So sveki ne se sakam(ne ja mrazam osven koga ke me razluti mi ide da mozam da ja izbrisam od planetava zemja ama...). Sega e fazata koga e dojdena vo nivniot stan(sto na muabet pri zemanje nas so mm ni go dadoa za prestoj iako jas licno nikogas nit ko poklon sum go sfakala nit sum go sakala deka planiravme nas da kupime mal stan ko za 2ca ama se izjalovija planovite I taka sme site ''veseli''tuka)I kolku I dozvoluva zdravjeto sreduva po doma. Se vrakam denes od rab. crni ponedelnik(uzasen den) I ona na vrata izvestaj dava sto kaj cistela I veli usisav nasekade I vo vasata splana(inaku I ona buricka u fioki so ves I bukvalno u site fioki ZENSKI/ZENI TOA E KO DOBRO UTRO U ZAEDNICA edno e u vrska drugo u brak nasamo koga ti ide samo na gosti a drugo koga zaedno zivete(ama ne kaj site majkami I svekrvata ustvari baba mi nemale vakvi desavki taka da do licnostite e!!!)) Ubavo iako nikoj ne ja teral a I koga po cel den e doma bukvalno pokraj gledanje redovno pa I site reprizi od turskite serii sto i ostanuva drugo osven po rucekot koj vo posledno vreme go kupuva veke zgotven da zacisti. Sepak pak ke pisam nikoj ne ja teral ona mene mi drzi lekcija kako jas treba DA I SE ZABLAGODARAM NEA?1?!?! Muabetov ide demek ne ti dolzam da cistam a ete iscistiv(ok taka e AMA PAK NIKOJJJ NE JA TERALLL I ako veke si ucinil pa ne treba niz nosss da vadiss spored mene) ama kaj drugava snaska ic nemorav da citsma tamu se odmarav ete nea majka I ja vospitala da cisti da se zahvaluva bla bla bla*(inaku drugata snaska od 13 godini u brak 13 godini ne raboti nisto tuku e domakinka I nea cistenjeto sekojdnevno I e ko mene sekojden idenjde I vrakanje na rabota RUTINA). E SEGA AJ DA VE VIDAM ZA MISLENJE???Jas mislam deka ne I dolzam nisto sepak nikoj bukvalno nikoj ne ja teral da cisti.Kolku pati majka mi zacistuvala ama nikogas ne prerekla na mm da rece aj bre ja vi cistam sto ne mi platite itn.inaku ne deka ne cistam I jas ama nemam vreme bas sekoj dena da usisavam I eve koleskive na rab.isto komentiraat deka ne cistat sekoj den duri ednata sto ima poodgovorna rab. I gubi poveke vreme ima zena za cistenje(sum spomnala I jas da ja platam zenava ama kaj mene doma toa se tolkuva ko lopov da sum viknala demek takvite zeni kradele sto strasno me nervira toa so predrasudskiov muabet na sveki ama nejzin stan I moram da I gi postuvam toa zaostanatite zelbi ama vo nedostatok na vreme/volja za cistenje ako ona iscisti ne smetam deka dolzam da I vikam fala cel bozji den neli???
Izvini no na nikoj nesum posakala da go dozivee istoto nitu na dusman,samo sakav da kazam da ne se ner bidejki od loso ima i poloso,kako ne se isti prstite na rakata taka i lugeto toa mi e jasno
Vidi dr snaska sekogas ke e podobra zas ne e vo zaednica so nea,nis ne dele nema so da se kara.Jas imam kazano nemora ni da cisti ni da peri ni da gotvi ni pak sadovi da mije,samo da imam mir za glavava i ubavina za ocive da go gledam maz mi sreken.Pred 2meseci si ide doma i se bese cakumpakum i nemase na sto da najde mana i edna mala pajazinka sto nesum ja videla za taa mi pregovori,i mm i vika e dobro de ne ja videla ti ko si ja videla fani ja mora li odma da prebacis i ovaa se zapali tolku i trebase,i od togas rekov stom ne i se bendisuva moevo cistenje sekade ke iscistam ama vo nejzinata soba veke nikogas,a za da se zablagodaruvas za edno cistenje mislam nema potreba nikoj ne ja teral da cisti
@butterfly* јас стварно неможам да те сфатам! Зошто седиш уште во таа куќа кога гледаш дека не си пожелна од страна на свекрва ти и не те сака? Па и маж ти па, се карал со мајка му. И има некаква полза од тоа секојдневно карање?Јас како што те читам се на полошо оди.Место да застане цврсто,да ги седне сите на маса и да види што понатаму, он уште малце, уште малце. До кога?Додека не се ожени деверот?Ами ако се ожени по 10-15 год. или па никогаш, така ќе останете, со секојдневни глупави карање и колнења од страна на мајка му? Ако не ви даваат да седите и во 2те куќи,нели мора да ви дадат дозвола зошто сепак се нивни куќи,тогаш барајте си чаре на друго место,одете под кирија. Знам дека е тешко,не секој има можности ама па поубаво на улица ќе живеам него со таква личност што си го колне синот!
Jas so mojata svekrva poubavo ziveam nego so majka mi,skoro dve god.kaj so sum mazena nitu ednas ne sme skarale niti mi rekla nesto loso,a so majka mi samo da sd vidime i ke se skarame ama zavisi od lugeto jas na svekrva mi poveke ja sakam i pocituvam odkolku na majka mi )
Јас стварно не знам зошто чистите туѓи соби, пеглате, перете туѓа облека... Разбирам да се чисти заедничка просторија ама и тоа со договор кога вие, кога свекрвата, а во туѓа соба не влегувам не па да чистам. И не сакам ни да ми влегува некој не па да ми чисти, раскрева мои ствари, кое кај сум оставила таму сакам да си најдам макар и на под да е.
Зошто да не би? Сосема нормална биолошка потреба која најчесто се право по дома. Ако не и смета нека слуша. Може ќе сфати дека смета. И свекрвата имала секс, знае како се прават деца. Не е ништо срамота да си имаш секс со мажот дома.
Нормално е дека не е срамота да се има секс со мажот дома ама колку ти би имала секс а да те слушаат твоите,толку и мажот би имал секс а да го слуша мајка му.
Ако и тој сака да најде начин да ја избрка од таму, а тешко му е да има секс, а да го слушаат, ќе тропа со столот Имаше една ваква сцена во серијата Рејмонд На крајот, целта ги оправдува средствата. Откако ќе си отиде, ќе можат низ цел стан голи да се шетаат, а не да се срамат за еден туш после секс. Плус за да зачуваш фамилија, се правеле и пострашни работи од сексање.
Vo pravo e Cka,iako toa zavisi do kade se drznuva sveki da odi vo ovoj slucaj zasluzuva na toj nacin duri i so gluma da ja nateraat da si zamine(ama nema i togas da i tekene eve kako sto gledam po mojava i pomina period na odmaranje kaj nas i treba da si zamine vo kukata nivna od kaj sto e rodum ama znaete sto IZGLUMENO LEGNA BOLNAAA i uste mi glumi da ja neguvam abreeee sto nema da docekam a jas zapocnav so terapija za pravenje inseminacija i mi potenciraa da ne se potresuvam nepotrebno i da odmaram i da se opustam ama ne mora da trcam po nea e potesko toa ovoj pat). Taka da toj sto videl maki od sveki koj ne se svesni deka sincinjata im porasnale i osnovale svoi LICNO SVOI NOVI FAMILII opravduvam da napravi se sto moze za da objasni na koj kaj mu e mestoto osobeno koga tie sveki imaat kaj da odat ziveat na drugo mesto ama od x neobjasneti pricini resavaat da im go zgorcuvaat zivotot na mladite.
Или ке го бапнеш клавирот сред дневна и во 3 сабајле после сексање, ке се расвириш некоја симфонија од Бетовен. Цка бе легендо, ме изнасмеа срцка си.
Јас не кажав дека е срамно да се има секс дома, кажав дека ние не сме холивуд и сцените од жените на сексот и градот или очајни домаќинки се далеку од нашата стварност, да бидеме реални. Сепак тоа е само филм. Јас не верувам дека ќе се дразни некој да има по дома таков секс како што опиша ти а при тоа старите да бидат во самиот дом и да ги слушаат, ниту жените ниту мажите. Срамота , голема срамота, решение секогаш постои и може да се постигне со нешто друго а не на ваков безобразен начин.
Интересно ќе е ако со предлогот на @Cka се постигне контраефект и на свекрвата и се допаѓа тоа што го слуша, па никогаш да не излезе од таа куќа. Оти да беше нормална, до сега ќе ги оставила младите на раат, а не да прави збрки и расправии (како Жика од Жикина династија кога го шпионира внукот за време на секс ).
Па земе да се размеси комати доека слуша сексање, па да се најадат децата после, дека многу калории ке потрошат. Ахх бреееее, мене да ми е оваа свекрва, пред неа ке се сексам и ке ја прашам дали ке ни се придружи во тројка со синот, зошто сигурно е поискусна. Има таков резил пред луѓе да ја направам, да веке заборави на таа адреса. Глуперда. Ама синко си е крив за се.
Ма има и со гол газ на клавир да седам, само да си отиде. Мој си е, што сакам ќе правам Ако не ми го почитува мирот и домот, нема ни јас. Според мене, безобразно е да ти растура брак некој, во никој случај не е безобразно правење на дете дома со сопствен сопруг. Не знам зошто сексот ви е табу, срамота и безобразно било да се има секс, а сосема е понормално да трпиш некој дома и да не можеш секс да имаш со маж ти. Срам од свекрвата, ќе рече, леле срамота, овие двајцава секс имаат? Млади, здрави, пресни во брак, се сексаат? Жива брука. И ќе оди да каже на комшиките, снаа ми и син ми имаат секс, срамота. Кога нема каде, разбирам. Пак ќе имаат секс, само тивко, ко крадци, и нема да се тушираат после секс. Ама во случај кога им се натрупала дома без да ја викаат и бараат и уште проблеми да им прави.... Ма има да ме начека на кауч со голи цицки, па што сака нека биде. И ова, следи нормално после сите ситуации кои ги кажа членката, не уште прва недела дома и ајде гол газ. Туку после толку време малтретирање од неа. Место да и брои гаќи и да се нервира, еден секс ќе заврши работа. И луѓе бе, сексот не е безобразен. Сексот е биолошка потреба, мене да ми седнеше свекрвата на почеток кога почнавме да живееме заедно и да не сака да си оди немаше ни брак да има. Јас првите 2 години од заедничко живеење ги поминав гола со маж ми, секој момент го користевме за секс, јадевме голи после секс, се туширавме по 5 пати. И таа слобода да ја немам, не знам како ќе функционирам. А да има каде да живее и дома да ми попува???? Тешко. А и не гледам дека на маж ми му е особено срам што сум трудна, цел свет знае дека имал секс пред некој месец, па уште и горд е на тоа. За мене, сексот секогаш ќе биде нормална работа, мешањево во бракот од свекрвата секогаш ќе биде однос на нездрава мајка која не пресекла папочна врвца и син со едипов комплекс. Не реков да ја тепа, да ја убие, да ја фрли надвор, да ја скара со сите... Туку да сфати каде и е местото. Кај маж и, не кај снаа и у кревет. Притоа правејќи и подарок, внуче. Поблагородно од тоа има ли?
Дa живееме ние сегa сo свекoрoт и свекрвaтa и дa стенкaме нa цел глaс сите дa не чујaт, aкo не влези свекoрoт сo чифте(пушкa) внaтре јaс Бриџит дa не се викaм Женa без oсет сaкaте дa јa избркaте дoмa сo сексaње. Пoпрвo сукaлoтo пo вaшиoт гoл гaз ќе зaигрa oткoлку тaa дa си oди. Бaшкa снaaвa штo се жaли глaс не пуштa oд стрaв oд свекрвaтa пa сегa гoлa ќе се сексa и пискa. Филмoви.
Мака дека се меша во буквално се. Дури не ми дозволува да доручкувам тоа што сакам оти вчера сум јадела тоа,ми реди се што имало во фрижидер тоа да сум јадела не пак истото,викам ако нема врска тоа ми се јаде. Абе испечи си лепчиња,патлиџан,салама ама не јади тоа Да не и е страв да не е расипано? Намаз со поминат рок скоро месец дена ми викаше да јадам за ова се плаши демек. Јајца става да се варат и само што почнуваат да вријат оп ги гаси готови ќе биле (штеди на струја) и живи внатре и она јаде јас не јадам од јајцата Поубави биле недоварени Ако не сте знаеле Со мм се мислиме деновиве планираме дали можеме финансиски да си дозволиме за Нова Година да си отидеме до Мк,она како слушна почна да прави сценарио а ние не сме ни одлучиле уште ништо. „Не ви се мешам јас,ама волку пари ви требаат за ова,толку за она. Не знам вие си знаете не можам да ви речам не одете. И за неполна минута пак,ова ќе правите,ваму ќе отидете, тоа ќе си купите ете ги 500 евра отишле.. Не знам вие си знаете “ Чупкалката ја бара 2 дена каде била, лелеее вика во твојот несесер заборавив да проверам, оп си стана си провери Е аман бе Само заради неа ми се оди малку до Мк,да се одморам две недели па да се вратам со нови сили
@Mariangel Nemoj da im dozvokis da ti ja unistat moznosta da si uzivas vo bremenosta. Zboruvaj so maz ti i sto pobrgu zaminete si,zosto duri bebeto koga ke se rodi na glava ke ti se kaci. Hrani go vaka,obleci go onaka,jas ke go banjam i red drugi raboti. Jas si bev vcera so mm vo banka i se zaclenivme ponudi za kukji da ni prakaat i veke pocnavme da gledame. Sakam da si zamineme pred da se skarame,a golemi se sansite za toa. Kazi mu ednostavno deka sakas da si uzivas so nego i bebeto na samo. Na kraj mazena si za nego,a ne za celoto semejstvo.