парфем арно ама госпоѓава го бендисала мојот парфем (кој ретко го користам уствари во посебни прилики) и гледам парфемот на пола ја прашувам вели не не сум се намирисала (демек парфемот испарува) и и велам добро неќам да го користиш тој парфем тој ми е за посебни прилики а и нема да се мирисаме од ист парфем . И утрово го наоѓам скршен парфемот . И тие нити виделе нити чуле за тоа. Инаку тој парфем ми епосебен дека мм од италија ми го донесе и го плати доста скапо. А чудно како од цело мое козметичко катче баш тој парфем сам паднал.
@curious-doll najdobronamerno ke ti kazam deka tie se baba i dedo i normalno e deka ke se mesaat dokolku ziveete vo ista kuka (ne ni mora da ste vo zaednica).Ne velam deka treba da se mesaat vo tvoite i odlukite na mm no site babi i dedovci se takvi.I kaj mene sin mi da se rasplace dusa ne im dava da ne dotrcaat da vidat sto mu e,i koga sum kaj majka mi e isto.Site vie na forumot za mesanjeto na deteto se zalite samo od roditelite na maz vi,odete posedete kaj vasite roditeli tie moze i beter ke bidat,od iskustvo ti kazuvam.. @vol6ebni4ka ti si imas pred se problemi so mt.I taa tvoja prijatelka kolku samo ti misli dobro .. Misles deka nisto si nema dodadeno od nea vo klevetenjeto sto rekla svekrvati za tebe pred drugite? Znaes zosto ti kazala "prijatelkata" za da pocnes i ti da zbores protiv svekrvati i taka taa utre da si ima za sto da ogovara cela den..ednostavno da se siti na vasiot odnos.Neznam zosto ne ve ucat deka toa sto se slucuva vo domot tamu i treba da ostane zasto lugeto se sitat na tuga nesreka.
Ушта рано сабајле ме расплака секоја и чест. Золва ми е на одмор од работа и еве неколку дена е кај нас на гости, сабајле кога станав сварив кафе и ги викнав со свекрва ми во двор да пиеме. Го испивме кафето и свекрва ми го зема на золвами детето ќе оделе во продавница, се враќаат по 5мин и носат полна кеса со работи не видов што има а не е ни мое да гледам, а малиот од золва ми носи 1банана во рака. Трча малиот кај золвами и вика: Мамо излупи ми ја бананата да ручкам, золвами му ја излупи и сега, и јас и она гледаме накај свекрва ми со надеж дека ќе извади банана и ќе му даде на син ми. Кога виде син ми дека батко му јаде банана почна да пружа со рачињата и да го плази јазичето во знак дека сака и он, а на тоа свекрва ми му рече: Што сакаш бе ти мочко, баба само на бато му купи банана. Леле луѓе кога ја слушнав како ладно му рече на син ми, иако не разбира детето мене срце ми се скрши. На тоа золвами му вика на син и дај малку да скршам и за Матеј, а детево почна да бега и да заоѓа од плачење за да не му даде на син ми. Јас и реков на золвами нека го не му ја земај и го земав син ми и се качив да го земам новчаникот и за тоа време ја слушам золвами како и вика на мајка и. Аман мамо што срце имаш, како си можела само 1банана да земеш, и она и вика па немав ситни пари за него да купам. Отидов во продавница и купив 1кило банани се вратив и му викам на детенцето од золвами: Ела бато да ручкаме банани, Матеј купил и за тебе, и ги седнав децата и почнав да го ранам син ми а на внук ми му излупив сам да јаде. Свекрва ми ме изгледа и вика: Отидов јас да си легнам, изгледа притисокот ми се качи и си влезе во соба. Золва ми тогаш ми вика: Извини Мила мене тешко ми падна а тебе знам како ти беше, па и ова моево теле такво е несака да дели со никој ништо. И одговорив не се секирај, деца се не разбираат, ние старите сме криви за се. Еве сега го заспав син ми и се изнаплакав, ако немала ситни пари ќе се запишела за 1банана сигурно ќе и дадела продавачката, секогаш ја запишува бидејќи ни е комшивка или пак ќе му рекла на внук ми да ја изеде по пат, бидејќи има само една и Матеј да не бара. Ама не, ова не се случува прв пат, едноставно таква е жената без срце, а јас покрај се што ми направи пак и правам лице ама нејзин грев е пред Бога
Леле Мила, ме наежи со ова сто го прочитав. Верувај има господ он ке си ги оправа работите, немј да се нервираш знам како боли посебно за дете. И јас сум го искусила тоа ,ама сега веке не ја регистрирам бега како ѓавол од крст од мене. Само можам да ти кажам да не се нервираш ке дојде ден кога Таа вода ке бара од тоа дете верувај, само трпение спасение. Позздравче до тебе и до Матејче
Знаеш кармата како оди, се се враќа и тоа на овој век! На крај ќе пати она за една банана. На никого лошо, и на душманот најдобро, ама ќе ја стигне Божја казна за ова! Внуче е света работа, дали е едно или 5, не е важно. Ако имам за едно, ќе имам за сите! Ако не, по една бомбона ќе им биде доста! Не знам како можат, ама нека им служи на чест. Само храбро мајка, прекрасно си се понела во ситуацијата! Имаш среќа и золва ти што е поразбрана, па пак искоментирала нешто на место. Ти посакувам живци, многу здравје и Божја мислост да се истури врз тебе, а на свеки твоја ценета, малку памет да и дојде.
Верувајте се можам да сватам ама. како можат да ги делат внуците ако ги родила снаа не се нивни, а од керка како они да ги родиле страшно
Само јас си знам како издржав да не почнам да плачам во тој момент, бидејќи сум голем емотивец и ситни работи ме погодуваат, а посебно кога се работи за синми, срцето ми се крши. Она неколку пати има вака постапено не и е прв пат, секогаш за синми нема, или е мал, или не разбира и секогаш само за другиот купува. Не е проблемот што купува, проблемот е што го дава пред синми а он е таков и се сака и он да земе. Впрочем како и секое мало дете, се му е интересно сега
Добро што си се воздржала. Она сакала да те види да плачеш, верувај. Зарем кеиф ќе и правиш? Вака она нека има висок притисок
Да мила потполно те разбирам, и јас колку сум плачела да знае , многу ме боли за дете само биди храбра и не плачи пред нејзе тоа повеке ке ја боли ,а твојте солзи ке ја хранат,верувај Матејце нема да биде ни гладно ни жедно ке порасне и се ќе и враќа без ти да му речеш ова ти го казувам од мое лично искуство. Само гушкај се со ангелчето. Јас ги имам два ангела дома кои се ми се во животот
E od vakvi svekrvi Ja izbegavam temata. Kako be nemaat dusa da gleda deteto. Pa uste I i se kacil pritisokot, demek ona se iznervira.
Да бе, и се качил притисокот оти јас така сум постапила нетребало да одам да купувам банани, јас сум погрешила
Еве от тоа ќутење и нервирање до што дереџе стигнав. Утрово бев на доктор и знаете што? Ми рекоа дека психички сум премногу оптеретена заради тоа што се си ставам на срце и се нервирам . И сега ми дадоа лекарства за смирување за почеток. И пак послен ние снаите се криви сме.
Многу при срце си ги земате работите. Олабавете малку. Од едно влегло, во друго излегло. Не е лесно, знам, ама мора да си најдете начин да се справите со свекрвите.
Јас што викам, ќути си и свиркај си. Знам, лесно е да се каже,ама тоа е. Со карање и нервози џабе е,ништо не се решава.
Јас д Јас те разбирам целосно имам и јас ваква случка иста ваква во животов мој,ама не од свекрва ми туку од баба ми(на татко ми мајка)...во случајов јас сум Матеј.Татко ми се тројца браќа,ние живеевме секогаш настрана бидејќи на татко ми бизнисот му одеше многу убаво,па можевме и сами да седиме.Другиве двајца беа едниот во куќата нејзина,а другиот има куќа во дворот.И ај да појдам и јас на поседок неколку дена,баба ми зеде пари и ај ќе не носи мене и другите 3 братучеди да ни купи нешто.Одиме во продавница оваа купува за сите и ко дојде за мене ред ми вика:Тебе не ти купувам,нека ти купи татко ти,тој има пари јас само за другиве ќе купам.Значи дете кога ќе го земиш во продавница со тебе,барем едно чоколадо купи му не е убаво така,плус јас внука и така да ми речи.И не ми купи ништо другиве си јадеа по пат јас со празни раце.... ко се вративме дома,му се јавив јас на моиве да дојдат и да ме земат.Татко ми ко дозна му падна многу незгодно и и рече не ти беше срам и жал да го делиш моево од другите и таа почна да се правда како свекрвати ами не ми стасаа пари,дрн дрн глупости,лаги.После по некое време се скараа со татко ми оти многу не делеше нас децава и сопствените синови,правеше кавги и од тогаш не зборуваат воопшто,дури ни на свадбата моја не сакаше татко ми да ги покани и не ни беа,не му пративме покани воопшто.Ама тоа е душо,џабе ќе се нервираш и мајка мисе нервираше ама сега се заврти тркалото,таа не бара нас,не ние неа.Уживај и не се нервирај,ќе ти падни в раце некогаш,тогаш ти лади се со неа.