Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Ем шуто ем боде. Сестро слатка, читајќи ги твоите коментари ни ти не си цвеќе за мирисање.
    Ич да не ти чуе друг на друга што ќе и каже, гледај се себе си на кое дериџе си. Не те сакал бе, да те сакал немало до ова да дојде, па и мајка и свети мајка да е. НЕ ТЕ САКА затоа оди со други. Мајка може да му каже, ама тој ако има чувства спрема тебе ќе се спротистави на цел свет.
    Разведи се и барај си ги твоите работи судски, ќе ги добиеш. Со среќа.

На mssuniquee, DVAANGELA, stefanija70 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    јас само да кажам дека многу се претерува со обвинување на свекрвиве за се и сешто, ама дека свекрва може да растури брак може сведок сум билс на тоа.

На Emy867 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Може да растури ДА, ама со нејзиниот пост може има врска дека свекрвата сугерирала да оди со други, сепак тој не ја сака, затоа и бара излети.

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    61.479
    Јас како „падобранец“ - ретко ја читам темава (добра ми е свекрвата, па немам што да Ви пишам 8)), само ке се надоврзам на ова мислење...
    Верувам дека свекрва може да растури брак, само ако не постои доволно голема желба на брачните партнери да го одржат тој брак!!! Во спротивно не само свекрва, туку било кој ќе го „расклати“ бракот!!!

Јас сум „сведок“ на свекрва која што очувала брак!!! Мажот „шетач“ од една врска во друга, жената домаќинка, детето,куќата и работата и се се во животот... Свекрвата гледајки го синот каков никаквец е, цел живот ја поддржува снаата, најдобра пријателка и е!!! Не велам дека е убаво што бракот опстојал и покрај сите излети на мажот, но ако жената и покрај се останала со него, убаво е што знае дека секогаш има „сојузник“ во свекрвата!!!

На samovila.red., elena.mak, minne992 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    точно, но сметам дека некоја друга особа не може да има толкаво влијание како мајката, а некои синови се толку приврзани за мајките што ете ги слушаат за се.

На samovila.red. и galapce им се допаѓа ова.
  6. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    61.479
    Се согласувам дека во животот на секој човек големо влијание имаат мајката и таткото!!! Тоа е нормално, но се си има ГРАНИЦИ!!!
    За мене не е нормално, синот да биде премногу приврзан за мајката и да ја слуша за СЕ, буквално за СЕ!!! Тоа значи дека синот не е зрела личност и неможе сам да се соочи со некои ситуации!!!
    Такви синови ИЗБЕГНУВАЈТЕ!!!

На eloves, Annath, Nausicaa и 6 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.086
    Допаѓања:
    268.989
    Jaooo људи, се поинтересни и поинтересни жени се јавуваат.
    И ти @vitamina не се чатали многу, што знаеш ти што е маж, си видела? Не! Епа?

На Petar80, WORRIED.BT, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Многу жени уште пред бракот знаат дека дечковците им се мамини синови, им знаат еден куп маани и пак се мажат за нив. Се имаат фатено ко слеп за стап и не пуштаат.
    Незнам на што се должи тоа, по секоја цена со никаков човек да влезеш во брак, како да е само ама јас го сакам важно.
    Јас сфаќам и заљубени и сето тоа стои, ама кога ќе видиш каков е своеглав, како се лути за се нешто, тури му пепел. Затоа што брак е. И по некое правило треба да е за цел живот.
    Трчате да се омажите да не ви избега, или се влечете по 100 години во врска, и после колку и да не го сакате се мажите затоа што што ќе речат комшиите. Примери, примери, колку сакаш. Да почнам да пишувам 4 поста ќе напишам.
    Уште па и мамин син и во заедница со мајка му. Готово, самоубиство. Мамичка за се во животот ќе ја прашува, со таков не би се омажила, макар стара мома да останев. Мислите дека ако е мамин син во бракот ќе се подобри демек? Не, полош ќе стане.
    Затоа отварајте очите кај одите и со кој се мажите. Не е важно само ама го сакам, ама 100 години сме заедно.
    Јас бев 3 ипол години во врска, раскинав и по 3-4 месеца се омажив за човек кој го запознав еден месец предходно. Ама за 1 месец го испитав каков е, како размислува, дали е љубоморен и дали е мамин син. И го имам најдобриот сопруг на светот. Кој не дава прав да падне на мене и кој за се во животот мене ме прашува. Затоа што со мене живее и јас ќе му родам деца.

На samovila.red., Ethrnity, SV1911 и 18 други им се допаѓа ова.
  9. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.874
    Допаѓања:
    40.454
    @rose60 Што и да било било, гледај на светлата страна ти направил услуга . Не мисли ни на свекрва ни на свекор.
    Таков глуп маж си имала што не му било битна фамилијата па затоа и си правел како сакал .

Сврти нов лист , почни си нов живот со детето без мажти .
    Верувај услуга ти направил .

На galapce, oblace1, sikica7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.998
    Допаѓања:
    135.371
    Јас стварно не знам зошто пиша во тема за свекрви коа проблемот е во мажот, можеше во брачни неверства да си пишеш. И не знам зошто воопшто ги мешате родителите во бракот. Бракот е ствар на двајца не на цела фамилија. Ако тие сакаат да опстанат, ке опстанат, нема никој да застане меѓу нив. Мајка му го терала да оди по други - ма немој молим те, оти тебе мајка ти не те натера по друг маж да одиш.

На eloves, CameliaMiller, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.573
    @rose60 сакаш да кажеш дека маж ти раскажувал на родителите и другарите колку пати има секс во ноќта со тебе?
    ....
    Ова за мене е ...не знам...просто,попросто да не може да биде.
    И не е точно дека нема ништо да ти даде со разводот ,тоа што си го внела во бракот имаш право да си го земеш.
    И да некој спомна услуга ти направил што се разведува со тебе,за мене тоа не е маж и не е човек.Не ти е крива ни свекрвата ни свекорот туку само тој и никој друг.
    Боже,свашта има по светов...да раскажува за сексот со мама и тато,како турска серија да е.И позите можеби усмено ги презентирал...
    (facepalm)

На samovila.red., MacenceEna, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  12. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    1.994
    ako mazot i zenata se sakat dovolno i se pocituvaat dovolno jas mislam deka ni svekrva ni svekor ni sv.Petar nema da moze da gi razdeli

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    7.475
    Со некои мислења не се слагам,поради тоа што немора мајката на синот да му кажува и да му соли памет....доволно е да прави кавги и да допринесе за неслога меѓу мажот и жената (синот и снаата).
    Тоа е доказ дека имало недоразбирања....а они нај убаво си знаат,викаат секоја планина си има своја тежина и не слушај гаталец,слушај паталец:(

На samovila.red., galapce, rose60 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Електро метлата работела, е браво секогаш ве има (мораториуми) во вистински момент.

15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.475
    Допаѓања:
    172.232
    извини ама не ми стоишсо сите имале право што те избркале со вакво понашање кој те сака убаво те советуваат жените ти им се нафрли на нив

Последна измена: 24 октомври 2015
    На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Ne gii docitav site komentari.
    Aman luge,ostajte covek da se istazi barem ovde.
    Ne zajaduvajte goi odma barem onie koi ne baraat sovet i vlegle samo da si ja olesnat dusata.
    Sto fajde ke imate ako i tamu rascackate.Prostete,nisto licno kon nikogo ama nema smisla.
    Site nie sme svesni kaj ni lezi problemoit,ama ne sekogas sakame da sme svesni.
    Na sekoja od vas,barem ednas i se desilo da bide vo takva situacija.Svesna,a ne svesna.Nemora vo brakot tiukiu voopsto.
    Imajte vo predvid deka covek povreden,a nie so nasi komentari,bas ispaga kako da sakame da se istaknuvame.
    I togas koj ispoaga deka e na pogolema maka?
    Toj to ja napisal svojata maka apla,ili nie so nasite potrebi bezpotrebni?
    Izvinete,pak ke kazam,nisto licno kon nikogo,ama vakvi raboti veke skoro niz site temi.

I ne velete,kako ne se primetile nekoi karakteristiki kaj covek pred brakot.
    Covekot se menuva dodeka e ziv.Baska vo vrska i brak,site znaeme deka bajagi raboti se menuvaat.

На Moce19, samovila.red., eloves и 16 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.590
    Јас не сметам дека свекрвата или бабата можат да растурат ичиј брак доколку двајцата сопружници умеат да се почитуваат и доволно добро се познаваат меѓусебно, созреани се и знаат што сакаат од животот.

Не дека не постојат екстремни луѓе и ситуации низ светов, но ваквите што пишуваат овде "мачкини кашлици" и мислат дека сосема трет од страна можат да обвинат и им е крив за недоразбирањата и нефунционалноста на бракот ми се сосема безвезе и смешни.

Многу несозреани, смешни и маалски малограѓански муабети ми се вртат овде низ темата. Наместо да кудат по маж им дека е само обичен несозреан "токмак" кој не знае што сака од животот и мисле дека "се што лета се јаде" тие одбираат да ја кудат свекрвата, па тоа е најслесно, ама нели вистината боли.

На CameliaMiller, Luna91, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  18. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Извини вака, ти витамина ама досадна стана стварно. Секоj со своjата мака и искуство што и како доживеал ,така дa не jа должи веке . Чао.

19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.590
    Розе нит аладуирав на тебе нит ти реплицирав, кај виде дека тебе ти се обраќам па да ме цитираш и да се дразниш да ме замолчуваш. Ова е форум и јас ќе пишувам колку што сакам се додека сум он топик и се придржувам до правилата на форумот, не знам што не ти е јасно. Кога не си спомната зошто реплицираш и обвинуваш?!

На eloves, LUCERKA, kukla21 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Мене ми стана и затоа те посочив ,сакаш лути се гаjле ми е ,овде сeкоj кажува што мисли , така да мн почна правда делиш ова вака онака па прости несозреани муабети? тоj шо доживеал и сака само да се искажи ни совети бараат и тоа ти е прости муабети итн горенаведеното ..ах:) вака само како ти да си наjпаметна секоj кажува како шо доживеал ,ти многу ja должиш нема смисла веке ;)