Да ама зависи од кое село, не се сите села исти и сиот народ не е ист. Сепак тоа беше моја претпоставка.
Таа има пред се должност да и го заштити бебето. Да ги лупне на игнор , да се тргне горе и да му обезбеди да расне во нормална средина. Вака гледајќи ги нив, ќе го истрауматизира детето од мало. Сега пак ништо не разбира, ама понатака и те како ќе му влијае на психофизичкото здравје. А они ако си се толку силни на вилица, што ти е гајле дали е полуинвалид или стара, нека си се гледаат колку можат. Можеби така ќе разберат колку си им вредела и колку се кадарни самите. Налет живот ако еден залак леб не можеш да го изедеш на мир
Е Луна исто и ја го викам де, дека се што прави прави на штета на детето. Мало? Ма од прв ден пијат ко пијавици. Знам што значи семејно насилство и дисхармонија, многу добро, затоа подобро со време да ги реши.
Сите имаме право на мислење и секако побара совет мислам дека е соодветно секој ѓто мисли да си каже.. јас не викам дека бабата ако не може да стане да не и помогне или на свекорот да не му даде за јадење но едно е да помагаш друго е да слугуваш и да трпиш секакви трауми. се сложувам со луна сесилија и ангелоф арх ...јас би им симнала јадење сесилија мн убаво рече секако не би дозволила да гладуваат но мн повеќе ќе ме ценат ако видат што ќе изгубат.. а можеби не сте финансиски спремни да се одделите на горниот спрат сепак мало дете требаат пари може ја користите пензијата на свекорот или бабата ама не е тоа причина да ве работат како сакаат извини на израз. ке јадам леб и сол ама нема да дозволам детето или маж/жена да ми трпат..да му се помоч.м на парите и на се ако немам мир и спокој... не сум бездушна секако нема да ги сотавам да скапуваат и гладуваат ама за свое дете богами да не помсилам што би можела да направам
ne sme tipicno semejstvo kade sto ima stoka i nivi nitso od toa nema ima samo nadvor uste pred da dojdam vrt kade sadele pa i sega sakase jas dago odrzuvam ama jasmo im kaza mm taa im rece kego gleda deteto ne vas a dodeka bev bremena toj neznaese deka jas kopam nadvor se toa pravev bez da znae toj zatoa sto e izbuvliv i bi napravil nesto sekoj pat si velam falamu na gospod sto go imam nego kako podkrepa a inaku gi nema zemeno kako obvrska mm taa si prima penzija od stariot i svekormi zema mala penzija a mm parite gi ima nastrana so toa pocna se deka toj ne dozvoluva da ni se mesa vo zivotot a taa saka parite toj nea dai gi dava a nie koga ni treba od nea da zemame i daja prasuvame dali da izlezeme ili kupime nesto ama toj i vika moj zivot moja rabota. drugite od fam site mu skokaat verz glava deka odkako se ozenil poveke negi baral i ne go interesiralo za niv tuku ja gledal samo zenata i sinot. ednas dojde od rabota i mi vika spremajtese ke izlezime i taa pocna sto baras da izleguvas ako ti se seta odi sam sto gi nosis so tebe i toj i se vrati i vika ako bese da setam sam nemase da se zenam. nea najmnogu ja boli sto toj nedozvoluva nikoj damu rece nesto protiv mene nitu a rece nesto vo negovo prisustvo. site pocnaa da go odbegnuvaat zatoa sto toj nema vlakna na jazik se veli vo oci pa koj sakal se lutel . i da sepak sovesta nemi dozvoluva dagi batalam ijas ke dojdam na nejzini godini pa nebi sakala nekoj dame batali
Епа штом си испаднала глупава, а вистина така си испаднала сега ќути си. Немаш право да се буниш, и да го нервираш мм, тој ти обезбедил услови. Што ти е бре. јас што сум сама во стан па дур не почне грејна сезона сите соби ги загревам со клима и панелки, па неможе јас и детето ко казнети цел ден во иста соба да седиме, па уште и баба да има во собата, боже сачувај. качи си се горе греј си се и готвиси на раат. еден е животот или пари или нерви ќе штедиш, бирај.
е да де дај боже да стигнеме до нејзини години ама вака ќе и правиш на снаата????? зошто инаку би те баталеле???
Епа тогаш тој е заклучокот, ти си мазохист, сама си избрала да ти биде така, и сега уживај во сопствената агонија.
Колку можеш игнорирај не можат по магарето па по самарот удираат. Старата ќе зборува, сакала ти или нејќела (имам едно такво дома). Ако можат на глава ќе ти се качат, бркај си своја работа, а устите не можеш да им ги затвориш, а јбга живот.
Мислам и ти нема многу спас... бараш совет, те советуваат, и викаш не можам така, ќе продолжам по старо. Ако ти било само да се истушиш на форумов, ОК, ама мислам паметно ти велат, гледај си го детето и прави им јадење нив, симнувај им долу... зачисти им еднаш неделно и толку. Па сериозно некои луѓе сами си ги барате маките. Сакате да ви се случуваат лоши работи за да се жалите после. Имам такви во фамилија, мазохисти по природа, оти обожаваат да се жалат, и ништо не променуваат само после да не немаат за што да се жалат.
Маж ми да ми е поддршка, а јас со сила да им се бутам под муцка на некои луѓе што сакаат само да ме реметат? Извини @malooto ама ти со свој камен по глава се трескаш. Не биди наивна, приклони си се до мажот и терај си животот ако си паметна. Ако не си нека те молзат старите.
несум мазохист пред да се омажам бев ведра девојка со став еднаш ке речев и тоа беше немаше назад ама одкако дојдов тука се сменив комплетно дури и мм ми вели како данете познавам повеќе порано нете интересираше кој што кажува а сега се смени
Преиспитај се малку самата себе си. Во тебе лежи клучот на проблемот. Со кој памет си копала 9ти месец трудна? Мисли малку на детето, а не тоа да страда за туѓи хирови.
уште пред дасе земеме ми велеа таа жена е ѓавол ама јас секој пат кога кесе сретневме беше мила ведра одкако дојдов се наеднаш се смени како сосема друг човек да гледам. после свадбата дознав што се им правела на свекрвами и другите