Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Море слушајте ме мене:D:D Подалеку и од едните и од другите:D
    Макар биле во 2 соби под кирија-мир у куќа е незаменлив:D
    На почеток е тешко, има моменти кога немаш пари леб да јадеш, ама се се средува, ќе си работите и ќе си купите и мебел, и кола и се што ви треба. Мене уште куќата ми остана ама работам на случајот:D
    Вие газда у своја куќа-таа у нејзина. Сите среќни:inlove::D:D

На tweety26, anel, poenta и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.603
    Допаѓања:
    48.968
    Незнам што се крева толку врева. Темата убаво си вика, проблеми и на снаите и на свекрвите. Нема потреба некого да се напаѓа или осудува. Како што има лоши снаи, возможно е да има и лоши свекрви.
    Секој себе си се гледа како оштетен и си нашол место да си се пожали, да се олесни. Незнам што е тука проблемот. Нема потреба да се напаѓаме меѓу себе, совет или утеха би бил доволен кога некој ќе побара.
    И така е анонимно крај краева. chill out ;):sun:

На DVAANGELA, ennaz, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590
    Додека бев снаа не ми чинеше свекрвата а сега станав свекрва па не ми чини снаата.....вечна тема!!!
    За да се пребродат сите проблеми треба баланс, политика и затнати уши, кој може ова да го прави ке си фура и нема да се живцира.

На DVAANGELA, Eli23, anel и 2 други им се допаѓа ова.
  4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.334
    Целосно се сложувам, и баш ова го имав спомнато пред некое време во темава. Мајките што и да ни речат, за наше добро е, или немаат лоши намери, а истото тоа свекрвите да го речат, одма паники се креваат.
    Е сега освен за ептен злобни и нечовечни работи кои би ги направиле, за кои и на мајка би се налутиле, друго е... ама сепак на крајот сме фамилија и со фамилијата на мажите, и треба да ги сфаќаме како такви, и да не им замеруваме на се и сешто. Само самите нерви си ставате беспотребно.
    Мајка ми за мајка и нејзина вели: да ми беше свекрва баба ти, до сега сто пати ќе имав раскрстено со неа :lol:
    И мајките не вадат од чевли некогаш, ама нив брзо им забораваме и не ги оговараме по форуми :)
    На крајот поентата ми е, ако искажете си ги маките на темава, ама сепак на крајот најдобро е да си уживкате и да не ставате при срце се и сешто зошто на крајот сепак ни се семејство и мора да се начиме да живееме со нив.

На Annath, DVAANGELA, baba Rada и 3 други им се допаѓа ова.
  5. vol6ebni4ka

vol6ebni4ka Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    19
    Вие во големите градови ДА имате каде да се преселите и имате добри плати за да почнете самостален живот а оние кои се во помалите градови или во села кои едвај зимаат плата 150 евра а имаат трошоци дупло каде да бараат чаре? Ајде донирајте им кога толку се правите лизни мазни па и тие нека видат живот бел ден. Не ме сваќајте погрешно ама од такви постови како што се „ПА ОДЕТЕ ВО ДРУГ СТАН ЖИВЕЈТЕ ПОД КИРИЈА„ преку глава ми е.

На Kiflicka05 и Eli23 им се допаѓа ова.
  6. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.673
    Допаѓања:
    22.654
    Фор д рекорд, киријата најчесто е најскапа баш во Скопје поради тоа што е најголем град и најмногу се бара стан за престој во Скопје, а висината на платата не зависи од градот кадешто работиш. Инаку не би имало толку луѓе коишто патуваат на работа во помали места. А што да советуваме? Да земат да се испотепаат по дома па ко преживи причаче? Абе ајде. И справете се со отпорот кон луѓето коишто живеат во поголеми градови, не ви се ништо криви.

На CameliaMiller, cresa-jagoda, Nova и 15 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.733
    Допаѓања:
    322.892
    Во помал град да одиш под кирија а притоа имаш куќа (со стари ха,ха) ??????
    Па Вие знаете ли ШТО ЌЕ РЕЧАТ ЛУЃЕТО ?????

На CameliaMiller, samovila.red., imelda и 5 други им се допаѓа ова.
  8. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Ова пρетпоставувам за мојот пост погоρе беше, чисто κолκу за инфоρмација во Сκопје κиρија испод 150 евρа нема, тоа ти е само стан во мојов случај пρазен, значи се внатρе е наше, а освен κиρија имаш и дρуги тρошоци за сметκи κои се минимум 6000 денаρи и плус тρошоци за хρана.
    За ρазлиκа од помалите гρадови κаде што има κиρија и за 50 евρа, знам затоа што имам многу пρијатели насеκаде, таκа да тоа не ти е опρавдување.
    Полесно ви е да седите на туѓ гρб отκолκу да се помачите за свое.
    А за платите, не си ни влегла во џебот за да знаеш κолκава ни е платата, ние ρаботевме двајцата по две ρаботи и пρијавени и непρијавени за да си овозможиме нешто, паρите не ни паѓаат од небо незнам што си замислувате вие, ρаботи κаκо κоњ па и ти ќе имаш.
    Дρуго, да не саκавме да шетаме низ светов до сега сто пати κуќа ќе напρавевме ама тоа е дρуга тема.
    Таκа да тие муабети κаκо неможете не ги пρизнавам, можете ама несаκате, не сум ни јас од богата фамилија па да ми биде се на тацна ставено, нема κој да ми даде, ама способна сум сама да се избоρам за тоа што го саκам.
    Тоа што тебе ти е полесно да седиш под туѓ κρов не значи деκа на нас паρите на дρво ни ρастат!

На CameliaMiller, Nova, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    @vol6ebni4ka Dojdi be I ti vo golem grad pa ke imas I ti golema plata.

На joy1 и galapce им се допаѓа ова.
  10. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    @vol6ebni4ka
    nemozeme da birame vo koj grad ke se rodime,no mozemeda birame kako ke se skoluvame za damozeme nesto podobro da rabotime.

@referentka pretpostavuvam deka si ironicna za ova sto ke recat lugeto,pa zatoa opsto ke se obratam vo temava.
    Ako ziveeme za lugeto,togas svekrvite sto i da ni pravat zasluzuvame.
    Da ne bidam pogresno svatena,yes da ne e seedno,no pred se e biten mojot zivot i moite zelbi zaedno so toj sto sum resila da go delam zivotot.Za se ima resenie i nacin.Samo sto dosta cesto rabotite i razmisluvanjata so partnerite po malku se meniuvaat kogase vleguva vo brak,osven ako ne popusta sekogas samo edniot.Taka da tuka moze da ispadne samo problemot"sto ke kazat lugeto".

На CameliaMiller, Eli23, anel и 3 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.733
    Допаѓања:
    322.892
    Нормално дека иронично го кажувам, ама воедно тоа е главниот проблем на старите во малите градови.
    Па и синчето ако се погоди да ги слуша нив, ојде бракот по јабана, а обично така бидува...
    Не го зборам на памет ова туку од примери од блиска околина.

На CameliaMiller, samovila.red., vol6ebni4ka и 7 други им се допаѓа ова.
  12. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.891
    Допаѓања:
    40.640
    ако сакаш да имаш дадила / жена да ти чува дете а воедно да имаш и камери поставено мора да бидат обавестени . Прекршување на приватноста е да се снима некој без негово знаење. Казниво со закон !!!
    Ако немате доверба во никој седнете си дома , чувајте си ги сами децата .

мене многу глупо ми е она што погоре членката ја снимала свекрвата :|
    Ако се сомневаш во неа , не и ни оставај да ти го чува детето.
    како би ви било на вас некој дс ве снима без ваше знаење . Неубаво нели ? Епа исто е

На CameliaMiller, Bozica1980, baby-star и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Ова снимањево со камера од скајпот насекаде, дневна, кујна,(како баш натаму случајно била насочена камерата) ми е малку како приказна за мали деца, ама ајде.
    Можеби прилекување на внимание и @MacenceEna има право на секој објект или било каде што се снима. јавно треба да е истакнато дека објектот е под видео надзор.
    Едит: Сите вие што мислите дека е лесно да се живее во голем град, дојдете пробајте да живеете оддвоено, јас мајка ми не можам да ја трпам (треба да ја чувам зошто таа мене ме исчувала), а не пак свекрва. Затоа мајките се светици, а свекрвите ѕверови, ја мајката и мајка ми е свекрва па повеќето не е во право во однос на снаа ми.
    Имам пишувано за тоа назад на некои страници.

Последна измена: 15 јули 2015
    На CameliaMiller, tessie, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.733
    Допаѓања:
    322.892
    Понекогаш таквото тајно снимање е единствен начин да докажеш некому ШТО СЕ СЛУЧУВА и притоа да му ја ,,затнеш,, устата.
    Не сум ЗА тоа и не сум размислувала никогаш, ама ако некогаш (недај Боже) дојдам во ситуација да неможам на мм да му докажам дека мајка му не е баш таква каква што се прикажува и би ја снимил тајно.

На CameliaMiller, tessie, anel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.891
    Допаѓања:
    40.640
    јас имам скајп и најчесто се приклучувам преку тв. Ја опфаќа цела дневна и кујната . Појма неам како можам да снимам без да примети некој ? нека ми објасни некој као иде тоа

16. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    :D:D:D моето дете нема да биде чувано ни од свекрва ми, ни од мајка ми, ни од дадилка:D
    Сама ќе си го чувам, кога ќе порасне ќе оди во градинка.
    Имам спомнато во друга тема да не се повторувам сега пак:D
    Него не ми беше јасно како седат мирни тие што имаат дадилки дома, јас не би можела странец да оставам дома сам да ми чепка секаде:D

На Eli23, anel и referentka им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.373
    Допаѓања:
    286.615
    Една година имам работено како дадилка, односно аупаир и имам живеено со непознати (на старт) и сум спиела во нивна куќа, јадела со нив и долен веш во иста машина сме переле.

Довербата мора да е обострана и они кон мене што ми го оставаат најмилото, и јас кон нив што сум се одлучила да им влезам под покрив.
    Секакви луѓе има но се може у секој случај.

На CameliaMiller, Bozica1980, Mrs.Bass и 3 други им се допаѓа ова.
  18. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Алал да ти е, пријателка моја сакаше да оди исто така аупаир и да живее со една фамилија и да чува 3 дечиња во Германија, кинези беа:D....ама на крај се предомисли и се откажа. А веќе спремаше документи све беше готово:D
    Јас лично не би можела ни така, ама ете некој може:D

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.166
    Допаѓања:
    13.547
    Како бе казниво да се снима. Многу ми е гајле. Во моја куќа е и треба да се знае што прави. Ами еве ај ако и го матретираше детето? Колку снимки има на youtube каде што жени малтретираат бебиња. И сеа шо треба овие што снимаат да испаднат криви, а другиве жртви дека биле снимени! Море само така !

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MrsH

MrsH Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    134
    Да , да казниво е.И телефонски разговор е казниво да се снима. И доколку другата личност не е известена таа снимка не се користи на суд. ( ова за телефонски разговор , а за видео каде некој малтретира дете не сум баш сигурна)