@Minnie 1 Ние веќе потпишавме за стан,само ќе го земеме од Февруари. Од Јануари е слободен ама поради тоа што не можевме да го земеме тогаш потпишавме за од Февруари. Денови и минути бројам Со среќа вас во потрагата,што поскоро да си средите документи и сами да си уживате.
Hahaah covek samo da cita i da se smee ludnica ste site so svekrvickite,olku komedii ne sum se nacitala ne pamtam od koga ..
@Mariangel Ti blagodaram i tebe ti posakuvam trpenie i da si mislis na ubaviot period sto ve ocekuva.
@Cka ми ги изврте зборовите, ама ајде нема врска, крај краева секој со свои сваќања и култура. Јас никаде не спомнав дека сексот е безобразно, срамно и ненормално нешто, јас само си кажав мое мислење од твоја гледна точка дека не сексот туку самиот твој предлог околу Врескањето и стенкањето пред старите како ти што кажа е малку безобразно и не културно, а ти ми ги испреврте зборовите и според нив си создаде своја приказна. Но нели, секој си има свои сваќања кон работите и однесувањето.
Videte da mi e strav od nea ne mi e,do skoro molcev da bidam arna no vidov deka kako i da pravam isto mi se faka pa pocnav da vozvrakam,i da vi kazam nez kako no nekako uspeav da ne se zamaram,da ne i pravam muabet i pomirna mi e dusava go nemam veke ona grdo custvo i vi blagodaram na site sto me sovetuvavte.No za sex jas mozebi bi napravila no sekako ako mm se slozi,sega ne e taka lesno,toa isto kako tatko mi da me slusa neli sepak sme covecki sustestva i ko ke razmislis taka e.No sepak treba da se zacuva brakot po sekoja cena
Citam i citam pa sekoj komentira ama tie so go dozivuvaat licno najdobro znaat mariangel i baterflaj vas ve razbiram potpolno , jas tri godini brak rabotev niz doma na jatrvata i drva nosev i na svekrvata i sobi im cistev i slatki torti pravev i alista im perev i pak necinev ,koga ke stanese kerkami od 7-8 rano isto i jas se sto bese potrebno i nepotrebno sreduvav dodeka jatrvata do 16 h lezese i od soba ne izleguvase a da ne kazuvam za jadenje i tn ,i pak taa cinese a jas ne cinev,so bivsiot soprug me sakase i branese na pocetokot za sekoja sitnica se karase so mene svekrvata a jas mala bez tatko roditel ,majka so retko sum gledala mislev svekrvata ke mi e vtora majka ama se izlazav , taka i mojot ex soprug se promeni ex svekr go vikase nasamo jas ova sum pravela ova ona ,so mene ne se karase toj se dodeka ne pukna eden den, pocna da izleguva eden den, pa drug den i taka covek se promenuva se dodeka ne dojde do toj stepen da mi reci svekrvata da si odam ,a mazotmi da se plasi da ne go otsinat i kaza imal druga tn muabeti ,ja napustiv kukjata so nepolno 2 godisno dete posle tri dena i bese rodenden na 10 maj i kupiv torta i svekicki i sama so mojata Goricka i go proslaviv rodenden ,sega po 8 meseci mm kazuva deka ne e ubavo vaka ,da ne e ubavo ama jas nazad ne se vrajkam a kerkickata koga saka moze da ja vidi . Sakav da kazam deka se se trpi samo zavisi licnosta dali znae da vrati da se snajdi ili ke bidi naivna i ke se nervira na sekoj zbor , ili zenata ke e silna i ke stoi cvrsto i ke ima dobar brak ili ke bidi naivna placliva i ke i se mesa sekoj i na kraj rezultat neubav ,se e do toa kako ke mislime ,jas ne mislev i ne pravev kako so treba ne se borev za mm go pustav da izleguva i ne se karav koga mu zboruvase za mene mislev me saka dovolno za da ne se promeni a na kraj se se promenuvalo vo zivotov. Dzabe se nervirate smenete se i bidete silni so sakaat neka pravat . se rasplakav so se prisetiv na mojata situacija
Situacijava ne e za dopaganje no...od iskustvo delis sovet fala ti i tebe,zal mi e za se sto si doziveala no ja imas kerkati za uteha i sila,edno razbrav i razberete tie sto stradate bidete gubre ako sakate da uspeete i da ve biva.Dojde red da dobrinava ne vredi nitu eden ubav zbor a kamo li da se vozvrati,bidete silni,prostuvajte no ne zaboravajte pa vajda i na nas ke ni se nasmevne srekata
Vo pravo si so gubre treba gubrinski. Eve ova sto me iznervira vecerva e edna bas naj najmala sitnica nekoj moze ke se i iznasmee ama mene mi preci i toa mnogu. u stranstvo od kaj sto zimaat penzija mi se javuva pred nedela dena-majko ima popuste na edni cizmi na internet se prodavaat aj vidi gi i kazi mi naracuvam za sekoe zensko od do muska tetka muabetov i gi gledam i i kazuvam broj toj i toj. Gi kupila fala i nikoj ne ja teral ete keif i biko iako jas vo meguvreme deka eve neli mnogu zaladi si kupiv novi prekrasni cizmicki i super se ok broj itn. i dogaga ona i ko sto se raspakuva brzo(niz dnevna dremat kuferite ama jas ne cepkam tugi stvari da bese obratno da bea moi ona dosega rsum ke napravese GENERALKA!!!)denes na red bea cizmite i mi dava da probam i mi slapataraat se cudam zosto koga neli se toj broj koga gledam za pola broj pogolemi t.e. cel broj i i vikam vaka i vaka i mi vika-majko cizmi se kupuvaat eden broj pogolemi ke si gi nosis so termo corapcinja.Mozete li da sfatite kolku e zabegana???I me ubeduva ona super mi se deka treba 1sc da ima izmegu palec i vrv na cizma i i vikam ok stop nogava nit ke mi se smali nit ke porasne da e aliste razbiram ke oslabes/zdebelis ok e ama kondura ne bre zeno ne me ubeduvaj sto e tocno i kako treba da mi stoi t.e. go nosam i deka podviknav odma od tamu mm demek aj ne komentiraj=MAMIN SIN.I eve luta sum mu ama dzabe mama sekad e u pravo.
Zosto mislis dekka bil vo pravo? Ko prvo ne ni znaese on deka jas i naracav ako kupuva da kupi moj broj a sega ako ja igrame lisicata i strkot prikaznata ok togas i mama=sveki i mm=mamin sin se NAVISTINA VO PRAVO.Ama ubavo nekoja pogore rece prostuvaj i ne zaboravaj. Sepak si imas pravo na mislenje i jas ito taka i ne se slozuvam so tebe navistina. TOa ti e isto odis u picerija i naracuvas golema pica i na kraj ti nosi kelnerov mala i te ubeduva abe ista e ko golema i na smetka imas golema da te prasam nema da prereces???
Vichy бе аман. Нервоза за ова. Речи и фала и толку. Облечи ги еднаш пред неа од култура и после носи си ги твоите. П.с и јас купувам поголеми чизми
И јас би играла вака, нема тука место за нервоза п.с и јас купувам поголеми за 1 бр и ги носам со термо чорапчиња. .. не знам еве можеби грешиме ние вака...
И после не правеле снаите драми од ништо...Те навредила нешто,те колнела,ти буричкала по ствари,му зборела на мт против тебе???НЕ,туку жената ти купила чизми и ти рекла дека е ок што се број поголеми и ти си и викала за ништо.Дај бре не правете драми од ништо,соземете се малку.Во случајов ти си испаднала ѓубре а не свекрва ти.И да,убаво ти рекол мт,треба малку да се спуштиш на земја и да знаеш да почитуваш ако сакаш да те почитуваат...
Интересно преувеличување... пола број т.е. цел број Мора да се додаде малку за да изгледа посериозна ситуацијата. Абе @vichy, и самата си беше свесна дека е најмала ситница и некој ќе се изнасмее - значи сфаќаш колку е глупо и пред да напишеш. Носи ги со термо чорапчиња, убаво ти рекла жената. Нема шанси толку да ти шлапкаат ако се пола број поголеми. Па уште и подвикнала. Немам коментар. И така си купи сама чизми, ете овие стави ги на страна, облечи ги еднаш и никому ништо.
Виши ја читам тука подолго време и едно ми е јасно - не ја поднесува свеки и точка,т.е. не се поднесуваат една со друга, ама свеки знае да глуми а Виши не ..Виши е - ,,што на ум тоа на друм,,. Виши ова мора да го признаеш !! Следнава констатација ми е за сите овде што дискутираме: Кога веќе и се јавила на Виши и и побарала кој број да купи, прашањето ми е ,,зошто свеки не го купила тој број??..туку земала еден поголем ??,, Која е логиката да се јавиш некому, да прашаш кој број носи и да купиш сосема друг ??? Вие така би направиле некогаш ??? Ако сакаш да ти се радуваат на поклонот нека биде по мерка. Ова надоле е за Виши, ама најдобронамерно: Виши...кога ке објаснуваш тука постигни ја поентата на проблемот. Потруди се да те сфатат жениве што сакаш да кажеш. Вака како си напишала, личи како ТИ да имаш проблем со себе и како да си размазена и да не цениш ништо. За односот кон свеки твоја - обиди си да најдеш модус да не се нервираш. И нареден пат кога ќе ти купува нешто кажи и еден број помал од тоа што носиш и напомени и го како на шала тоа Обиди се секоја непријатна ситуација да ја свртиш на шега, тебе ќе ти биде подобро.
@vichy, од твој џеб се платени чизмите? Не, туку ти се донесени како подарок!!! Ќе се насмееш, ќе кажеш (изглумиш ако треба) едно „Фала“ и „Аааааа колку се убави“ од општа култура а после дај ги во Црвен крст ако тоооолку се погрешени во бројот. пс И јас кога купувам чизми секогаш земам еден број поголеми, со зимски хулахопки+ термо чорапи таман ми доаѓаат. @referentka, познавајќи ја Виши, и да и го зела свеки точниот број, сега ќе пишуваше како и се мали чизмите кога ќе ги облече со „зимска опрема“ и пак свекрвата ќе беше крива за нешто.
Море камо мене свекрва ми да ми купи нови чизми ,башка и јас си носам еден број поголеми пошо сум зимурлива па хулахопка па термо чорап и топ ќе си бидат.Мене свекрва ми кога ми даде марама нова не да се израдував,супер ми дојде пошо знаат сите дека многу носам марами.
Jas ja razbiram Vichy zosto i mojava taka pravi,ke me prasa nesto,ke i kazam i pak po svoe tera...pa mislam zosto voopsto me prasuvas?? E mislam deka toa e toa sto ja revoltiralo tolku,a ne toa deka ostanala samo na tie cizmi i sega ne moze da gi nosi.
Виши од мравка слон си направила. Ама навистина. И да, сите во зима носиме термо чорапи и хулахопки, па и дека нозете затворени цел ден ни се дешава да ни отечат и да ни бидат на крај тесни. Небитно бе, знаеш колку подароци сум добила од свекрва ми што не ми биле по ќеф, еден куп, па ниеднаш не сум изреагирала ко тебе. Последно добив ташна која верувам ни она не би ја носела, старинска, баба ми не би ја носела, ама се заблагодарив и дури и ги извадив хартиите од неа, ја наместив кај што стојат ташните и никому ништо. За веридба прво се договоривме ништо нема да купуваме, кога стигнав дома она купила тон работи, и ај што купила ама имаше работи кои не ми одговараат, како машки тренерки, пижами 3 броја поголеми, што требаше да направам, да искоментирам, не, се заблагодарив и уште тренерките си ги носам постојано, мака ми е во лето кога не ги носам бидејќи се термо и се дебели. Дај бе олади жено божја, нели имаш своја куќа, нели имаш кај да одиш, иди си живеј си раатот, па макар и без маминиот син за кој очигледно немаш љубов.
Виши не си во право, и да премногу си размазена. Жената ти купила чизми и најверојатно за "пола број" како што кажуваш ти ги зела бидејки може било и до самиот калап на чизмата, може сметала дека ете чизми се купуваат секогаш малку поголеми за да во термо чорапа не ти бидат кнап итн.. има причина зошто. И ти правиш драма за "пола број" ?! Е ова ти се вика дрскост и неблагодарност, конкретно за ситуацијата оној кој нема осет и култура тоа си ти а не свекрвати, а на маж ти јака му душа, биди среќна што барем си поминала само со тој коментар, некој да бил друг на негово место требало резил да те направи за драмата за пола број која што си ја направила. Срам да ти е за годините и твојот однос, наместо да се зблагодариш за поклонот ти драми правиш и се трескаш од земја зошто? Бидејки се од свекрвата нели, па мораш да најдеш маана, макар и пола број ти ги боцка очите. Жената била сосема во право за пола број поголеми што зела .. а не требало воопшто нити да се троши ниту да се замара за таквите како тебе разгалени снаи. До тука доволно беше, сега сваќам зошто имате проблеми со свекрвати, да знаеш дека сето тоа што си го правиш си го правиш од своја глава а не дека свекрвати ти е крива.