Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.364
    Допаѓања:
    286.486
    :!:Плус ако е поголем верник викни еден оџа, може ќе се упрпа

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  2. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    маж ми е буквално на моја страна секој ден се расправа и со неа и со татко му ама невреди бе ијас повеќе неим молчам вракам на се ама да имаш со еден проблем ке излезеш некако на крај ама со цела фамилија е тешко најмногу мие жал што син ми на оваа возраст мора да слуша караници. до сега го држев во соба ама еве веке заладува а се топлиме не шпорет ке мораме кај неа да седиме незнам како ке ми помине зимата лани додека бев бремена ми студеше многу и се облекував ама дете мало неможиш плус кај и дае ке почне да лази. сега на ова време ладно синми беше болен со темп а таа отворени прозори и врати и дојде мајка ми даго види и и вика еве сама е крива јас и вела капа да му облечи таа неслуша и го држи само горе и таа и се врати и вика епа дете мало во промаја неможе да седи зато е настинат уста повеке не отвори. додека бев бремена ако ми се сојадеше нешто маж ми преку прозор кеми го подадеше за да невидат. на сите најмногу ги боли што имам подршка од маж ми што неме препушти на нив

3. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    хаха небе верува само во пари ништо друго

4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.364
    Допаѓања:
    286.486
    Живеете 4 генерации во еден стан. Не знам кој да е, па ќе пукне тиквата.

Плус стари, склерозни, табиетни...
    Нејзе нема да ја смениш. Ќе мораш само себе, сопствениот поглед на нештата или живеалиштето да го смениш.

На kjukli, eloves, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  5. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    @malooto , кога е така, тогаш само на игнор и по свое терај си. Пази, ти готвиш, може и гладна да остане... не давам идеи, btw. Пуштај си печка кога сакаш, прави си што сакаш, ако се јавува кај мајка ти, нека и вели таа - те молам не ме замарај со глупости. Ако си ги вика ќерките да те колваат речи им, олабавете ме. И биди груба и гледај си го малиот на прво место.

На kjukli, eloves, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Не можам да си поверувам за какви "банални" работи се расправате и им замерувате на свекрвите.
    Моето семејство брои 9 члена...Деветтттттт-во стан од 100 квадрати. (facepalm)
    Свекор,свекрва,јатрва,девер,внуче,золва,јас,мм и син ми.Ако застанам да пишувам поединечно во секоја тема за секој ќе напишам цела книга...
    Некогаш ми иде да си го фатам патот и да си се вратам кај "мама и тато" ама сепак и тоа не е соодветно решение.

7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.967
    На j......s, eloves, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  8. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    пробав и така кога дојдов невеста ми вика ние вечера не правиме тука јас ок неправев сега па викат гладни седиме немат кој да н направит јадење и идат снаите што патем еден двор не дели со чинии и и велат леле те жаламе што те најде сама си крива го раскочивте на внукти затоа така ти прават додаваат масло на огнот секој пат. ќерките и се пет а сина сосе свекорми троица па кога ке се фатат сите јс се тргам на страна а маж ми од седум до осум работи

9. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.239
    Допаѓања:
    56.952
    @malooto додека живеете со неа, нема да има подобрување што и да поправиш, каков совет и да побараш. Ние овде не можеме да го решиме проблемот. Единствен начин е со мажот ти да побарате решение надвор од таа куќа.

А овие од Курир и сајтовите од каде што преземаат текстови... не да измислуваат за кликови, растур прават. За срамота.

На stefanija70, vitamina и tessie им се допаѓа ова.
  11. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    истото и ние помисливме ама свекор ми нее работо способен може да се каже дека е половина инвалид неможеш даго оставиш така сепак е родител се молам само барем тој да се смени кога ке почине старава

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.478
    Допаѓања:
    103.690
    Чекај тој лук ти трие на глава ти го жалиш? Абе дај не зезај. Сама си крива, си и дозволила на старата така. Ако ми се јаде да не направам вечера? Толку ќе дочека. Јес да ти си дошла снаа таму, ама на сила не си дошла. Очигледно нит мти не е цвеќе за мирисање. Дете да ми седи во ладно, па толку ќе дочека и тоа. Се, и почит и се, постара е, треба да се има почит ама ова е претерување.

На stefanija70, Gosh, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    @malooto Направи тие да се плашат од тебе и твоите постапки и зборови, а не ти од нив. Таа луда, ти уште полуда. Терај по свое. Подобро да бидеш лошата, злобната, лудата, ненормалната итн, отколку глупавата.

И како може детето да го оставаш да седи, само зашто морало да чистиш низ дома? Ќе фатиш тоа што можеш, тоа што не можеш - неможеш и крај, а тие што сакаат нека зборат. Детето треба да ти биде на прво место, а не да робуваш на една баба од 82 години и нејзините поданици. Маж ти каде е во случајов? Абе некогаш сами си ги правите работите, не знаете да кренете глас малку, да отворите уста и да си кажете некои работи на време, па после кога ќе ве подгазат касно е. Па уште дете мое да чувам во ладно, маж ми ПРЕКУ ПРОЗОР да ми дава за јадење само за да не виделе, во деветти месец те терале да работиш тешки работи? Да ми диктира живот некој што така речено од мене зависи? Премногу ќутите, премногу. И затоа вака ви прават. Се' си има граници и толеранцијата и почитта и возраста.

На eloves, stefanija70, Gosh и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    Најголемата грешка е што луѓето се срамат од озборувања, што ќе кажат овие,пријатели, соседи, роднини па к..ци палци... Не смееш да дозволиш детето да настине< да се разболи не дај Боже ради жена која го проживеала своето и нема што др да прави освен да најде некоја занимација во случајов ти си тоА. Не дозволувај раатот да ти го пореметува никој. едноставно не прави муабет ако те рпаша нешто одговри ако не седи си одмарај си нозете у вис и уживај а ако дојдат роднините и она почне да зборува фино лепо изнеси го и своето мсилење својот став, своите маки... зошто да чекаш маж ти да дојде од работа па да се расправа..ти нели си дел од таа куќа? биди храбра, покажи малку заби.. Не ми се отвара уста за маж ти ...да ми подава јадење од прозор да не го видат?????? па чим он се ПЛАШИ како очекува жена му да е храбра? и најискрено ти кажувам размисли си малку дали ќе цимолиш цело време или ќе превземеш нешто у свои раце не ради тебе туку заради златото што го држиш у раце ..имај убав ден. ..и апел до сите ВЕ МОЛАМ ВЕ МОЛАМ ВЕ МОЛАМ НЕ ТРПЕТЕ ВРЕМЕТО НЕМА ДА ДОНЕСЕ НИШТО ПОДОБРО АКО СЕДИТЕ СО СКРСТЕНИ РАЦЕ... уфффффффф

На kjukli, stefanija70, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 4 други им се допаѓа ова.
  15. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    ne deka se plasi tuku posle toa cela nedela ke ima raspravii i moja bese ideata za toa. inace as pordi deteto kupi kamin za vo soba go stavivme za da mu palam ogan na maloto. ednas se rsi ke se delime vika zema i sporet za gore vo spratot no jas pa glupava ajde mu vikam ke slezime dolu kaj niv bas poradi toa pocnaaa site majtap da igraat na nasa smetka a i mi pada zal kaj sto go kledav svekormi kaj sto i nosi stvari za da napravi taa rucek potocno cela nedela bea so przeni jajca salama i majonez a jas gore kuvav za nas nemav srce za dagi ostavam taka za nejzinite snai ako im tekne daim donesat nesto nemam srce daim go storam toa

16. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    Нема потреба да ги мешаш дргите снаи дали носеле или не носеле ти живееш со нив..не те разбирам ЖАЛ ТИ Е ЗА НИВНАТА НЕУХРАНЕТОСТ, А НЕ ТИ Е ЖАЛ ЗА ДЕТЕТО СВОЕ ДА ТРПИ???????

На kjukli, stefanija70, bella.s и 2 други им се допаѓа ова.
  17. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Ма дај ти се молам жено, значи си имаш услови да си живееш одделно на горен спрат, ти си запнала да седиш долу во дневна со бабата.
    Што си ти, мазохист?

Што е толку тешко кога си готвела горе да им симнеш долу и сите да бидете среќни?

На Offspring, kjukli, eloves и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Лесно ни е нас овде да седиме и да делиме совети, таа си знае.
    Претпоставувам живее на село каде што се’ мора да се работи. Бабата живеела во куќата, па еден од синовите останал да живее со своите (свекорот), па сега и внукот живее во истата куќа (сопругот).
    Остала родбина е во ист двор со различни куќи и се е на куп.
    Животот на село и во град не е исто. Таму се чува стока, се работат ниви за да се опстане.
    Кога нејзиниот сопруг решил да остане на истото живеалиште, значи ја земал целата обврска и за старите.
    Таа не може да му се посвети само на детето кога целата околина е збрка.
    Ништо теши се дека еден ден ќе бидете без бабата и колку што можеш игнорирај, терај си по свое.
    Ти како млада невеста без поткрепа од мајка, свекрва, според нив треба да ја крепиш куќата. Тоа е тоа живот.Сопругот бидејќи работи по цел ден не чекај некоја помош од него освен поддршката.
    Ако згрешив некаде исправи ме, тоа е мое мислење.
    Едит: За сите останати што и велите да ги батали не сте во право, жив човек во иста куќа не се баталува така лесно.

На kjukli, eloves, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.178
    Допаѓања:
    17.757
    Маж ти ти подава храна преку прозор да не видат? :x
    Епа извини на дирекноста, ама маж ти е пичкица и затоа те зеле низ нозе.
    Море нека се развика све у пм нека отера. А не нејќел кавги да прави. Ако сте толку мирољубиви седете и трпите.
    @Daleron родена сум и израсната во село. Во комшии доаѓале многу млади невести, па секоја си терала најнормален живот како на невестите во град. Немам видено некоја да оди на нива да копа, а камоли трудна. Јас мислам дека нема врска дали си во град или во село, Старите си се научени така од времето, а синот тука треба да пресече некои работи и помалку да им се плаши.

На eloves, stefanija70, Gosh и 4 други им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.478
    Допаѓања:
    103.690
    Честитки, ти си новата Мајка Тереза! Абе девојче, не си го комплицирај животот, они ти го загорчуваат животот ти ги жалиш. Море ќе им готвам и ќе им симнувам ама не дозволувам да ме малтретираат. Што сакаш да постигнеш не знам, од една страна викаш зло ми прават, од друга страна ги жалиш, што се обидуваш да постигнеш?

На kjukli, eloves, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.