Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Мануела ете имало спас за вас. Само во целава оваа приказна не можам да ги разберам девер ти и јатрва ти. Ама ок, дај Боже и таа со второто да е царски и да нема кој да и помогне па истото да ги снајде.

На VladeMila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Деверми не зборува ама баш,за него е се мама што ке каже,а јатрвами се изјасни уште првиот ден дека не ме сака и пресрекна беше кога си отидовме,се ке остане на син и...

На rose60 и okcenzi им се допаѓа ова.
  3. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Ич да не ти е гајле, ти битно е да имаш мир и маж кој те сака, се друго е споредно. Твоето дете ке расте во нормална средина, а нејзиното со лудачка.

На kjukli, VladeMila, stefanija70 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Маж ти и татκоти κаκо дозволија поκρај нив двајца една жена да те удρи, а девеρ ти и етρвата сигуρно и тие добρо сρ однесувале κон тебе додеκа сте биле во вρсκа.Маж ти не се κаρаше со мајκаму, значи само лице ти пρавела.Тоа неκа им биде леκција на оние што белат овде по темите деκа многу ја саκаат мајκатс на дечκо им, κои со душа чеκаат да живеат заедно, и ти си се надевала на истото, но ете жената се пρоменила. Еднаш и κон мене се пρомени мајκа му, и веќе јас во неа немам довеρба и несаκам κонтаκт, ρетκо неκогаш.Џабе после е добρа, џабе и е.Не ја мρазам, но немам исто мислење за неа.

На samovila.red., Mekuska, vichy и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Mandarinka

Mandarinka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    317
    @Manuela. Леле јака ти душа.Гледај си го бебето и мм и не се замарај со такви личности! Не вредат кој и да се и каква роднинска врска да ви се! И поарно што не ве ни бараат,такви идиоти,лицемери и материјалисти не ви ни требаат!

На fighter, VladeMila, stefanija70 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Нејзиното спие со свекрвами од кога е родено,само за млеко го носела во спална и пак си го зимала назад со неа,му вика сине на мајка,баш понапред за тоа имате коментирано а на јатрвами и одговара тоа и цело време е или на компјутер или по комшии.Најискрено се спасивме од таму

На rose60, VladeMila, butterfly* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384

Јас не се замарам многу ама мм ја изгуби цела фамилија и гледам понекогаш дека му е тешко но сфати и он со кој си имал работа,сега само ние сме битни,спас и излез постои

На rose60, VladeMila, butterfly* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Леле, многу ми падна смешно кога го прочитав ова. Девојка на мој другар, мајка му ја вика "мами" бе. :worried: Забегуваат луѓево со лигавење некогаш. Не сум се венчала со фамилијата јас, па да стварам некои вештачки односи.
    Јас не сакам приврзувања со фамилија на дечко ми, пошто сум сфатила дека таквите односи се начисто глума. Едно поштовање, општ муабет од чиста култура и толку. Мами, снашке, приватни муабети, па после да ме раскажува на цел комшилук, не фала.

На samovila.red., Elaria, kjukli и 13 други им се допаѓа ова.
  9. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Postov e star godina dena no morav povtorno da pisam. Edvaj go najdov
    Gorenavedenovo seuste e isto. Snaava duri pocna da ja kolne svekrvava zosto namesto svekrvata da i ja placa kreditnata kartica ne i dade pari na race pa samada si plati :( :(
    Smetki podmireni, jadenje i pienje isto. I sto uste ne. Ama pak sloga nema kaj bracniov par. Sega i svekrvata i e kriva sto seuste nemaat deca. Se nesto i smeta na snaava. Koga i da dojde kaj mene ili jas otidam kaj nea na kafe samo za toa se zbori. Edvaj se vozdrzuvam da ne i recam otvoreno, ne sakam da go rasipam nasiot odnos.
    Ce i preporacam da otvori na femina, da vidi kakvi svekrvi ima pa posle sa vidam dali usta ce otvori za nea.

На samovila.red., kjukli, MilaP и 9 други им се допаѓа ова.
  10. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Vidi vaka sekogas rabotite ne izgledaat onaka kako sto se. Ako ja znaes pricinata zosto se bez deca ok ama nemoj da mislis deka sekogas prikaznata ima edna strana. Eve kaj mene greota e da se pozalam od materijalno,sega bas ne mi e ko doticnava sto ja opisuvas ne me mazni do tolku sveki ama od nadvor luge sto gledaat se cudat/podzaviduvaat kako svekrvata mi kupuva podaroci a mene bukvalno mi se odmileni od migot koga mi se zamesa vo planot da si stvorime familija so mm sto togas a i se uste bese/e mozno so potpomognato oploduvanje.a nejze i prismeta toa deka ona zamislila prirodno toa da ni se sluci(takvi prividenija i dogale na son duri i polot na deteto mi go kaza bla bla) Taka da ako taa svekrva ne im se mesa za dete ok.ama ako ne ja znaes pricinata ne sudi spored videnoto bidejki najcesto toa sto lugeto gledaat i kako e navistina vrska nema edno so drugo.

На Glasna и VladeMila им се допаѓа ова.
  11. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Si ja slusala snaata ok,islusaj ja i svekrvata pa veke ako gledas pravdina sogledaj ja pravedno,snaata edno kazuva svekrvata drugo a ti kako komsivka ili prijatelka ne znaes kako im e vo kukata go znaes samo ona kazanoto i videnoto,ama doziveanoto?

12. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Snaava mene mi e bratucetka i dosta dobro se poznavame. 15 god kako intezivno se druzime zaedno.
    Pricinata za deca ja znam, sto nema vrska so svekrvata. Oni se deleni vo poseben stan, ne se blisku so stanovite i dali 1-2 vo nedelata se gledaat( i toa najcesto da im dade pari, da gi zeme smetkite za placanje....) Znaci ne gi zamara zenata so gluposti. Ce ispie edno kafe, sto ima novo- staro i si zaminuva. Snaava ne se zali deka im se mesa vo btakot, najcesto za materijalno se ljuti i zosto svekrvava ne im dava pari za IVF - imala tolku pari.
    Em zadovolena vo sekakva smisla - em uste se ljuti.

На samovila.red., rose60 и VladeMila им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.432
    Допаѓања:
    103.476
    Ако и даде муабетот ќе биде после зошто ми даде, мисли дека не сме способни сами. Ехеее.... Имам и јас една таква снајка, на се се буни.

На rose60 и iki26 им се допаѓа ова.
  14. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Znaci muabetov nema logika...prvo IVF sega e totalno besplatno,a i daj videte vo drugive temi za toa so se sitni trosoci ne e ko sto bilo porano preskapo. Inaku na kraj od prikaznava i da e taka da ima pari za IVF i mladive da i pobarale zosto da ne im dade sepak i za nejzino vnuce stanuva zbor. Taka da pak ke recam ne sudete spored muabet/izgledi kako ziveat itn.tuku spored doziveanoto. Eve jas licno ke kazam i zgrada da mi podari i palata neznam ti sto ne sakam nisto od svekrvami,za mene taa osoba e nevazna,prazen vozduh,na koj ako mu poveruvam deka e dobar za disenje i mu se vrtkam okolu odma mi pokazuva kolku sum se zafrknala i deka e otroven i deka treba sto e mozno podaleku(mi glumi majka da i se otvoram i posle niz nos se mi vadi i podareno i receno taka da nisto ne mi treba od takvo cudoviste samo sakam da ne mi e pred oci).

На tina-63, bella.s, Glasna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Em zadovolena vo sekakva smisla - em uste se ljuti.[/QUOTE]
    VO KOJA TOA SMILA ZADOVOLENA-zadovolstvo e stan,smetki plateni i prazen 15god.brak bez deca?
    POZADOVOLNA se nadevam/mislam bi bila i zaedno da ziveele ama zaedno da delele i pari i podrska za da imala uspesno IVF i ubavo detence/vnucence. Barem jas na nejzino mesto smetam deka taka bi bila pozadovolena deka fakt e eve i drugive feminki so deca sto se neka kazat kolku i da se karas so svekrva koga ke si se priberes i vo ednoto sobce tvoe so deteto vo raka bukvalno site gluposti od sveki napraveni pagaat vo voda.

16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    ^
    Значи прашањето кај тебе е -дали свекрва која дава се, и стан и сметки и гардероба и слично но повремено досадува и се меша во бракот, или друга која не дава ништо, ве остава сами на себе со сопругот, ама воопшто не ви се меша? Ти драга немаш карактер да го одбереш второто. Да ве остават сами со сопругот ќе се изгубите како овци без овчар. Ти едноставно сакаш и да дава и да не се меша, ама така на твоја жалост- нема.

На samovila.red., SV1911, m.i.g и 16 други им се допаѓа ова.
  17. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Ova e tvoe mislenje so ke jas ne se soglasuvam. Jas imam karakter da go odberam vtoroto no toa vodi kon razvod vo mojov slucaj. Taka da jas najdobro si znam sto sakam i kako mi e mene. A vo slucajov komentirav za opisanata snaa sto smetam deka ne bez pricina se zali od sveki. Ama neli sekoj so svoi problemi/misli/stavovi sepak ove e forum i sekoj ima pravo da si pise sto misli.

18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.977
    Допаѓања:
    219.570
    @vichy многу си огорчена бе жено. Не си ја труј душата и почни да размислуваш и живееш слободоумно, верувај дека само со убава мисла и позитивност ќе постигнеш и ќе допринесеш многу за твојот живот.. вака огорчена и затруена никогаш нема да можеш да бидеш среќна и исполнета и да уживаш во твојот живот.
    Ако луѓето околу тебе не се менуваат тогаш ти смени се и батали се околу тебе а пред се не се труј самата себеси, ќе видиш дека ќе биде подобро ;)

На samovila.red., SV1911, eloves и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    А не мислиш дека многу е подобро развод отколку несреќен брак со човек на кого на прво место секогаш му е мамичка? Ако е до тоа дереџе дојдена работата да ја избере мајка му место тебе, зошто остануваш со таков лик?

На samovila.red., kjukli, eloves и 2 други им се допаѓа ова.
  20. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Veke si pocnav po moe,blagodaram za dobronamerniot sovet.
    No vo ovoj slucaj iskomentirav za opisanata snajka sto pretpostavuvam zosto e nezadovolna od sveki.
    Ako pak gresam ok,sepak se nadevam deka navistina imaat golem problem sto moze ne e kazan na drugi pa drugive od dosega cuenovo/videnovo se cudat zosto na se dadeno snajka ne e srekna.