Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Јака им душа на свекрвите. Ова најозбилно го мислам.

Наместо да си го живеат животот снаите, тие се пикаат силум па потоа свекрвите не чинеле ејј.

На DVAANGELA, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, eloves и 7 други им се допаѓа ова.
  2. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.840
    Искрено мене мајка ми и сама да ми се понуди без да и ставам нож под грло како што би рекла @VladeMila да седи дома за 4000 и да ми чува деца не би прифатила.Значи ако си има некои нејзини причини зошто не би можела да иде на работа ок возрасна жена она си знае,ама да ми рече -Керко ја ке седам дома бебе да ти чувам и ке зимам 4000 ,НИКОГАШ. Фала мамо на понудата ама не можам да те оставам како глушец со 4000 па макар татко ми работел до смрт.

Мислам 4000 пари ли се ? Толку зимав на пракса во ЕВН кога идев и не ги ни осеќав дека ги имам а не па у домакински буџет да влезат. Па во Веро едно двонеделно пазарување толку ме кошта а не па цел месец со толку да бидам. Мада и за 10 000 кога работев татко ми џепарац ми ги викаше тие пари пошто не сметаше дека фамилија со толку пари се гледа. Стално ми збореше ок супер што работиш се трудиш ,убаво е да имаш работно искуство ама стреми се кон повеќе. Па така таа година кога работев за тие 10 000 во исто време секој ден после работа праќав ЦВ-ја и молев Бога да ми се јават од негде пошто ќорава врска немам за работа ни јас ни моите. Па ете после макотрпен пат дојде и пополатена работа. Пак ке кажам макотрпен и долг пат кој траел со години.

И ве молам,вистина е дека ако родител не ти помогне нема кој ама некои работи се претерани. На пример да остаиш дома мајка ти со 4000 да живее. Тоа веке е злоупотреба а не помош . Лакомост и бесчуствителност.Мајка си ми мораш по секоја цена да ми помогнеш ако треба и душата на ѓаволот ќе си ја продадеш за мене.

На crimson, Giovanna, DVAANGELA и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    Зошто едноставно, детето не го пратите во градинка?
    Подобро да се социјализира со деца, отколку со баби.
    Имам пример од комшилукот таму во Велес, дете израснато со баби какво е мутаво, а какво е дете кое расте во градинка со другарчиња.
    И де леба ви, што ќе прави со баба му детето? Ќе го труе по цел ден со турски серии и ќе му прави старски муабети.
    И детето такво ќе биде, старо-мало. И несоцијализиран дивљак кога ќе тргне во прво одд.

На samovila.red., crimson, elena.mak и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    @VladeMila нa oвaa темa гo зaoкруживме oтприликa твoјoт кaрaктер. Дaвaлa тaa 3000 ден сaмo зa хрaнa зa еднoтo вo другaтa темa, a сегa тукa -мaмичкa твoјa скoрo се купувa зa твoетo дете, и тoa сo 4000 штo ги земa oд зaвoд. Абе штo убaвo тaкa, oти oвие мoите не ме сaкaaт тoлку пa мoрaв oд недoстaтoк нa љубoв и грижa сaмa дa се снaoѓaм. Дa не знaе чoвек дaли дa ве жaли или дa ви зaвидувa, штo имa ти дa му јa мислиш, дaдилкa, стaн, трoшoци зa дете, се без пaри. И уште кукa мaлку и е.

На samovila.red., Giovanna, DVAANGELA и 10 други им се допаѓа ова.
  5. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    mamicka koga mi go gledASE 1mi dete vtoroto ne bese ni vo plan..da a sega za 2vo davam i toa 3.500potocno,nemi treba mene nikoj da me zali,posebno pa ne tuka na forumov.

6. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    На свекрва ми и пари да и се даваат нема да сака раат да си расипи.Мојата е дома,не работи односно никогаш не ни работела па не сака да го чува ни моето ни на јатрва ми.Демек со двете не можела на крај да излези-да,во право е тешко е сио две мали деца,па затоа јас и дадов предлог доколку сака може да гу чува на јатрва ми(тоа е помало)па моето ќе го носам во градинка и навистина од срце кажувам ама ввоопшто нема да се лутам.Ама ете и тоа не го сака.Е сега не дека воопшто нема да ги почува(пр:да излезам до продавница по леб,додека одев на фак.ке го почуваше еден час и сл.)ама во глобала не сака да ја има таа обврска.Како што и наведив,јас го носам в градинка и подобро е така.Вака барем нема на секое да ми го повторува она:јас го чувам,јас го гледам и сл.Инаку доколлку би работела не е нормално да и велам да напушти работа за детето да ми го гледа,тоа е веќе крајност-"нашла ми се мана"

На DVAANGELA, eloves, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  7. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    deteto sega mi odi vo gradinka,veke 1god,i super e ,se druzi so site decinja,ne e mutavo,megutoa majkami mi go cuvase dodeka ne prkne,da imase ona protiv sigurno ke mi recese.pa ako e majka ili svekrva

8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    ^
    Не е прoблемoт штo мaјкa ти се слoжилa дa ти гo чувa дететo или ти пoмaгa нa друг нaчин, прoблем е штo зaрaди тaквoтo пoмaгaње ти си убеденa декa тoa е прaвилнo и тaкa требa сите дa функциoнирaaт. Пa зaтoa се чудиш и крстиш кaкo тoa некoјa бaбa не сaкa дa нaпушти рaбoтa и внук дa чувa или Бoг дa чувa пaри бaрa зa тoa. Oчигледнo сo пoмaгaњетo те нaпрaвиле рaзгaленa и неблaгoдaрнa, ти дaвa некoј прст тебе мaлку ти е дoдекa целa рaкa не земеш. И штoм зa првoтo дете твoите трoшoците ти ги пoдмирувaле, чистo се сoмневaм декa и зa втoрoтo не гo прaвaт истoтo. И пaк ќе кукaш кaкo немaш, кaкo мaлку ти е, и нa крaј ти пaк сo леснo ќе си пoминеш низ живoтoт, aмa жaлбите ќе си oстaнaт, дa се знaе кoј уствaри е нaпaтенa душa.

На samovila.red., crimson, Edie.S и 12 други им се допаѓа ова.
  9. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    prvo nikoj ne rece deka mi gi podmiruvale trosocite,citaj pogore deka sum davala pari..o o vopsto ne sum razligavena i razmazena zosto vo zivot ne sum zemala pari od nekogo,duri i koga ziveev so moite i so moite 10.500 plata jas ja davav doma polovina za jadenje, i ne im barav za setanje i izleguvanje i garderoba,nego go trosev restoto od platata,a koga ke snemav pari si sedev doma,ama ne barav,a toa sto oni sakaat da mi pomognat,jas ne gi sprecuvam,a i roditeli mi se zosto pa da ne.....toa ne me pravi razmazena neli ili ti mislis poinaku..

10. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    хммммммммм. значи неможам се да прочитам, ама еве да кажам што мислам. Јас и мм некако се сами си купуваме, кола свадба, стан. една третина од примањата ни одат за кредит и тоа наредните 20 години, ама па сме си сами ама па се отказуваме од мн работи. јас незнам зошто очекувате некој да ви даде а уште помалку вие да го натерате. него сите се сакаме а од ништо да не се откажеме, и секој на секого е љубоморен зожто тој има ја да немам.
    мене моите ме учеле секогаш да бидам независна да не чекам од никогоништо. мајка ми секогаш ми вика да си имате лична среќа и господ да ви дава па дали ние или другата страна ке ви дадеме нека ви биде ко 7ца на лото.
    јас искрено не ни сакам некој несто да ми даде ако не е од срце, сто да ме колне секој ден аир од тоа нема. ни јму кажувам на мм нити пак тој мене за имот на моите како ке се дели.
    него има мн безобразни луге, ко моја другарка по 5 години врска остана трудна демек случајно ( сите во шок беа поради тоа и други причини) мислеше трудна остана и готово ке и се клањаат сите и мислеше свекори и свекрваи ке се иселат од станот и ке ја остават на готово на среден стан ама ене ја две години седи и пука од мака не и попуштаат зошто ја прочитаа дека се подмолно направи само да им се пикне.
    на крајот на краиштата господ гледа и враќа. Јас само си се молам јас и мм и детето да сме здрави и живи и господ да ни дава па ако некој плус ни даде е добредојдено.
    пс. па на крајот на краиштата никој не ни е должен да ни ги чува децата. замислете и мајака ми и мајка му цел живот се труделе да не изгледаат и се така натака па нели е редно и тие малку да се опуштат и уживаат, иако детето секогаш ке биде дете за мајката

Последна измена: 22 октомври 2015
    На samovila.red., Giovanna, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ова само ми потврди некои работи :)

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356
    Prvo ke se izvinam za latinicava nemam mak podrska na kom na rab.Prvo dodeka ostanav bremena sveki mi se imase kaceno na glava,zosto nemozam,kako ne mozam,pa babini lekovi i nezz uste sto.Presekov i rekov ke bide kako saka gospod,medicinski bese se vo red.Ostanav bremena dodeka bev bremena celo vreme kazuvase deka ke go vardi deteto jas koga ke treba da se vratam na rabota.Bidejki se se poklopuvase taa trebase da izleze na penzija na 5 avgust,a mene na 6 avgust mi zavrsuvase porodilnoto na 7-mi trebase da pocnam na rab.Se bese ok koga dojde eden den od rab i mi soopsti deka namesto dA izleze na penzija ona si potpisala i si prodolzila da odi uste 2 godini na rab.Mi bese shok bidejki imav uste edna nedela od porodilnoto a taa 3 godini unazad zborese kako edvaj ceka da izleze na penzija.Nema vrska si pojdov na rab zborev so gazdata deka nema da se vratam deka ke sedam doma i ke go vardam deteto dodeka potporasne pa ke go pratam vo gradinka a jas bi se vratila.Rabotam vo mala firma so 5 vraboteni i gazdata smetase na mene i ne vraboti nikogo na mestoto moe cekase da mi zavrsi porodilnoto i da pocnam da rab.Imam mn zilavo i aktivno detence koe edvaj jas majka od 26 godini mu go naogjam krajot ne pak taa na 62 godini.Megjutoa posle nekolku dena se ponudi da go vardi posle pladne taka da jas si pocnav na rab so skrateno rabotno vreme odam od 16 -20 casot na rab.Ne da sum i blagodarnA I preblagodarna.Moite ne mozat da mi se najdat bidejki ziveat vo dr grad.Nie ziveeme vo zaednica mm,jas,sinceto,svekor mi,svekrva mi i dever mi vo stan od 60M2.Megjutoa ziveeme super do sega i sum im blagodarna za krovot nad glava.Ova mi e 4 godina kako sum vo brak do sega sme nemale nikakov konflikt.Site pridonesuvame za domot pod ednakvo.Zdravje imame planovi so mm za zaminuvanje vo stranstvo.Pa ke vidime sto ke ni donese zivotot ponataka.Za sega e ok.Za zemanje stanbeni krediti,i nezz sto ne sme vo moznost bidejki jas zemam 6000 plata a toj 15000.Za pristoen zivot dovolno se a za kupuvanje nedviznini ne.

На samovila.red., DVAANGELA, galapce и 8 други им се допаѓа ова.
  13. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    ]Здраво , ви читав коментари секоj имате свое мислене,искуство jас имам и сакам да споделам ,се омажив Струмица сега имам 24 г на 22 jа добив моjата лепотица и наjмила керка,бракот од почеток се мешаше свекрвата ,си покажував заби и се бранев ама морав бев потрчко низ дома и тн домашните раб и пак не чинело мажот отпосле се покажа мамино синче,бебе доев низ дома раб мажотми по излегуване викенди шета пиja кога ке се врати расположен извинете на ова сака секс ,како жена исполнував обврски ,почнав да го одбивам два три пати ноке неможе доjaм бебе цела вечер будна и си иди кев секче,секс може кога жената е спремна , го оставав се додека неговите другари не му сменаа памет и неговите родители му се пожалал не сум му давала итн проста раб ,таткому му кажал да си нajди друга и тн раб така ми правеше раб и прсихички и физички се до последната ден веке не се трпи ме избрка ке се женел маjками ме зеде ,а детето не го ни побара ja слуша мajкаму ,новата женска на спална се сликат ми прака слики на вибер да гледам да се нервирам и навистина ме повредува тоа ,бевме на смируване неки ништо ке не викнат од суд ке се разведиме до краj на ноември , од стварите не дава ништо ни моите ни заедничките ми вика не сум заслужила..ех живот керкичката ке ми страда без татко уште сега го бара.. Тоj си слуша маjkaму, на никого не посакувам вакво нешто болно е , има свекрви злато жени ама има и лоши како мене што ми се погоди свекрва змиja и маж мамин син , наjубаво брак настрана ,каква заедница само младите страдаат женско чедо господ не создал да се мачиме

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    Јас незнам како пред брак не приметувате дека се мамини синови?
    Па таквите се познават уште одма.

Јас со мојата свекрва, немам проблем.
    Стварно греота е да речам жената никогаш не ми се мешала. И додека бевме во друга држава, ќе се јави еднаш месечно ќе праша како сме што има ново и тоа е тоа. Еве и сега, дека она на село живее овде ние сме во градот, ќе се јави да праша дали ми треба нешто дали сум добро и готово.
    Јас незнам со какви караконџули живеете.
    Ама мажите ви се нај криви, затоа што молчат и не ве заштитуваат. Па мене свекрвата да ми се качува на глава и да ме третира како роб, мм има да разорли се живо.

На samovila.red., galapce, Nausicaa и 6 други им се допаѓа ова.
  15. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Ako snaa mi znae kolku para gaki imam kapa ke i skinam. Stvarno intelegentna zena.
    Jas neznam kolku para imam, dobro e da ima nekoj da mi kaze.:rofl:

На crimson, j......s, galapce и 4 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Tие сите ти направиле услуга, со време да си се тргнеш на страна. Млада си, цел живот е пред тебе. Гледај си ја ќеркичката и заборави ги нив. Такво неизживеано детиште и родители кои го мотивираат да се ку*ва, ич не ти треба.

На samovila.red., crimson, Bozica1980 и 13 други им се допаѓа ова.
  17. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Eve i jas nesto da kazam.
    Pred nekoj den vrtam nesto niz you tube i koga izlaga makedonska svadba. Na slikava gledam edna nevesta so mnogu ubavo kostimce. Go otvoriv videovo za da go vidam poubavo kostimceto.
    Epa zeni moj nemojte da recete deka ne ste primetile.
    Snaata i svekrvata zemja i debo po faca se gleda.
    Na sekoe oro svekrvata trca prva. Se krsi (ne velam nedolicno) nego izigruva nevesta. Fatena do sin i na sekoe oro, a toj cocek so mama lele majko. Odvreme navreme tuku ke se pojavi nevestata so edna skromna intelegentna faca kako sto li jas pravam ovde.
    Jas obicen gledac na videovo bi rekla samo ovoj brak nema ni godina da izdrzi.
    Kako moze taa nevesta da ne primetuva. Pa ako ljubovta vo momentov i dala krilja zar drugite (majka tatko ne gledaat) da recat, kerko amn sto pravis, epten apla se gleda brakov nema da drzi edna godina.
    Dzabe i e na devojkava intelegentna faca, a siguro i e, dzabe i e kulturen pristap, se omazila za PRIMITIVCI.
    GRESKA UPSI.
    Ne bese edno video pa slucajno se zaterala veselbata vo toj pravec. Nekolku videa koj pocnuvaat od kaj svekrvata doma i ......
    Ic da neziveat zaedno pisan i e krajot na taa nevesta.
    I nemojte da kazete deka nekoj ni napravi nesto. Sami od glava patime.
    Sigurno odela so nego, odela kaj nego i imala moznost da vidi koj se.
    ZGRESKA BOGAMI GOLEMA ZGRESKA.

На samovila.red., galapce, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Абе најлесно е да ја осудуваш свекрвата нели, змија била зошто?! Оти твојот маж не е кадарен да си задражи фамилија и мисли оти се што лета се јаде па на стари години наместо дете да чува и жена тој си тера ергенски живот и свекрвата е крива нели? Јас прв пат слушам дека "ергенството" и "варањето" се одлика на мамини синови. Алав да ти е на паметот. Ако маж ти бил "вистински маж" немало да оди наоколу и да бара девојки туку ќе ве гледал вас, и покрај сите муабети наоколу, свекрвата не ти е крива што те снашол ваков маж во животот.

На DVAANGELA, bittersweet, Nausicaa и 9 други им се допаѓа ова.
  19. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Ако не ПРОЧИТА добро поjаснав ,дека таа се мешаше со тоа се подразбира дека таа му кажуваше да излегува , jас само си споделив мака како ми било а ти се опнуваш и се правиш паметна тука ,што и да пишиш не одговарам.

На galapce, buba4e89 и alisijad им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Да прочитав добро дека се мешала но, ако маж ти навистина те почитувал и ценел ни под разно немало никој да послуша што и да збори против тебе, напротив ќе те одбранел и пред нејзе и пред сите останати и ќе си го продолжил животот до жена му и ќерето, сигурно немало да слуша други и да трча по девојки. Да така тука свекрвати не е крива туку маж ти како што кажав погоре.

На mssuniquee, buba4e89, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.