Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Ахаха, пази да не земе да чисти со него. Знаеш има стари луѓе што се категорично против новите "изуми". И мојата свеќи чисти паркет лазејки. Еднаш беше болна и ќерка и ја викна жената што чисти кај неа. Луѓе мислиш некој да крши и викнале а не чистачка. Со денови збореше, земала паркетот простум го чисти еј па тоа треба да се свиткаш долу ако сакаш чисто да е. Земала тепихот вака, а не така. Глупости.
    И се расипа машината за перење што и беше од свадба, веќе не се поправа зошто е поправана сто пати. И сега на рака пере. Мм и золвами не можат да ја убедат нова да купи.Зошто, затоа што денешните машини не биле добри, брзо се расипувале, немало квалитет ко порано и не вредрло да купува. И така врќе пола година на рака пере.
    Нека, нејзин живот, нејзини правила. Само сакам да ја потенцирам нивната одбивност кон нови работи.

2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Ами ќoшињa, aми oние лaјсни ли кaкo се викaaт пo крaевите штo се стaвaaт, кaкo ќе ги исчистиш сo пaркетaркa? :D

На kukla21, ivi1987, Rose96 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.097
    Не со усисавач на батерии.

4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Со финта

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.590
    Хахаххаха алал да ти е бриџит, баш го долови поимот и суштината на темата!
    Ете ако разбирате што сакам да кажам.

6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Дa, финтaтa е дa се нaведнеш и дa зaчистиш. Кaжи другa, јaс сaмo oвaa јa знaм.

7. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Важно не се користи џогер, тоа ми беше поентата за @peperutka85 .
    Патем, ја снема жената од темата, не ни даде update за настаните.
    Веќе заборавив што конкретно ѝ беше проблемот, акцентот премногу беше ставен на паркетот и џогерот.

А инаку вака околу мешањето, треба прво да се утврди дали намерите им се злобни или зајадливи, или едноставно се мешаат како што се мешаат нашите мајки или баби, бидејќи и покрај сѐ за нив сме деца и ни треба помош и заштита.
    Ако е второто нема што да им се лути човек, знаеш дека не е со лоша намера, сака да ти погоди и на крај ќе те изнервира, ама ќе и промрчиш како на твоите и ќе знае за во иднина.

Ако е злобно и зајадливо, тогаш е друга приказна.

На Annath, Nausicaa, SV1911 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Море како ми фали една свекрва сега...

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и friendy им се допаѓа ова.
  9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    I mene mi fali ama ne bilo koja.
    Mozebi sum ffizicki mrtva umorna,ama psihata mi e mirna.
    Ne velam deka e sekogas do svekrvata,i za loso i za dobro se potrebni poveke od dvajca.Ama koga se nema razbiranje,podobro da sme podaleku.
    Detali ne mi se pisuva od so ne sakam ni da se prisetuvam.
    I se soglasuvam za ona deka ponekogas koga se sobira otrovot ronka po ronka,pak boli.
    Prostuvam ama nemozam da zaboravam.

На samovila.red., bella.s, Golden Rose и 6 други им се допаѓа ова.
  10. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Abe znaes kako e ne ti treba ic svekrva.Stvarno mozebi teret e i se e na tvoj grb,ama sto i da napravis sto i da zgotvis nema koj da ti prirece nema koj da te nervira,baska ke si uzivate so mazoti,ke si se grizis za decata,kraj kraeva sama si so familijata ke nemas na koj da mu ugoduvas i na kraj pak da necinis msm deka me razbra

На rose60, galapce и MilaP им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Abe i koga sme sami pak ima prostor za ako saka gluvceto da grize.
    Trpenie spasenie.

На samovila.red., VladeMila, anina и 2 други им се допаѓа ова.
  12. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Da tocno vo koj brak cvetaat rozi,ama toa ne e nisto za razlika od toa da se nerviras sekoj den,sekoj den toa pa toa,a brakot ke se zbrecas ke se smiris i se karas so covekot na tvojot zivot a ne so sosem tret

13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Еве не знам може до мене е ама ми се чини некои коментари од свекрвата превише значение им придавате и си правите проблем онаму каде што всушност и нема.:?:
    Свекрва ми вториот пат кога останав бремена и кажавме се наведна и му вика на стомакот мој:
    Please, please God let this one be a girl.:rofl:
    Не се најдов ни навредена, ниту пак помислив дека нема да си го сака внучето, испадна машко па ете си го сака, за третото не сакавме да го знаеме полот и кога се роди мадам затоа што толку сакаше женско свекрва ми, после четири сина и десет внуци ја крстивме по неа. Се прерадува ама па и си ги сака сите внуци исто, малава може малку повеќе внимание и обрнува затоа што е најмала а не зошто е женско, додуша кога се роди мислам се што е розево купи ама тоа е друга приказна.:wasntme:

На Espadrila, Mekuska, kukla21 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Нема да останете исти, со тек на време ќе се изитрите сите, па ќе знаете во секој момент што и како да кажете и како да изреагирате за да било кој проблем или ситно пререкување го пресечите уште од страт, ладно, без нервози. Барем се надевам. Ако после години сеуште се жалите за истите работи од свекрвата, верувајте не ви е таа крива. Млади невести штотуку влезени во туѓа куќа разбирам, влегуваат во брак со идеални очекувања, па секоја ситница што им го руши тој сон стресно делува на почеток. Како мине време ќе станувате поотворени, подрски, посебични за работи кои се однесуваат на вас и вашето семејство, за да на стари години станете лика и прилика на вашата свекрва :D
    Така излегува живот со свекрва,survival.

На samovila.red., simply-red, MilaP и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Site imame losi denovi koga sme neraspolozeni ili ne boli glava i ne ni e do nisto...ama sekoj den vo krevet boze na smrtna postela si. I samo nekoi gluposti i nebitni raboti ja okupiraat. Aj si vikam za sitnici ne se fakam ama i sobiram se. Koga ke ja spukam nekoj den nema na arno da i e. Vcera sednala da mi drzi predavanje kako na internet pisuvalo deka ne cini mnogu da se cisti,lugjeto se razboluvale i dobivale alergii. I vikam na internet pisuva svasta,nekoj se razboluva od cisto,nekoj alergija od prasina dobiva i taka. Vecerta sednala i mu vika na mm,znaes li deka ne cini sekoj den da se banjas,si gi trgas bakteriite od koza i toj i se vrti i vika Epa aj ako ne ne se banjam posle rabota,ke sedam taka i ke si gi neguvam bakteriite.
    Abe boze sacuvaj! Zeno za mene ako sakas ic ne se banjaj i ne cisti,crkni si u prasina i prljavo,ama mojata soba,naseto kupatilo,po moe ke si bide.

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Секое чудо три дена. Па така пред еден месец и јас бев во нова ама веќе позната (за мене) фрка со свекрва ми.
    Веќе пишав за бактеријата која ја закачи ќерка ми, па заради истата добивме официјално забрана за одење во детски градинки. Два месеци буквално се измачувавме за чување на децата. Јас, мм и мајка ми (чат пат и сестра ми), постојано се менувавме на работа за да не останат децата ни 5 минути сами. Е арно ама се случуваше да нема децата два часа кај да бидат па ги молкневме по комшии, роднини, па јас излегував порано од работа, па мм ќе закаснеше, што стануваше крајно неподносливо за газдите.
    Почна синко на училиште па обврска плус и нови главоболки (веќе познато за тие чии деца одат на училиште). И на крај му викам на мм, или разговарај со твоиве за чување на децава или одма одам да дадам отказ. Ма стварно не се издржуваше секој ден да се мислиш кај да го оставиш детето. Свеки кажа децидно НЕ а мм, „Тоа е што да правам, дај отказ„ И така со тешко срце дадов отказ од единственото добро работно место кое сум го имала досега.
    Ако и тоа ќе помине, ќе пораснат и моите деца :inlove:
    Ама затоа дојдов до толкави проблеми во бракот што за прв пат искрено размислував за развод.
    Психата ме уби. Ме уби тоа што ладнорвно доааѓаше дома да ги види моите деца и тоа доаѓаше со децата на девер ми, додека јатрва ми се курчеше на работа, маникир, депилација, шетање низ Скопје, низ Битола.(немам ништо против јатрва ми, да не бидам погрешно разбрана).
    Помина и тоа. Си ја смирив душата. Ама па незнам зошто и не ја мразм толку во последно време. Само ја жалам што кога ќе си ги стави синовите на иста вага не и тежат двајцата исто. Ја жалам што не си ги сака исто внуците. Ја жалам што мисли дека мене ми штети со тоа што не ги чува децата за да одам на работа. Им штети на синот и внуците.
    Само што уште не сваќам како синовите не можат да направат ништо. Горда ссум што имам родители кои се тука кога и да ми затребаат. Понекогаш ми смета што и мм се потпира на моите родители. Ама па среќна сум што ги имам без резерва

На Golden Rose, samovila.red., pandelka и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Леле страшно, што рекла ве потресла. Ќе ја спукала таа некој ден за вакви работи оти и се насобирале. Детиште незрело си, имаш уште многу леб да јадеш дури дојдеш до ситуација некој да спукаш.
    @anina Не ја коментирам свекрва ти, но вие не можевте да најдете некое девојче, комшивка, роднина, што ќе се сложи понекогаш за некој денар да ја чува малата за тие час или два?

Последна измена: 26 ноември 2015
    На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  18. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    @Minnie 1 чекај малку, нели ти беше таа што е во нејзин стан, нели ти беше таа што не заработува? Како тоа ќе ја "спукаш" што жената си дала свое мислење?
    Да ја седнам мајка ми на форумов да ти пишува што значи свекрва да ти забрани од дома да искочиш, да не може колеги да те викнат на прослава затоа што им исклучува и на нив и на мајка ти дури и телефонски да те побараат, да ти го тресне малото бебе од кревет, да те нападне физички, па да видиш ти што е лоша свекрва.
    Мајка ми си ги собрала куферите и си отишла. Не ти одговара, заработувај и оди си.
    It's that simple.

На MilaP, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и rose60 им се допаѓа ова.
  19. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Девојчето кое ми го чуваше синотт по потреба оди на работа и плус студира така да не ми е некоја сигурна варијанта. Други непознати девојчиња да барам, уште понесигурно ми е. Роднините каде ги оставав децата одат на работа а бабата чува три деца така да не се нафаќаше и моите да ги има постојано на грб. Тоа е вујна на мм. Мојата тетка е немажена ама живее во Струга па не ми се исплаќаше да доаѓа или јас да ги носам децата. Сите одат на работа или имаат некои обврски така да никако не се погодуваше. И на крај ти пука филмот, нели?

На Bridget му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    @anina, значи, многу ми е жал!! Паметам дека лани ова време и двете пишавме во темата за Дедо Мраз дека сакаме работа во Новата Година и многу се израдував кога прочитав дека си се вработила. Верувам во судбина и сигурна сум дека ова вака грдо испаднало зошто те чека уште подобро работно место!

@Minnie 1, твоите дома не прават безвезни блаблабла муабети? Или стриктно разговатате за Пруст и Фелини? Од тоа што си го напишала тука за случката со свекрвата никако не можам да увидам кој е точно проблемот. Жената седнала, правела неинтересен муабет и...? Те навредила, те понижила, те терала да и бидеш измеќарка, пробала да го сврти маж ти против тебе, што?

На samovila.red., bittersweet, katalina и 9 други им се допаѓа ова.