Vidi vaka nikoj ne ti brani da bides daruvana od edna strana a od druga da ti kopa zad grb dupka t.e.e da ti pravi situacii da se karas i da ti bega od doma so druga zena...sepak ako me sluzi dobro pamtenjeto deka ne mi e dobro vospituvanjeto neli ti veke go oseti toa na svoja kozicka mila???(NE ti se potsmevam samo sum cinicna i ako si zapnala za gubre poklon koj samo ke ti faka prasina ok jas nevospitanata sto ne znam da cenam gubre predmet znam da bidam ponekogas vospitana i da cenam vistinski prakticen podarok so broj sto go nosam za da mi e korisen a za prasini fakanje komotno vie vospitanite zadrzete si go gibreto podareno/kupeno ic ne mi e gajle si imam pravo na moe mislenje i toa e toa ne mozeme site da sme isti ama bidete nekogas vo moja situacija i togas ke pravime muabet vaka e lesno od strana da se komentira).
А која дупка зад грб ти ја копа?! За пола број величина чизми ли?! Сите свативме сега зошто твојата свекрва така се однесува со тебе, само ти не свати, но така и ти одговара нели. Биди среќна што и со малку поминуваш од свекрвата и маж ти.. биди среќна што те тинтрат и трпат.
Ok procitaj niz sto se imam pominuvano radi dusebriznata mi sveki pa potoa komentiraj, ama ako slobodno pisuvajte/navreduvajte site da ve vidam da imate problem so zacnuvanje koj ima pogolema verojatnosta da se resi medicinski a mama da go kolne mamino sine da ne probuva nisto od toa mama sto ne odobruva. Pa veruvajte i eden ton tocen broj na cizmi mene vo dusata ne mi ja leci bolkata od nejzinite prosti muabeti za 21io vek.
Na kraj na sala i rekov drug pat namerno ke ti kazam pomal boj ama aj drug pat ne ni sakamnesto od nea.
Изгледа само јас не купувам поголеми чизми мене ми е чудно да земам било каква обувка ако не е мој број
@vichy , каков и проблем да си имате вообичаено со свекрва ти, овај случај не е баш за коментирање, и не е за жалење. Искрено мајка ми да му купи на мм поклон и тој да се развикува низ дома, и јас ќе го опоменам да не беснее без потреба, па дури и ќе му се налутам. Да знаеш какви работи сум добивала на поклон, можам и слики да ти пратам... кинески сандали бели со жолт лепак на секаде излепени, 3 броја поголеми хеланки од тезгите (сега барем во бременоста ми се најдоа да се пошироки на стомак, за низ дома, па и за до продавница), . Најкултурно сум се заблагодарувала и толку. Никогаш не сум коментирала. Ова е само одраз на домашно воспитание, добро однесување и култура. Јас ти кажувам... на внук ми му купив чизмиња ЦЕЛ број поголеми за да му ставаат чорапчиња, па фала Богу, никој не ми се развика. Може ете ме колнат како тебе позади грб, јеби га. Ама повторувам, ако мм изреагирал како тебе на подарок од мајка ми, имаше полошо да помине отколку ти што си поминала!!!
Ај вака наместо да се истресуваш на форум за нешто што те напнало во случајов свекрвата и чизмите , кажи и го тоа диретно во лице , вака и вака , и посочи следен пат да не ти купува ништо и решен проблем .Иако е форум , си има правила за начин на дискутирање , не може кој како да му текне да прави , ако нешто те навредило пријави мислење кај модератор и готово
Ха. Едни чизми пола број поголеми се рамнат со проблеми од типот бркање на улица, незборување со години во иста куќа пропратено со подмукли погледи, непружање (било каква) помош за внучиња, броење гаќи иницирање на разводи секојдневно малтретирање итн... I get it
Inaku referentka i uste edna forumka sfatija. Ne besa cizmite utre ke e mlekoto ke te prasa polnomasno ili light ti ke i reces light obratno ke dovlecka...KARAKTEROT bre luge e i uste cuvstvoto sto go osekas koga te ubeduva deka toa mleko sto go kupila(vo slucajov pogolemite cizmi deka se VISTINSKI IZBOR ZA TEBE). Moze li nekoj drug da znae sto e nadobro za tebe osven samiot ti? Znaci ona bukvalno se najdobro znae duri i koga smeam da zatrudnam i kako. Aj da ne se ligavam na forumov,toa e toa.
Еве јас ти кажувам... за роденден на внук ми сакав да купам чизмиња, и тоа пред 2-3 недели, свежо ми е. Прашав кој број носи, ми рекоа 23, јас купив 24, што е сигурно-сигурно си е, да можат хулахопки и чорапи да му облечат. Пак ќе речам, се надевам не ме колнат и не ме оговараат по форуми. Еве ако сум направила толкав грев нека ми простат, гледам дека е многу страшна работа. Се извинувам на моите роднини каде однесов чизми еден број поголеми, се надевам ќе можат да ми простат!!! До вчера мислев дека паметно направив, ама ете денс научив дека тоа е голем грев!
Немој да дозволиш да оди натаму. Си кажа погоре, не ви иде муабетот и тоа е тоа, намалете ја "блискоста" штом е таква работата. Крај краева не си мажена со неа, со син и си. Мене зборот ми беше дека ова со чизмите и не е некој огромен проблем во споредба со многу други сериозни кои се изнесени овде или во рл., не можат да се смислат едни со други камоли да си поклонуваат било што. Сепак ти си знаеш најдобро како ти е, а штом така си приметила повеќепати најарно да не ти зема ништо, фино ќе одбиеш - не треба, фала, и готово, ќе си земеш сама што ти треба, што си сакаш. Не ставај многу при срце кога ти збори за затруднување и сл. теми, едноставно, едно кафе лаф муабет (од едно уво влезе од друго излезе) и така. Друго чаре не знам...
Me smees...pak ke ti kazam ne bese poentata do tolku sto se cizmite pogolemi tuku prvo sto me prasuva a kupuva pogolemi(jas ne sum malecka pa da mi porasne stapaloto toj mi e brojot i toa e toa a za vnucevo tvoe i da si zgresila ke potporasne ke mu bidat potocni slednata esen )a vtoro sto me ubeduva deka taka treba da slapataram(ianku jas ne nosam termo corapi i ona dobro go znae toa ama saka so poklonuvanje na pogolem broj da me natera da nosam deka ona smeta taka treba). Toa vtorovo uste poveke mi zasmeta.
Виши, знаеме што е проблемот. Не се чизмите, ти имаш мака одамна со свекрвата, и искрено, и да кивне тебе ќе те изнасекира многу. Проблемот колку што се сеќавам е во проблемот со плодноста на маж ти и забраната од страна на свекрва ти за ин витро. Поправи ме ако сум те помешала. И мене такви буцки да ми прави некој и да немам дете поради тоа, со чизмите ќе мавам. Разбирам што е, ама мораш да расчистиш, или трпи до крај или раскрсти и реши си ги проблемите.
Ne si me pomesala,vo pravo si i so komentar i pamtenje . Da i da kivne ke mi prismeta ne deka ne no ovoj pat me iznervira pak toa nejzino insistiranje t.e. zelba da te ubeduva deka e vo pravo za nesto za sto poima nema konkretno kako jas se osekam vo pola/eden broj pogolemi cizmi sto e bitno sto na smea go teraat nekoj forumki POGOLEMI SE kako sakas gledaj. Isto ko so blokada na potpomognato zatrudnuvanje vakvo/takvo jas sum i pridavala znacenje zosto maminiov sin slepo ja slusal i sum so prazni race no od ovoj mesec sum na lekovi za inseminacija taka da ne mi zamerajte i hormonive mi mavaat vo glava zaedno so sveki.
Затоа во првиот пост реков, вие имате проблеми, ама овој не е еден од нив. Не се нервирај за работи кои не се за нервирање. Ти кажав и јас сум добивала поклони секакви, ама збор не сум кажала. Фокусирај се на вистинскиот проблем кој го имате, ама не на вакви банални работи. Јас ќе ти кажам пример дека мајка ми ми ги купи чизмите од соништата... ама број помали. Знаеше дека ги меркам со месеци. Стегаат не се носат, а не можеа да се сменат. Значи таа сметала дека овој број ќе ми се точни, иако знае дека исти број носиме и ако неа и се мали значи ми се и мене. Ама ете по нејзино си решила и ги купила. Ни збор не и реков!!! Бев на чевлар, пробав да ги раширам, тој ги чуваше на некој си калап еден број поголем, џабе! Ене ги стојат во плакар, и никогаш не реков ни збор. Свекрва ми ми купи сандали кои нема ни да ги погледнеш... реков фала и тие стојат во плакар. Значи јас од двата овие случаи можев да направам драма, нели, ама не направив! Проблемот кај вас не се чизмите, вие си имате други проблеми. Не го оптоварувај и лути сопругот со ситуации кои не се ни за коментирање. Биди си доследна и праведна кај работите кои се вистински проблем. Ако правиш драми од вакви банални работи, никој нема да те сфати сериозно кога ќе биде нешто навистина за лутење.