Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Batali ja sto saka naka zboruva ili ednostavno odoklu zatni ja sekako da ne dojde do raspravija nego onaka na sala :D stom sin i te prifatil za nea manjevise koj ja sisa neka si go gleda dedoto tamu i neka uzivaat :)

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Ona me batali mene na eden nacin sto sga si sme sami so mm :) milina
    :D pa se gledame ednas mesecno koga ide na poseta i togas znae pak so istite prikazni ama jas i kazuvam deka imam povazni raboti od tie :D

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. merida

merida Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    267
    Јас се разделив со дечко заради ваква работа. Сестра му на дечкото објавуваше слики со неговата бивша и оставаше коментари од типот колку убави времиња ми недостигаш и уште некои такви патетики. И јас му кажав на дечково дека видов и најверојатно тој и рече нејзе (а патем таа мажена беше(facepalm)) и таа ги избриша сликите. После тоа работеше уште по активно на случајот. За останатите работи не му кажав на дечкото. А крајно се изнервирав кога за роденденот тој и дал пари да ми купи поклон и ми донесе едно L фустанче а јас носам XS. И не беше тоа толку страшно колку што беше кога стави слика како бившата го носи или го пробува или заедно го купувале. не знам небитно. Тоаш м кажав крај прашуваше зошто ама не му кажав. Не знам дали не приметл на сликата или се правеше на будала ама не ми беше важно.
    Во врска со постот.... И јас не го сметам за нормало тоа свекрвата да е блиска со бившата. За едно здраво кога ќе се видат е ок ама да се понашаат како пријателки тоа ми е ту мач. Али сепак не би реагирала бурно. Еднаш свекрва ми кога бевме на гости на малата и даваше мече и тогаш спомна дека е од некоја бивша и му вика на маж ми онака на смеа демек од оваа мечето е?! и јас нормално на смеа и викам на керка ми а таа бебе- дај мама да ги фрлиме и неа случајно и падна од раце и тогаш реков гледаш и керка ми го неке хахахах на смеа нормално. и тука заврши се.

На samovila.red., forumka и butterfly* им се допаѓа ова.
  4. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Дај бре жени кажете ги позитивните страни на свекрвите? :D:D
    Секој човек покрај негативните има и позитивни страни :P
    Дај малку да ја разведриме темава:D:D

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. merida

merida Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    267
    Тоа веќе е научна фантастика :)

6. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Sig gi nema,bar mene seuste ne mi se poznati :D

На bella.s и girl-miri им се допаѓа ова.
  7. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Ја мајката, ги нема аха.
    И вие еден ден ќе бидете свекрви па ќе ве видам.

На CameliaMiller, thegirld, LUCERKA и 2 други им се допаѓа ова.
  8. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Зошто :) ?
    Баш ме интересира дали има нешто што ви се допаѓа кај тие жени :D... Било што...
    Покрај негативните работи ...:P
    Еве јас ќе почнам...
    Ми се свиѓа што е средена жена и покрај годините, значи не се запоставува иако е стара.
    Педантна, дури некогаш и премногу. Јас сум болна педантерија ама таа е бетер:D
    Ми се свиѓа што не ме замара со бабински муабети, не прави адети и обичаи.
    Ми се свиѓа што не оди по комшилук да оговара како повеќето стари жени:?:
    Ми се свиѓа што реши да се смени на позитивно за среќата на син и, :o не отчекував од таков инат.
    Исто така ми се свиѓа што прифати да ги решаваме проблемите директно очи во очи и да не излегуваат надвор од домот. Од луѓе слушам само убави работи за мене кажани од нејзина уста иако имало и кавги големи меѓу нас.

Ај доста ви е за сега,:P ако реши некоја да каже нешто позитивно ќе ви кажам уште :P
    Негативно има многу, ама да се фокусираме на позитивното де:D

На eloves, PUPICA, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  9. merida

merida Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    267
    Еве ќе ти кажам јас и мојата горе - доле е таква!
    Ми се свиѓа што 2 пати оде на фризер во неделата а јас кутрата на 2-3 месеци еднаш за стрижење,
    што е ладнокрвна и си гледа само за себе,
    и мојата не шета по комсии туку од работа дома и леже како крава на трева,
    што не се замара дали има што да јадат, готве еднаш неделно - пржи се можно и пика во фрижидер за кога ќе му се јади да си вадат,
    што успеала од свекор ми да направи муле, таа цел дена на работа седи под клима и си ја лади а тој кутриот на 40 степени работи надвор и ја носи госпожата на работа и ја зема па и уште вика дека КУТРАТА СКАПАНА Е ОД РАБОТА а тој кутриот е за жалење.
    Има многу работи што ми се свиѓаат кај неа ама јебига не можам да бидам како неа.....
    Ова го кажувам со многууууу сарказам да знаете

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.124
    Допаѓања:
    67.160
    http://forum.femina.mk/threads/Свекрвите-и-снаите-задоволни.17333/
    Еве ви тема кај што можете да си наведете позитивни страни, иако е со значително помалку страници.:wasntme:
    За ова со свекрвата и бившите и мене ми е малку чудно, јас од моја гледна точка не би останала во контакт со негова мајка. Штом меѓу нас не успеало не гледам причина зашто би си губела време со мајка му, каква и да била. Повеќе би гледала да имам пристоен однос со мајката на сегашниот.

Ова со чепкањево по профил си го кажала тука и не го кажувај на друго место. Морам да се согласам со другите, ти оставила клуч жената, ти укажала доверба, мислам, можам да замислам ти колку би се налутила да дознаеш она да направела такво нешто, само стави се на нејзино место. Не си прочитала ништо страшно и компромитирачко, едноставно заборави дека тоа се случило и гледај да си го одржуваш коректниот однос, и тоа е тешко во денешно време. Не си создавај сама проблеми таму каде што ги нема. А ако сакаш да бидеш поблиска со свекрва ти пробај да најдеш заедничка тема, нешто што ќе ве поврзе и подобри го односот доколку ти пречи што сте на дистанца.

На samovila.red., anel, tessie и 7 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.595
    Да се приклучам и јас кон муабетиве, кои ете почнаа :)
    Јас си ја обожавам мојата свекрва, за мене таа значи многу, една и единствена ми е, многу ја сакам и почитувам.
    Позитива ми е најголема во секој можен поглед.
    Немам никакви предрасуди и негативности со нејзе, а не верувам ни дека ќе имам бидејки умееме да разговараме и одлично се разбираме.
    :$:angel:

На toogood, poenta, cresa-jagoda и 11 други им се допаѓа ова.
  12. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Мојата свекрва едвај на мене се сеќава која сум, така да бившите најмал проблем.
    Додуша, додека си го имаше паметот ја купував со цигари, храна и чистење, и мислам ме сакаше женава. Ок, кажуваше фала и дека стварно и значи, ама ќе си го присвојам тоа во сакање. Сега ме сака оти јас и кажувам дека највеќе ме сака од снаите.
    Во стар стил, пак, јас на темава одамна немам видено проблем снаа/свекрва озбилно вреден за мозгање.

На tessie, CameliaMiller, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  13. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Еве јас ќе се пофалам вака касно од мојата сега покојна, па фрлајте со дрва и камења:D
    Жената си имаше и мани и доблести како што ги имам јас, ти и вие.
    Немој сега свекрва вештица снаа ангел со рогови, никој не е совршен а земјени светици одамна се изгубен вид.
    За бивша младешка љубов од мм не ми кажуваше, ама со таа дома што ја имаше кафе ќе се напиеше муабет ќе затераше:) Еднаш работата ја дотеравме двете да завршиме во бар кај ни се тресеше полу гол маж со јака задница и предница:D Тоа дека снава добродушна да не остане свеки сама си ја поведов на изненадување од пријателките(facepalm):D Е, додека снаа црвенееше ко млада невеста свеки редеше евричи на јака задница и предница(facepalm)Кој ти е мор крив кога јазик ти бил побрз од паметот:P
    И така, дома си дојдовме полу начукани и таа ми вели, немој снао да те натера ѓаолон да кажеш на твојон кај сме биле те однесе матната:?: Е што да ме однесе другиот ден кафе си бапнавме мамурлак си трезневме8) Немој да мислиш мама е порна, чекај прашај ја снаата:devil::angel:

На okcenzi, Sky-butterfly, CameliaMiller и 20 други им се допаѓа ова.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Samo jas li vidov deka vinoztka ni pokaza deka ima tema posebna za pofalbi?:P

На DVAANGELA, MilaP и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Дури и ја оправдувам свекрвата што си пишувала со бившата, да ви кажам право. Стара е, сака да си направи муабет, а surecheck има ладен и пресметан одност спрема неа. Била коректна, мажот си го праќала да се расправа со неа... како готово, од старт се тргнува дека свекрвата е зло, па каква сака да е. Жената е океј.

И сега, сигурно сака да се дружи, да си прави муабет, да си пие кафенце, па има страв да се обраќа на снаата нешто да не и згреши, па оваа да и го прати нејзиниот син.

Зашто, @surecheck не станеш поблиска со неа? Се гледа дека ти верува. Оди некогаш сама кај неа, а не да одеТЕ. Ќе видеш како ќе заборави на бившата. :D

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Abe taman si e rab,no ako gi ima dobrite ke gi kazeme i toa so zadovolstvo no koga ke gi otkrijam,a vaka na prazno da falam nekoj nema sansi,a koga ke bideme svekrvi cisto sumljam deka ova skolo ke go prumenuvam,ne se raspravam si pravime muabet :D

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  17. paloma111

paloma111 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    59
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ова како за мајка ми да си пишала :) на сите постови што ќе и се појават пишува по нешто :)

На anel му/ѝ се допаѓа ова.
  19. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Majka mi nikako da sfati deka ne e nekulturno nekoj da se vkluci na fb ili skype I da ne mu pises (facepalm). Ete snaa mi moze si misli deka svekrva I e mnogu dosadna :lol:

На Daydream, toogood, stefanija70 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Е не можам да не пишам и јас за темава кога веќе ја почнавте.
    И со мојата свекрва не се сакавме додека бевме 7 години во врска.Додуша она не ме сакаше а јас како ќе се постави некој спрема мене така се трудам и јас.
    Де му носеше девојки колешки или што знам кои беа,и тоа во мое присуство,де му местеше други...свашта.Бев љубоморна ми сметаше не викам не,ама поминав преку тоа зошто мојов секако не и реагираше на такви испади.
    Многу сакаше други снаи (бивши на маж ми додека ние имавме паузи),ама штета,не и се исполни желбата.Во брак стапивме и бебе си чекаме,за жал јас сум и била пишана снаа.Нејќеше да се помири со тоа очигледно,па слики на фб ставаше од негови бивши,искачаше на кафиња на шопинг со нив,па и неколку пати начекав поминувајќи како пишуваат на фб.
    И пак ќе речам треба да сум без осет да не ми сметало.Напротив те јаде некој црв внатре,ама кога он е со мене и ми е посветен и не се замара со тоа,они може да се превртат и главечки ако сакаат.Јас сум таа што створила фамилија со него,а они ќе си останат меѓусебни неостварени желби.Иако знам дека и сонив исто би било али ај ете јас ќе си се гордеам со титулата најлоша снаа :D
    И морам да напоменам дека сега сме во добри односи...нема друго чаре,мора да сме добри...додека сме :D

На galapce, Oscar Lady, Eli23 и 10 други им се допаѓа ова.