Па незнам што си ме цитирала, кога место мене си го даваш одговорот. Како да ми го знаеш размислувањето, затоа нема ни да ти одговорам, само ќе ти кажам од сите можни луѓе на светот, таа нашла со нејзе. Тоа е ниско. Ама сакам да те прашам кога ќе се доведеш во нејзина ситуација, нема да те јаде љубомора? Еве со тебе не оди на кафе, со неа оди? Ајде не си реална извини...колку да напишеш нешто.
Koga slusnuvame za takvi svekrvi,odnosno koga naiduvam na takva svekrva istoto bi go kazala kako slucajov sto e snaata. Nema stoda mesame sega treti lica koga pisuvame mislenje konkretno za ovoj post.Zenickata pobara sovet. Primeti? Moze site sme cepnale no toa ne ja interesirase zenickata sto pobara sovet. Cepkanje po tuga privatnost pai tvoja,sekomu smeta. Ako ne ti sssmeta daj si ja lozikata na site pa neka tti citaat. Sovetite za zenickava se najdobronamerni,direktni bez razlika sto taa e stavena kako vinovna. Na site ni e jasno deka moze ke ni preci komunikacija so bivsite no vo ovoj slucaj nacinot na koj e doznaeno e mnogu nizok. Ete ti posovetuvaj ja obratno,vo idnina i ti postapi taka,pa ke se uveris koj ke bide povinoven. Ke se naruci cela kominikacija vo semejstvovo,ke se izgubi celosno doverbata i sekoogas snaata kee bide za se kriva vo idnina oti poveke nikoj nema da i veruva.
Се додека маж ми оди со мене на кафе и ме третира како негова принцеза, свекрвата може да се дружи со кого сака Не гледам причина за љубомора, тоа си е нивен живот кој нема врска со мене. Јас немам никакво право да диктирам кој со кого може да контактира. Се додека бившата не оди на кафе со маж ми и се додека свекрвата не ни се меша во брак, тие две може да прават што сакаат, мене тоа воопшто не ме засега (и не треба да ме засега). Јас фала богу си имам другарки со кои можам да излезам на кафе па сосема ми е доволно свекрвата да се однесува кон мене со почит, ништо повеќе ниту барам, ниту ми треба
@surecheck Потполно се сложувам со ставот на сите горенаведени жени што те искритикуваа најдобронамерно бидејки си навлегла и срушила нечија интима. Воопшто не требало да се мешаш онаму каде што не требало, и воопшто да вклучуваш туѓ компјутер ради некоја небитна слика или пак ситница, претпоставувам се со цел да дознаеш нешто што најверојатно те мачело и најверојатно имало и мала искра за да се одлучиш на таков чекор, според кажаното секако од страна на свекрвати. Треба да сватиш дека ти и маж ти сте едно а свекрвати рајко и петко сосема друго, неможеш и несмееш да се мешаш во работите на свекрвати се додека таа се однесува пристојно спрема тебе како во случајов. Треба да сватиш дека се додека имаш хармонија и мир а пред се љубов и почит од маж ти, муабетите на свекрвари со таа девојка се сосема небитни. Во случајот ниту видов дека таа те оцрнува, ниту те оговара и ти прави работи зад граб, видов само еден пристоен муабет што стари како стари забележувам дека се повеќе обожаваат да куцаат на фб и да се муабетат бидејки тоа за нив е нешто сосема ново и интересно, и сметам дека свекрвати со овој направен муабет не го мислила ова на тој начин како што го размислуваш ти, тешко е, многу е тешко да се најде убавината во било која работа, а сите сме први и ни е најлесно секогаш од мравка да направиме слон и да се препукуваме за се и сешто а притоа никогаш да се сватиме и разбереме. Ете твојата ситуација е баш таква, размисли илјада пати пред да направиш нешто, што исходот на тоа нешто може многу да те кошта, можеш само да изгубиш доверба и почит а да добиеш кавги и расправии за сосема небитна работа. Треба да сватиш дека треба да си го гледаш маж ти и неговите постапки, а за муабетот од свекрвата со таа девојка и не е баш битен, ниту можеш да забраниш на некого да се слуша и гледа со кој сака, ти не живееш и не си во брак со свекрвати. И пак ќе ти кажам најдобро ова да го заборавиш и да не си рушиш хармонија за најобичен безвезален муабет, и никогаш повеќе да не се мешаш во интимата на другите околу тебе, гледај си го твојот дом и твојот маж, за други да не те интересира.
Ти си ме сфатила за мажот, но јас те прашав директно за свекрвата? Пак ќе те прашам прочитај убаво. Таа не оди со тебе на кафе, а со неа оди нема да ти биде криво?
Не била, тоа беше поставено прашање за Nausicaa што би било ако биде свекрвата на кафе, па на шопинг со неа, па почнува да зборува се најубаво. Nausicaa тоа што имаме различно сфаќање, не значи дека можеш да наметнуваш мислење. Секој си е различен. А nausicaa добро знае дека ќе и биде криво, само се преправа тука демек неее.
Да е свекрва и да чепне во твое фб има трета светска војна да настане се живо и диво и маче и куче ке свртиш против неа ама сега снаа чепка кај што не и е местото и истото важи и за неа И не не си отворила инбох случајно одамна си чекал априлика да и допреш до фб те копкало тоа дали се во контакт оти очигледно бившата и е у срце на жената Оди си по патот и не кажувај ништо на сопругот ке направиш кавга и сите ке си е*ите мајката ке ја разорлите цела фамилија и друг пат чепкање не
А зошто да ти биде криво, Бубаче, сè додека ти како снаа не си негативно засегната во муaбетите? Ни мене не би ме тангирало ова, ниту би се чувствувала понижено и навредено, сè додека нема маалски муабети од нејзина страна или мешање во мојот заеднички живот со сопругот повеќе од потребното. А таму во нивните муабети немало ништо друго освен баш типичен лаф-муабет за секојдневни работи. И не е така страшно, но можеби зависи од самиот карактер на човекот. Јас не сум тип на девојка што сака премногу блискост од тој тип.
Да ја сретнела свекрвата по пат бившата на сопругот твој, ако и била драга порано, сигурно ќе ја застанела и ќе го направеле овој лаф муабет што сега го направиле преку нет. Такви се старите со фб, ќе видат профил и си пишуваат како на улица да се сретнале, знам по моите дома, штом им отворив ги малтретираат луѓево по фб. Ко на гости да отишле, ко да си го сретнал а срамота е да го одминеш без нешто да кажеш. Остај си ја жената, не ја шпиунирај, не ја малтретирај. Ако досега си немала проблеми со неа немој сега раздори за глупости да правиш.
Си го даде одговорот на прашањето. Еве ќе ти болдирам. И одма напаѓате демек сте у право, одма се тепате. А членката не размислува како вас, па она е во брак со син и, а таа ќе си шета по други девојки. Место носот дома да и биде. Ајде кога ќе бидете во брак и го доживеете ова, баш ме интересира каков ќе ви биде ставот. Сега апла пишувајте си. И немам намера да се расправам, јас си имам таков став и не побарав јас помош. Нејзе ја погодило, не ги гледате емоциите и другите карактеристики, ја паднавте ко волк да убила, само затоа што не се согласила со вас. Боже сачувај. Јас и напишав да не создава раздор, само немаше кој да прочита.
Vaka sega da ne se pravime site pametni.Koga ke osetime togas ke znaeme,i mene ne mi bilo seedno koga onaka na carsija ke se sretnat nenamerno i toa uste koga bevme vo vrska ne vo brak,a ne pak na kafe da odat,kraj kraeva se znae od prilika za sto moze da razgovaraat.Kako prvo ako odi na kafe nema pocit sprema sin i aj jas ke se trgnam nastrana,kako vtoro odite i vie na kafe i svekrvata ja gledate i taa tamu ama ne so vas tuku so bivsata sigurno nema da vi bide seedno,i zatoa aj da ne se silime nedaj boze da osetime,a koga ke osetime togas ke razbereme sto kako pozz
^^ Да живеат во заедница, да делат многу работи секојдневно, ок, може нема да ти биде сеедно што ова го преќутила. Но тие се гледаат ретко и немаат некоја посебна близина. Плус, не е 18 или 20 години па љубомората да се подразбира некако, 30 годишна жена е, зошто би се чувствувала загрозено од неколку пораки што свекрвата разменила со бившата на синот? Најде во тие пораки нешто што го загрозуваат нивниот брак? Не. Од каде толку бурни реакции не знам. Еве ја замислувам мојата свекрва во иста ситуација, среќа што нема фејсбук, во пораките сигурно ќе и пишеше на бившата како жали што таа не е на мое место И нема да ми е гајле, искрено.
Кај мене не свекрвата, туку золвата е газ и гаќи со бившата на маж ми. Саглам бивша, неколку годишна врска, фамилијарни празници, слави, свадби, водена, претставувана, дружена, и се зближиле жениве и ден денес се другарки. Раскинала со маж ми, не им идело на нив двајца. Овие двете си одат една друга на гости, на шопинг заедно, едноставно си живеат. Јас со золвата па ич не сум блиска така, едноставно сме сосем различен карактер и не ни иде ни муабет ни кафе, за шопинг заедно па ич. На почетокот зовлата не знаеше како да каже пред мене, дека ќе оди кај некоја, или тоа ќе прави со некоја, вртеше, очигледно да не ме навреди ако сум јас од оние што бараат секаква дистанца од „радијацијата„ па само и реков еднаш знам која е, не треба тебе да ти е незгодно ако ја спомнуваш пред мене. Не ме интересира дали муабет прават за мене, за маж ми, или за времето какво е. Уште помалку пак ме интересирало за бившата од маж ми да прашувам каква е, или да се плашам од некои заговори од золва ми дека ќе му ја мести повторно на маж ми(погоре некаде видов некој напиша да не има свекрвата некаков таков подол план). Вода под мост. Ваквите проблеми навистина не ми се јасни кај веќе возрасни луѓе.Како - не се дружи со оној, има вошки.
Ova so bivsive sega me potseti na edna slucka so svekrvava moja. Sednati site da rucame i zenava pocna muabet da pravi i mu vika na mm *****znaes ova *****(imeto od bivsava) ke se mazela i mm i vika e arno airlija neka i bide i me gleda mm i pak ona prodolzuva lelee kolku dobra snaa ke bide ona,taka mi kaza idnava svekrva deka mnogu e zadovolna od neja(se gledame nie so mm oci v oci) i vika mm e ubavo sto se falela svekrvata sigurno i ona ke bide dobra svekrva pa zatoa taka vika Pa pak prodolzuva zenava eeeh pametis ti koga idese po nea,ja sakase pa edno pa drugo uuuhhhh kolku mi padna tesko ne deka ne znaev jas normalno deka si kazuvavme del od naseto minato. Denes si vikam ic ne mi e gajle sto ke kaze ili sto ke pravi svekrvata so bivsite ili so kogo saka,dali ke zbori protiv mene ama togas kako sto bevme prvi meseci brak so mm uh epten mi bese tesko i neubavo Taka da gledam so mm da ni bide dobro i da si se sakame nie dvajce a za drugite sto ke pravat neka pravat iako znam vo momenti ni pajga tesko i sme besni na toa.
I sveki znae cesto da ja spomne no mm ne i udara recka taa zboruva taa slusa,i na kraj ke i rece de ne me zamaraj i si zaminuvame vo dr soba pos moz razmisluva sto pravi ama taa e,vazno nas ni e ubavo sto bilo pominalo
Toa e tie ne pomisluvat ili eve na primer mojava namerno sekogas taka zbkri oti ne me prifajka kako sna. Sekogas znae da mi kaze del od bivsite kako ednata bila mnogu ubava kako drugata bila mnogu dobra sna i slicno. Ama jas ja znam veke pa koja i da bese na moje mesto taa ke bese kako so mene sto se odnesuva sega,ne e problemov do snaata. Samo sto covek so custa ete mu ide neprijatno i neubavo oti saka da osi ubavo so familijava od soprugov ama koga nekoj od niv nekas togas jas licno gledam da mi bide dobro so mojava familija(mm i cerkata) taka da drugo ne e vazno koga si ima ljubov megu nas i na mm mu e nevazno toa sto zbori taa.
Ти одговорив и првиот пат ама очигледно нема кој да прочита-нема да ми биде криво! Се додека се однесува спрема мене коректно, со кого се дружи си е нејзина работа. Свекрвата не ми е замена за другарка па да одам со неа на кафе или да се слушам по телефон секој ден. Таа жена му е мајка на тој кој го сакам и јас ќе ја третирам со должна почит, можеби еден ден и со љубов (ако заслужи, нели) но интимизирање и глумење ббф со неа ниту сакам, ниту очекувам.