Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    @MilaP Koga ima alista vo sobata i nemam sto drugo da pravam,gi peglam site alista,ne gledam cii se. Samo se svrtev da gi podelam koe civo e i taa se fati za peglata i prodolzi kako da si peglala celo vreme.
    Se obiduvam da se strpamm malku,navistina ne sakam da se karam,nitu pak da pravam kavgi na mm zosto znam deka samo da mu se pozalam odma ke svika na nea,a ne sakam. Si postavuvam granica do kade moze da odi,mislam deka i ona primetuva ama si ima nekoi denovi kaj sto tesko se trpi. Klimaks li e,sto li e :wasntme: Vazno mene mi e ubavo so mm i srekni sme si pa toa mi dava sila uste malki da izdrzam.

На samovila.red. и Mariangel им се допаѓа ова.
  2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Isto :)

3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.233
    Допаѓања:
    56.937
    @Minnie 1 пеглај си ги само твоите алишта и не се замарај со нејзините. Ти може да имаш најдобра намера, ама не знаеш како ќе те сфати. Ете те гледа ги пеглаш нејзините алишта и тоа го смета како суптилно укажување дека не си ја завршила нејзината работа. Како тебе што ти смета кога ти се меша во готвење, нејзе може тоа да и’ пречи. И ете, во заедница настануваат замерки за најглупи работи ко пеглање, перење и готвење. Нема шанси да ги избегнеш колку и да се трудиш да правиш компромис.

Гледај да си го чистиш својот простор и да се грижиш за своите работи. Е бидејќи заедно јадете, тука не можеш да се одделиш па ќе мораш малку да го трпиш тој карактер додека да се одвоите. :)

На Minnie 1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Epa gledas @Minnie 1 ajde uste malku i ke se preselite ke si bides raat,vo pravo si sto ne mu kazuvas na mt deka pravi taka za da ne se karaat tie dvajcata pa posle da i bides trn vo oko na svekrva ti,toa ti e dobra odluka.
    @Mariangel tocno deka ne se site babi isti,ti najdobro si ja poznavas svekrva ti,jas mnogu ubavo te svakam deka sakas da gotves,sepak ti si mu zena na mt i treba ti da mu gotves,ako bilo za mamicka da gotvi uste nemalo da se zeni,no toa ti e strpi se uste malku znam deka lesno e da se kaze ne se nerviraj no tesko e da se izvede,veruvam i jas da sum na tvoe mesto ke se nerviram,samo ti si bremena i gledaj izbegnuvaj nervozi,gledaj go mt i ergenceto vo meseto,za privatnost sto nemate ne ste krivi ni ti ni mt takva si e zenata saka sekade da se mesa,iako mt moze da i kaze da ne vleguva vo vasata spalna,a taa kolku ke poslusa prasanje e.

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Мм е без влакна на јазикот во такви ситуации,јас сум таа што го спречува да рече нешто.. Неколку пати беше тргнат да каже нешто,ама ако почнат да се расправаат ќе биде полошо и понапнато. Посебно мразеше кога ќе слушне дека ми се обраќа со „Дебелоо“ и сакаше да и рече да престане ама јас го замолив да не вика ништо не сакам да испадне јас на него му викам да каже индиректно да не и кажувам јас,ако продолжи секако ќе дојде ден и да и кажам да прекине со тие зборови ама не сакам посредник да имам :)
    Верувам дека секој би се нервирал во ситуацијата,знам дека не се којзнае колку големи проблеми ама баш тие ситните некогаш знаат од такт да те извадат.. Ќе издржам уште малку секако,само ми е криво што не можам да си поуживам во бременоста туку ќе се нервирам за вакви работи баш кога не треба :)

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  6. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.130
    Баш дека знаеш дека не треба можеш само да се обидеш да не си ставаш зборови на срце. Ќе се каеш подоцна што си поминала толку убав период од животот во нервирање за глупости. А и самата знаеш дека се глупости зашто ќе си одиш од таму, нема да треба цело време да ја трпиш. Ако си решила да не се расправаш тогаш треба и да се обидеш да не се нервираш. Чисто за тебе.
    Мене свекрва ми ми рече нешто што баш не беше ни злобно ни да ме изнервира, ама којзнае зашто јас лошо си ги земав зборовите и му се пожалив на мм, не да се кара со неа или да и рече нешто, туку дека криво ми падна, зашто знам дека не бев јас во право и мислев ќе ме разубеди он. Ама пустиот одма и рекол, па мене глупаво ми падна.
    И вакви глупави ситуации се случуваат, а не па да живееш со некој и само да те боцка. За тоа дебела немам зборови, јас не би и го преќутела никогаш. Би ја викала стара. Ајде стараааа, мрдни, стави таму ручекот. :D

На vitamina, Annath, DVAANGELA и 11 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.436
    Допаѓања:
    103.506
    Мене ми викаат дома сите Буце, од милост, па не се лутам, реално и Буце сум.

8. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    И мене ми викаат некогаш буцко и не се лутам,ама од буцко до дебело има разлика ;) Додека не почувствуваш нема да знаеш дали е за лутење

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.436
    Допаѓања:
    103.506
    Абе некогаш и буква кажана со лош нагласок значи нешто, така да потполно те разбирам. Убаво ти кажаа, обрати и се ти на неа со Стара да видиш како ќе и биде криво.

На anina и Mariangel им се допаѓа ова.
  10. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Сликава ми излезе на фб и ме потсети на темава:D. [​IMG]

На samovila.red., ozbilnazena, monik55 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Golden Rose

Golden Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    174
    Не и придавај значење воопшто. Интересирај се само за мм и за детенцето. Нив радувај им се. А за јадењето баш ти е гајле ако сакш да готвиш кажи и дека денеска ти ќе готвиш на твој начин, нешто твое да пробаат, кажи го како да слушаат сите а да важи само за неа. Јас на пример се нервирам моментално и потоа кога ќе се вклучам на форумов анализирам си велам зошто вака ама после ми е гајле. Завчера ќе ни доаѓаа гости, и ајде купивме се што треба со мм и да испечам лиснато. Свеки ќе заминуваше, а јас подготвувам плех за лиснатото и сега не вака не така, и јас по мое си го наредив излезе од врата затоа што мораше да оди и се врати пак д ами кажи како се уклучува релната и и велам де бре не сум до толку. Вака или така не преќутувам, директно или индиректно велам. И не се замарам што ќе мислат, ме навредил нивниот однос многу пати и сфатив дека компромис се прави само од едната страна а така не може и затоа секому по капата. Не се нервирај опушти се овие треба да ти бидат најубави месеци. УЖИВАЈ ! А свеки кој ја мати :D

На samovila.red. и Mariangel им се допаѓа ова.
  12. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Znaes barem eden mesec da go zivees moeto me int togas sto ke mi pises na forumov

13. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Mora da priznaeme site kakva i da e svekrva e i ni smeta. Jas licno se soglasuvam dobro so mojata sea za sea (3god sum vo brak). Ziveemw odvoeno no sega otkako se porodiv bozem samo prvite 40dena ke sme kaj nea za pomos no eve sin mi skoro ke polni 4mes a ona posle 40dena si se presili kaj nas :D
    Doaga sekoj den od sabalje od 8h i sedi dodeka ne dojde mm. Jas probav da zboram so mm da doagja bar preku eden den ali ona nema oset pa bataliv i plus se pozalila deka ke umre ako i zabranam da doagja pa imase i eden incident koga mu placela na mm zasto sum rekla deka nemora sekoj den kako na work da e...Krenav race zasto bolna e po vnuceto, a i nesmeam da se pozalam doagja sekoj den ali zatoa rucek mi e napraven i pegla i dzoger ne sum fatila. Sekoj den kako FALA sto doagja rucek i obavezno se fakja za krpa i pracosmukalka, dzoger...
    A sekoj den zaedno i so majka pa ke ja spukas, a kamoli so svekrva. Ali ajde nekako bas sum labava pa i ne i zimam zdravo za gotovo kako na pr koga i se ispusti deka edvaj ceka da sum pocnala so rabota da go cuvala vnukot pa jas fino nasmeano i rekov - aa mamo togas tvoeto vnuce ke odi vo gradinka :D uff kolku desavki ima ne ste svesni ali jas si imam ubav brak srekna sum si go imam sinceto i ne gledam pricina zosto da nema harmonija pa taka si prekutuvam nesto, nekad vozvrakam na udarot ali i znam mnogu pati da kazam fala zatoa sto zasluzila

На samovila.red., Golden Rose, VladeMila и 4 други им се допаѓа ова.
  14. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Pa toa e toa sto go spomnav vo eden post deka dodeka ziveeme zaedno ke bide taka ama ne mi e za dr tuku kako sum trgnala utre stvarno koga ke treba da se ner jas ke nemam zivci,ke nemozam decata da si gi podnesuvam, ama za sto?

На hajdi lejdi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    E bogami cuvajte zivci :) A i koga ke dojdat decinja ke barate da vi zgotvi da vi iscisti...Sea dodeka ste sami so mazite sakate da eksprimentirate i gotvite za nego, a utre so dete ke nemate vreme za toa. I jas se naviknav sve sama si gotvev za mm si go precekuvav sekoj den od rabota..Ali sega deteto e na prvo mesto i zatoa pomos okolu rucek i cistenje i te kako e potrebna. Jas kako sto sum bolna pedanterija...A na pocetok se mavav vo gradi ke mozam jas se sama ali si gi povlekov zborovite periodov. Taka da dajte krpata i tendzereto na svekrvata i sredete si se za soprugot ;) Kako i da e mora da se ima sloga pa i oni se majki i nie ke bideme eden den svekrvi:lol:

На samovila.red., monik55, butterfly* и 5 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.589
    Ве читам сите што муабети вртите, што сте ми чудни вака на прв поглед, ова најозбилно се нервирате сите вие за секое подбуцнување и кажан збор?! Па зар мислите дека секојдневно вака треба да се нервирате за вакви глупи работи?! Не ве сваќам навистина, во животот има дека поголеми и пообилни проблеми а ова што секојдневно сите ние го доживуваме се мачкини кашлици и длабок феминизам, ете ова ви се вика ЖЕНИ со еден збор. Пример, мислите мажите ги интетесира да загледуваат и да ја тупат за лажици и штипки?! Абе кога му се спомне ја фаќа светата, знаете мажите не ги разбираат овие работи и не умеат да се справат со чистење и бркање манџи.
    Еххх не сме ние жени ако од секој збор не си направиме режија за најдолго и најкомплицирано сценарио верувајте.

Друга работа, не свативте дека сите свекрви се мешаат насекаде и во се баш како и ние помладите.. снаите де, во крвта е тоа, да се каже, да се пререче, да се помести, да се прокоментира.. жени џабе си ги губите живците и нервите уште сега, верувајте дека е џабе, мајка си е мајка, и да си 100 години пак ќе дрнда и ќе наоѓа маани а не пак вегети да тура во секои манџи, тоа е.
    Треба да научите да раководите само политички, и да не се замарате, терајте вам како ви чини, некогаш премолчете некогаш не но во глобала треба никогаш да не ставате при срце и да си го гледате мажот и децата, ако се погодувате и се подржувате со мажот тогаш верувајте дека никогаш никој нема да може да продре меѓу вас, подршката од мажот кон вас е неопходна а свекрвите можат само да зборуваат од околу. Сепак и треба да се свати дека генерациски никогаш нема да можеме да се разбереме со по старите, тие си имаат свои гледишта и принципи кон животот а ние помладите наши, да така брановите должина не се наоѓа колку и да ја бараме.
    @Minnie 1 и @Mariangel нема потреба да се замарате и да ставате при срце, дај те и бркалката и нека тера.. за некој месец ќе имате свој дом и ќе си раководите по свои принципи, а сега оставете ги настрана нека си го тераат редот по ќејфот бидејки никогаш нема да можете да промените нешто што е и најнормално, секоја куќа и дом си има свои различни навики и принципи а тоа треба да се испочитува, и бидете среќни што ќе си имате свој дом и ќе си бидете сами свои газди а некој и тоа не го може.

Не се замарајте и преоптеретувајте со баналности и женски тракатанци едноставно помирете се со тоа и научете да си живеете за вас.

Мојот пост е напишан и издробен баш на начин на кој што се надевам дека ќе ме сватите што сакам да кажам во секој мој претходен пост напишан со поостар речник. Еден е животот затоа сите вие потрудете се настрана да го проживеете.. далеку од вакви глупости и македонски малограѓанштини а на сите нас за жал тоа секогаш ќе ми биде длабоко под кожата.

На calliope, Golden Rose, Ethrnity и 20 други им се допаѓа ова.
  17. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.233
    Допаѓања:
    56.937
    @vitamina се’ тоа во ред, во право си дека не треба да се нервираат за ситници. Ама кога примаш отров во мали дози секој ден, доаѓа момент кога се прелева чашата. Колку и да се трудиш да се прилагодиш на се’ и да ги оставиш да си зборуваат, не е лесно секој ден да се трпат истите баналности и женски тракатанци. Ги разбирам ептен жените што се замараат со ситници, едноставно им дошло преку глава. Не се чувствуваат слободни во сопствен дом и постојано некој им виси над глава со коментари, совети, забелешки, па и подмолности. Колку глупо и да ни изгледа од страна, ним не им е лесно.

Секако, има и такви на кои им треба по еден виртуелен шамар, не велам не. Hint: гаќи. :D

На samovila.red., Golden Rose, Mariangel и 14 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.589
    Точно е тоа што го велиш, но од друга страна пак што и каде да решаваш? На кого да објаснуваш и да тепаш празна слама? Кога секој си сваќа и слуша само тоа што му одговара нему.
    Старите се страшна работа и со нив нема разбирачка бидејки секогаш и се тие знаат и секогаш и за се се тие во право, ти и да се отепаш од зборување и појаснување устата може само пена да ти фати и да се оболиш, тие секогаш истото.. нивното ќе си го тераат. И што онда?! Кое е решението?
    Што подалеку и мирна глава, и не ич не треба да се замарате со нивните старски глупости и циркузи бидејки само може да оболите а стар да се смени топрв тоа тешко.

Ајде еве и мажите да зборуваат со нив верувајте дека иста песна ќе тераат!

На samovila.red., eloves, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Свекрвами чисти со крпи се валка доле како желка,несе зезам озбилно и решив да о ги скратам маките да не лази доле кога чисти сега ке одсм во базаро ке ја купам оваа паркетарка:)

На Mariangel и sesilija им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.589
    Изненадија монче ќе те благосивља утре за благодетот да не лази со колена :rofl:.. и после снаите не пазеле на свекрвите?! Срам да ви е на сите :!:

На samovila.red., ALISA0000, LivingGlam и 2 други им се допаѓа ова.