Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Otisla majka mu mu kupila.Pa i zatoa ja napravija vinovna.Izdramatizirala.

Zenceto zamoli ovde da zavrsi prikaznata.A kako ne bi koga namesto da se istzi samo da i olesni ja najdovme vinovna.

На tessie, Eli23, DVAANGELA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. anastasija1981

anastasija1981 Нов член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    11
    Ja i jas da napisam nesto za mojava. Znaci glumica nevidena. A zina a izlazi. 9,5 godini sum vo brak. Celo vreme isto taka se vadi na visok pritisok,otkazani bubrezi,pokacen sheker i red drugi raboti.... A za zboruvanje prva, ramen i nema. Prvite 5 godini imav mnogu problemi od nea. Ali nejzin e greot za seto toa sto go pravese ne e moj. I taka jas eden den mozebi pred edno 6 godini ,uste sin mi 8 meseci go ostavam na nea da go pogleda i odam da ja zemam kerka mi od gradinka. A doma bas pravev torta: i filovi, pandispan se ostaviv da se izladi pa posle da filuvam. Pred ona da se kaci bev na skajp so mm deka on bese u stranstvo i sto mi tekna ke ja ostavam kamerata oklucena za da ja snimam sto ke pravi koa jas ne sum doma. Luge samo sto zaminuvam ona go batali sin mi tamu vo dubakot i si se iznabliza od toa filovite ,brkna sekade da vidi sto i kako, a deteto ma ic ne go ni pogledna. Samo na krajot se gleda kako jas se vrakam so avtomobilot i ona go zema vo race i aj na baba,aj na baba. I den denes uste se smeam na taa slucka. Znaci sakam da kazam pogolemi glumici nema od niv. Koga i da napravat nesto sto ne treba se vagat na kartata: visok pritisok, visok sheker( a ona se iznalapa blago).... Ako imate sansa odete si od kaj niv zosto nema da se smenat. Jas sum veke 4,5 godini so semejstvoto vo Germanija. Sega ona me bara mene a ne jas nea. Sega jas sum najdobrata snaa na svet , a pred toa milo i bese da mi gi pravi site tie losotii... Ali sepak mislam deka i toa e gluma, samo za da ja sozaluvaat pak deka e sama sea ostanata so mazot i.

На CameliaMiller, samovila.red., P.S.love и 6 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.525
    Допаѓања:
    174.035
    Абе те бара сега ,германското кафе велат било многу повкусно,дека со евра е платено и уште муфте..хахахаха....
    Извини на смеата,ама тоа ми дојде на ум прво кога го прочитав болдираното.

На tessie и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  4. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    Samo nozam da Kazam, kulirajte, ne se zamarajtte so niv naj bitno vo zivotot ni se , decata Na mesto broj Eden pa se ostanato po red

На tessie и Eli23 им се допаѓа ова.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Јa снимaлa свекрвaтa, штo не јa пријaви вo сoцијaлнo штo кутрoтo дете вo дубaк билo дури тaa зaмисли прoбувaлa oд филoвите. Нa суд, пa дa видиме кoј ќе гo теретaт, тебе штo снимaш или неa штo бркa пo туѓи тoрти. Вo грaдинкa мoже нa крaј oд денoт снимки ви дaвaaт кaкo вoспитувaчките ги гушкaaт и си игрaaт сo вaшите децa пo цел ден.
    Дoјди мене пoстaви ми кaмерa вo мoјa куќa без дa знaм, ќе те исфрлaм сoсе пaртaли oд дoмa.

На MacenceEna, baba Rada и baby-star им се допаѓа ова.
  6. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Да се ρазговаρаше на темава во живо, седнати κуп жени муабетат κој се жали, κој се фали, κој соли памет, а само bridget седнала најпозади и фρла јајца и патлиџани по сеκој што ќе отвоρи уста- е таκа ја замислувам и чувствувам темава. :makeup: - ЖЕНИ!

На CameliaMiller, okcenzi, eloves и 24 други им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.819
    Допаѓања:
    325.594
    А чекај малце...
    Како скајпот ја снимил бабата истовремено и во кујна и во дневна,башка бебето во дубак ,башка се гледа снаата како иде со колата :^)
    И јас сакам таква врти капа камера

На MacenceEna, bittersweet, SimonaTino и 5 други им се допаѓа ова.
  8. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Хахахх напρеднала технологијата ние во κамено доба сме останале- ништо не ρазбиρаме. :D Мене ме интеρесиρа дали има могучност и во тоалет да снима истовρемено за да знам дали да инвестиρам во таκво чудо хахаха

На SimonaTino, Daleron и joy1 им се допаѓа ова.
  9. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Да не се правам многу паметна ама се на нож дочекувате, ситници на срце си ги ставате. Пред некој ден мајка ми го чуваше ѕверчево, се загледала во телевизорот и син ми го повлекол послужавникот од маса, се се истурило, доле лом.
    Сакам да кажам никому ништо, зарем ако беше тоа свекрва ми требаше да се жалам од неа ? Или дека е мајка ми, па е ок.
    Знам дека не е лесно во заедница, сум живеела и така. Само не очекувајте ништо од старите, ако некој не ви одговара не пијте кафе со него, не седете во двор, не му оставајте дете. Не е лесно ама барем мирна глава. Ќе ги испочитувате за 8ми Март, Божиќ и родендени и толку, ако сакате да имате коректен однос. Колку повеќе сте заедно, толку повеќе кавги. Да ги смените нема, само вие ќе се нервирате.

На MacenceEna, bittersweet, jacqueline.s и 9 други им се допаѓа ова.
  10. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Ponekogas nie zenite znaeme da bideme takvi bukvalisti sto ni deset mazi zaedno nemozat dabidat so tolkav intenzitet.
    Pi se izgleda na koj kako ni odgovara taka si gi sfakame rabotite.
    Odnosno zavisi na koja strana ni e kitkata.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Има на скајп таа опција за слика или видео, ја вклучуваш и се снима. ама мислам дека е само за кратки снимки, од неколку минути.

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.819
    Допаѓања:
    325.594
    ^
    Се снима ,да.Ама неможе да снима преку прозор,во кујна,па дневна освен ако не шеташ со лаптопот во рака.

На DVAANGELA и danichap им се допаѓа ова.
  13. anastasija1981

anastasija1981 Нов член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    11
    Znaci vaka Bridget jas si bev vo nasata kuka. Ne bev vo necija kuka. Znaci da ne se vregame. Ne te poznavam,ne me poznavas. Gi citav i drugite postovi i mi stoi deka ti si edna od svekrvite, pa te vrega se sto nie snaite ke napiseme po forumot. Izgleda kako mojata si, ama nesto pomoderna pa sedis cel den na forumot i davas repliki bez i da ne znaes koi sme,sto sme a i niz sto sme pominale.
    ne znaci da se razbereme bidejki bese soncevo se dava odblesok od avtomobilot na prozorecot koga se vrativ. Inace si bese zavrtena na edno mesto i da taa ne se vrti i da snima edno 10 minuti mislam.
    Biroto so kompjuterot e vo dnevnata na kraj na sidot i kompjuterot e zavrten nakaj kujnata i se gleda cela soba so se trpezarija. Zatoa se gleda se. A avtomobilot dava odblesok na prozorecot od kujnata koga se parkiram vo dvorot.

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    ^
    Дај стави снимка да видиме и ние :nod:

На Bozica1980 и baby-star им се допаѓа ова.
  15. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Шала на страна, ова со камериве по дома е паметно доколку некој има дадилка вработено дома:?:
    Неможам да замислам непознат човек да му оставам празна куќа и дете и да ми чепка на секаде:shake:
    За свекрвите мање-више :D

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.548
    Допаѓања:
    172.788
    иххихи за ова со чепкањево ми текнув ана еден муабет свекрвта кај нас дома чува децата јас и маж ми испаднати и утре дента мажми го прашува син ми а баба ти чепкаше ли по плакарите кај на дома ама се тоа на заебанција а жената уземја пропадна од срам ај да ублажам јас му викам на маж ми ај не туку тропај глупости само од заебанции ти се стое

На <3 pleza4e <3 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    :D е тоа не може. не сум баш во тек со муабет, читав не дочитав :)

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.951
    Допаѓања:
    273.304
    @mila25ve иако рече да ја затвориме темава за твојот случај ама не можев да не си кажам:јас со таква особа како свекрвати живеее 18 годино а тоа беше бабами по татко.Дете беве и сто пати го преживеат тоа што синти го преживува верувај не ми беше лесно но тоа ме направи само послилна за да можам по полесен пат да се справам со слична свекрва сега Можеби не во толкава мера како баба ми ама и свекрвами е слична Но јас како неколку фемники што те посоветуваа ја ставива одамна на Игнор и така си терам Б=Не дека не сенервирам понекогаша но предност ми е што успеав да се тргнам во посебен стан за кој цел живот ќе се мачам и ќе го отплаќам ама мирот е накскапоцен.Затоа само шрифати ја дека е таква и колку можеш игнорирај ја и не се нервирај аако можеш некако со време да се одвоиш тоа е најдобро решение.Поздрав!

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Абе aрни се пусти свекрви кoгa ќе требa дa ви нaпрaвaт свaдбa, дa ви пoклoнaт стaн и кoлa, aмa кoгa ќе требa дa си ги видaт сoпствените синoви, т.е. вaшите мaжи е тoгaш се нaјлoшите.
    И не е рaбoтaтa дa се дрaмaтизирa зa се и сештo, буцкaњa нa куп, пa уште и снимaње сo кaмери, се сo цел дa им дoкaжите нa мaжињaтa кoлку нивнaтa мaјкa е винoвнa, a вие сте крaлици дoбрoтa!
    Вo еднo семејствo, aкo уште oд сaмиoт пoчетoк зaпoчнувaте сo негaтивнoст и буцкaњa прoтив свекрвите, верувaјте декa никoгaш немa дa зaвлaдее мир и слoгa, бидејќи никoгaш не мoже дa се избрише фaктoт кoјa му е мaјкa нa вaшиoт мaж!

Последна измена: 12 јули 2015
    На poenta, Daydream, SimonaTino и 2 други им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    :wasntme: So drugi reci,za mir u kuci,ne cepkajte se so "Velicestvenata".

На tessie, podravka и kukla21 им се допаѓа ова.