Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    hahahahahah lele me iznasmea,edna svekrva i se zali na druga ovaa snaata sekako me narekuva ama mamo nikako,a ovaa drugata pa ke i se fali eee mojata snaa se kroki mi vika na galeno,drugava se podzamislila i i rekla emori smotana ami taa od krokodilka podole ne te simnuvala :)
    Mozebi ne glumat nes naj naj no ova mi e krs :D

На kukla21, anel, stilas7 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    1. Си биле снаа и свекрва и се шетале по пазарот. Свекрвата здогледала некој домати и и рекла на снаата:
      - Снао види што убави домати да ги ставиш во уста да не ги извадиш.
      Поминале покрај гробишта и снаата на свекрвата и рекла:
      - Свекрво види гроб да легне . 2.Се договараат снаи и свекрви ќе одат на екскурзија. И решиле да се поделат со автобусите, во едниот снаите, во другиот свекрвите. И снаите како помлади му дале предност на свекрвите да се возат напред со автобусот. И како што патувале, автобусот со свекрвите направил сообраќајка и ниедна од нив не преживеала. Снаите почнале сите да се радуваат да се смејат, арно ама само една од нив се отепала од плачење. Сите почнале да се чудат што е работата со оваа и откако ја прашале зошто плачи таа им одговорила- Како да не плачам. Мојата свекрва не стигна да го фати автобусот.....остана дома!!
    2. Се договараат снаи и свекрви ќе одат на екскурзија. И решиле да се поделат со автобусите, во едниот снаите, во другиот свекрвите. И снаите како помлади му дале предност на свекрвите да се возат напред со автобусот. И како што патувале, автобусот со свекрвите направил сообраќајка и ниедна од нив не преживеала. Снаите почнале сите да се радуваат да се смејат, арно ама само една од нив се отепала од плачење. Сите почнале да се чудат што е работата со оваа и откако ја прашале зошто плачи таа им одговорила:
      - Како да не плачам. Мојата свекрва не стигна да го фати автобусот..

3. Снаа оди кај свекрвата на гости:
      - Стави ми една ракија.
      - Ти во ред ли си?
      - Ќе ти дадам 100 денари!
      Свекрвата ѝ ставила ракија.
      - Стави ми уште една ракија!
      - Ги помина сите граници!
      - Еве ти 500 денари!
      Свекрвата ги зела парите и ѝ ставила уште една ракија.
      - А да испиеме по една ракија заедно? Ќе ти дадам уште 500 денари.
      Свекрвата се согласила и испиле по една ракија.
      - А да ти удрам еден шамар?
      - Ти не си во ред?!
      - Ќе ти дадам 1000 денари!
      Свекрвата се согласила и снаата ѝ удрила еден силен шамар. Во тој момент на снаата и ѕвони телефонот. ѝ се јавува маж ѝ и ја прашува:
      - Драга, ѝ ја даде ли пензијата на мајка ми?
      - Да, да, сега и ја давам

На theowndemon, SimonaTino, Eli23 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    hahahahahahahahahahahaha voj vtoriot go znam ama posledniov mn me iznasmea haha mene ne mi teknuvaat veke

На okcenzi, mama89 и MilaP им се допаѓа ова.
  4. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.147
    1. Moja snaja i ja bile smo srećne 25 godina. A onda smo se, nažalost, upoznale.

2. Imala neka žena sina, jedne godine on se oženi se on i dovede snajku u kuću. Prvo jutro piju snaha i svekrva kafu, i svekrva kaže: -Da ti kažem odmah na početku - ja ti tako ujutru ustanem sednem da pijem kafu i ako zakačim karanfil na levo uvo, ne diraj me i ne govori mi ništa jer sam mnogo ljuta i nervozna. Ako je karanfil na desnoj, dobra sam.
    -A ja ti ujutru ustanem - nastavi snajka - istuširam se, drmnem dve-tri rakije, i jjjjebeee se meni na kojoj ti je strani karanfil!!!

3. Koja je razlika između svekrve i lešinara?
    Lešinar najpre sačeka da umreš pa ti onda jede džigericu. Svekrva obrnuto.

4. Kakva je razlika između svekrve i Vegete?
    - Nikakva! I jedna i druga se u sve mešaju.

5. Pita sin majku, majko šta misliš koja je od ove tri moja buduća žena?
    Majka odgovri ,,ova u sredini,,
    Kako znaš, pita sin
    - Majka: - pa ta mi se ne sviđa

6. Došli gosti u kuću i kaže svekrva snahi: -"Hajde donesi pršute."
    Snaha podigne palac u znak odobravanja i kaže: "Važi."
    Stoji ona, ne donosi pršutu. Ode svekrva i donese.
    Kaže opet svekrva: - "Hajde donesi onaj sir."
    Opet snaha diže palac i kaže : -"Važi", ali i dalje stoji na istom mestu.
    Opet svekrva završi.
    Svekrva opet:" Donesi čačkalice."
    Snaha opet isto reaguje.
    Odoše gosti, pa pita svekrva snahu:"Što mi ti ne doneseš ono nego mi sve palac pokazuješ i govoriš važi?"
    A snaha odgovara:" Pokazala bi ti ja ovo (podiže srednji prst) nego nisam mogla pred gostima."

7. Završava se svadba a mlada tužna. Nailazi svekrva i kaže: - Ne boj se, biće moj sin nežan!
    Na to će mlada:- Baba ne sviraj kurcu, ja se je*em k'o zmaj, nego gledam ko ce ove sudove da opere..

На butterfly*, tweety26 и mama89 им се допаѓа ова.
  5. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Една свекрва отишла на гости кај снаата. Поминала со прстот по сите полици, по телевизорот, шкафот, украсите, по сè што може да фати прашина... Го погледнала прстот и што ќе види! Целиот со прав. Веднаш ја прашала снаата: - Знаеш ли некоја поговорка за овој случај? – Мислејќи на поговорка од типот „Чистотата е здравје“. Снаата после кратко размислување: - „Свињата сегде ќе најде кал“.

На theowndemon, Eli23, MilaP и 5 други им се допаѓа ова.
  6. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    FB_IMG_1440669281265.jpg

На honey.11, LUCERKA, SimonaTino и 12 други им се допаѓа ова.
  7. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    На SimonaTino и mama89 им се допаѓа ова.
  8. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Искрено јас сум пишувала во темава...свекрвица е суупер кон мене...уште кога идев како девојка,па станав и снаа а посебно па сега кога сум трудна...иначе 3 год живееме во заедница,во куќа,мм едно дете е па има доста простор...и во овие 3г збор со свеки немаме кажано...иако она готви најчесто ...сепак за другите домачински работи е нулааа...добра жена е но мноооогу мрзаа ,ручек и машина шо пушта за други домаќи ски работи ништооо...јас кога дојдов се чудев ...бидејќи мајка ми па боолна чистотница и перфекционист е.Додека свекорот не и се развика не фаќа ништо и тоа со кавга...(facepalm)дури свекор фане со правосмукалка да мете...јас на почетокот сите соби прашина бришам и се качував на стол врз плакарите да избришам има шо да видам ....прашина три прста никогаш не избришаноо...:o и свекорот ме виде фаца дека направив и ми вика не се чуди никогаш не фатила свекрвати...а она си лежи и мака нема...и свекорот се нервира шо мува не ја лази и почнува кавга меѓу нив...друг пример кујната фаќам ја средувам ...и они беа на работа се враќаат и свекорот ми вика : џабее се мачиш она кога не одржава пак ќе направи хаос и не се замара...јас :?: ии кога почна да и вика на свекрвата мене и жал и глупо ми беше.а она не се замарааа ама ич...свекорот и вика дали ќе ти текне тебе да фанеш,мрзо,недомаќинка,од гомно поделе ја направи...ии мн други слични примери и веќе поретко фаќам кај нив бидејќи одма кавга....како да сум крива јас шо она е таква...на свеки зборот Генералка и е странски збор...никогаш не ми рекла ај снашке да напеаиме генералка ...никогааш ни па јас да чистам она да фане нема шансии...и викам на одмор кога беше и јас бев ајде да ја прередиме кујната и ми вика срце немаш ли попаметна работа уживај си 8-|ииии тоа е ...од пон до петок од 7.30 до 15.30 е на работа,а викенд слободна и си иде од работа јаде кафе и во 17 е во кревет спие до 22 и стане и стави ручек за утредента набрзака и гледа АХН филмови и во 1 си легне ...и така секој ден животот во спиење и мене....|( и свдкорот е ваков секој ден|( и се нервира и збори но арно вика он Се учи теле-не се учи вол.а колку и да вреѓа свеки како мало дете е вака е (lalala)(lalala)(lalala) мува не ја лази (facepalm) шо да и праиме незнаѓ ?:?:

9. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Ништо што ќе и праиш :D
    Ти чисти си за тебе да ти биде чисто, и за бебчето што го чекаш...:inlove:
    па тие нека си бидат како маче и куче меѓу себе - нивен проблем:D
    Битно тебе не те чепка никој,:D барем мирна глава ти е.

На girl-miri, Eli23, okcenzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    ќе белиме во септември ии затоа ќе си ја викнам мама она е специјалка хаха а имам пријателка има кирби правосмукалка ќе ни ја позајми,а богами и баба му на мм ( она живее со дедому во стан кој понатаму ќе биде на мм ) ее баба му е како мама.жената има 68 год а чудоо е чистотница се и свети се и е под конец,..пред да дојде летото и однесов 5 торбици летни алишта да ми испере и испегла сее беше тооп плакарот ми мириса уште од нејзиниот омекшувач...а сега здравје за бебушот пак ќе и однесам жената е закон.алал да и е...штета шо свеки не прифанала ништо од неа...но тоа е ...свекорот неќни за едно тавче 5 пати и го врати да го премие хаха тоа е не успеал ом 25 год да ја смени а не па јас за 3 год :D

На Eli23 и butterfly* им се допаѓа ова.
  11. mentalist.mk

mentalist.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    92
    А што правиш ти по цел ден?

На SimonaTino, ph.orhideja и Nausicaa им се допаѓа ова.
  12. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Мене ме прашуваш?? Мислам не треба да ти се правдам ...но сепак ќе ти кажам секој ден сум на работа од 16 до 22 и пред да бидам трудна правев се,сега со стомак до заби некои домашни обврски неможам да ги извршувам 8 ми месец сум господине ...поздрав пријатно

На <3 pleza4e <3, Едно Чупе и butterfly* им се допаѓа ова.
  13. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.543
    Допаѓања:
    97.362
    Koментаров(facepalm). Ами ако се премислат, а?]:)

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mentalist.mk

mentalist.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    92
    Си можела барем да видиш дека не сум господин, ми го пишува полот. Не можам да разберам дека не можеш да измиеш садови, или да зготвиш ручек затоа што си бремена. А за носењето алишта на жена од 68години да те пере и пегла навистина немам зборови. Поздрав и до тебе

На SimonaTino, baby-star, samovila.red. и 2 други им се допаѓа ова.
  15. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    ХА, ХА, многу си вицкаста |(|(
    Ај остајте го девојчето на мира, човек да не пише на ниедна тема...одма како орли над него ќе се насоберете, бог да чува!:headbang:

На honey.11, theowndemon, SimonaTino и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    @mama89, извини вака ама многу ти е малограѓански муабетот... Нит те вреѓа жената, ниту те тера ти да и чистиш ама важно мама е перфектна домаќинка додека свекрвата е мрза со по 3 прста прашина по дома...

На BabyStyle, SimonaTino, Doozy и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.543
    Допаѓања:
    97.362
    Адвокат си и ти на мама89 или што? Ајде не се узнемиравај заради тоа што некој друг бил цитиран, кулирај и свиркај си дури ти не си повикана во дискусија! И да, коментарот е толку без врска додаден во загради што покажува всушност како таа ги гледа неговите баба и дедо - КАКО СТАН!

18. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    никаде не спомнав дека ЈАС не готвам или уште помалку садови дека не мијам...ако убаво ми ги прочита постовите објаснив дека сее дома чистев,а муабетот беше за свекрвата дека не поваќа ништоо по дома ете тоа. А за бабата што и сум ги однела алиштата незначи дека јас не сум перела и пеглала,туку нејзе и ги однесов пола алишта,пола јас дома имаше 30 и вишее перални за пуштање нови плакари ни стасаа и сакав се да се препере пред да ги редам...и сакав да завршам побрзо а искрено сама толку многу неможев...жената е витална и сама се понуди...така да не гледам ништо лошо во тоа.извини за тоа господин не приметив.

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Па доволно пофалби сум прочитала од неа кон нејзината свекрва во едно 20 поста сигурно, и доволно ја запознав за да знам што и значи секој збор што го кажува, за разлика од тебе.
    Тоа што си прочитала една реченица од некој човек не значи дека можеш да го осудуваш одма.

На Едно Чупе, kristina.k, butterfly* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Не е точно тоа...сакав само да пообјаснам за што не живееме со нив...и станот веќе е препишан но тоа нема врска.што ѓавол ме тераше да пишам тука ....арно не си коментирав во други теми...ми се нафрливтее лелее ајде извинете од мене што ве вознемирив,јас очигледно сум лошата,иако нагласив дека си немаме со свеки лош збор префрлено...но тоа е тоа.останете ми со здравје и имајте пријатна вечер.

На anakonda88 и butterfly* им се допаѓа ова.