A sto da i pravam nem da ja brkam,sea ke vidime otkako svekorot znae dali ke smeni nes,a veke ne raz sonea ednostavno kako da nepostoi,i da kaze deka sum gubre bar ke ima za so a sea vaka mi e mirna glavata
^ Ако сакаш да го задржиш бракот и нервите ако треба да,ќе ја избркаш.Едноставно ќе и кажете дека треба да си се врати дома и тоа е тоа.Треба да си знае кај и е местото.А ако ја оставате да си продужи да си седи и да прави глупости тогаш она не е воопшто крива,и се може,дозволено и е.
Не дека сакам да ви се мешам во дијалогот, ама... Како бре така да ја брка од нејзино?! Кој ве учеше така? М? Ако и смета свекрвата има решение, патот под нозе и нека си направат самите, многу едноставно.
Батерфлај извини што ќе се изразам малку подрско со тебе ама навистина си многу наивна и несозреана. Наместо да седиш со скрстени раце и да кукаш за секоја случка секојдневно на форумот пробај да размислиш малку и да созрееш во врска со проблемов. Не е крива овде свекрвати бидејки тој кров каде што вие живеете е нејзин и таа има право да си седи таму колку што сака, вие не можете да и кажете дали да живее или не во сопствен дом тоа е прва работа. Нејзино е се па таа и најнормално би си зела за право да си седи каде што таа сака дал кај свекор ти дал кај вас. Втора работа околу вреѓањата и драстичните взаемни проблеми коишто ги имате ти не треба да се караш со нејзе и да и солиш памет бидејки таа нема ни да те слушне ни да те рецне, вмешај го малку син и во оваа ситуација тој нека и се дразне да разговара со нејзе, да проба да ставе некоја граница ако доволно те почитува за жена, јас сум запрепастена од тоа што ти го кажуваш овде како тој не реагирал на ништо а врв на се те сакал, каква е таа љубов? Да се дозволи да бидеш вреѓана и малтретирана а? Дај стави прст на чело и размисли малку, биди малку поостра со него и стави му до знаење дека не си најдена на улица,ако тој не застане пред тебе тогаш кој треба?! @Mariangel сеуште си млада и тазе снаа и сиве овие реакции и закачки се нормални а чудни за тебе, свиркај си ти кажав и не се замарај, не ставај многу многу при срце, насмеј се и терај си по свое, наскоро ќе излезете од тој дом па наместо да се окупираш со свекрвати окупурај се околу ноавиот дом и бременоста, оние свекрвините рчки не ги ни помислувај, може сега ти изгледа сето ова невозможна мисија но ќе видиш со тек на време дека и јас и другиве кои ова ти го кажале имале право и смисол. Околу она "дебела" треба да и го речеш најотворено, секој како ќе си го свати нели, но мислам дека не е во ред.
@butterfly* Те читам цело време и воопшто несими јасна ама ич читам читам и никако да сватам што се случува со вас.Како што тука си го кажуваш проблемот седниги сите и на сите сето ова кажиго и мора да си ја средите ситуацијата.Немој да ме сватиш погрешно но јас добив впечаток дека на мажти ни воопшто нему е стало до тебе.Мој совет е ако ова вака продолжи и несе реши стави крај на се најдобро ке биде.
Не сум во брак, ниту пак имав било каков проблем со „свекрвата“ х, мајката на дечко ми. Но не можам а да не приметам, Свекрви каде сте? Што ве нема во темава? Не читам за тоа снаите како ве навредиле ... Извинете ако навредам некој, но тоа што 90% пишуваат снаи во темава ми го формира мислењето дека иститете тие се премногу чувствителни и дека понекогаш дури и ги дуплираат проблемите. Вие на свекрвите сигурно не им правите се како што сакаат тие, ниту пак вие сте совршени. И мислам дека е бесмислено е да се коментираат свекрвите на форумот како најкрвопролевачки суштества, кои воопшто не си ги сакаат снаите, и се најлошите можни луѓе што ќе можат да се родат. Воопшто не е до свекрвите, до луѓето е ( во конкретен случај жените, кои можат да бидат и свекрви, или пак снаи ) И вие некогаш ќе бидете нечија свекрва, тогаш немој да се зачудите ако вклучите на форум и здогледате некој коментар на форум кој би бил напишан од снаа, која може да е баш вашата Така да, мој совет е повеќе да работите на вашето однесување. Сите ние сме луѓе, без разлика дали сме нечии снаи, или свекрви.
Nez dali kazav no jas ko se karav i toj se karase,me terase da izlezam zasto me znae kakva sum deka se tresam,no bidejki se kutev sega sakav da go kazam moeto pa ispadnav.Sega i dvajcata ne raz so nea,za nego nez ama mene mi e podobro mirna mi e glavata za sega pa ke videme,samo da dodadam deka namerno ne kazuvav se od a do s pa i za mm da ne ispadne dramatiziram ajde ostavam red na dr da si gi kazat makite
Izvini malku,koga bevme vo vrska i nejze i tecese med i mleko od usta.Ako ona e razbrana zena treba da svate deka jas sum dojdena za sin i a ne za nea,deka seto ova e novo za mene,a ne nemam nikoj ovde se pogodiv mirna na nikomu ne kazuvam i de bre u kuku lom za narod grom.Imam sreka sto mm ne se pogodi mamina maza inaku sum naebala pozz
@butterfly* I mojava dodeka bevme vo vrska,sekoj den mi se javuva,tolku mila,tolku fina abe sto da ti kazam. I sega,nejzinive postapki bi mozela da gi pretrpam,ne e deka ona mene nesto direktno mi pravi,ama ednostavno sum izrevoltirana i razocarana od nea kakov covek bese a kakva e sega navistina. Znaci licemerna bila. Tuku sreka vcera go slusnav mm kako zboruvase so tatko mu,utre imal termin vo banka i rece ke se zaclenel tamu da mu prakaat doma ponudi za kukji I taka ubavo mi dojde od samata pomisla deka naskoro bi mozele da bideme sami. Tatko mu predlozi za edna tuka vo blizina,ama pregolema e za nas dvajca,a i ne bi bilo loso da e malki podaleku.
Извини Батерфлај вака ама многу си конфузна, викаш на мти е куќата, викаш сам живеел претходно, како наеднаш во негова куќа вие имате само соба, викаш се повлековме во нашата соба. Не ми е јасно стварно И со неразговарање ништо нема да се среди јасно да ти биде, на свекорот и деверот им одговара да одморат од неа ако е навистина толку лоша и вие сте си зезнати во ситуацијава.
Јас сум со дечко ми 3 години во врска, и мене нит ми се јавува нит и се јавувам. Мислам дека затоа и се разочарувате потоа после тие врски во кои ви течат мед и млеко. Јас со жената имам коректен однос, како и таа со мене. Можеби и сите работи што ги правам не и се по кеф, ниту па мене нејзините, али се почитуваме. Тоа е доволно, нема што да се зближувам премногу со неа. Таа е мајка на мојот дечко ( се надевам, иден маж ) и ја заслужува мојата почит. Тоа и ми беше муабетот, не очекувајте да и тече мед и млеко од устата на свекрва ви, ниту пак очекувајте рози да ви цветаат. Луѓе сме, и сите правиме грешки. Почитувајте се меѓусебе и повеќе работете на своето однесување и карактер, бидејќи туѓ карактер и туѓо однесување тешко дека некогаш ќе успеете да промените
Pa nez kako da objasnam a da ne vleguvam tolku vo privatnost,eve ovde clenkata i bivsata jatrva neka objasni ako mozi
Јас само можам да ти кажам дека истото го зборував пред да се омажам.. Во брак и во заедница е многу поинаку. Јас и многу терсене мајка имам и додека живеев со неа за се и сешто се расправавме сите дома со неа бидејќи ептен ситничари. Ако направиш флека на покривката (посебно на тукуштко испрана) сметај дека цел ден ќе ти го уништи со расправии дека само пере и пак не сме внимавале. Ама мајка ти е и ќе зборува таа ќе зборуваш и ти,и да кажеш нешто во лутина нема да ти биде поинаку сфатено и за 2-3 саати пак сте мајка и ќерка. Овде е многу различна ситуацијата бидејќи ако зборувам за работи кои ме нервираат ќе бидам погрешно сфатена. Баш и кога зборував со мм дека ако уште еднаш ме нарече дебела ќе и кажам дека ми пречи тој ми рече дека тој ќе зборува со неа бидејќи можело погрешно да ме сфати. Јас не сакав тој да каже не сме мали деца па поштари да изигруваме и му кажав или јас ќе речам или никој. Пред некој ден индиректно кога зборев со мајка ми на скајп реков ехее далеку сум од дебела,трудна сум не сум дебела, па од тогаш фала Богу ништо нема речено такво веќе неколку дена И знам,свесна сум дека сето ова ќе биде само додека живееме заедно а и нормално е. Различни карактери различно размислуваат. Многу ми е помирна душава кога знам дека за кратко ќе си се преселиме и друго е кога ќе и бидам гостинка или ќе ми биде таа мене гостинка а друго е две жени во куќа и во кујна.. Верувај дека не би ти било сеедно до толку мешање во приватност дури и чепкање по фиоки за веш и такви работи, ама ќе видиш кога ќе се омажиш ако сте во заедница ќе си го смениш мислењето.
Она самата кажува дека тоа е куќа направена за нејзиниот сопруг и дека не живеела таму,си живеела со свекорот па кога се земале се тупнала и почнала да прави проблеми.Ете од таму ми е муабетов.Јас искрено до сега немам вакво нешто ни видено ни чуено.Свекорот во една куќа а свекрвата си се преселила кај младите и никој ништо не и кажува,свашта.Секој треба да си знае кај му е местото.
Jaс мислам вака да направиш. Ја барав сцената, ама не ја најдов да ти ја постирам. Го имаш гледано Сексот и градот, кога на Шарлот свекрва и им влезе среде секс? И никогаш повеќе не се врати? Ако е ваш домот, а она ви се натура, со секс избркај ја. Фанате да стенкате дење и ноќе, кога ќе отиде до продавница сексајте се во дневна, па ако не и е срам нека седи. Ако реагира, кажи дека исполнуваш брачни обврски. Или дека правиш внуче, да не ти смета. Јас така би ја избркала.
ок, сфаќам дека имаш проблем со жената. Но, поентата ми беше дека овде како што гледам 90% пишуват снаи,а свекрвите ги нема. Сигурно сите снаи не се идеални, исто како што сите свекрви не се „вештерки“. И да, во врска со твојот проблем, јас да сум на твое место и да ми чепка по фиоки некој, било кој сигурно ќе му кажам па колку сака нека се лути. Јас ако давам почит некому, и ќе барам почит од истиот што значи во никој случај нема да молчам
De ma ti pa kamo debela da me narece no namesto toa mi dade pokvalitetno gomna me najade Ee edna vecer posle sex se tusiravme i namesto da se preprava deka spie taa so set um se razvika no toe e.Kako e skroeno takvo ke si bide,so mm si razgovaravme si se dog sto saka neka vika neka pravi samo ni da ne si se karame bidejki mozebi i toa go saka.No ne mu e jasno sto sum i napravila sto me zamrazila,vikam neznam jas ni ja mrazam ni pa ja sakam,no edno da ti kazam mn teski zborovi upotrebuva,no sepak toj e pokrajmene sega e ok ke videme do koga.A so sex haha moz samo tema na muabet da i bidam deka nemam oset taa nema ni sram ni perde ni nis
Ee sakas veruvaj sakas ne no i mene mi se javuvase po saat vreme sme raz dur mi se smacuvalo no ja slusav sto da i pravam aj da ne a zgresam,i od cara do stopana se kazuvase sto pravela pa ugovaranja sto ja najmn gi mrazam,no eve ina tie sto ne se mazeni da im kazam deka se sto leta ne se jade,i cenete go toa sto go imate sega dodeka ne ste mazeni za eden den da ne zazalite
@Cka коментарот ти е место, но дела и зборови не е исто. Шaла настрана, не верувам дека постои некој кој што би се дразнил да направи такво нешто на дело. @butterfly* не си ја труј душата, биди позитивна и со добра мисла секогаш, не се огорчувај поради некој кој што не заслужува. Верувај дека што повеќе се труеш со омраза тоа потешко за тебе и твојот мир. И не значи дека ако ти доживуваш ваква судбина истото би требало да го доживеат сите.. никој не е ист тоа е фактот. Ти можеш да зборуваш во твое име, а за другите не можеш.