Абе и да е ван контрола и да не е од свој дом поубаво нема тоа е фактот. Но, генерално да кажам дека и снаите многу си ставаат се "при срце" и многу разглабуваат. Р'чки имало и ќе има, но ние сме должни пред се да одадеме почит и да сослушаме постар. Совети од страна имало и ќе има, наше е да сослушаме и разбереме, ако ни чини да прифатеме ако не, капата настрана. Има многу повеќе приоритети животот, отколку да замаруваме и разглабуваме "мачкини кашлици" и "рекли казали" муабети нели?! Генерално проблемот е дека молчат пред мајка, а пред туѓото замеруваат со километри. Епа и мајка и свеки се мајки, и ќе зборуваат секогаш, тоа е фактот. А не треба да си себичен, треба да се разбере дека тоа е така како што е и ќе остане до недоглед.
Vitamina,mila,se zavisi od karakter,nekoj ima ko sto velis ne stava pri srce ,od edno uvo vleglo od dr izleguva,i alal da im e na takvite,ama jas sum si buntovnikjas ne podnesuvam nepravda i ne gledam dali e sveki tatko ili sestra,podednakvo so site teram do kraj,ete nemozam da podnesuvam neloj da me gazi ponizuva i vrega..
Бела мојот пост беше најопшта генерализација за работите. Јас овде не спомнав екстрмни случаи или взаемни соодноси. Скраја да е од такви работи како што велиш, но сепак кој како со нас, така и ние со него. Кој што си посеал нека си жнее, зборувам генерално, за било кој. Секој по своја заслуга.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154097608309879&id=342505569878 Е ај сегаа.. Уште оваа фалеше
E bravo be.Toj maz ti tolku prost ispadnal sto stignal dur na roditelite da im se zali za sex,pa alal da mu e i na tatko mu za sovetot sto mu go dal pu u faca da im se pluknam ( se izvinuvam ).Ne se nerviraj maz ti ke se sveste koga togas samo treba da bides xrabra i da ne zaboravis sto ti napravil,a svekor ti e tek togas ke vide sto snaa izgubil koga novata nema ni casa voda da mu podade.Gledaj si ja kerkata i negeizi se ima gospod za site pa i zatebe pozz i se najubavo
Izvini vaka ama ako se poznavalo ke se odviknea od toa neznam kako da go narecam mamini jagninja.Edna drugarka odea 2 ili 3god nez tocno i op otkako se zemaa jagneto si gi pokaza zabite,drugarka mi mi rece: Da znaev deka ke bide vaka nemase da se mazam,ama za sreka jagneto posle godina ipol se svesti pa stana maz inaku nez kako ke zavrsea
Nemozev a da ne se zamesam.Eve vaka ke ti go objasnam toa sto saka Vitamina da ti go kaze: Koga majkati nekogas bi go navredila maz ti,ti bi skoknala i bi go odbranila neli sekako go sakas,go pocituvas i ne ti e seedno koga go vregaat.Taka trebalo i maz ti da te brani,ama ke recam ako mu stalo do mama i tato ne trebalo voopsto da se zeni
Вереникот ми е многу поврзан со мајка му.. Моментално тој е во друга земја а јас живеам со неговите родителите.. Нема да се жалам воопшто... Тие ме сакаат како своја ќерка.. Свекрва ми е моја втора а и единствена мајка пошто мојата ја загубив.. Ја гледам како мајка а и ја сакам како мајка... Не се сите исти, и да, можеш да сакаш свекрва како мајка.. Не исто ама приближно толку...
bravo taka treba i da bide,no postojat takvi tipovi na zeni sto vinata sekogas ja baraat vo svekrvite bez da se poglednat sebe se
Ники јас сосема те разбирам и се сложувам со тебе, но знаеш на народ не можеш уста да затвориш, не знам зошто но на темава наназад има толку многу осуди околу ова што ти го спомна што просто се изначудив како тоа некои се дрзнуваат да судат дека тоа не било можно. Да можно е, сосема е нормално и можно, а ако некој не го дели истиот став нема право да суди и да кажува факти за тоа како му е на друг.
И јас сум многу блиска со свекрва ми.Па можам да кажам дека ми е како другарка. Има многу направено за мене,посебно сега ми помага многу со бебето.Нели разлика во години нормално е да имаме различни мислења и ставови,нормално е нешто да ни смета,не сме сите исти, ама гледаме колку што можеме да бидеме коректни едни со други. Не викам не некогаш има денови кога ти доаѓа се преку глава ама тие се луѓето што се жртвувале за мажот ми,го изгледале,го направиле човек што се вика... Како што сакам мм да се однесува со моите така и јас се однесувам со неговите (нели ако заслужуваат). Не викам не,има свекрви аждаи. И не само свекрви него и свекори и баби и дедовци... Некогаш кога читам какви се не примери има ми иде да си ја бацам свекрва ми
Те разбирам потполно што сакаш да кажеш,можеби тоа се должи на фактот што и јас сум поминала низ слично животно искуство.Друго е кога некој осетил на своја кожа а,сосема друго е теоретската расправа овде на форумов.Доколку твојот малоумен,несозреан сопруг таков како што е би имал совесни и разумни родители,кои правилно би го насочиле во животот, би му укажувале на неговите грешки а,не да ги поттикнуваат истите ,исходот на нештата би бил многу поинаков. Но,за жал со нивното токсично мешање во бракот,лоши совети и тенденциозност допринеле за негово руинирање.Може да се каже дека и нивниот удел во распаѓањето на бракот не може да се занемари во коалиција со нивниот невоспитан син кој не знае правилно да расуди кој има приоритет во неговиот живот мама или сопругата со детето. Биди среќна што ќе излезеш од ова семејство!
Zdravo na site. Mojata istorija na problemi so svekor i svekrva e mnogu dolg. Imam 24 god, dve godisna kerka i vo brak sum 5 godini. Znam mlada sum, ama Ubavo SI ziveeme so maz mi. Mnogu golema podrska mi e. Nema da pisuvam za site problemi samo za posledniot. Baram rabota veke dve godini kako luda, kade ne aplicirav. Bukvalno sekade. Iako se zapisav na medicinski fakultet, nemam ego i za mene rabota e rabota samo da e cesna. E sega minatiot vikend dosol eden drugar na dever mi koj raboti vo staracki dom kade se otvorilo rabotno mesto za nokna smena. Rabotata i ja ponudil na jatrva mi koja ne ja prifatila bidejki svekor mi rekol deka Taa rabota ne e za nas. Mene nikoj ne mi se javi da me prasa iako drugarov spomnal za mene. Tuku otisle kaj strinata da i ja ponudat rabotata na nea. Inaku ziveeme vo Svedska i strinata uste ne Go zboruva jazikot nitu ima takvo iskustvo. A mene nikoj ni na red ne me stavi. Duri krijat deka ima voopsto slobodno mesto vo domot. Glavata mi puka od nervoza i ne znam sto da pravam. A da ne bev JAS jatrva sega na Skajp so maz i ke se gledase. JAS im gi istrcav site proceduri i dokumenti za da ostane. Maz mi isto nervozen saka da idé da se rasprava,ama mu rekov da poceka nekoj den. Nz sto da mislam. Kako smee svekor mi da odluci za mene. Nekoj sovet kako da se spravam so niv ili da ja ostavam rabotava vaka.
Нема што да се расправате со нив. Едноставно маж ти нека го контактира другарот на девер ти и нека каже дека си заинтересирана. Нека каже дека имаш искуство, знаеш јазик и се’ друго. Нема потреба од толку посредници.
А ти ја сакаш ли работата уствари? Претпоставувам дека поради 2год. детенце и сите обврски околу него, фак. и домот воопшто не помислиле дека ти би била заинтересирана.
Normalno deka ja sakam i site znaat deka baram rabota veke dolgo vreme i ne sum imala sreka do sega. A ovaa rabota e perfektna: domot mi e preku ulica, 6 saati rabotno vreme vecerna smena od 6 do 12. Epten mi odgovara. Fakultetot vonredno Go odam i ovde na fakultetite koga rabotis mnogu ti izleguvaat vo presret. Mozes semata da SI ja pravis Sam. A sigurno pomislile zosto vo sabotata bevme na dorucek i bas pravevme muabet za toa deka ne mozam rabota da najdam. Vo domot imam CV ostaveno oddamna ama i ovde sekogas prvo odi megu vrabotenite ako nekoj ima nekogo.
Епа готово, оди директно во домот и носи друго CV со тебе. Кажи дека знаеш дека имаат отворена позиција и си заинтересирана. Не треба да чекаш некој друг да ти заврши работа.