Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Кoлку гaќи купувa и кaде ги стaвa не е твoј прoблем. Зa пoдaрoците мoжеш oнaкa низ муaбет дa јa прaшaш, нo и дa ги дaлa некoму или прoдaлa не требa тебе дa ти е гaјле, ти си и ги дaлa нејзе, a aкo не и требaaт мoже штo сaкa дa прaви.
    Зa фaрбaтa не знaм, прaшaј јa.
    Иaкo јaс не би реклa ништo, би се зaсрaмилa зoштo детaлнo пребaрувaм туѓи oрмaри, сo изгoвoр елекoт гo бaрaв.
    Тoј штo бaрa сaмo елек нa негo ќе се скoнцентрирa a не дa aнaлизирa штo имa a штo немa.
    И пoд душекoт кaде спијaт елекoт гo бaрaше?

На tamche995, baby-star, eloves и 17 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.086
    Допаѓања:
    268.994
    Јас не знам зошто под душек поклонот? Па и испран?

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.452
    Допаѓања:
    38.503
    @westt немој да се замараш со такви работи, ниту да и велиш нешто.
    А со гаќите не разбрав, зошто ти е проблем колку си купува или колку добила на поклон?

4. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @westt прво, ме интересира што фарба ќе беше тоа, па не ти сама, туку колешка на свекрва ти да ја купи.
    Второ, што е битно колку пара гаќи има жената и дали ги добила на подарок или самата си ги купила.
    Трето, подароци кои се купени не се перат, туку со етикета се даваат, да се види дека се нови и да се заменат ако не е добар бројот итн. Што е битно што кесата била црна? И зошто си го пикнала подарокот под душек?

Последно, ме интересира дали го најде елекот?

На j......s, eloves, stefanija70 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    А зошто со свекрва ти си ги броите гаќите? Јас незнам колку гаќи имам дома, вие двете си знаете меѓусебно, па дури и си пресметувате кој колку потрошил на гаќи. Се и сешто ќе прочиташ!

На kjukli, kukla21, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    А кај свекорот? Што има?

На eloves, irenna, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Не го пикнала она, туку таа ги купила и и ги дава, а свекрвата ги испрала и ги ставила во црна ќеса под душекот каде спие.

@westt и јас ќе ти кажам не се замарај. Ти си и ги дала, а што како ќе прави таа нејзино си е.
    Остави така зашто верувај само живци ќе изгубиш и нема да смениш ништо.

8. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    @westt те разбирам целосно ама џабе ќе се нервираш и ќе се прашуваш што направила со подароците и сл. ама и да и речиш верувај нема ништо да смениш.И јас се што имам досега дадено,не знам дека некогаш го облекла или употребила.Последно пред месец купив скап парфем како што и за мене не сум си купила,па гледам дека кај што и стојат шминките и парфемите го нема и знам дека и е даден негде кај друг или фрлен АМА јас повеќе не се нервирам за тие работи,сфатив дека така прај и готово не се замарам.

9. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.693
    Допаѓања:
    35.621
    Луѓе какви сериозни проблеми имаат со свекрвите, вие тука со глупости се замарате!!!
    Аман најдете си друга занимација!

На kjukli, eloves, stefanija70 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Типично за жена во години. Старото да си го користи, иако е за фрлање а новите работи да ги мота, завиткува, пика и да ги чува со години. Немаш причина да се нервираш и замеруваш. Не е убаво да чепркаш макар и да барал свекорот. Ехееее мојата свекрва еден ден ко ми ги отвори шкафовите. Имено ни понуди да ни даде некои постелнини и ќебиња да не купуваме. И ме викна да ми ги покаже да одберам. Кога го отвори шкафот, луѓе мои, па таму имаше ќебиња и постелнини незнаете колку многу. Па кога почна да вади, вакви, такви, со и без чипки, некои веќе од стоење не беа за употреба. А меѓу нив, разно разни ќесиња со по нешто внатре (исто ко твојата свекрва). Имаше и гаќи, имаше и спавачи, пижами, парфемчиња, папучи. И па да видиш и јас си ќарив два пара пижамки памучни. Кој знае од кој и беа поклон.:D Баш ми е гајле, памучни дебелки, супер ми дојдоа, плус две фротирски постелнини и неколку ќебиња, фала и. (на некои пошува made in yugoslavia:rofl:)
    Така да ќути си трај си, немаш проблем.

На eloves, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, fighter и 14 други им се допаѓа ова.
  11. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    @irena.1 , исто, исто, најисто како тебе... хаха... и јас кај свекрва ми еднаш ми вика ела да видиме што има во плакарот да ви пратам нешто.... па покрај постелнини, внатре завиткани кесиња полни чорапи и секаков веш неотпакувани, вика овие за душа што ми ги имаат давано. Па пердиња, завеси, чаршафи, крпи, блузи... нешто пожолтено, нешто уште како ново.... едноставно со години не чепнато. За мене сето тоа сосема нормално... ништо страшно за по форуми пишување. Иренче, ептен ме потсети со ова... ко јас да сум го пишувала :D

На eloves, Bozica1980, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.465
    Допаѓања:
    48.566
    Озбилен е муабетов со гакиве ?

На kjukli, eloves, stefanija70 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. westt

westt Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    164
    Не ми забоде тоа колу гаќи си купува туку тоа дека постојано лаже дека купува или не купува. Самата ми се пофали види снао колешката ми подари гаќи . И после неколку дена излеваат куп нови гаќи . Па добро бе не криј кажи си купив и готово. Под душек случајно чепнав додека ја менев постелнината дека син ми спие со нив . Не сум и противречела па макар и ме вреѓала сум си ќутела , ама со што заслужив да ме лажи мене или син и од кој леб јаде уште. Работи таа ама плата 5000 дека работи пола раб време дневно по 4 саати во различни смени. Па не лажи бре кој ке ти каже нешто ако си купиш сама мада и задолжени до гуша уште плаќаме вересии каде се задужувала.

14. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Јас никому не му кажувам гаќи кога си купувам, извини можеби затоа не се разбираме. Ниту мајка ми, ниту свекрва ми знам кога купиле гаќи, колку пара, дали кажале или не... мислам нели смешно е да си кажувате такви работи :D Можеби јас грешам, поправете ме ако е така, ама кој кога и колку пара гаќи си купил е негова работа и доста интимна би рекла. Ако сака да каже дека добила поклон добро, ако не сака да каже дека купила пак добро.... стварно, искрено, фала не треба да ми кажуваат луѓето кога си купиле гаќи... ту мач информејшн!!!!
    И па ако сте задолжени до гуша сигурно гаќите дома не ве спречуваат да ги вратите долговите, ај без гаќи шетајте ако не... можеби некогаш кога си купила сте и се развикале дома (не мора ти, некој друг, мт, свекор ти), па сега ќе крие и ќе лаже на поклон оти добила... Абе Бог да чува, ова со гаќите сериозно ме запрепасти.... кажете адреса јас ќе ви испратам гаќи само ве молам не си замерувајте дома.

На baby-star, kjukli, stefanija70 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Ама остајте гаќите, нели проблемот беше со фарбата?:?:

На j......s, eloves, stefanija70 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.086
    Допаѓања:
    268.994
    @sesilija за гаќи пари се нема, ама фарба.... е него како!!
    Озбилно, јас на мајка ми не и претурам по гардероба, некогаш јас немам пари за на работа да одам па се мислам и од дома лепчиња мачкам, немам ни намера да и се мешам во финансиите... малце ми е настрано, ама ајде... Еве јас немам свекрва, ама @jacqueline.s има, па скроз исто мислам како неа :) :) :)

На m.i.g и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  17. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.239
    Допаѓања:
    56.952
    Веројатно ова е проблемот. Можеби не си и’ префрлила дека леб јаде од вас, ама се гледа дека тоа ти е на ум, а таков став се осеќа верувај, колку и да се правиш фина пред неа. Па кога ќе си купи нешто, незгодно и’ е да каже затоа што очекува ти да помислиш 'види ја оваа си купува а пари за домаќинство не дава'. Ако каже, ќе испадне дека гаќи од 100 денари не треба да си купи зашто плаќате вересии. Затоа крие.

За фарбата немам одговор, мистерија ми е. Друг пат купувај си сама. И не чепкај по туѓи работи, секому му треба приватност.
    Ако си ваква ко снаа, којзнае каква свекрва ќе бидеш. :D

На baby-star, j......s, slobodka и 15 други им се допаѓа ова.
  18. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Ма сето ова е too much info, почнувајќи од гаќите, фарбата, па се до спиењето на детето со бабата и дедото.
    Ама не е крива таа што пишува, крива сум јас што читам вакви работи.

На j......s, Offspring, kjukli и 21 други им се допаѓа ова.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.239
    Допаѓања:
    56.952
    Елекот на свекорот... и црното најлонче! :rofl:

На kjukli, eloves, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Ете гледаш, ги заборавив овие работи, а сѐ почна со елекот.

Сега се покренуваат повеќе прашања:
    Дали е најден елекот?:bandit:
    Дали успеала да се исфарба со една фарба?:sweat:
    Дали свекрвата ќе се фарба со другата фарба или можеби ја чува за следниот месец да ѝ ја даде и наплати, а веќе ѝ е купена?:cash:
    Зошто најлончето е црно, дали е можеби тоа поврзаност со црна магија?:o

Последна измена: 13 октомври 2015
    На Offspring, kjukli, eloves и 13 други им се допаѓа ова.