Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    Потполно се согласувам галапче:nod:

На samovila.red., galapce и rose60 им се допаѓа ова.
  2. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    За да се растури бракот виновни се брачните другари, не созреан човек кои решил да се жени и да ствара фамилија треба да има зрел мозок за да не дојде до мајкати вака, таткоти онака и т.н...... никој ама баш никој не може да го растури бракот и семејството ако не тој што е со тебе дали е мажот или жената небитно.

На eloves, CameliaMiller, Luna91 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    Росе само можам да ти кажам да издржиш во многу тешка ситуација си, биди силна барем имаш подршка од твојте родители гледај ја принцезата дома, а се што е твое ке си го добиеш:nod: само трпение ти посакувам се најубаво:nod:

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    и да знаеш во мн тешка ,психички гледам да сум добра ,пракаат слики да ги гледам свекрвата се слика каj стварите од мене и ми пракаат поздрави jас не им вракам треба на 4ноем да одиме на конечно , само малото да ja доделат каj мене па ствари не требаат ,се купуваатво животов

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.092
    Допаѓања:
    77.170
    Факт е дека никогаш не цветале рози во однос снаа-свекрва и дека ниедна свекрва не ја сака и неможе да ја сака снаата како своја ќерка.И факт е дека свекрвите се различни дур е само врска,а се менуваат целосно кога веќе станува збор за брак.Јас и мм дур бевме во врска,со свекрва ми пиев кафе и имав супер однос ама кога мм ме побара и и го покажа прстенот почна да си ги покажќува забите.На се наоѓаше маани и замерки,сплетки дур бевме во заедница па дури и муабет дека неможам да раѓам и дека мм ќе ме остави и ќе си најде друга.Ама тоа не ни го расклати бракот туку на некој начин и ни помогна да се одвоиме и да си почнеме мирен и убав живот сами.Сега е веќе друга песна,она ми е само гостинка кога јас сакам и несмее да се чатали и да дрндори глупости.И најбитно во брак е да е стабилен мажот,да си ја сака и почитува жената и со неа да одлучува и да решава што и како ќе се прави.Имам среќа што мм е стабилен и цврсто стои на земја и ги гледаше работите како стојат и никогаш не дозволи да потпадне под нејзино влијание и да му натури работи во глава што не постојат и да ја стави таму каде што и е местото.
    Затоа жени златни,не барајте вина во свекрвите туку во мажите.Свекрва може и главеечки да стои за да проба да растури брак ама мажот е тој што ги држи конците и е тој што одлучува во која насока ќе оди бракот.

На Moce19, samovila.red., CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  6. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    И сега свесна си колку си сама виновна за распадот на бракот и за тортуриве?
    Кај ти ги пракаат тие слики?
    Дали ги чуваш тие слики?
    Најде ли ти адвокат?
    Чекаш небесна правдина на избрканите од рајот?
    Сабајлево кога стана што направи ти за себе?
    Вчера плачеше?
    Денес ке плачеш?
    Се прејаде или ич не јадеше?
    Се срамиш од себе?
    Како е малото ангелче? Го бакнуваше доволно и смирено или?

На eloves, mimiiiii, bella.s и 5 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.590
    Види вака да ти кажам само дека не можам да комуницирам со тебе а најмалку нит да дискутирам, како прво си толку контрадикторна што и самата не си свесна за тоа, прво кажуваш дека не треба да ти реплицираат бидејки само си ги искажуваш маките а потоа пак зборуваш дека секој има право да каже што сака.
    Нзс не можам да ти најдам?! Ако и во животот си тераш по свој памет и слушаш гледаш само тоа што ти одговара онда тешко тебе.
    И знаеш што пак ќе ти повторам јас ќе пишувам колку што сакам се додека се држам до правилата на темата, не сум те посочила тебе лично, а ако ти се пронајде тоа е сосема друго. Ако сакаш да си ги пишуваш маките и никој да не ти реплицира, критикува и слично тогаш би ти предложила да си отвориш дневник, па олеснувај си се самата на себе.
    Несозреана си тоа е факт, не можеш сеуште да ги согледаш работите за твојот проблем онака како што е коректно, ги гледаш од друг агол и сосема погрешно па затоа и си патиш од главата.
    Ама ај, има време ќе пораснеш ;)

На SV1911, kukla21, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  8. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    Витамина мила дојди си кај нас во темата 40 ка :*

На CameliaMiller, artemidis и vitamina им се допаѓа ова.
  9. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Еве господ дал и вакви како мене несозреани ,мора и такви да има , неможиме сите да сме како тебе "адвокати"✌ .

10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.590
    Да бе да бе таман е. Само во иднина не реплицирај онаму каде што не си повикана ако не сакаш на читаш критики разбираш?! Еве на пример одговори кај @okcenzi таму беше повикана за одговор.
    Јас ќе пишувам колку што сакам а кој не ја сваќа поентата на мојот пост (во случајот ти) нека оди на курс :P

На CameliaMiller и okcenzi им се допаѓа ова.
  11. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.465
    Допаѓања:
    48.566
    Леле Росе дај смири ги нервите малце ,сите тука сочуствуваат со тебе за ситуацијата во која си се нашла на толку млади години ама претера со тврдоглавото контрирање.Крај краева темите тука се општи за дискутирање без разлика дали станува збор за советување на конкретна членка или давање ставови и мислење на различни проблеми и ситуации.Не мора да значи дека некој конкретно за тебе пишува ,а баш напротив се даваат мислења за ситуација во која ти си се нашла па може на некој што во слична ситуација како твојата ке му се најдат мислењата со време да отвори очи што да прави и како да постапува.

Мене па не ми е јасно ако на ваков анонимен форум сте тврдоглави и не прифаќате мислења од други личности кои не ве познаваат како функционирате во реалниот живот ?

На eloves, kukla21, CameliaMiller и 12 други им се допаѓа ова.
  12. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Одвртна стана стварно вака шо се закачи со мене воопшто на млада оставена се силиш ,ако си со искуство мислиш нешто повеке си,а пред се во моjот прв пост само кажав како Jас како сум доживеала и не побарав совети и мисленja ,секоj со своjата мака каj никоj не цвета дома сувишно е сето колку сакаш пишуваj сепак си над 30 и чим си мажена си доживеала расправиjа со свекрва или сопруг немojте тие баjки тука ,овде може се да пишите колку ви цвета а 100% сте имале нервоза за
    нешто дофрлане збор или нешто од страна,аj веке доволно се занимавам со жена колку маjками . Секоj дома си знае како му е.Приjатно

13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Ако мајка ти има 30 години, ти колку имаш 10-12?
    Според пишувањето и нервозата која што ја искажуваш се однесуваш како тинејџерка, а не како мајка. Никој не ти е виновен за распадот на твојот брак, ти и таткото на детето сте.
    Ако си млада и оставена треба да те жалиме!? НЕ
    Време е здраво да размислиш што и како понатаму, а не овде (Виртуелно) да те повредува секој збор.
    Погоре ти напишав дека со такво однесување тешко дека некој ќе те разбере.
    Ниту си прва ниту последна што се разведуваш од било кои причини и ако бракот веќе завршил нема што да гледаш слики од бившата ти свекрва и девојките на бившиот ти. Минато свршено време, иднината е пред твоето дете, а должноста е твоја да го изведеш на вистински пат.
    Премногу офф топици ќе и створиме работа на Реин.

На mssuniquee, referentka, CameliaMiller и 16 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.814
    Допаѓања:
    325.460
    Ние сме ти крив што си направила погрешен избор во животот?
    Си зела маж дебил и помири се со тоа.Гледај во иднина да не налеташ пак на таков копук.

На kukla21, referentka, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Bre kakvi izrazi se koristat.
    Barem vi olesna li na site vaka koga se "otvarate-isturate" ?

More kako sakam jas da najdam nacin i mene da mi olesni a da ne povredam nikogo.

Valjda site imame vo nesto pogresen izbor napraveno.Nekoj porano se svestil,nekoj pokasno.Bogami nekoi i nikogas.
    Nekoi od nas pak se necij pogresen izbor.:P

На Moce19, samovila.red., eloves и 7 други им се допаѓа ова.
  16. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Абе секоја приказна има две страни, и секој човек за себе си мисли дека е безгрешен, најдобар и најпаметен. Не се однесува муабетов на никоја членка особено, да не се пронајде некој одма војни да избувнуваат, туку истите тие свекрви да ги слушаме да кажувааѕ што било, секоја приказна и ситуација би била 100% различна и обратна од она што, на пример снаата го кажува. Кој е во право.... веројатно и двете страни подеднакво.
    Имав случај да можам роднини да слушам како и снаата се жали од свекрвата и свекрвата се жали од снаата. Ги имав слушано и двете. Кога ќе ја слушав снаата, по муабетот ќе ја жалиш снаава, кога ја слушав свекрвата, пак, сосема се сложував со свекрвата, и си викаш, или вистината е некаде на средина, или секој си ја има таа сопствена вистина.

На samovila.red., bella.s, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.814
    Допаѓања:
    325.460
    Прочитај прво она како се изразува .Значи бидејки она поминува низ тежок период дозволено и е овде лом да не праи?Иако сме анонимци зошто па да не вреѓа?
    Како она со другите така и другите со неа...

Те цитирав бидејки претпоставувам твојот пост горе доле се однесува и на мене :)
    Ама јас па таква сум лажно не знам да милувам

На eloves, CameliaMiller, bittersweet и 2 други им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Ај јас да ти кажам од гледна точка на една немажена како гледа на твоја ситуација пореално.
    Другите членови убаво те посоветуваа и ти дадоа свое мислење. Пред да се регистрираш требало да знаеш со што се соочуваш и да бидеш подготвена на различни мислења. Погоре прочитав дека си сакала да си кажеш што си доживеала,а не сакаш некој да ти се чатали.
    Тука никој нема да те потпаша по рамо и да ти рече арно што се врати,затоа што тука сите се борци за својот брак.
    И после 2 и пол страници што ги прочитав ти постојано се правдаш и го браниш човекот кој те избркал од дома.
    Извини што ќе бидам дрска и арогантна ама морам да ти го кажам ова.
    Со кој памет после се,што ти се иживувал и те гледал како кукла за секс ти ушѕе го браниш и вината за пропаст на бракот ја префрлаш на свекрвата?
    Ти сето тоа го правиш зашто не сакаш да се помириш дека тој ти го прави тоа на тебр,тој престанал да те сака тебр ТОЈ кој ти го нарекуваш маж и толку го сакаш нели гледаш дела се иживува врз тебе?
    Па чекај СТОП ти не си најдена на улица па да се иживува некој неранимајко врз тебе. Ти скоро во секое мислење толку цврсто го браниш,а запрашај се дали тој ќе те брани тебр толку некаде. Сигурна сум дека не. Па застани малку, тоа сликање по спални е селска работа, тој те прави љубоморна зашто ти го сакаш него и тој тоа многу добро го знае. Знае дека ќе му се потчиниш и дека ќе му се вратиш,гревовите ќе му ги простиш и со раширени раце ќе го дочекаш. Детето најмалку треба да го спомнуваш во оваа ситуација.
    И не ќе се исправиш ќе одиш во таа куќа ќе се средиш однос и се што треба,ќе преземеш иницијатива во свои раце.

На kukla21, CameliaMiller, eloves и 4 други им се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Kompletno za site sto ke se pronajdat.Inace tvojot post ne go ni procitav ako me veruvas.Isto vazi i za clenkata sto proba da si olesni na dusata,nikade ne napisav deka ja opravduvam.Edinstveno samo sto bi zastanala na nejzina strana e toa sto ubavo si naglasi taa deka ne bara sovet tuku saka da si olesni na dusata.Ama site si citame samo toa sto ni odgovara.

На samovila.red., bella.s, VladeMila и 2 други им се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.814
    Допаѓања:
    325.460
    ^
    Не би рекла дека читаме како ни одговара.Прочитај убаво ке видиш дека она си доби совет и мислење.Мислење дека вината е во сопругот а не во мајка му.Нејзе тоа не и се допадна и почна со навреди и тоа безобразни кои не долкуваат на мајка која воспитува керќа.
    Ем шуто ем боде е работата.
    Тоа е форум и ке си добие различни мислења,да и се клања тука некој сигурно нема.
    А за проблеми ехеее сите ги имаме на куп,па не паѓаме на тоа ниво да му се обраќаме на некој со ОНАДЕНА.

На eloves, kukla21, SuperGirl24 и 9 други им се допаѓа ова.